Micsoda meglepetés: Józsefvárosban az nyerte el a strand bérletének jogát, aki a pályázati dokumentumot is elkészítette

Micsoda meglepetés: Józsefvárosban az nyerte el a strand bérletének jogát, aki a pályázati dokumentumot is elkészítette
 • Havi kettőszázötvenezer forintért játszotta át a józsefvárosi baloldal egy vitorlásegyesületnek az önkormányzati tulajdonban álló káptalanfüredi gyermektábor egy részét.
 • Pikó Andrásék sokáig a szerződést is titkolták, és azt állították, csak 3 hónapra, vitrolástárolásról szól a szerződés.
 • Később egy újabb pályázatból kiderült, hogy 5 évre adták rendkívül jutányos áron bérbe a korábban a józsefvárosi gyerekek üdültetésére használt balatoni tábor egy részét, ahol a vállalkozó fizetős vitorlástáborokat szervez.
 • Rendes baloldali szokás szerint a dokumentumok metaadatai szerint az írta az önkormányzati pályázati anyagot, aki később meg is nyerte azt.
 • Mi több, a strand későbbi bérlője már az előtt hirdette a területre a nyári táborait, hogy a pályázat megjelent volna.
 • Ez pedig azt a gyanút erősíti, hogy a bérlők pontosan tudták jó előre, hogy az egyébként szabálytalanul, általuk írt pályázatot meg is fogják nyerni.
 • Az eset tökéletesen példázza, milyen gátlástalansággal használja a baloldal a közvagyont, hogy ott kedvére mutyizhasson az, aki helyzetbe kerül.
 • Elvették a józsefvárosi gyerekek strandját, hogy ott az általuk helyzetbe hozott vállalkozók fizetős vitorlástáborokat szervezzenek olyan gyerekeknek, akiknek a szülei meg tudják fizetni ezt.
 • Vagyis nem arra használják a közvagyont, amire azt kellene.
 • Józsefvárosi gyerekek kedvezményes üdültetése helyett bérbe adják a közvagyont olyan szereplőknek, akik minimális kockázat mellett nagy bizniszt csinálhatnak a közvagyont olcsón felhasználva.

Furcsa és ködös megállapodás nyomán zsírozhatták le Pikó Andrásék, hogy a kerület gyermekstrandjának egy jelentős részét átjátsszák egy vitorlásklubnak. Maga a szerződés is csak hosszú hallgatás után került elő, és az önkormányzat és a vitorlásklub is egymásnak ellentmondó állításokat tett az ügyben. Mindez a lényegen azonban nem változtatott: a strand jelentős részét a józsefvárosiak nem használhatták ezen a nyáron.

Minden előzetes tájékoztatás nélkül, fű alatt került 14 vitorlás Józsefváros káptalanfüredi strandjának területére. Az eset úgy derült ki, hogy önkormányzati képviselők egy csoportja meg akarta tekinteni, mennyire felkészült a strand a józsefvárosi gyermekek nyári fogadására.

A helyszínen az áldatlan állapotok mellett egy vitorlásdepó fogadta őket, amihez egy kikötő építésének előkészületeit tapasztalták. "Így pedig szinte lehetetlen akár csak egy-egy napos kirándulásokat is szervezni a kerületi gyerekeknek a nyáron" – írta akkor Sára Botond.

Sára Botond azt a kérdést tette fel nár elején, hogy mehetnek ezután a kerületiek strandolni.

"Miért kapták meg a strandot inkább a vitorlások, mint a józsefvárosi gyerekek? Hogyan mehetnek így a kerületiek strandolni? Milyen megállapodás alapján kerültek a vitorlások a strandra? Miért titkolják a szerződést?" – tette fel a kérdéseket nyár elején Sára Botond.

Az ügyben megszólalt Vörös Tamás, a Józsefvárosi Fidesz frakcióvezetője is, aki szerint különösen visszás, hogy a baloldal folyamatosan kritizálja a szocializmusban lepusztított Balaton-part felújítási munkálatait, és közben meg elveszik a józsefvárosi gyerekektől annak lehetőségét, hogy a magyar tengenél nyári tábort lehessen szervezni nekik. Pikó András a témáról nyár elején csak szűkszavúan számot be a közösségi oldalán. Mint írta: szabályosan, szerződéssel, 3 hónapra adják bérbe a partszakasz harmadát, hogy a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület ott tárolhassa vitorlásait, és ez szerinte nem mutyi. Az ebből származó bevételeket a strand fejlesztésére fordítanák.

