Közel 1000 migránst tartóztattak fel a hétvégén a rendőrök

Közel 1000 migránst tartóztattak fel a hétvégén a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök péntektől vasárnapig összesen 609 határsértőt tartóztattak fel és 275 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Péntek

- A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 4 esetben összesen 20 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Vaskút, Kecslemét és Bátmonostor közigazgatási területén.

- Csongrád-Csanád megyében a járőrök 6 esetben összesen 73 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Mórahalom és Szatymaz közigazgatási területén.

- Fejér megyében Sárbogárd belterületén 2, Győr-Moson-Sopron megyében Győr belterületén 11, továbbá Vas megyében Bozsok külterületén 11 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, tunéziai, kubai, libanoni, egyiptomi, marokkói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

- 5 esetben Bács-Kiskun, 2 esetben Csongrád-Csanád megyében akadályoztak meg a rendőrök összesen 110 főt a hazánk területére történő illegális belépésben. Két ember ellen embercsempészés és két személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Szombat

- Bács-Kiskun megyében a rendőrök 12 esetben összesen 45 határsértőt tartóztattak fel Kecskemét, Petőfiszállás, Hercegszántó, Nagybaracska, Homorúd és Katymár közigazgatási területén.

- Csongrád-Csanád megyében a járőrök 19 esetben összesen 129 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Szeged-Gyálarét, Szeged-Szőreg, Ferencszállás, Kübekháza, Ásotthalom, Öttömös és Röszke közigazgatási területén.

- Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal Győrnél és Rajkán 20; Fejér megyében, 2 alkalommal Lovasberénynél és Sárbogárdnál 8; és Komárom-Esztergom megyében, Tatabánya közigazgatási területén 15 határsértőt tartóztattak fel. A feltartóztatott migránsok tunéziai, jemeni, szudáni, afgán, szír, szomáliai, török, gánai, libanoni, szomáliai és koszovói állampolgárnak vallották magukat; sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

- 3 esetben Bács-Kiskun, 3 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 111 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

- 3 esetben embercsempészés miatt és 2 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. Tiltott határátlépés miatt 7 embert fogtak el, illetve 5 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Vasárnap

- Bács-Kiskun megyében a rendőrök 6 esetben összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Kelebia, Kisszállás, Madaras, Mélykút és Pusztamérges közigazgatási területén.

- Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 203 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz, Szeged, Szőreg, Tiszasziget, Újszentiván és Zákányszék közigazgatási területén.

- Győr-Sopron megyében 1 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom közigazgatási területén. Komárom-Esztergom megyében 2 esetben 31 határsértőt tartóztattak fel Tata közigazgatási területén. A feltartóztatott migránsok afgán, egyiptomi, indiai, iraki, jemeni, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat; sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

- 4 esetben összesen 54 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 41 főt, míg Csongrád-Csanád megyében 1 esetben 13 főt. Magyarország területén 3 határsértőt fogtak el a rendőrök; Győr-Moson-Sopron megyében, Hegyeshalom közigazgatási területén egyet, míg Békés megyében, Mezőhegyesnél kettőt. Közokirat-hamisítás miatt 2, míg embercsempészés miatt 3 fő ellen indult büntetőeljárás.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-03-31 | 09:52
Szerdán 1195 ukrájnai menekültet fogadtak a fővárosban

Szerdán 1195 ukrájnai menekültet fogadtak a fővárosban

 • A különvonatokkal Kőbánya felső vasútállomásra érkező menekülteket buszokkal vitték a BOK csarnokba.
Bel 2021-05-11 | 12:12
Kész őrület: ingyenes oltás helyett van, aki 100-200 ezret is fizetne egy védettségi igazolványért

Kész őrület: ingyenes oltás helyett van, aki 100-200 ezret is fizetne egy védettségi igazolványért

 • Beindult idehaza a hamisított oltási igazolvány-biznisz.
 • Az érdeklődőket az sem tántorítja el, hogy börtönnel járhat, ha valaki hamisított védettségi igazolványt állít elő, vagy azt birtokol.
 • Van sokkal egyszerűbb útja a hivatalos, szabályos védettségi igazolvány megszerzésének: a magyar állam által ingyenesen biztosított vakcina.
 • Az sem lehet már érv, hogy valaki egy vakcinát elutasít: jó ideje számtalan oltóanyag áll rendelkezésre idehaza.
Bel 2021-12-21 | 13:59
Újabb maratoni sajtótájékoztatón derült ki, a magyar miniszterelnök messze az ellenzéki mezőny felett áll

Újabb maratoni sajtótájékoztatón derült ki, a magyar miniszterelnök messze az ellenzéki mezőny felett áll

 • Orbán Viktor miniszterelnök több mint három és fél órán át válaszolt minden újságírói kérdésre.
 • Legyen szó külpolitikáról, járványkezelésről, egészségügyi részletkérdésekről, a Völner-ügyről vagy a külföldi befolyásolási kísérletekről, a miniszterelnök mindenre szabatosan válaszolt.
 • Ha a geopolitika vagy az energetika került szóba, akkor ezeken a területeken felmerült kérdésekre is részletesen felelt Orbán Viktor.
 • Szereplése és az ellenzéki vezetők - Karácsony, Márki-Zay, stb. - nyilatkozatai, felkészültége és munkabírása között égbekiáltó különbség van, Orbán javára.
Bel 2022-02-13 | 13:20
A nőkről is lenézően beszél Márki-Zay

A nőkről is lenézően beszél Márki-Zay

 • Dobrevről azt mondta, "női mivolta ellenére" egy tehetséges politikus.
 • Máskor egy vidéki fideszes hölgyről mondta azt, nem tudni, mennyire a saját kútfejéből fejtette meg a keresztrejtvényt.
Bel 2021-07-27 | 13:23
Két embercsempész, 17 illegális szír migráns

Két embercsempész, 17 illegális szír migráns

 • A rendőrök Nagybaracska és Sárhát között fogták el az embercsempészeket.
 • Több mint egy tucat migránst szállítottak az autójukban.
Bel 2022-03-30 | 10:20
Román embercsempésznőt fogtak el

Román embercsempésznőt fogtak el

 • Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai 2022. március 28-án 22 óra 20 perckor ellenőriztek egy Toyotát az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán a Fácánkerti pihenőben.
 • A kocsit egy 46 éves ukrán-román állampolgárságú, de szlovák lakhellyel rendelkező nő vezette, aki négy illegális migránst szállított.
 • A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat. 
 • Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes határzárhoz.
 • A nőt őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására 
Bel 2022-04-13 | 10:42
A kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét

A kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét

 • A beoltottak száma 6 404 541 fő, közülük 6 190 140 fő a második, 3 854 092 fő a harmadik, 276 208 fő már a negyedik oltását is felvette.
 • 2740 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 876 946 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 26 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 742 051 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 89 057 főre csökkent.
 • 1717 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 47-en vannak lélegeztetőgépen.