Közel 1000 migránst tartóztattak fel a hétvégén a rendőrök

Közel 1000 migránst tartóztattak fel a hétvégén a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök péntektől vasárnapig összesen 609 határsértőt tartóztattak fel és 275 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Péntek

- A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 4 esetben összesen 20 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Vaskút, Kecslemét és Bátmonostor közigazgatási területén.

- Csongrád-Csanád megyében a járőrök 6 esetben összesen 73 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Mórahalom és Szatymaz közigazgatási területén.

- Fejér megyében Sárbogárd belterületén 2, Győr-Moson-Sopron megyében Győr belterületén 11, továbbá Vas megyében Bozsok külterületén 11 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, tunéziai, kubai, libanoni, egyiptomi, marokkói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

- 5 esetben Bács-Kiskun, 2 esetben Csongrád-Csanád megyében akadályoztak meg a rendőrök összesen 110 főt a hazánk területére történő illegális belépésben. Két ember ellen embercsempészés és két személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Szombat

- Bács-Kiskun megyében a rendőrök 12 esetben összesen 45 határsértőt tartóztattak fel Kecskemét, Petőfiszállás, Hercegszántó, Nagybaracska, Homorúd és Katymár közigazgatási területén.

- Csongrád-Csanád megyében a járőrök 19 esetben összesen 129 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Szeged-Gyálarét, Szeged-Szőreg, Ferencszállás, Kübekháza, Ásotthalom, Öttömös és Röszke közigazgatási területén.

- Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal Győrnél és Rajkán 20; Fejér megyében, 2 alkalommal Lovasberénynél és Sárbogárdnál 8; és Komárom-Esztergom megyében, Tatabánya közigazgatási területén 15 határsértőt tartóztattak fel. A feltartóztatott migránsok tunéziai, jemeni, szudáni, afgán, szír, szomáliai, török, gánai, libanoni, szomáliai és koszovói állampolgárnak vallották magukat; sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

- 3 esetben Bács-Kiskun, 3 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 111 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

- 3 esetben embercsempészés miatt és 2 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. Tiltott határátlépés miatt 7 embert fogtak el, illetve 5 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Vasárnap

- Bács-Kiskun megyében a rendőrök 6 esetben összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Kelebia, Kisszállás, Madaras, Mélykút és Pusztamérges közigazgatási területén.

- Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 203 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz, Szeged, Szőreg, Tiszasziget, Újszentiván és Zákányszék közigazgatási területén.

- Győr-Sopron megyében 1 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom közigazgatási területén. Komárom-Esztergom megyében 2 esetben 31 határsértőt tartóztattak fel Tata közigazgatási területén. A feltartóztatott migránsok afgán, egyiptomi, indiai, iraki, jemeni, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat; sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

- 4 esetben összesen 54 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 41 főt, míg Csongrád-Csanád megyében 1 esetben 13 főt. Magyarország területén 3 határsértőt fogtak el a rendőrök; Győr-Moson-Sopron megyében, Hegyeshalom közigazgatási területén egyet, míg Békés megyében, Mezőhegyesnél kettőt. Közokirat-hamisítás miatt 2, míg embercsempészés miatt 3 fő ellen indult büntetőeljárás.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-12-13 | 16:55
Orbán-Macron találkozó: kölcsönös tisztelet, és egyetértés a "stratégiai szuverenitás" kérdéskörében

Orbán-Macron találkozó: kölcsönös tisztelet, és egyetértés a "stratégiai szuverenitás" kérdéskörében

 • Rossz hír az ellenzéknek, hogy a francia államfő és a magyar miniszterelnök kölcsönösen szívélyes és partneri hangot ütöttek meg egymással.
Bel 2022-04-27 | 15:37
MigránsTaxi: Magyar férfi próbált migránsokat csempészni Pest megyében

MigránsTaxi: Magyar férfi próbált migránsokat csempészni Pest megyében

 • A Pest megyei rendőrök 2022. április 27-én 12 óra 4 perckor az M5 autópálya inárcsi pihenőjénél vezettek ki a forgalomból egy személygépkocsit, melyet egy magyar férfi vezetett, a járműben nyolc migráns utazott.
 • A külföldieket – meghallgatásukat követően – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a magyar férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.
Bel 2021-07-06 | 14:40
Földre vinné a Fradit Baranyi Krisztina

Földre vinné a Fradit Baranyi Krisztina

 • Tovább gyűrűzik a Ferencvárosi Torna Klub és a helyi polgármester konfliktusa.
 • Korábban Kubatov Gábor, az FTC elnöke azt mondta, Baranyi kivérezteti a klubot.
 • A kerületi vezető szerint ez nem igaz.
 • Az FTC vezére szerint viszont a polgármester asszony ha tehetné, kivéreztetné a Fradit.
Bel 2021-08-26 | 09:51
Aláírás körbe-körbe: a szolnoki momentumos importjelölt azért nem tudott aláírni a riválisoknak, mert nincs a városban lakcíme

Aláírás körbe-körbe: a szolnoki momentumos importjelölt azért nem tudott aláírni a riválisoknak, mert nincs a városban lakcíme

 • Kármán Irént a Momentum erőltette Szolnokon, de a helyiek ellenállásán elbukhat a jelöltsége.
Bel 2022-01-17 | 09:22
A karantén ideje 7 napra csökken

A karantén ideje 7 napra csökken

 • A beoltottak száma 6 319 434 fő, közülük 6 059 382 fő már a második, 3 417 089 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
 • Az elmúlt három napban 21 219 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 348 233 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Az elmúlt három napban elhunyt 270 többségében idős, krónikus beteg,  gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 169 775 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 137 951 főre emelkedett.
 • 2630 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 228-an vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2021-07-01 | 19:19
A gyermekvédelem melletti kiállása miatt csonkítással fenyegették meg Szánthó Miklóst

A gyermekvédelem melletti kiállása miatt csonkítással fenyegették meg Szánthó Miklóst

 • Rendszeresen bolsevik és dehumanizáló fenyegetések érnek bárkit, aki ellent mer mondani, vagy szembeszegül a liberális mainstreammel.
 • Az Alapjogokért Központ vezetője hangsúlyozta, hogy nem fognak megijedni, "a jó, a teremtés rendje melletti elkötelezettségünket nem befolyásolja az ilyen bolsevik tempó".
Bel 2022-04-05 | 16:24
Egy szerb sofőr 20 illegális migránst akart átcsempészni az országon

Egy szerb sofőr 20 illegális migránst akart átcsempészni az országon

 • A rendőrök 2022. április 4-én 13 órakor egy magyar honosságú gépkocsit állítottak meg Fertőd belterületén.
 • Az autóból a járművezető, valamint négy migráns a megállást követően kiugrott, és elmenekült.
 • A rendőrök a 30 éves szerb sofőrt rövid időn belül elfogták.
 • A jármű utasterében az egyenruhások további tizenhat  – magukat szír és szomáliai állampolgároknak valló – külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.
 • A gépjárműből kiugrott külföldiek felkutatása jelenleg folyamatban van.
 • A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Soproni Rendőrkapitányságra előállítják.
 • A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 • A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.