Micsoda meglepetés: Józsefvárosban az nyerte el a strand bérletének jogát, aki a pályázati dokumentumot is elkészítette

Micsoda meglepetés: Józsefvárosban az nyerte el a strand bérletének jogát, aki a pályázati dokumentumot is elkészítette
  • Havi kettőszázötvenezer forintért játszotta át a józsefvárosi baloldal egy vitorlásegyesületnek az önkormányzati tulajdonban álló káptalanfüredi gyermektábor egy részét.
  • Pikó Andrásék sokáig a szerződést is titkolták, és azt állították, csak 3 hónapra, vitrolástárolásról szól a szerződés.
  • Később egy újabb pályázatból kiderült, hogy 5 évre adták rendkívül jutányos áron bérbe a korábban a józsefvárosi gyerekek üdültetésére használt balatoni tábor egy részét, ahol a vállalkozó fizetős vitorlástáborokat szervez.
  • Rendes baloldali szokás szerint a dokumentumok metaadatai szerint az írta az önkormányzati pályázati anyagot, aki később meg is nyerte azt.
  • Mi több, a strand későbbi bérlője már az előtt hirdette a területre a nyári táborait, hogy a pályázat megjelent volna.
  • Ez pedig azt a gyanút erősíti, hogy a bérlők pontosan tudták jó előre, hogy az egyébként szabálytalanul, általuk írt pályázatot meg is fogják nyerni.
  • Az eset tökéletesen példázza, milyen gátlástalansággal használja a baloldal a közvagyont, hogy ott kedvére mutyizhasson az, aki helyzetbe kerül.
  • Elvették a józsefvárosi gyerekek strandját, hogy ott az általuk helyzetbe hozott vállalkozók fizetős vitorlástáborokat szervezzenek olyan gyerekeknek, akiknek a szülei meg tudják fizetni ezt.
  • Vagyis nem arra használják a közvagyont, amire azt kellene.
  • Józsefvárosi gyerekek kedvezményes üdültetése helyett bérbe adják a közvagyont olyan szereplőknek, akik minimális kockázat mellett nagy bizniszt csinálhatnak a közvagyont olcsón felhasználva.

Furcsa és ködös megállapodás nyomán zsírozhatták le Pikó Andrásék, hogy a kerület gyermekstrandjának egy jelentős részét átjátsszák egy vitorlásklubnak. Maga a szerződés is csak hosszú hallgatás után került elő, és az önkormányzat és a vitorlásklub is egymásnak ellentmondó állításokat tett az ügyben. Mindez a lényegen azonban nem változtatott: a strand jelentős részét a józsefvárosiak nem használhatták ezen a nyáron.

Minden előzetes tájékoztatás nélkül, fű alatt került 14 vitorlás Józsefváros káptalanfüredi strandjának területére. Az eset úgy derült ki, hogy önkormányzati képviselők egy csoportja meg akarta tekinteni, mennyire felkészült a strand a józsefvárosi gyermekek nyári fogadására.

A helyszínen az áldatlan állapotok mellett egy vitorlásdepó fogadta őket, amihez egy kikötő építésének előkészületeit tapasztalták. "Így pedig szinte lehetetlen akár csak egy-egy napos kirándulásokat is szervezni a kerületi gyerekeknek a nyáron" – írta akkor Sára Botond.

Sára Botond azt a kérdést tette fel nár elején, hogy mehetnek ezután a kerületiek strandolni.

"Miért kapták meg a strandot inkább a vitorlások, mint a józsefvárosi gyerekek? Hogyan mehetnek így a kerületiek strandolni? Milyen megállapodás alapján kerültek a vitorlások a strandra? Miért titkolják a szerződést?" – tette fel a kérdéseket nyár elején Sára Botond.

Az ügyben megszólalt Vörös Tamás, a Józsefvárosi Fidesz frakcióvezetője is, aki szerint különösen visszás, hogy a baloldal folyamatosan kritizálja a szocializmusban lepusztított Balaton-part felújítási munkálatait, és közben meg elveszik a józsefvárosi gyerekektől annak lehetőségét, hogy a magyar tengenél nyári tábort lehessen szervezni nekik. Pikó András a témáról nyár elején csak szűkszavúan számot be a közösségi oldalán. Mint írta: szabályosan, szerződéssel, 3 hónapra adják bérbe a partszakasz harmadát, hogy a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület ott tárolhassa vitorlásait, és ez szerinte nem mutyi. Az ebből származó bevételeket a strand fejlesztésére fordítanák.

