A nagy óbudai teniszmutyi - alig pár nappal korábban alakult a cég, majd azonnal bérlővé válhatott Óbudán

A nagy óbudai teniszmutyi - alig pár nappal korábban alakult a cég, majd azonnal bérlővé válhatott Óbudán
 • Gyanús szerződés, 100 fa kivágása, engedély nélküli építkezés, haveroknak jól fialó üzlet - csak egy újabb, szokásos gyurcsányista-baloldali üzletelés, most éppen Óbudán.
 • Az előző, fideszes önkormányzat megszerzett az államtól egy területet, hogy ott közösségi sport- és rekreációs központot építsen fel.
 • Aztán jött Kiss László és szoros szövetségese, Szabó Tímea, leseperték a kész terveket, és bérbe adták az értékes önkormányzati ingatlant, ahol teniszpályákat üzemeltet a bérlő vállalkozás.
 • Holott az állam és az önkormányzat között létrejött szerződés értelmében a területen csak vízi- és kerékpáros sportokhoz kapcsolódó tevékenységeket lehetne végezni.
 • Furcsa véletlen továbbá, hogy a bérlő cég épp a pályázat beadása előtti napokban alakult meg, vagyis mindenféle referencia nélkül adták nekik 15 évre bérbe az önkormányzati telket.

Pokollá teszi az életét a római parton lakóknak az önkormányzati területre felhúzott teniszcentrum. Gyanús szerződések, engedély nélküli építkezés, haveroknak jól fialó üzlet, minden, ami a balos-gyurcsányista beruházásokra jellemző.

Óriási felháborodást váltott ki a Kossuth Lajos üdülőparton az újonnan megnyitott teniszközpont. A közelben lakók levélben fordultak az összes III. kerületi képviselőhöz. Az levél elején a kétségbeesett szomszédok arról tájékoztatják a képviselőket, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő területen óriási fakivágás kezdődött, a területet munkagépekkel ledózerolták, a korábbi medencéket betemették és helyükön teniszpályákat hoztak létre. 

Az érintett terület egyébként a Kossuth Lajos Üdülőparton, a Barát-patak mellett található 6900 m2-es ingatlan, korábban állami, jelenleg önkormányzati tulajdonban.

Még a Bús Balázs vezette előző önkormányzat szerezte meg az államtól 2015-ben, hogy a lepusztult területen közösségi sportcélú és turisztikai beruházást valósítsanak meg.

A telken csónakház, két medence, ezek kiszolgáló épületei, szolgálati lakás, öltöző, egy étkező épület, valamint egy középkori eredetű kápolna álltak meglehetősen leromlott állapotban.

Az állam úgy engedte át az ingatlan tulajdonjogát, hogy a korábbi önkormányzat vállalta a terület teljes felújítását és a közösség számára nyitva álló sportkomplexum, valamint turisztikai központ megépítését, felélesztve a korábbi pezsgő közösségi és sportéletet a Rómain. 2019-re el is készültek a fejlesztési tervek, koncepciók, kiviteli anyagok a beruházás megindításához.

A 2019-ben felálló új önkormányzat viszont Szabó Tímea és Kiss László felügyelete alatt a terveket lesöpörte az asztalról és helyette a klasszikus baloldali módszert választották, bérbe adták az önkormányzati tulajdont. 

A jelenlegi bérlő teniszpályák kialakítására nyújtott be pályázatot, majd a kiírás győzteseként szinte azonnal több mint 100 fa kivágására adott be kérelmet, hogy koncepcióját megvalósíthassa. Az önkormányzat ezt az engedélyt megadta, a fákat ki is vágták. Több, mint 100 darabot.

A dühös helyiek már azt is megkérdőjelezik, hogy volt-e egyáltalán építési engedélye a beruházónak, hiszen korábban az önkormányzat változtatási tilalmat rendelt el a területre. Sérelmezik, hogy a fejük felett átnyúlva, hozzájárulást sem kértek a szomszédoktól, de még a közvetlen telekhatáros ingatlan tulajdonosától sem.

A családi házakban lakók leginkább a teniszpályákkal járó környezeti hang és fényszennyezésre panaszkodnak. A pályákat hatalmas halogén lámpákkal világítják meg, így a környező kertek és lakások a teniszcentrum nyitvatartása alatt, egészen 23:00 óráig fényárban úsznak.

A játékosok gyakran obszcén megjegyzéseket használnak, káromkodnak a meccsek közben, ami a cipőcsikorgással egyetemben még a sokadik kertben is tisztán hallható.

