A Fővárosi Közgyűlés baloldali többsége leszavazta a fideszes Lángot, hogy első helyen tárgyalja a Városháza-gatet

A Fővárosi Közgyűlés baloldali többsége leszavazta a fideszes Lángot, hogy első helyen tárgyalja a Városháza-gatet
  • Összezártak a koalíciós pártocskák, ahol Bajnai Goron egykori miniszterelnök szavai szerint is "sok a cápa".
  • Arra utalt ezzel a volt kormányfő, hogy ha "kiszagolnak" egy üzletet vagy dealt, akkor sokan akarnak a folyamatba ékelődni, hogy közvetítőként tűnjenek fel, és elkérhessék a maguk "jutalékát".
  • Először ülésezik a Fővárosi Közgyűlés azóta, hogy kipattant a Városháza-gate.
  • Mint ismert, a sztorit az Index robbantotta, majd egy megbízási szerződést is ismertetett, amelyben két ingatlanos vállalkozás arra szerződik egymás között, hogy értékesítik a Városházát.
  • Karácsony tagadott, de aztán sorra jöttek a leleplező hangfelvételek, ahol a Vagyonkezelő vezetője befektetők társaságában arról tárgyal, milyen hasznosítást lehetne a Városházának adni az eladást követően.
  • Karácsony újabb hazugságcunamit indított el, majd megrovásban részesítette a Vagyonkezelő vezetőjét.
  • De a hangfelvételek itt nem álltak meg, és különböző, egyébként ingatlant szerzett befektetők arról kezdet beszélni, egyfajta "jutalékos" rendszer működik az ingatlanértékesítéseknél a Fővárosnál.
  • Ezt is tagadták Karácsonyék, de a legfrissebb hangfelvételen az egykori miniszterelnök, Bajnai Gordon, Karácsony mentora ismertetette a befektetők képviselőivel, hogy a városházi koalíciót hat párt alkotja, és sok a cápa a tóban.
  • Ezzel a saját szavaival arra utalt, sokan akarnak hasznot húzni egy-egy nagy üzletből. Beszélgetőpartnere biztosította is arról, "nem akarnak hatfelé beszélni".
  • Láng Zsolt a Közgyűlés elején arra tett kísérletet, első helyen tárgyalja a vizsgálóbizottság felállítását a Közgyűlés.
  • A baloldali többség kapásból leszavazta a kezdeményezést.

Láng Zsolt egyes helyre emelte volna a 29. napirenden szereplő vizsgálóbizottsági javaslatot, mert ez érdekli annyira az embereket és a médiát, hogy első helyre kerüljön, de a baloldali többség ezt nem támogatta.

Ezt követően Karácsony kért napirend előtt szót. Visszaemlékezésében Karácsony felidézte két évvel ezelőtt történteket. Utalt arra, hogy a 2019-es választásokat követően Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, a városvezetéssel korábban kötött egyezségeket a kormány fenntartja. Karácsony szerint azonban szinte minden nap születik valami új szabályozás vagy törvény, mely szembemegy ezzel az ígérettel.

Karácsony a siránkozás közben megint nem mond igazat. Pont a mai napon bocsátotta közre a kormány azt, hogy mennyi támogatást nyújtott Budapestnek.

Karácsony siránkozik az iparűzési adóbevételek miatt, és ebben sem mond igazat, mert a gazdaság újraindítása miatt a Fővárosi Önkormányzat magsabb IPA-bevételt ér el, mint bármikor korábban.

Karácsony tagadja, hogy nem írt volna alá egy szerződést, ami biztosítaná a BKV működését.

A Városháza tervezett eladásáról megint azt állítja a Főpolgármester, hogy az csak hazugság - igaz, a hangfelvételek nem erről tanúskodnak, hiszen erről beszélt a Vagyonkezelő vezetője és Bajnai Gordon is. Karácsony szerint a Fidesz akarja megvenni a Városházát, de az nem eladó.

Karácsony sopánkodik, a budapesti vezetés ott sem volt. Karácsony mártírkodik, szerinte az orosz titkosszolgálatok Prága főpolgármesterét meg is akarták mérgezni, ő szerencsére még nem keveredett ilyen helyzetbe.

Havasi Gábor egészségügyi tanácsnok a Városházát dicséri az Egészséges Budapest Program miatt, de azt elfelejti hozzátenni, hogy erre a kormány ad pénzt minden évben, megállapodás alapján, amit Budapesttel kötöttek.
Láng Zsolt fideszes frakcióvezető le is csapta a labdát, megkésett beszédnek nevezte az elhangzottakat, ugyanis a kormány éppen a napokban utalt át újabb 10 milliárdot a programra.

Láng szembesíti a Városháza-gattel Karácsonyt: ez egy menekülés, Főpolgármester Úr, majd felhívja a figyelmét arra, hogy 3 hete még csak fake news-nak nevezte a történteket, majd 3 hét elteltével eljutott oda, hogy az orosz titkosszolgálat szövetkezett ellene. Feltette a kérdést: hihető még egyetlen szava is Karácsonynak? Láng azt is mondta Karácsonynak, kérdezze meg volt főnökét, barátját, Bajnai Gordont, hogy hányszor jár el üzleti megbeszélésekre oligarchákhoz.