Idén június 23-án megjelent a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. honlapján egy pályázat, a strand egy részének bérbeadásáról. A pályázati felhívást a strandot üzemeltető cég tette közzé, a dokumentum szerzője a metaadatok alapján "ricsi7", később pedig Horti Zsófia üdültetési divízóvezető mentette utoljára.

Ő 2010 előtt az FKF szővívője, majd Karácsony Gergely zuglói kalandja során a polgármester és a Párbeszéd elnevezésű mikropárt sajtófőnöke volt.

A "ricsi7" által írt önkormányzati pályázat szerint 1500 négyzetmétert adnak bérbe Pikóék a strand területéből, havonta nettó 250 000 forintért cserébe.

De nem csupán a pályázati anyagot szerezte "ricsi7", hanem a pályázat mellékleteként az önkormányzat nonprofit zrt-jének oldalán megtalálható helyszínrajzot is.

Csakhogy van egy csavar a sztoriban: már májusban, a pályázat meghirdetése előtt(!) meghirdették a fizetős vitorlástáboroztatást a káptalanfüredi területre - az az egyesület és kapcsolat vállalkozás hirdette meg a táboroztatást, mely indult a június 23-án kiírt pályázaton, és el is nyerte azt. A dokumentum az rs-sailing.hu oldalról származik.

A dokumentum szerzője a már jól ismert "ricsi7", ahogyan a pályázati kiírásnál is. Jól látható, hogy a dokumentumot 2021. május 17-én hozták létre.

Vagyis föltehető a kérdés: valaki hónapokkal előre tudott a pályázatról? És annyira biztos volt abban, hogy azt ő is fogja elnyerni, hogy táboroztatást szervezett jóelőre az önkormányzati strandra?

Minden jel szerint igen.

A táboroztatást az RS Sailing Hungary Kft. és a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület szervezte a nyárra. A BENNFENTES talált egy másik dokumentumot is a vgye.hu portálon, mely a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület hivatalos oldala. Ott egy 2019-es, lágymányosi vitorlázásra hívó szórólap szerzője szintén "ricsi7".

A VGYE és az RS-Sailing Kft. ugyanis több helyszínen is szervez fizetős vitorlástáborokat, nem csupán Káptalanfüreden, a VIII. kerületi önkormányzati gyermeküdülőben.

DE KI LEHET AZ A TITOKZATOS RICSI7, AKI MEGÍRTA A PÁLYÁZATOT AZ ÖNKORMÁNYATNAK, CSATOLTA A HELYSZÍNRAJZOT, ÉS KÉSŐBB MEG IS NYERTE A VIII. KERÜLET PÁLYÁZATÁT?

Nem más, mint az RS Sailing Kft. ügyvezető-tulajdonosa, és a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület elnöke, Náray Richárd.

Náray Richárd az egyetlen tulajdonosa a RS Sailing Hungary Kft-nek.

A VIII. kerületi "pályázatot" elnyerő Vitorlázó Gyermekekért Egyesület elnöke is Náray Richárd. 

A nyílt mutyi végül annyira kínossá vált Pikó András polgármesternek is, hogy belső vizsgálatot rendelt el, de annak eredményeit nem hozta nyilvánosságra.

A botrányba pedig belebukott Gőz Gabriella, a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. vezetője, Gyurcsány Ferenc egykori sajtótitkára.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-09-02 | 16:09
Budai Gyula feljelentette Cseh Katalint

Budai Gyula feljelentette Cseh Katalint

 • Az országgyűlési képviselő költségvetési csalás bűncselekménye miatt tett feljelentést.
 • Dokumentumokat is átadott, amelyek igazolják, hogy Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője érdekeltségébe tartozó céghálózat miként lopta el az európai uniós és az állami támogatásokat.
Botrány 2022-02-09 | 10:16
Cseh Katalinnak vastagabb a bőr a képén, mint a Kínai Nagy Fal

