Közel 1000 migránst tartóztattak fel a hétvégén a rendőrök

Közel 1000 migránst tartóztattak fel a hétvégén a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök péntektől vasárnapig összesen 609 határsértőt tartóztattak fel és 275 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Péntek

- A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 4 esetben összesen 20 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Vaskút, Kecslemét és Bátmonostor közigazgatási területén.

- Csongrád-Csanád megyében a járőrök 6 esetben összesen 73 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Mórahalom és Szatymaz közigazgatási területén.

- Fejér megyében Sárbogárd belterületén 2, Győr-Moson-Sopron megyében Győr belterületén 11, továbbá Vas megyében Bozsok külterületén 11 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, tunéziai, kubai, libanoni, egyiptomi, marokkói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

- 5 esetben Bács-Kiskun, 2 esetben Csongrád-Csanád megyében akadályoztak meg a rendőrök összesen 110 főt a hazánk területére történő illegális belépésben. Két ember ellen embercsempészés és két személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Szombat

- Bács-Kiskun megyében a rendőrök 12 esetben összesen 45 határsértőt tartóztattak fel Kecskemét, Petőfiszállás, Hercegszántó, Nagybaracska, Homorúd és Katymár közigazgatási területén.

- Csongrád-Csanád megyében a járőrök 19 esetben összesen 129 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Szeged-Gyálarét, Szeged-Szőreg, Ferencszállás, Kübekháza, Ásotthalom, Öttömös és Röszke közigazgatási területén.

- Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal Győrnél és Rajkán 20; Fejér megyében, 2 alkalommal Lovasberénynél és Sárbogárdnál 8; és Komárom-Esztergom megyében, Tatabánya közigazgatási területén 15 határsértőt tartóztattak fel. A feltartóztatott migránsok tunéziai, jemeni, szudáni, afgán, szír, szomáliai, török, gánai, libanoni, szomáliai és koszovói állampolgárnak vallották magukat; sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

- 3 esetben Bács-Kiskun, 3 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 111 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

- 3 esetben embercsempészés miatt és 2 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. Tiltott határátlépés miatt 7 embert fogtak el, illetve 5 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Vasárnap

- Bács-Kiskun megyében a rendőrök 6 esetben összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Kelebia, Kisszállás, Madaras, Mélykút és Pusztamérges közigazgatási területén.

- Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 203 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz, Szeged, Szőreg, Tiszasziget, Újszentiván és Zákányszék közigazgatási területén.

- Győr-Sopron megyében 1 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom közigazgatási területén. Komárom-Esztergom megyében 2 esetben 31 határsértőt tartóztattak fel Tata közigazgatási területén. A feltartóztatott migránsok afgán, egyiptomi, indiai, iraki, jemeni, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat; sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

- 4 esetben összesen 54 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 41 főt, míg Csongrád-Csanád megyében 1 esetben 13 főt. Magyarország területén 3 határsértőt fogtak el a rendőrök; Győr-Moson-Sopron megyében, Hegyeshalom közigazgatási területén egyet, míg Békés megyében, Mezőhegyesnél kettőt. Közokirat-hamisítás miatt 2, míg embercsempészés miatt 3 fő ellen indult büntetőeljárás.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-25 | 16:54
Így hamar meglesz az aláírás mindenkinek: most az a módi, hogy egymásnak írogatnak alá a miniszterelnök-jelölt-jelöltek

Így hamar meglesz az aláírás mindenkinek: most az a módi, hogy egymásnak írogatnak alá a miniszterelnök-jelölt-jelöltek

 • Karácsony írt alá Jakabnak, adta hírül Dorosz Dávid Facebook-oldala.
 • Feltehetően azért kell minden egyes aláírásból hírt csinálni, mert egyébként senkit sem érdekel az előválasztásnak hazudott bohóctréfa.
Bel 2021-09-26 | 14:55
Kálmán Olga egy solymári dugóban készült képpel leckézette Karácsonyt

Kálmán Olga egy solymári dugóban készült képpel leckézette Karácsonyt

 • Még csütörtökön posztolt egy képet az egykori független-objektív újságíró, ahol Karácsonyt egrecíroztatta a valóban elviselhetetlen közlekedési dugók miatt.
 • Posztjában azt állította, csak szándék kérdése a II., III. kerületi dugók csökkentése, és ez a határozott szándék benne meg is van.
 • Csakhogy az illusztrációképe, ahogyan arra a BENNFENTES egy olvasója felhívta a figyelmünket, nem a II. vagy a III. kerületben készült - ahol Kálmán az egyik jelölt-jelölt -, hanem Solymáron, a Shell benzinkútnál.
Bel 2021-10-28 | 09:27
Legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak

Legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak

 • A beoltottak száma 5 947 085 fő, közülük 5 728 025 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 164 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.
 • 4039 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 859 378 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 45 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 797 142 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 31 544 főre emelkedett.
 • 1 970 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 204-en vannak lélegeztetőgépen.

 

 

Bel 2021-06-06 | 11:27

Színtiszta égés: Karácsony a héten az angoltudásával villogott, szombaton a Deutsche Wellének egy mondatot sem tudott kinyögni

 • Totális megsemmisülés: Karácsony a héten angoltudásával villogott, de szombaton nem tudott válaszolni egy egyszerű kérdésre sem.
 • Karácsony az elmúlt hetekben talán egyszer mondott igazat: amikor azt állította, hogy angoltudása sepciális, "hiperpasszív".
Bel 2021-12-09 | 18:05
Magyar rendőrök a cseh kollégákkal tartóztattak fel 16 migránst

Magyar rendőrök a cseh kollégákkal tartóztattak fel 16 migránst

 • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. december 9-én 13 óra 15 perckor 16 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén.
 • Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
Bel 2022-01-28 | 09:40
Februárban is lesz Oltási Akció

Februárban is lesz Oltási Akció

 • A beoltottak száma 6 351 476 fő, közülük 6 089 784 fő már a második, 3 594 529 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
 • Összesen 17 869 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 508 358 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 78 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 241 328 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 225 801 főre emelkedett.
 • 3463 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 145-en vannak lélegeztetőgépen. 
 • Februárban is lesz oltási akció minden csütörtökön, pénteken, és szombaton.
Bel 2021-08-24 | 10:34
Rekord: Nagycenknél 23 illegális migránst szállított az embercsempész

Rekord: Nagycenknél 23 illegális migránst szállított az embercsempész

 • Nagycenk térségében, a 85-ös számú főúton állítottak meg az egyenruhások egy kistehergépkocsit, amelynek román sofőrje huszonhárom illegális migránst akart Ausztriába fuvarozni.
 • A koronavírus járvány miatt az illegális határátlépés, kiemelt veszélyforrás.
Bel 2022-01-13 | 16:37
Aki akarja, a 4. oltást is kérheti

Aki akarja, a 4. oltást is kérheti

 • Erről Gulyás Gergely beszélt a Kormányinfón.