Micsoda meglepetés: Józsefvárosban az nyerte el a strand bérletének jogát, aki a pályázati dokumentumot is elkészítette

Micsoda meglepetés: Józsefvárosban az nyerte el a strand bérletének jogát, aki a pályázati dokumentumot is elkészítette
 • Havi kettőszázötvenezer forintért játszotta át a józsefvárosi baloldal egy vitorlásegyesületnek az önkormányzati tulajdonban álló káptalanfüredi gyermektábor egy részét.
 • Pikó Andrásék sokáig a szerződést is titkolták, és azt állították, csak 3 hónapra, vitrolástárolásról szól a szerződés.
 • Később egy újabb pályázatból kiderült, hogy 5 évre adták rendkívül jutányos áron bérbe a korábban a józsefvárosi gyerekek üdültetésére használt balatoni tábor egy részét, ahol a vállalkozó fizetős vitorlástáborokat szervez.
 • Rendes baloldali szokás szerint a dokumentumok metaadatai szerint az írta az önkormányzati pályázati anyagot, aki később meg is nyerte azt.
 • Mi több, a strand későbbi bérlője már az előtt hirdette a területre a nyári táborait, hogy a pályázat megjelent volna.
 • Ez pedig azt a gyanút erősíti, hogy a bérlők pontosan tudták jó előre, hogy az egyébként szabálytalanul, általuk írt pályázatot meg is fogják nyerni.
 • Az eset tökéletesen példázza, milyen gátlástalansággal használja a baloldal a közvagyont, hogy ott kedvére mutyizhasson az, aki helyzetbe kerül.
 • Elvették a józsefvárosi gyerekek strandját, hogy ott az általuk helyzetbe hozott vállalkozók fizetős vitorlástáborokat szervezzenek olyan gyerekeknek, akiknek a szülei meg tudják fizetni ezt.
 • Vagyis nem arra használják a közvagyont, amire azt kellene.
 • Józsefvárosi gyerekek kedvezményes üdültetése helyett bérbe adják a közvagyont olyan szereplőknek, akik minimális kockázat mellett nagy bizniszt csinálhatnak a közvagyont olcsón felhasználva.

Furcsa és ködös megállapodás nyomán zsírozhatták le Pikó Andrásék, hogy a kerület gyermekstrandjának egy jelentős részét átjátsszák egy vitorlásklubnak. Maga a szerződés is csak hosszú hallgatás után került elő, és az önkormányzat és a vitorlásklub is egymásnak ellentmondó állításokat tett az ügyben. Mindez a lényegen azonban nem változtatott: a strand jelentős részét a józsefvárosiak nem használhatták ezen a nyáron.

Minden előzetes tájékoztatás nélkül, fű alatt került 14 vitorlás Józsefváros káptalanfüredi strandjának területére. Az eset úgy derült ki, hogy önkormányzati képviselők egy csoportja meg akarta tekinteni, mennyire felkészült a strand a józsefvárosi gyermekek nyári fogadására.

A helyszínen az áldatlan állapotok mellett egy vitorlásdepó fogadta őket, amihez egy kikötő építésének előkészületeit tapasztalták. "Így pedig szinte lehetetlen akár csak egy-egy napos kirándulásokat is szervezni a kerületi gyerekeknek a nyáron" – írta akkor Sára Botond.

Sára Botond azt a kérdést tette fel nár elején, hogy mehetnek ezután a kerületiek strandolni.

"Miért kapták meg a strandot inkább a vitorlások, mint a józsefvárosi gyerekek? Hogyan mehetnek így a kerületiek strandolni? Milyen megállapodás alapján kerültek a vitorlások a strandra? Miért titkolják a szerződést?" – tette fel a kérdéseket nyár elején Sára Botond.

Az ügyben megszólalt Vörös Tamás, a Józsefvárosi Fidesz frakcióvezetője is, aki szerint különösen visszás, hogy a baloldal folyamatosan kritizálja a szocializmusban lepusztított Balaton-part felújítási munkálatait, és közben meg elveszik a józsefvárosi gyerekektől annak lehetőségét, hogy a magyar tengenél nyári tábort lehessen szervezni nekik. Pikó András a témáról nyár elején csak szűkszavúan számot be a közösségi oldalán. Mint írta: szabályosan, szerződéssel, 3 hónapra adják bérbe a partszakasz harmadát, hogy a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület ott tárolhassa vitorlásait, és ez szerinte nem mutyi. Az ebből származó bevételeket a strand fejlesztésére fordítanák.

