A nagy óbudai teniszmutyi - alig pár nappal korábban alakult a cég, majd azonnal bérlővé válhatott Óbudán

A nagy óbudai teniszmutyi - alig pár nappal korábban alakult a cég, majd azonnal bérlővé válhatott Óbudán
 • Gyanús szerződés, 100 fa kivágása, engedély nélküli építkezés, haveroknak jól fialó üzlet - csak egy újabb, szokásos gyurcsányista-baloldali üzletelés, most éppen Óbudán.
 • Az előző, fideszes önkormányzat megszerzett az államtól egy területet, hogy ott közösségi sport- és rekreációs központot építsen fel.
 • Aztán jött Kiss László és szoros szövetségese, Szabó Tímea, leseperték a kész terveket, és bérbe adták az értékes önkormányzati ingatlant, ahol teniszpályákat üzemeltet a bérlő vállalkozás.
 • Holott az állam és az önkormányzat között létrejött szerződés értelmében a területen csak vízi- és kerékpáros sportokhoz kapcsolódó tevékenységeket lehetne végezni.
 • Furcsa véletlen továbbá, hogy a bérlő cég épp a pályázat beadása előtti napokban alakult meg, vagyis mindenféle referencia nélkül adták nekik 15 évre bérbe az önkormányzati telket.

Pokollá teszi az életét a római parton lakóknak az önkormányzati területre felhúzott teniszcentrum. Gyanús szerződések, engedély nélküli építkezés, haveroknak jól fialó üzlet, minden, ami a balos-gyurcsányista beruházásokra jellemző.

Óriási felháborodást váltott ki a Kossuth Lajos üdülőparton az újonnan megnyitott teniszközpont. A közelben lakók levélben fordultak az összes III. kerületi képviselőhöz. Az levél elején a kétségbeesett szomszédok arról tájékoztatják a képviselőket, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő területen óriási fakivágás kezdődött, a területet munkagépekkel ledózerolták, a korábbi medencéket betemették és helyükön teniszpályákat hoztak létre. 

Az érintett terület egyébként a Kossuth Lajos Üdülőparton, a Barát-patak mellett található 6900 m2-es ingatlan, korábban állami, jelenleg önkormányzati tulajdonban.

Még a Bús Balázs vezette előző önkormányzat szerezte meg az államtól 2015-ben, hogy a lepusztult területen közösségi sportcélú és turisztikai beruházást valósítsanak meg.

A telken csónakház, két medence, ezek kiszolgáló épületei, szolgálati lakás, öltöző, egy étkező épület, valamint egy középkori eredetű kápolna álltak meglehetősen leromlott állapotban.

Az állam úgy engedte át az ingatlan tulajdonjogát, hogy a korábbi önkormányzat vállalta a terület teljes felújítását és a közösség számára nyitva álló sportkomplexum, valamint turisztikai központ megépítését, felélesztve a korábbi pezsgő közösségi és sportéletet a Rómain. 2019-re el is készültek a fejlesztési tervek, koncepciók, kiviteli anyagok a beruházás megindításához.

A 2019-ben felálló új önkormányzat viszont Szabó Tímea és Kiss László felügyelete alatt a terveket lesöpörte az asztalról és helyette a klasszikus baloldali módszert választották, bérbe adták az önkormányzati tulajdont. 

A jelenlegi bérlő teniszpályák kialakítására nyújtott be pályázatot, majd a kiírás győzteseként szinte azonnal több mint 100 fa kivágására adott be kérelmet, hogy koncepcióját megvalósíthassa. Az önkormányzat ezt az engedélyt megadta, a fákat ki is vágták. Több, mint 100 darabot.

A dühös helyiek már azt is megkérdőjelezik, hogy volt-e egyáltalán építési engedélye a beruházónak, hiszen korábban az önkormányzat változtatási tilalmat rendelt el a területre. Sérelmezik, hogy a fejük felett átnyúlva, hozzájárulást sem kértek a szomszédoktól, de még a közvetlen telekhatáros ingatlan tulajdonosától sem.

A családi házakban lakók leginkább a teniszpályákkal járó környezeti hang és fényszennyezésre panaszkodnak. A pályákat hatalmas halogén lámpákkal világítják meg, így a környező kertek és lakások a teniszcentrum nyitvatartása alatt, egészen 23:00 óráig fényárban úsznak.

A játékosok gyakran obszcén megjegyzéseket használnak, káromkodnak a meccsek közben, ami a cipőcsikorgással egyetemben még a sokadik kertben is tisztán hallható.

A környéken élők kérdésként teszik fel a polgármesternek címezve, hogy hol van ilyenkor az emberek nyugodt lakhatásához, illetve pihenéséhez való joga, miért írhatja ezt felül egy önkormányzati "biznisz"? Problémájukkal egyébként már korábban írásban fordultak a jegyzőhöz és Kiss László polgármesterhez, azonban mindketten hárítani igyekeztek a felelősségüket és eltolták maguktól az ügyet.

