Micsoda meglepetés: Józsefvárosban az nyerte el a strand bérletének jogát, aki a pályázati dokumentumot is elkészítette

Micsoda meglepetés: Józsefvárosban az nyerte el a strand bérletének jogát, aki a pályázati dokumentumot is elkészítette
 • Havi kettőszázötvenezer forintért játszotta át a józsefvárosi baloldal egy vitorlásegyesületnek az önkormányzati tulajdonban álló káptalanfüredi gyermektábor egy részét.
 • Pikó Andrásék sokáig a szerződést is titkolták, és azt állították, csak 3 hónapra, vitrolástárolásról szól a szerződés.
 • Később egy újabb pályázatból kiderült, hogy 5 évre adták rendkívül jutányos áron bérbe a korábban a józsefvárosi gyerekek üdültetésére használt balatoni tábor egy részét, ahol a vállalkozó fizetős vitorlástáborokat szervez.
 • Rendes baloldali szokás szerint a dokumentumok metaadatai szerint az írta az önkormányzati pályázati anyagot, aki később meg is nyerte azt.
 • Mi több, a strand későbbi bérlője már az előtt hirdette a területre a nyári táborait, hogy a pályázat megjelent volna.
 • Ez pedig azt a gyanút erősíti, hogy a bérlők pontosan tudták jó előre, hogy az egyébként szabálytalanul, általuk írt pályázatot meg is fogják nyerni.
 • Az eset tökéletesen példázza, milyen gátlástalansággal használja a baloldal a közvagyont, hogy ott kedvére mutyizhasson az, aki helyzetbe kerül.
 • Elvették a józsefvárosi gyerekek strandját, hogy ott az általuk helyzetbe hozott vállalkozók fizetős vitorlástáborokat szervezzenek olyan gyerekeknek, akiknek a szülei meg tudják fizetni ezt.
 • Vagyis nem arra használják a közvagyont, amire azt kellene.
 • Józsefvárosi gyerekek kedvezményes üdültetése helyett bérbe adják a közvagyont olyan szereplőknek, akik minimális kockázat mellett nagy bizniszt csinálhatnak a közvagyont olcsón felhasználva.

Furcsa és ködös megállapodás nyomán zsírozhatták le Pikó Andrásék, hogy a kerület gyermekstrandjának egy jelentős részét átjátsszák egy vitorlásklubnak. Maga a szerződés is csak hosszú hallgatás után került elő, és az önkormányzat és a vitorlásklub is egymásnak ellentmondó állításokat tett az ügyben. Mindez a lényegen azonban nem változtatott: a strand jelentős részét a józsefvárosiak nem használhatták ezen a nyáron.

Minden előzetes tájékoztatás nélkül, fű alatt került 14 vitorlás Józsefváros káptalanfüredi strandjának területére. Az eset úgy derült ki, hogy önkormányzati képviselők egy csoportja meg akarta tekinteni, mennyire felkészült a strand a józsefvárosi gyermekek nyári fogadására.

A helyszínen az áldatlan állapotok mellett egy vitorlásdepó fogadta őket, amihez egy kikötő építésének előkészületeit tapasztalták. "Így pedig szinte lehetetlen akár csak egy-egy napos kirándulásokat is szervezni a kerületi gyerekeknek a nyáron" – írta akkor Sára Botond.

Sára Botond azt a kérdést tette fel nár elején, hogy mehetnek ezután a kerületiek strandolni.

"Miért kapták meg a strandot inkább a vitorlások, mint a józsefvárosi gyerekek? Hogyan mehetnek így a kerületiek strandolni? Milyen megállapodás alapján kerültek a vitorlások a strandra? Miért titkolják a szerződést?" – tette fel a kérdéseket nyár elején Sára Botond.

Az ügyben megszólalt Vörös Tamás, a Józsefvárosi Fidesz frakcióvezetője is, aki szerint különösen visszás, hogy a baloldal folyamatosan kritizálja a szocializmusban lepusztított Balaton-part felújítási munkálatait, és közben meg elveszik a józsefvárosi gyerekektől annak lehetőségét, hogy a magyar tengenél nyári tábort lehessen szervezni nekik. Pikó András a témáról nyár elején csak szűkszavúan számot be a közösségi oldalán. Mint írta: szabályosan, szerződéssel, 3 hónapra adják bérbe a partszakasz harmadát, hogy a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület ott tárolhassa vitorlásait, és ez szerinte nem mutyi. Az ebből származó bevételeket a strand fejlesztésére fordítanák.