Idén június 23-án megjelent a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. honlapján egy pályázat, a strand egy részének bérbeadásáról. A pályázati felhívást a strandot üzemeltető cég tette közzé, a dokumentum szerzője a metaadatok alapján "ricsi7", később pedig Horti Zsófia üdültetési divízóvezető mentette utoljára.

Ő 2010 előtt az FKF szővívője, majd Karácsony Gergely zuglói kalandja során a polgármester és a Párbeszéd elnevezésű mikropárt sajtófőnöke volt.

A "ricsi7" által írt önkormányzati pályázat szerint 1500 négyzetmétert adnak bérbe Pikóék a strand területéből, havonta nettó 250 000 forintért cserébe.

De nem csupán a pályázati anyagot szerezte "ricsi7", hanem a pályázat mellékleteként az önkormányzat nonprofit zrt-jének oldalán megtalálható helyszínrajzot is.

Csakhogy van egy csavar a sztoriban: már májusban, a pályázat meghirdetése előtt(!) meghirdették a fizetős vitorlástáboroztatást a káptalanfüredi területre - az az egyesület és kapcsolat vállalkozás hirdette meg a táboroztatást, mely indult a június 23-án kiírt pályázaton, és el is nyerte azt. A dokumentum az rs-sailing.hu oldalról származik.

A dokumentum szerzője a már jól ismert "ricsi7", ahogyan a pályázati kiírásnál is. Jól látható, hogy a dokumentumot 2021. május 17-én hozták létre.

Vagyis föltehető a kérdés: valaki hónapokkal előre tudott a pályázatról? És annyira biztos volt abban, hogy azt ő is fogja elnyerni, hogy táboroztatást szervezett jóelőre az önkormányzati strandra?

Minden jel szerint igen.

A táboroztatást az RS Sailing Hungary Kft. és a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület szervezte a nyárra. A BENNFENTES talált egy másik dokumentumot is a vgye.hu portálon, mely a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület hivatalos oldala. Ott egy 2019-es, lágymányosi vitorlázásra hívó szórólap szerzője szintén "ricsi7".

A VGYE és az RS-Sailing Kft. ugyanis több helyszínen is szervez fizetős vitorlástáborokat, nem csupán Káptalanfüreden, a VIII. kerületi önkormányzati gyermeküdülőben.

DE KI LEHET AZ A TITOKZATOS RICSI7, AKI MEGÍRTA A PÁLYÁZATOT AZ ÖNKORMÁNYATNAK, CSATOLTA A HELYSZÍNRAJZOT, ÉS KÉSŐBB MEG IS NYERTE A VIII. KERÜLET PÁLYÁZATÁT?

Nem más, mint az RS Sailing Kft. ügyvezető-tulajdonosa, és a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület elnöke, Náray Richárd.

Náray Richárd az egyetlen tulajdonosa a RS Sailing Hungary Kft-nek.

A VIII. kerületi "pályázatot" elnyerő Vitorlázó Gyermekekért Egyesület elnöke is Náray Richárd. 

A nyílt mutyi végül annyira kínossá vált Pikó András polgármesternek is, hogy belső vizsgálatot rendelt el, de annak eredményeit nem hozta nyilvánosságra.