A fideszes frakcióvezető ezt követően a hangfelvételekből idézett. Barts J. Balázs ügye kerül fel, aki a hangfelvételeken elismeri, hogy a fővárosi kabinet 2020 novemberében tárgyalta az eladást, de elvetette. Majd egy újabb, 2021-es felvételből idéz, ahol Barts azt mondja, a főnökei támogatják az eladást. Gansperger szavai következnek, aki először ismertette a "jutalékos" rendszert. Láng azt mondja, Karácsony derítse ki, mi folyik a Városházán.

A Fidesz vezérszónoka, Kovács Péter XVI. kerületi polgármester arra hívja fel Karácsony figyelmét, hogy ne csak azt emlegesse fel, a kormány mit vesz el, hanem azt is, mit ad a Fővárosnak és a kerületeknek.

Kovács azt is megkérdezi a Főpolgármestertől, hogy tudja-e, a vidéki nagyvárosok kapnak-e a tömegközlekedéshez támogatást?

A válasz: nem, csak Budapest van ilyen kivételezett helyzetben.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-07-16 | 11:30
Karácsony a dugókkal nem bír leszámolni, ezért toporzékolva hazudozik tovább

Karácsony a dugókkal nem bír leszámolni, ezért toporzékolva hazudozik tovább

  • Miután a miniszterelnök bejelentette, hogy augusztus 1-től elérhető a 3. oltás, Karácsonynak 2 órába telt reagálni kedvenc munkahelyén, a Facebookon.
  • Továbbra is hazudozik a védettségről, és toporzékolva követelőzik.
Botrány 2022-01-21 | 09:54
Gyermekbántalmazás: összeverte nevelt fiát Hadházy Ákos

Gyermekbántalmazás: összeverte nevelt fiát Hadházy Ákos

  • A jegyzőkönyvek szerint a gyermek nevelésében nem vett részt, és akkor ütötte a gyereket, amikor annak édesanyja nem volt a közelben.
Botrány 2022-09-26 | 17:31
BOTRÁNY - a gyerekekre fáj a foguk: megint lebukott a baloldal

BOTRÁNY - a gyerekekre fáj a foguk: megint lebukott a baloldal

  • A balos politikusok mindig tagadják, hogy a gender-, vagy a szexuális érzékenyítés célzottjai a gyerekek lennének, ám mindig lelepleződnek.
  • Pár napja a spanyol, kommunista esélyegyenlőségi miniszter bukott le.
  • Azt mondta egy bizottsági meghallgatáson, ahol az ellenzékben lévő jobboldal a gyerekek iskolai szexuális érzékenyítését kritizálta, hogy a gyerekeknek "joguk van tudni, hogy azt szerethetik vagy azzal létesíthetnek szexuális kapcsolatot, akivel csak akarnak"
  • A spanyol VOX elnöke, Santiago Abascal Twitteren minderre úgy reagált, "Vegye le a mocskos kezét a gyerekekről!"
Botrány 2021-10-19 | 09:11
Szabó Tímea száguld a szánalomvonaton: az ördögöt is jó szívvel ajánlaná Orbán helyett

Szabó Tímea száguld a szánalomvonaton: az ördögöt is jó szívvel ajánlaná Orbán helyett

  • A Fidesz nem tud mit kezdeni Márki-Zay Péter jelöltségével, félnek – mondta Szabó Tímea hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
  • Korábban Karácsonyról állította a képviselőnő, hogy tőle retteg a Fidesz.
Botrány 2021-11-16 | 20:02
Karácsony suttyomban hajléktalanokat költöztetett Csepelre

Karácsony suttyomban hajléktalanokat költöztetett Csepelre

  • A téma a legutóbbi közgyűlésen is szóba került, de Karácsonyt nem érdekleték a helyiek ellenérzései.
  • Fontosabb dolgokkal van elfoglalva: ki kell árúsítania a budapesti ingatlanvagyont.
Botrány 2021-05-29 | 12:00

Micsoda véletlen - Gyurcsány eltűnt szakdolgozata után most Karácsonyé sincs meg

  • Elérhetetlen Karácsony Gergely szakdolgozata az ELTE-n.
  • Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) adatvédelmi tisztviselője arról tájékoztatta a sajtót, hogy Karácsony szakdolgozata nem szerepel az egyetem könyvtárának elektronikus adatbázisában, és az eredeti példány sem található a gyűjtőköri állományban.
  • A Karácsony Gergely szellemi teljesítményét igazoló dokumentumok közül nem ez az egyetlen, aminek nyoma veszett.
  • Legutóbb a főpolgármester azt közölte, nem tudja, hol van az érettségi bizonyítványa, most pedig a máshol már nem elérhető szakdolgozatáról állítja, hogy meg kellene keresnie.