Bajnai Gordon ugyanúgy hazugságspirálban vergődik, mint Karácsony

Bajnai Gordon ugyanúgy hazugságspirálban vergődik, mint Karácsony
  • Nem megy az igazmondás a baloldalnak.
  • A Ferihegyi reptér eladását is jó ötletnek tartó egykori kormányfő védekezése pár nap alatt omlott össze.

Az ember, aki semmit sem látott és nem is hallott – így lehetne összefoglalni Bajnai Gordon volt kormányfő védekezését a Városháza ügye kapcsán - fogalmaz a Magyar Nemzet.

Csakhogy ennek saját szavai mondanak ellent.

Bajnai arról beszélt a nyilvánosságra került hangfelvételeken, hogy a fővárosi önkormányzat vezetőinél tájékozódott a Városháza tervezett eladásáról, Gansperger Gyulát pedig régi harcostársának nevezte.

Mindez gyökeresen ellentmond eddigi hivatalos közleményeinek. Bajnai karácsonyhoz hasonlóan egyre mélyülő hazugságspirálba került, a sajtó kérdéseire pedig nem válaszol.

"Ha már belemegyünk ezekbe a bulváros részletekbe, akkor szeretném leszögezni, hogy közismerten nagy tisztelője vagyok Bajnai Gordonnak, sokáig együtt politizáltunk és számomra fontos a véleménye különböző politikai, közpolitikai kérdésekben" – mondta Karácsony Gergely egy városházi sajtótájékoztatón november 16-án, amelynek témája a nyilvánosságra került akkori legfrissebb hangfelvétel volt.

Eszerint Bajnai emberei, Tordai Csaba és Gansperger Gyula segédkeztek a Városháza tervezett értékesítésében, továbbá ekkor esett szó először a jutalékos rendszerrel, vagyis arról, hogy fővárosi önkormányzat által dobra vert ingatlanok reménybeli vevői csúszópénzt kell, hogy fizessenek.

Az azóta eltelt időszakban újabb hangfelvételek kerültek nyilvánosságra, amelyekből kiderült, hogy Bajnai idén nyáron személyesen tárgyalt a Városháza eladásáról, méghozzá komoly felhatalmazással.

A korábbi kormányfő először azután szólalt meg a botrány kapcsán egy Facebook-posztban, hogy a hangfelvételeket szivárogtató Anonymus-maszkos alak egy közös képet tett közzé róla és Gansperger Gyuláról november 18-án. Utólag bizonyára azt kívánja, hogy bár ne írt volna semmit, a poszt azonban a mai napig elérhető. A volt kormányfő a milliárdos Gansperger Gyulával való kapcsolatáról azt közölte: "a Wallistól való 2005-ös távozásom után kapcsolatunk szórványos volt".

Bajnai emellett azt is leírta a befektetőkkel folytatott tárgyalásokról: A találkozó második részében véleményemet kérték egy, a budapesti Városházával kapcsolatos fejlesztési elképzelésük politikai megvalósíthatóságáról, esélyeiről. Először világossá tettem, hogy ebben az ügyben nincs befolyásom, közvetítői szerepem. Bajnai posztja szerint a befektetők keresték meg a fővárosi önkormányzatot, és nem fordítva, állításairól azonban kevesebb mint egy nap alatt kiderült, hogy azok nem felelnek meg a valóságnak és ezzel kapcsolatban szintén egy hangfelvétel látott napvilágot.

"A Gyula régi harcostársam, sokszor több mint a barátság, mi együtt küzdöttünk a barikádokon" – mondta Bajnai az állítólag "szórványos" kapcsolatáról Gansperger Gyulával, aki egyébként a Wallis-cégcsoport vezérigazgatói székében váltotta Bajnait, miután az politikai pályára lépett. Ezt megelőzően pedig vezérigazgató-helyettes volt Bajnai alatt. A volt kormányfő arról is beszélt, hogy személyesen tájékozódott, volt-e szándék a Városháza fejlesztésére. Bajnai arról is beszélt, hogy Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője volt kijelölve a Városháza ügyében való tárgyalásra.

A korábbi miniszterelnök hozzátette: nem Bartscsal beszélt az ingatlan eladásának terveiről, hanem azzal, "aki jóval fölötte áll". Mindemellett Bajnai belső tanulmányokra is hivatkozik, valamint arra is, hogy a városvezetés részéről továbbra is van szándék az eladásra, illetve azt is felvetette, hogy Tordai Csaba, a főpolgármester főtanácsadója régi kollégája. Bajnai állításai, amelyek szerint "nincs befolyása és közvetítői szerepe" sem, már itt megbuktak.