Idén június 23-án megjelent a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. honlapján egy pályázat, a strand egy részének bérbeadásáról. A pályázati felhívást a strandot üzemeltető cég tette közzé, a dokumentum szerzője a metaadatok alapján "ricsi7", később pedig Horti Zsófia üdültetési divízóvezető mentette utoljára.

Ő 2010 előtt az FKF szővívője, majd Karácsony Gergely zuglói kalandja során a polgármester és a Párbeszéd elnevezésű mikropárt sajtófőnöke volt.

A "ricsi7" által írt önkormányzati pályázat szerint 1500 négyzetmétert adnak bérbe Pikóék a strand területéből, havonta nettó 250 000 forintért cserébe.

De nem csupán a pályázati anyagot szerezte "ricsi7", hanem a pályázat mellékleteként az önkormányzat nonprofit zrt-jének oldalán megtalálható helyszínrajzot is.

Csakhogy van egy csavar a sztoriban: már májusban, a pályázat meghirdetése előtt(!) meghirdették a fizetős vitorlástáboroztatást a káptalanfüredi területre - az az egyesület és kapcsolat vállalkozás hirdette meg a táboroztatást, mely indult a június 23-án kiírt pályázaton, és el is nyerte azt. A dokumentum az rs-sailing.hu oldalról származik.

A dokumentum szerzője a már jól ismert "ricsi7", ahogyan a pályázati kiírásnál is. Jól látható, hogy a dokumentumot 2021. május 17-én hozták létre.

Vagyis föltehető a kérdés: valaki hónapokkal előre tudott a pályázatról? És annyira biztos volt abban, hogy azt ő is fogja elnyerni, hogy táboroztatást szervezett jóelőre az önkormányzati strandra?

Minden jel szerint igen.

A táboroztatást az RS Sailing Hungary Kft. és a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület szervezte a nyárra. A BENNFENTES talált egy másik dokumentumot is a vgye.hu portálon, mely a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület hivatalos oldala. Ott egy 2019-es, lágymányosi vitorlázásra hívó szórólap szerzője szintén "ricsi7".

A VGYE és az RS-Sailing Kft. ugyanis több helyszínen is szervez fizetős vitorlástáborokat, nem csupán Káptalanfüreden, a VIII. kerületi önkormányzati gyermeküdülőben.

DE KI LEHET AZ A TITOKZATOS RICSI7, AKI MEGÍRTA A PÁLYÁZATOT AZ ÖNKORMÁNYATNAK, CSATOLTA A HELYSZÍNRAJZOT, ÉS KÉSŐBB MEG IS NYERTE A VIII. KERÜLET PÁLYÁZATÁT?

Nem más, mint az RS Sailing Kft. ügyvezető-tulajdonosa, és a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület elnöke, Náray Richárd.

Náray Richárd az egyetlen tulajdonosa a RS Sailing Hungary Kft-nek.

A VIII. kerületi "pályázatot" elnyerő Vitorlázó Gyermekekért Egyesület elnöke is Náray Richárd. 

A nyílt mutyi végül annyira kínossá vált Pikó András polgármesternek is, hogy belső vizsgálatot rendelt el, de annak eredményeit nem hozta nyilvánosságra.

A botrányba pedig belebukott Gőz Gabriella, a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. vezetője, Gyurcsány Ferenc egykori sajtótitkára.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-11-30 | 10:58
Újabb Anonymus-videó: "a kolléga úr a kétszázmillió forinthoz ragaszkodik"

Újabb Anonymus-videó: "a kolléga úr a kétszázmillió forinthoz ragaszkodik"

 • Karácsony Gergely korábban végig azt állította, a Főváros ingatlanpályázatai transzparensek, átláthatóak, és nem lehet azokba kívülről belepiszkálni.
 • Anonymus legújabb hangfelvétele szerint megfelelő méretű "jutalékért" cserébe vásárolhatóak meg az ingatlanok, mert Berki Zsolt egyengeti a pályázatok útját, azt is megmondja, hogy mások milyen "számot" írtak a pályázatba, azaz mennyit ígértek egy adott ingatlanért.
 • De ha kellett, akkor érvénytelenítették is a rivális pályázatokat.
 • Majd az álarcos alak azt is ismerteti, milyen ingatlanokat árul jelenleg a Főváros.
 • Gansperger szerint amire igazán ki vannak éhezve, az a Városháza.
 • Vagyis a tervezett eladásra, és az abból bezsebelhető "jutalékra".
Botrány 2021-08-04 | 14:34
Nem csak tárolta, de készítette is a pedofil felvételeket a jobbikos pedofil