A lakók ezért petícióra készülnek az üzemeltető ellen és a nyilvánossághoz fordultak.

A hivatalos önkormányzati honlapon az szerepel az üggyel kapcsolatban, hogy az érintett területet az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. pályázat útján adta bérbe 15 évre, havi 652.000 Ft-os bérleti díj ellenében. Ebből az összegből ráadásul a vállalkozás levonhatja a beruházásokra fordított összeget is. Az önkormányzat tehát tényleges bevételhez nem jut még egy jó ideig, így feltehetjük a kérdést, hogy kinek és miért érte meg ilyen kondíciókkal elkótyavetyélni ezt az értékes önkormányzati vagyont? 

További érdekességek is felmerülnek az ügylet kapcsán. Például, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel még 2015. március 3-án kötött megállapodás értelmében az ingatlan csak vízi- és kerékpáros sporttelep funkcióra használható.

Akkor mégis, hogy lehet az, hogy épp a vízi sportágakat kiszolgáló épületek tűntek el a területről és adták át helyüket a teniszpályáknak?

Furcsa véletlen továbbá, hogy a bérlő cég épp a pályázat beadása előtti napokban alakult meg, tehát mindenféle referencia nélkül adták 15 évre bérbe az önkormányzati telket.
A lakók teljesen tehetetlennek érzik magukat, mert az üzlet télen sem állhat meg. A pályákat a hideg beálltával elkezdték befedni. Az egész környékből kiemelkedő csarnokokat építenek a teniszezők védelmére, a helyiek állítása szerint engedély nélkül.


A szomszédok attól tartanak, hogy a pavilonok fűtésére telepített nagyteljesítményű hőlégbefúvók az eddig csak a sporttevékenység során felmerült zajártalmat egésznapossá, éjszakára is elviselhetetlenné teszik. A sátrakat ugyanis egész télen fűteni kell és könnyű elképzelni, hogy a kerítéstől néhány méterre üzemelő generátorok milyen erővel zúgnak majd a nap 24 órájában.

Szabó Tímea és Kiss László mindeközben valahol épp a baloldali előválasztás utózöngéjével és a baloldali pártok közti marakodással vannak elfoglalva. A polgármesternek különösen főhet a feje, mert az összbaloldali cirkusz számai alapján a DK egész egyszerűen megbukott Óbudán. Ezért a MSZP-t épp két éve eláruló DK-s polgármester most zöld demokratává igyekszik maszkírozni magát.

A fenti történetet olvasva, ez az elképzelés sem fog "zajos" sikert aratni.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2021-06-28 | 16:22
Matolcsy: az EURÓ csapda

Matolcsy: az EURÓ csapda

 • Óva int az elhamarkodott Euró-bevezetéstől a Magyar Nemzeti Jegybank elnöke.
 • Mint írja, "Az eurózóna tagországainak többségére igaz, hogy az euró bevezetése előtti 20 évük lényegesen sikeresebb volt, mint az euróval töltött első két évtized."
Biznisz 2021-09-19 | 10:57
Több száz bérlakást épített volna a fideszes vezetés Óbudán - az új, baloldali polgármester kiherélte a programot

Több száz bérlakást épített volna a fideszes vezetés Óbudán - az új, baloldali polgármester kiherélte a programot

 • Csak a szokásos: a baloldal hazug ígéretekkel verekszi magát hatalomra, majd a hatalomban az ellenkezőjét teszi annak, mint amit a kampányban ígérgetett.
 • Az óbudai baloldal azt ígérte a kampányban, hogy bérlakásokat épít - pont az ellenkezőjét teszik, eladnak szinte minden bérlakást.
 • Ugyanez történt Újpesten is: az ottani fideszes vezetés is előkészített egy bérlakás-építési programot, majd azt a momentumos polgármester gyakorlatilag kiherélte.
 • Óbudán azt is ígérték, megőrzik a kerület ingatlanvagyonát - ehelyett csak júliusban egy másfél milliárdos ingatlaneladási csomagról döntöttek a III. kerületben.
Biznisz 2021-05-15 | 16:00
Gyurcsányné leplezetlenül elárulta terveit: TB-befizetéseink egy részét magánszolgáltatókhoz irányítaná

Gyurcsányné leplezetlenül elárulta terveit: TB-befizetéseink egy részét magánszolgáltatókhoz irányítaná

 • Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök által kitaposott ösvényen halad felesége, Gyurcsányné Dobrev Klára is, ez pedig semmi mást jelent, mint az állami egészségügy piacosítását.
 • Gyurcsányné szombaton egy Facebook-videóban az alábbiakat nyilatkozta: "a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként, az új köztársasági kormány nevében azt vállalom, hogy miután feláll az új kormány, lehetővé fogjuk tenni, hogy a biztosítási befizetéseink egy részét magánegészségügyi szolgáltatónál is felhasználhassuk."
 • Férje ugyanezt tervezte kormányon, de terve elbukott.
 • Az állami forrásokból finanszírozott magánegészségügy az egyik legtutibb biznisz: a kockázatot a közös társadalom-biztosítás, az állami TB-kassza vállalja, a hasznot pedig a magánegészségügy szedi.
 • A szocialisták ezzel a módszerrel hoztak helyzetbe és tőkésítettek fel kiváltságos egészségügyi szolgáltatókat, például a CT- és MRI-, azaz a képdiagnosztikai piacot uraló Affidea-csoportot.
 • Gyurcsányné visszatérésével visszatérne az a korszak is, amikor állami pénzből magánszolgáltatók tettek zsebre hatalmas profitot.
Biznisz 2021-07-12 | 13:46
A bőrünkre megy: a baloldal már bruttó 300 ezer forintos keresettől "gazdagnak" tekintik az embereket, és két-háromszorosára emelné az adókat

A bőrünkre megy: a baloldal már bruttó 300 ezer forintos keresettől "gazdagnak" tekintik az embereket, és két-háromszorosára emelné az adókat

 • Karácsony nem csupán a bérből és munkajövedelmből élők személyi jövedelemadóját emelné, hanem német mintára bevezetné a klímaadókat és illetékeket is.
 • Ez a németeknél jelenleg a világrekorder áramárba (111 Ft/kilowattóra), az üzemanyagok árába, és az otthonok fűtésébe is be van építve.
 • Az otthonok fűtésére 2021-ben bevezetett CO2-adó átlagosan 65-100.000 forinttal emeli egyetlen családi ház rezsijét.
 • Karácsony a többkulcsos adó visszavezetése mellett itthon is ezt akarja: az embereket sarcolni a nagy klímaromboló multicégek helyett.
Biznisz 2021-10-27 | 13:00
Egy sötét múltú szocialista privatizátor cégétől vesz egymilliárdos ingatlant Budapest baloldali vezetése Celldömölkön

Egy sötét múltú szocialista privatizátor cégétől vesz egymilliárdos ingatlant Budapest baloldali vezetése Celldömölkön

 • Különös közjáték zajlott a fővárosi közgyűlésén szerdán.
 • A "Javaslat idősotthoni férőhelyekkel összefüggő döntésekre" napirendi pont előtt egy perccel módosító javaslatokat osztottak ki a képviselők között.
 • A javaslatban az szerepelt, hogy a Baross utcai idősotthont darabolják szét, és a IX. kerületi Knézits utcai ingatlan SOTE-nak történő átadása miatt egy celldömölki ingatlant kell vásárolni.
 • Ez a baloldali képviselők között is zavart okozott, Baranyi Krisztina Ferencváros baloldali polgármestere azt kérte, vegyék le ezt a javaslatot a napirendről.
 • Ugyanezt kérte Hassay Zsófia fideszes képviselő, és Láng Zsolt fideszes frakcióvezető is.
 • Láng Zsolt azt is megkérdezte a Közgyűlésen, morálisan indokolható-e, hogy a Főváros egyetlen pályázótól, egy MSZP-s alpolgármester cégétől vásárol egymilliárdos ingatlant?
 • A Momentum ekkor tíz perces szünetet kért, majd visszatérve a baloldal megszavazta a celldömölki ingatlanvásárlást.
 • Hiába jelezték tehát a Közgyűlés fideszes tagjai, hogy indokolatlan az egymilliárdos vásárlás, mert Budapesten a Fővárosnak számtalan üres, egykori idősotthona áll rendelkezésre, a baloldal a kezdeti zavar után megszavazta a celldömölki ingatlanvásárlást.
Biznisz 2021-07-16 | 12:32
Elszegényedő Magyarország: egyre többen rendelkeznek egyre több megtakarított pénzzel

Elszegényedő Magyarország: egyre többen rendelkeznek egyre több megtakarított pénzzel

 • A baloldali ellenzék a lecsúszó és elszegényedő Magyarországról hazudozik minden nap.
 • Csakhogy a magyarok 2019 vége óta is jelentős mértékben tudtak előrelépni anyagi téren is.
 • Akkor a magyarok kétharmadának volt félretett pénze.
 • Jelenleg ez az arány már háromnegyed.
Biznisz 2021-05-14 | 05:10
A magyarországi munkanélküliség fele az euróövezet átlagának

A magyarországi munkanélküliség fele az euróövezet átlagának

 • Márciusban 4% volt idehaza a munkanélküliség.
 • Ez pontosan fele az euróövezeti átlagnak.
 • Összesen 4,6 millióan dolgoznak Magyarországon.