A következő napokban újabb hangfelvételek láttak napvilágot, amelyekből mind egyértelműbb volt, hogy a korábbi kormányfő nem passzív szemlélője a fővárosi önkormányzatnál zajló folyamatoknak, hanem bennfentes. A volt miniszterelnök arról beszélt a Városháza eladása kapcsán tartott egyeztetésen, hogy a fővárosi ingatlaneladások körül rendre megjelennek az egyes pártok érdekkörében felbukkanó "cápák", hogy aztán jutalékot kérhessenek egy sikeres üzlet után.

Bajnai pénteken délelőtt ismét megszólalt a Facebookon. Mint írta, feljelentést tesz az Anonymus-maszkos alak ellen, ugyanis megvágott beszélgetéseket hozott nyilvánosságra.

Ehhez érdemes hozzátenni: a felvételeken a beszélgetésrészletek között valóban vannak vágások, ám ezek jól hallhatóan, szünetek formájában vannak jelen a felvételeken. Nem tűnik úgy, mintha ezeket megpróbálták volna elrejteni.

A Bajnait kellemetlen színben feltüntető részeken azonban a volt miniszterelnök egybefüggően beszél, például amikor azt említi, hogy Gansperger régi harcostársa – amely információ ellentmondott korábbi nyilatkozatának. A pártok környékén felbukkanó cápák kapcsán posztjában úgy fogalmaz, hogy ezek "minden párt" környékén fellelhetők, de a felvételeken az egybefüggő részekben ő kizárólag a fővárosi hat pártból álló koalíciót említi meg. Bajnai arról is írt a posztjában, hogy nincs személyes érdeke és befolyása a Városháza-ügy kapcsán.

Ennek ellenére Bodnár Dezső személyében egy másik wallisos is felbukkan a fővárosi korrupciós hálózat alapos ismerőjeként a pénteken közzétett hangfelvételeken, vagyis egy újabb, Bajnai által felfestett szál is megdől a hanganyagok tanúsága szerint.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-05-27 | 22:51
Zugló: a szennyvíz áztatta önkormányzati bérlakást úgy nyilvánítottak lakhatónak, hogy az önkormányzat emberei kikötötték az áramot

Zugló: a szennyvíz áztatta önkormányzati bérlakást úgy nyilvánítottak lakhatónak, hogy az önkormányzat emberei kikötötték az áramot

  • Várnai László civil önkormányzati képviselő járt a zuglói Ilka utca 13-ban, ahol egy önkormányzati lakást teljesen szétáztatott a szennyvíz.
  • Mint kerületi képviselő, segítséget kért a négy baloldali alpolgármestertől és az MSZP-s polgármestertől.
  • A kerületi vagyonkezelő kivonult, és úgy nyilvánította lakhatónak a lakást, hogy kikötötte az áramot.
  • 2014-2019 között ebben a kerületben volt polgármester Karácsony Gergely jelenlegi Főpolgármester, miniszterelnök-jelölt is.
  • Várnai elmondása szerint a kerületnek nagyságrendileg 2000 bérlakása van, ebből 500 használhatatlan.
  • A Tóth Csaba vezette Városgazdálkodási Zrt létszáma a 2014-es 100 alattiról 146 főre növekedett, (ebből 26 fő a fizikai munkavállaló).
  • Ám közben a lakás-nyilvántartás, és a lakbér beszedése átkerült a polgármesteri hivatalhoz.
Botrány 2021-11-11 | 12:23
Hónapokig hazudozott az ellenzék az orosz vakcináról, erre kiderült, hogy az az egyik legjobb

Hónapokig hazudozott az ellenzék az orosz vakcináról, erre kiderült, hogy az az egyik legjobb

  • Az ellenzék 2020-ban és 2021 elején azt állította, a Szputnyik-V vakcina "emberkísérlet", és ha azt valaki beadatja, akkor lebénul a karja.
  • Azzal a természetességgel hazudoztak, ahogyan mindenről szoktak. De ez a hazudozás azért volt végtelenül aljas, mert emberéleteket veszélyeztetett.
  • Vagyis az ellenzék akkor is inkább a hazudozó hergelés eszközéhez nyúlt, ha életveszélyben voltak a magyarok.
  • Az orosz egészségügyi miniszter most elárulta, hogy a magyar fél kiemelkedő hatékonyságról árulkodó adatokat küldött Oroszországba a Szputnyik-V vakcináról.
  • A miniszter elmondta, hogy a több mint egymillió orosz vakcinával oltott magyar között most sem haladja meg a 3-4 százalékot a fertőzöttek aránya, és mindössze 0,4 százalékuk lett súlyosabban beteg.
  • És a halálesetek is extrémen ritkák, mondta az orosz tárcavezető.
Botrány 2022-03-30 | 14:35
Csárdi Antal piti csalása: nem lett volna jogosult a neki bérelt lakásra