Cseh Katalinnak vastagabb a bőr a képén, mint a Kínai Nagy Fal

 • Átláthatóságról és integritásról szóló online eseményen lépett fel a művésznő.
 • Ennek a "közösségi források jövőjének védelme" és a "fenntartható beruházások" voltak a témái.
 • Közben 4,8 milliárdos, EU-s pénzek jogtalan felhasználásának ügyében folyik egykori céghálója ellen a nyomozás.
Botrány 2021-12-22 | 11:15
Rejtélyes vagyon: Karácsony embere kétmilliárdos villában él, 100 milliós autóval furikázik

Rejtélyes vagyon: Karácsony embere kétmilliárdos villában él, 100 milliós autóval furikázik

 • Mártha Imre a Gyurcsány-korszakban került az állami MVM csúcsvezetői közé, majd a 2019-es önkormányzati választásokat követően a fővárosi közműcégekhez.
 • Ezeket a javaslatára vontak össze egyetlen nagy közműholdingba, amelybe beolvasztottak minden korábbi fővárosi céget, a távhőtől a főkerten át a temetkezésig.
 • A hivatalos indoklás a spórolás volt, de ezt eddig csak a dolgozókon, családos embereken hajtották végre, csoportos létszámleépítések formájában.
 • Mártha Imre amellett, hogy az őszi időben a spanyol partoknál yachtról tolja a home office-t egy csinos szőke társaságában, nyáron azzal hergelte a melósokat, hogy svábhegyi úszómedencés villájából "dolgozott" a medence szélén ülve.
 • A villa legközelebbi családtagjainak cégeire van írva.
 • Nagy kérdés, hogy erre a megdöbbentő vagyonra hogyan tett szert a 'csúcsmenedzser', még ha minden posztján nagyon jó fizetése is volt.
 • Mint ismert, Karácsony Ggergely a sikertelen miniszterelnök-jelölti kampányának az volt az üzenete, hogy ő majd a 99% érdekeit képviseli a kiváltságos 1% helyett.
 • Láthatóan kevés sikerrel megy ez még Budapesten is.
Botrány 2022-03-31 | 11:54
Nyomoz az NNI a pestszentlőrinci ingatlanmutyik miatt

Nyomoz az NNI a pestszentlőrinci ingatlanmutyik miatt

 • Abban a kerületben, ahol Sanyi nem olyan karót nyelt, és ahol Patek Gábor elhencegte, hogy ingatlanfejlesztésekből kanyarítanak ki maguknak lakásokat.
Botrány 2022-01-26 | 16:25
Így gyalázza Márki-Zay az embereket - VIDEÓ!

Így gyalázza Márki-Zay az embereket - VIDEÓ!

 • Érdemes végighallgatni.
 • Ostoba, tudatlan, sötétben tartott magyarok, akik fogyatékosok.
 • Ezt gondolja rólunk Márki-Zay.
 • Lehet, hogy nem ő a legalkalmasabb a magyarok képviseletére.
Botrány 2021-07-28 | 17:10
Szilvásy György, Gyurcsány "sötét lova" nagyon aggódik a lehallgatások miatt

Szilvásy György, Gyurcsány "sötét lova" nagyon aggódik a lehallgatások miatt

 • Mikor ő volt a titokminiszter, lehallgatták a 2006-os tüntetőket, és a Fidesz vezető politikusait.
 • Az általa irányított NBH beengedte az orosz szolgálatok vezetőit, hogy a teljes állományt poligráfos vizsgálatoknak vessék alá.
 • Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori vezetője egyeztetéseket folytatott Potik Tamás olajmaffiózóval, hogy terhelő adatokat gyűjtsenek jobboldali közéleti szereplőkről.
 • Ugyanez a kör a hazai titkosszolgálatokat egy ÁFA-csalási ügybe is belerángatta az Egy-Másért Alapítványon keresztül.
 • A rendszerváltás követő legsötétebb bűnügyben, a számtalan áldozatot követelő cigánygyilkosságok ügyében továbbra is tisztázatlan az akkori titkosszolgálatok szerepe.
 • Most ennek a korszaknak az egyik korifeusa, Szilvásy az ATV-n kifejtette egy mikrofonállványnak, hogy nagyon aggódik.