Idén június 23-án megjelent a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. honlapján egy pályázat, a strand egy részének bérbeadásáról. A pályázati felhívást a strandot üzemeltető cég tette közzé, a dokumentum szerzője a metaadatok alapján "ricsi7", később pedig Horti Zsófia üdültetési divízóvezető mentette utoljára.

Ő 2010 előtt az FKF szővívője, majd Karácsony Gergely zuglói kalandja során a polgármester és a Párbeszéd elnevezésű mikropárt sajtófőnöke volt.

A "ricsi7" által írt önkormányzati pályázat szerint 1500 négyzetmétert adnak bérbe Pikóék a strand területéből, havonta nettó 250 000 forintért cserébe.

De nem csupán a pályázati anyagot szerezte "ricsi7", hanem a pályázat mellékleteként az önkormányzat nonprofit zrt-jének oldalán megtalálható helyszínrajzot is.

Csakhogy van egy csavar a sztoriban: már májusban, a pályázat meghirdetése előtt(!) meghirdették a fizetős vitorlástáboroztatást a káptalanfüredi területre - az az egyesület és kapcsolat vállalkozás hirdette meg a táboroztatást, mely indult a június 23-án kiírt pályázaton, és el is nyerte azt. A dokumentum az rs-sailing.hu oldalról származik.

A dokumentum szerzője a már jól ismert "ricsi7", ahogyan a pályázati kiírásnál is. Jól látható, hogy a dokumentumot 2021. május 17-én hozták létre.

Vagyis föltehető a kérdés: valaki hónapokkal előre tudott a pályázatról? És annyira biztos volt abban, hogy azt ő is fogja elnyerni, hogy táboroztatást szervezett jóelőre az önkormányzati strandra?

Minden jel szerint igen.

A táboroztatást az RS Sailing Hungary Kft. és a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület szervezte a nyárra. A BENNFENTES talált egy másik dokumentumot is a vgye.hu portálon, mely a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület hivatalos oldala. Ott egy 2019-es, lágymányosi vitorlázásra hívó szórólap szerzője szintén "ricsi7".

A VGYE és az RS-Sailing Kft. ugyanis több helyszínen is szervez fizetős vitorlástáborokat, nem csupán Káptalanfüreden, a VIII. kerületi önkormányzati gyermeküdülőben.

DE KI LEHET AZ A TITOKZATOS RICSI7, AKI MEGÍRTA A PÁLYÁZATOT AZ ÖNKORMÁNYATNAK, CSATOLTA A HELYSZÍNRAJZOT, ÉS KÉSŐBB MEG IS NYERTE A VIII. KERÜLET PÁLYÁZATÁT?

Nem más, mint az RS Sailing Kft. ügyvezető-tulajdonosa, és a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület elnöke, Náray Richárd.

Náray Richárd az egyetlen tulajdonosa a RS Sailing Hungary Kft-nek.

A VIII. kerületi "pályázatot" elnyerő Vitorlázó Gyermekekért Egyesület elnöke is Náray Richárd. 

A nyílt mutyi végül annyira kínossá vált Pikó András polgármesternek is, hogy belső vizsgálatot rendelt el, de annak eredményeit nem hozta nyilvánosságra.

A botrányba pedig belebukott Gőz Gabriella, a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. vezetője, Gyurcsány Ferenc egykori sajtótitkára.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-05-09 | 18:57
Porosenko volt ukrán elnök titokban offshore cégeket irányított, ezek mind az osztrák Raiffeisennél bankoltak

Porosenko volt ukrán elnök titokban offshore cégeket irányított, ezek mind az osztrák Raiffeisennél bankoltak

  • A Petro Porosenko által ellenőrzött offshore cégek vagyontárgyai között drága műalkotások, köztük Ilja Repin festménye és Salvador Dalí szobra is szerepel.
  • Az osztrák Raiffeisen Bank lehetővé tette a megtévesztést, mivel Porosenko egyik munkatársát tüntette fel a cégek valódi tulajdonosaként.
  • Porosenko legalább hat offshore fedőcéget irányított, amelyek több tízmillió dollár értékű tranzakciókat bonyolítottak le, többek között luxusbútorokat és drága műkincseket vásároltak számára.
  • A cégek az osztrák Raiffeisen Bank International banknál vezették számláikat, a banknál Porosenko régi munkatársát tüntették fel tulajdonosként és végső kedvezményezettként.
  • További 11, a Raiffeisennél bankoló offshore cég szintén kapcsolatban állt Porosenko üzleti birodalmával.
Botrány 2022-01-31 | 13:18
Óbuda főkertésze Orbán és Kásler akasztásáról fantáziál