Csárdi Antal piti csalása: nem lett volna jogosult a neki bérelt lakásra

  • Mint az ismert, Csárdi Antal LMP-s képviselő okirathamisításba és közműtartozásba keveredett.
  • Főbérlője nevében írt egy meghatalmazást, majd tanúként a felelségével és az anyósával íratta azt alá.
  • De nem csak ez az érdekes a sztoriban: Csárdi Antal úgy béreltetett magának budapesti, exkluzív ingatlant adófizetői pénzekből, hogy ő született budapesti.
  • Márpedig az Országgyűlés csak azoknak a képviselőknek bérel lakóingatlant a fővárosban, akik vidéki állandó lakosok.
  • Csárdi amellett, hogy Budapesten született, számtalan ingatlannal rendelkezett a IX. kerülettől kezdve Érdig.
  • A BENNFENTES információi szerint Csárdi születése óta Budapesten is él, a családjának több ingatlanja is volt Budapesten és Érden, de 2018-ban hivatalosan már semmi nem volt a nevükön, és így már az Országgyűléssel fizetteték az lakbérüket.
  • Azaz Csárdi nem csupán okirathamisítást követett el, hanem az adófizetőket is lehúzta.
Botrány 2022-03-25 | 14:39
Márki-Zay is oldalt akar választani: Zelenszkij követelései mellé állna

Márki-Zay is oldalt akar választani: Zelenszkij követelései mellé állna

  • Pénteken Karácsony, Gyurcsány, Márki-Zay is nyilvánvalóvá tette: ha kormányra vergődnek, akkor mindenben kiszolgálják az ukrán elnök követelőzéseit, és ezzel belerángatják az országot a fegyveres konfliktusba.
  • Gyurcsány szerint rongy ember, aki nem akar meghalni Ukrajnáért.
  • Karácsony, aki saját bevallása szerint egy szekrényt se tud összeszerelni, maradéktalanul Zelenszkij követelései mögé állt.
  • Az április 3-i választás tétje az, hagyja-e az ország, hogy a baloldal belezsarolja Magyarországot az ukrán háborúba.
Botrány 2021-08-10 | 20:20
A 24.hu május 21-én osztotta meg februári cikkét egy perről, amelyben Márki-Zay Péterék is érintettek - az írás szerint a felelősségre vont szülők Márki-Zay feleségét hibáztatták gyermekük elvesztése miatt

A 24.hu május 21-én osztotta meg februári cikkét egy perről, amelyben Márki-Zay Péterék is érintettek - az írás szerint a felelősségre vont szülők Márki-Zay feleségét hibáztatták gyermekük elvesztése miatt

  • A szövevényes és bonyolult történet messzire nyúlik vissza: az otthonszüléssel foglalkozó Te Szülésed kft. ügyvezetője és tulajdonosa 2011-től Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester volt, a felesége pedig szülésznőként dolgozott a családi vállalkozásban.
  • 2015-ben 8 hetesen elhunyt egy baba, mert agyvérzést kapott annak következtében, hogy születését követően nem kapta meg az ilyenkor előírt K-vitamint. A K-vitamin első adagját közvetlenül a születéskor, a másodikat az első vizsgálat alkalmával kell beadni.
Botrány 2021-07-16 | 13:58
Vajákos gazemberek folytatják a kínai vakcina elleni uszítást

Vajákos gazemberek folytatják a kínai vakcina elleni uszítást

  • Arra nincsenek tekintettel, hogy idehaza sikerült letörni a 3. hullámot.
  • Ha a kínai hatástalan lenne, akkor ez nem történt volna meg, és most is járvány lenne.
  • Pedig az utóbbi hetekben csak oltatlanok vesztették életüket a koronavírus-fertőzésben.
  • Falus András, az ATV és a 444 által futtatott "immonológus" pedig azt mondta, a Főváros tesztje megbízhatóbb, mint Magyarország legjobb orvosegyetemének kutatása a vakcinák hatásairól.
  • Ilyen gyalázatos, és az oltások hitelét aláásó politikai propaganda nincs még egy a világon, mint idehaza.
Botrány 2021-09-09 | 15:34
Orbán: Brüsszel szétveri az Unió egységét

Orbán: Brüsszel szétveri az Unió egységét

  • Magyarország határozatban áll ki Lengyelország mellett.