Nem csak tárolta, de készítette is a pedofil felvételeket a jobbikos pedofil

 • Volt, amit jelszóval védett, de két videót szabadon tárolt a gépén a jobbikos pedofil.
 • Nem csak tárolta, hanem készítette is ezeket a felvételeket.
 • Emiatt, és más bűncselekmények miatt kétrendbeli gyermekpornográfia bűntettének megalapozott gyanújával tartóztatták le.
 • A férfi számítástechnikai eszközeit lefoglalták.
 • A BENNFENTES gyulai forrásai szerint a férfi öngyilkosságot akart elkövetni pár napja, de nem járt sikerrel.
 • Állítólag a saját torkát akarta elvágni, de ez nem jött neki össze.
 • Ezt követően kórházba szállították.
Botrány 2021-09-21 | 12:26
Jakabból kibukott az ordenáré nyilasproli

Jakabból kibukott az ordenáré nyilasproli

 • A miniszterelnököt Viktóriázta az Országgyűlésben Jakab.
Botrány 2021-05-17 | 10:41
Jeffrey Epstein, a különös körülmények között öngyilkosságot elkövető hírhedt pedofil a New York-i otthonában tartott több tucat 'férfiklub' jellegű találkozó során tanácsokat adott Bill Gatesnek, hogyan vessen véget Melindával kötött 'toxikus' házasságának - állítja egy új jelentés

Jeffrey Epstein, a különös körülmények között öngyilkosságot elkövető hírhedt pedofil a New York-i otthonában tartott több tucat 'férfiklub' jellegű találkozó során tanácsokat adott Bill Gatesnek, hogyan vessen véget Melindával kötött 'toxikus' házasságának - állítja egy új jelentés

 • Jeffrey Epstein, aki a börtönben halt meg, miközben gyermekekkel kapcsolatos szexuális bűncselekmények miatt a bírósági tárgyalására várt, állítólag házassági tanácsokat adott a 65 éves Bill Gates technológiai mogulnak.
 • A két férfi több tucatszor találkozott Epstein 77 millió dolláros Upper East Side-i villájában, sokkal gyakrabban, mint ahogyan azt korábban tudni lehetett - számol be a The Daily Beast.
 • A találkozók gyakran hasonlítottak egy 'férfiklub' légköréhez, ahol a pár Gates házasságáról pletykált egy olyan személy szerint, aki részt vett ezeken a találkozókon.
 • A Daily Beast forrása szerint a férfiak 'nagyon közel álltak egymáshoz'.
 • Gates szóvivője szerint a jelentés "félreérthető".
Botrány 2021-07-28 | 09:31
Feltalálták a meleg vizet: meglévő technológiával pályázhattak Cseh Katalinék

Feltalálták a meleg vizet: meglévő technológiával pályázhattak Cseh Katalinék

 • Másfél hete tart az Anonymous-ügyként elhíresült botrány, amelyben egy álarcos alak hívta fel a sajtó figyelmét, hogy Cseh Katalinhoz köthető cégháló több mint 4,7 milliárd európai uniós támogatást nyert el.
 • Az origo megírta, hogy a cégek összejátszhattak és azóta az is kiderült, hogy a cégháló tagjai rendszeresen együtt változtatta a telephelyét.
 • A Nolimpiával ismertséget szerző politikus, aki az olimpiára hivatkozva kért eu-s támogatást hologramos technológia kifejlesztésére, elismerte a pályázás tényét és azt állította, hogy minden rendben volt a pályázattal.
 • A Pesti Srácok cikke után megvizsgáltuk a céghálóba tartozó svájci céget is és észrevettük, hogy HoloTech Switzerland AG már évekkel korábban kifejlesztett egy hologram technológiát.
Botrány 2021-11-03 | 15:02
A világ vezetői szenderegtek a klímacsúcson

A világ vezetői szenderegtek a klímacsúcson

 • Innen akarták nekünk megüzenni, hogy veszélyben vagyunk, felforr a bolygó.
 • Annyira komolyan vették a saját riogatásukat, hogy belealudtak.
 • Azt követően, hogy 400 magángéppel érkeztek meg rettegni Glasgowba.
 • Egy magángép egyetlen 4 órás útja egy európai polgár éves, teljes kibocsátása.
 • Állítólag Karácsony is részt vett sopánkodva ezen a konferencián, de arról nincsenek hírek, hogy milyen nyelven tette ezt.
 • Így arról sem készült fotó, hogy a világ más klímarettegőihez hasonlóan ő is beleszenderedett volna az unalomba.