Óbuda főkertésze Orbán és Kásler akasztásáról fantáziál

  • A Momentum helyi kultúrpolitiksua pedig lájkolta a bejegyzést.
  • Ilyen a szeretet hatalma a baloldalon.
Botrány 2021-05-09 | 18:01
Sztella Kiriakídiszt nem Ómolnár vádolja korrupciós botránnyal, hanem a ciprusi számvevőszék

Sztella Kiriakídiszt nem Ómolnár vádolja korrupciós botránnyal, hanem a ciprusi számvevőszék

  • A napokban a HVG - melyet részben Brüsszelből fizetnek direkt támogatások formájában - kizárólag a Bizottság véleményét ismertetve, védelmébe vette Sztella Kiriakídisz uniós biztost, aki a vakcinabeszerzéseket felelős.
  • Ómolnár Miklós újságíró napok óta azt állítja, a ciprusi származású biztos férjének számláján hirtelen 4 millió euró jelent meg.
  • A HVG és a Bizottság tagadását szemléző 444 a tőlük megszokott módon, kritikátlanul állt a brüsszeli Bizottság mellé.
  • Csakhogy közben a német sajtó is Kiriakídisz férjének nyújtott banki kölcsönügyletről és a biztos korábbi egészségügyi szervezetének nyújtott nagylelkű gyógyszergyártó-adományokról cikkezik.
Botrány 2021-05-24 | 11:58
Botka László szabad és szolidáris városa: "Húzz el innen a picsába és vidd a szarodat is!" – így hallgattatja el az önkormányzati cég embere a tiltakozó rendezvényszervezőt

Botka László szabad és szolidáris városa: "Húzz el innen a picsába és vidd a szarodat is!" – így hallgattatja el az önkormányzati cég embere a tiltakozó rendezvényszervezőt

  • Sokadjára hull le az álarc a Botka-vezetette szegedi önkormányzatról.
  • Szavakban hatalmas a szolidaritás és a szabadság, a gyakorlatban az önkormányzat rendszeresen megalázza azokat, akik gyengébbek nála, vagy nem értenek egyet a szegedi városvezetés döntéseivel.
Botrány 2021-11-03 | 15:02
A világ vezetői szenderegtek a klímacsúcson

A világ vezetői szenderegtek a klímacsúcson

  • Innen akarták nekünk megüzenni, hogy veszélyben vagyunk, felforr a bolygó.
  • Annyira komolyan vették a saját riogatásukat, hogy belealudtak.
  • Azt követően, hogy 400 magángéppel érkeztek meg rettegni Glasgowba.
  • Egy magángép egyetlen 4 órás útja egy európai polgár éves, teljes kibocsátása.
  • Állítólag Karácsony is részt vett sopánkodva ezen a konferencián, de arról nincsenek hírek, hogy milyen nyelven tette ezt.
  • Így arról sem készült fotó, hogy a világ más klímarettegőihez hasonlóan ő is beleszenderedett volna az unalomba.
Botrány 2022-01-26 | 16:25
Így gyalázza Márki-Zay az embereket - VIDEÓ!

Így gyalázza Márki-Zay az embereket - VIDEÓ!

  • Érdemes végighallgatni.
  • Ostoba, tudatlan, sötétben tartott magyarok, akik fogyatékosok.
  • Ezt gondolja rólunk Márki-Zay.
  • Lehet, hogy nem ő a legalkalmasabb a magyarok képviseletére.
Botrány 2021-11-09 | 19:18
Újabb Anonymus-videó: a Városháza eladásáról egyeztet Karácsony beosztottja, a befektető és az ingatlanos

Újabb Anonymus-videó: a Városháza eladásáról egyeztet Karácsony beosztottja, a befektető és az ingatlanos

  • A felek arról is egyeztetnek, hogy a 4,7 hektáros telekből 3,9 hektárt akarnak eladni.
Botrány 2023-01-13 | 14:12
Botrány: kazettás bombákat gyártó fegyvergyárakba fektetett az EP-képviselők nyugdíjalapja

Botrány: kazettás bombákat gyártó fegyvergyárakba fektetett az EP-képviselők nyugdíjalapja

  • Az Európai Parlamenti képviselők nyugdíjalapja fosszilis tüzelőanyag-bányákba és fegyvertgyártó cégekbe fektette az európai adófizetői pénzeket.