Közel 1000 migránst tartóztattak fel a hétvégén a rendőrök

Közel 1000 migránst tartóztattak fel a hétvégén a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök péntektől vasárnapig összesen 609 határsértőt tartóztattak fel és 275 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Péntek

- A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 4 esetben összesen 20 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Vaskút, Kecslemét és Bátmonostor közigazgatási területén.

- Csongrád-Csanád megyében a járőrök 6 esetben összesen 73 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Mórahalom és Szatymaz közigazgatási területén.

- Fejér megyében Sárbogárd belterületén 2, Győr-Moson-Sopron megyében Győr belterületén 11, továbbá Vas megyében Bozsok külterületén 11 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, tunéziai, kubai, libanoni, egyiptomi, marokkói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

- 5 esetben Bács-Kiskun, 2 esetben Csongrád-Csanád megyében akadályoztak meg a rendőrök összesen 110 főt a hazánk területére történő illegális belépésben. Két ember ellen embercsempészés és két személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Szombat

- Bács-Kiskun megyében a rendőrök 12 esetben összesen 45 határsértőt tartóztattak fel Kecskemét, Petőfiszállás, Hercegszántó, Nagybaracska, Homorúd és Katymár közigazgatási területén.

- Csongrád-Csanád megyében a járőrök 19 esetben összesen 129 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Szeged-Gyálarét, Szeged-Szőreg, Ferencszállás, Kübekháza, Ásotthalom, Öttömös és Röszke közigazgatási területén.

- Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal Győrnél és Rajkán 20; Fejér megyében, 2 alkalommal Lovasberénynél és Sárbogárdnál 8; és Komárom-Esztergom megyében, Tatabánya közigazgatási területén 15 határsértőt tartóztattak fel. A feltartóztatott migránsok tunéziai, jemeni, szudáni, afgán, szír, szomáliai, török, gánai, libanoni, szomáliai és koszovói állampolgárnak vallották magukat; sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

- 3 esetben Bács-Kiskun, 3 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 111 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

- 3 esetben embercsempészés miatt és 2 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. Tiltott határátlépés miatt 7 embert fogtak el, illetve 5 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Vasárnap

- Bács-Kiskun megyében a rendőrök 6 esetben összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Kelebia, Kisszállás, Madaras, Mélykút és Pusztamérges közigazgatási területén.

- Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 203 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz, Szeged, Szőreg, Tiszasziget, Újszentiván és Zákányszék közigazgatási területén.

- Győr-Sopron megyében 1 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom közigazgatási területén. Komárom-Esztergom megyében 2 esetben 31 határsértőt tartóztattak fel Tata közigazgatási területén. A feltartóztatott migránsok afgán, egyiptomi, indiai, iraki, jemeni, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat; sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

- 4 esetben összesen 54 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 41 főt, míg Csongrád-Csanád megyében 1 esetben 13 főt. Magyarország területén 3 határsértőt fogtak el a rendőrök; Győr-Moson-Sopron megyében, Hegyeshalom közigazgatási területén egyet, míg Békés megyében, Mezőhegyesnél kettőt. Közokirat-hamisítás miatt 2, míg embercsempészés miatt 3 fő ellen indult büntetőeljárás.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-05-15 | 20:29
Karácsony az elmúlt időkben végig tagadta, hogy benevezne a miniszterelnök-jelölti castingba

Karácsony az elmúlt időkben végig tagadta, hogy benevezne a miniszterelnök-jelölti castingba

 • Szombaton Karácsony Gergely Főpolgármester bejelentette, hogy benevez a miniszterelnök-jelölti válogatóba.
 • Tavaly több alkalommal is cáfolta indulását az ATV-ben és az RTL Klubnak adott interjúiban is.
 • Az ATV-nek azt mondta, "megtiszteltetésnek érzi, hogy Budapest Főpolgármestere lehet", és nincsenek más ambíciói, így nem készül arra sem, hogy miniszterelnök-jelöltként indul a 2022-es választáson.
 • Az RTL-nek pedig ezt mondta 2020 decemberében: "A hátam közepére nem kívánkozik a miniszterelnök-jelöltség".
 • Cáfolta ambícióit Bohár Dánielnek nyilatkozva is, "Egy porcikám sem kívánja ezt [a miniszterelnök-jelöltséget] és inkább buzdítok más alkalmas jelölteket".
 • VV Zsolt kanapéján alig két hónapja azt mondta, "dehogy akarok én miniszterelnök lenni".
 • A 2018-as miniszterelnök-jelöltségének ugyanígy futott neki.
 • Akkor egy kiszivárgott hangfelvételen ezt mondta: "Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem".
 • A Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt vezette lista 2018-ban végül 11,91%-ot ért el az Orbán Viktor vezette Fidesz 49,27 százalékával szemben.
Bel 2021-10-20 | 17:47
Pályázaton keresik a Nyugati pályaudvar és környékének megújítóját

Pályázaton keresik a Nyugati pályaudvar és környékének megújítóját

 • Meglepetés, de ezt sem Karácsony Gergely építi.
 • 2040-ig kétezer milliárdot fordít a kormány a budapesti és agglomerációs vasút fejlesztésére.
Bel 2021-08-03 | 12:32
Karácsony a bicikliseket akarta helyzetbe hozni, de életveszélybe sodorja őket

Karácsony a bicikliseket akarta helyzetbe hozni, de életveszélybe sodorja őket

 • Páratlan szakértelem: a nagy biciklisbarát közlekedésből az lett, hogy az autók közé beszorulva cikáznak a biciklisek a Körúton.
 • Ami sokkal nagyobb baj, hogy a mentő is beragad a Karácsony okozta dugókba.
Bel 2021-08-10 | 12:57
Újabb embercsempész fogtak el a magyar rendőrök

Újabb embercsempész fogtak el a magyar rendőrök

 • A rendőrök Szeleste térségében ellenőrizték a gépkocsit.
 • A koronavírus járvány idején kiemelt veszélyt jelen az illegális migráció.
Bel 2021-09-03 | 12:01
Mosonudvar területén kapták el a 16 fős MigránsTaxit

Mosonudvar területén kapták el a 16 fős MigránsTaxit

 • A 86-os számú főúton, Mosonudvar belterületén állítottak meg az egyenruhások egy gépjárművet, amelyben a sofőr 16 illegális migránst akart Ausztria területére fuvarozni.
Bel 2021-08-20 | 14:35
Orbán Viktor: Új kenyér!

Orbán Viktor: Új kenyér!

 • A miniszterelnök szelt a Szent István-napra sütött, nemzeti szalaggal átkötött kenyérből.
 • A Várkert Bazárnál a Magyar Ízek Utcájában az Ország tortája mellett a Szent István-napi kenyeret is meg lehet kóstolni.