A botrányba pedig belebukott Gőz Gabriella, a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. vezetője, Gyurcsány Ferenc egykori sajtótitkára.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-08-04 | 14:34
Nem csak tárolta, de készítette is a pedofil felvételeket a jobbikos pedofil

Nem csak tárolta, de készítette is a pedofil felvételeket a jobbikos pedofil

 • Volt, amit jelszóval védett, de két videót szabadon tárolt a gépén a jobbikos pedofil.
 • Nem csak tárolta, hanem készítette is ezeket a felvételeket.
 • Emiatt, és más bűncselekmények miatt kétrendbeli gyermekpornográfia bűntettének megalapozott gyanújával tartóztatták le.
 • A férfi számítástechnikai eszközeit lefoglalták.
 • A BENNFENTES gyulai forrásai szerint a férfi öngyilkosságot akart elkövetni pár napja, de nem járt sikerrel.
 • Állítólag a saját torkát akarta elvágni, de ez nem jött neki össze.
 • Ezt követően kórházba szállították.
Botrány 2022-03-31 | 13:22
Egy szavazatégetős provokáció álhírét terjeszti a teljes baloldali média

Egy szavazatégetős provokáció álhírét terjeszti a teljes baloldali média

 • Soros-zsoldban álló erdélyi újságírók azt állítják, Marosvásárhely mellett elégetett szavazólapokat találtak a szemét között.
 • A szeméthalomról teátrális videó készült, erre hivatkozva a hazai baloldal az összes erdélyi levélszavazat megsemmisítését követeli.
 • A provokáció alól kilóg a méretes lóláb.
 • Először is, bárki fénymásolhatott magának a szavazólapjából újabbakat, hogy azokat később álbizonyítékként elégesse a határban.
 • Másodszor, az "elégetett szavazólapok" mellett egyetlen azonosító lap sem található, vagyis az a hitelesítő dokumentum, hogy ki adta le az adott levélszavazatot.
 • Márpedig ennek hiányában a levélszavazatok érvénytelenek. A levélszavazat csak lepecsételve, és csak az azonosítólappal együtt érvényes. A videón nem látszanak az ál-szavazólapokon sem pecsétek, pecsétnyomok, sem azonosító lapok.
 • Harmadrészt a Fidesznek nem áll érdekében ellenzéki levélszavazatokat elégetni, mert toronymagasan vezet a kormánypárt az erdélyi magyarok között.
 • Külön pikantériája az ügynek, hogy a román titkosszolgálattal rendszeresen hírbe hozott Parászka Boróka újságíró Facebook-oldala adott hírt az ügyről elsőként.
 • Ő posztjában azt írta, "A helyszínről tudni kell, hogy ez egy forgalmas közút, erre halad el a Marosvásárhelyet Nyárádszeredával összekötő országút. Ráadásul a szavazólapokat annál a csomópontnál dobták el, ahol a rendőrség rendszeresen kint áll, esténként különösen, felügyelik a forgalmat. (...) Kiemelten őrzik a területet a hozzáférhető építőanyagok miatt, minden éjjel kint van a biztonsági szolgálat, és éjjel is dolgoznak."
 • Miért is égetne bárki szavazólapokat egy szigorúan őrzött, rendszeresen rendőrségi felügyelet alatt álló forgalmas közút mellett?
Botrány 2021-09-24 | 18:25
A baloldal végig hazudott az előválasztási rendszer meghekkeléséről - párbeszédes belső levelezés cáfolja a baloldal hazudozásait

A baloldal végig hazudott az előválasztási rendszer meghekkeléséről - párbeszédes belső levelezés cáfolja a baloldal hazudozásait

 • Egyre rövidebb a baloldali hazudozások szavatossága.
 • Karácsony Gergely lebukása után a teljes baloldal is 4 nap alatt bukott meg a hazugságaival.
 • Azt állították, a Fidesz és a kormánykörök hekkelték meg az előválasztási rendszert.
 • Facebookos belső üzenetváltásokból derült ki, hogy pontosan tudták a leálláskor, hogy elbénázták az egészet.
 • De ennek ellenére is a kormánypártokra fogták a leállást.
 • A baloldalnak nincsen egy igaz pillanata sem, amikor igazat mondanának az embereknek.
Botrány 2021-08-04 | 14:41
Aranyeső Pécsett: állítólag nincs pénz semmire, de úgy szórják egymásnak a jutalmat a baloldali városvezetők, mintha nem lenne holnap

Aranyeső Pécsett: állítólag nincs pénz semmire, de úgy szórják egymásnak a jutalmat a baloldali városvezetők, mintha nem lenne holnap

 • Háromhavi munkáért is jár a hárommilliós jutalom.
 • Van, akinek a munkáját 15 milliós prémiummal hálálja meg az önkormányzat.