A környéken élők kérdésként teszik fel a polgármesternek címezve, hogy hol van ilyenkor az emberek nyugodt lakhatásához, illetve pihenéséhez való joga, miért írhatja ezt felül egy önkormányzati "biznisz"? Problémájukkal egyébként már korábban írásban fordultak a jegyzőhöz és Kiss László polgármesterhez, azonban mindketten hárítani igyekeztek a felelősségüket és eltolták maguktól az ügyet.

A lakók ezért petícióra készülnek az üzemeltető ellen és a nyilvánossághoz fordultak.

A hivatalos önkormányzati honlapon az szerepel az üggyel kapcsolatban, hogy az érintett területet az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. pályázat útján adta bérbe 15 évre, havi 652.000 Ft-os bérleti díj ellenében. Ebből az összegből ráadásul a vállalkozás levonhatja a beruházásokra fordított összeget is. Az önkormányzat tehát tényleges bevételhez nem jut még egy jó ideig, így feltehetjük a kérdést, hogy kinek és miért érte meg ilyen kondíciókkal elkótyavetyélni ezt az értékes önkormányzati vagyont? 

További érdekességek is felmerülnek az ügylet kapcsán. Például, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel még 2015. március 3-án kötött megállapodás értelmében az ingatlan csak vízi- és kerékpáros sporttelep funkcióra használható.

Akkor mégis, hogy lehet az, hogy épp a vízi sportágakat kiszolgáló épületek tűntek el a területről és adták át helyüket a teniszpályáknak?

Furcsa véletlen továbbá, hogy a bérlő cég épp a pályázat beadása előtti napokban alakult meg, tehát mindenféle referencia nélkül adták 15 évre bérbe az önkormányzati telket.
A lakók teljesen tehetetlennek érzik magukat, mert az üzlet télen sem állhat meg. A pályákat a hideg beálltával elkezdték befedni. Az egész környékből kiemelkedő csarnokokat építenek a teniszezők védelmére, a helyiek állítása szerint engedély nélkül.


A szomszédok attól tartanak, hogy a pavilonok fűtésére telepített nagyteljesítményű hőlégbefúvók az eddig csak a sporttevékenység során felmerült zajártalmat egésznapossá, éjszakára is elviselhetetlenné teszik. A sátrakat ugyanis egész télen fűteni kell és könnyű elképzelni, hogy a kerítéstől néhány méterre üzemelő generátorok milyen erővel zúgnak majd a nap 24 órájában.

Szabó Tímea és Kiss László mindeközben valahol épp a baloldali előválasztás utózöngéjével és a baloldali pártok közti marakodással vannak elfoglalva. A polgármesternek különösen főhet a feje, mert az összbaloldali cirkusz számai alapján a DK egész egyszerűen megbukott Óbudán. Ezért a MSZP-t épp két éve eláruló DK-s polgármester most zöld demokratává igyekszik maszkírozni magát.

A fenti történetet olvasva, ez az elképzelés sem fog "zajos" sikert aratni.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2023-01-10 | 12:38
Új rekord: 110 tonna kokaint foglaltak le Antwerpenben

Új rekord: 110 tonna kokaint foglaltak le Antwerpenben

 • 2021-ben még csak 89,5 tonna kokót kapcsoltak le a kikötőben.
Biznisz 2021-05-16 | 16:55
Tovább terjeszkedik a médiában Soros György: bevásárolta magát a ViacomCBS és a Discovery globális médiavállalkozásokba is

Tovább terjeszkedik a médiában Soros György: bevásárolta magát a ViacomCBS és a Discovery globális médiavállalkozásokba is

 • Újabb nagybevásárlást jelentett be a Soros Fund Management: jelentős részesedést vásárolnak a világ 6. legnagyobb médiacégében, a ViacomCBS-ben.
 • Ez a globális médiavállalkozás tulajdonolja a Paramount Networkot, a Music Televisiont, a COMEDY CENTRAL, a Nickelodeon és a VH1 csatornákat is.
 • Azonban nem csak a ViacomCBS-ben, hanem a Discoveryben is részesedést szerzett a magyar származású spekuláns.
 • A Discoveryhez olyan idehaza is ismert csatornák tartoznak, mint az ANIMAL PLANET, a Travel Channel, az EuroSport, és a TLC.
 • Mint ismert, Soros György médiaalapja, a svájci Media Developement Fund résztulajdonos a 444-et kiadó Zrt-ben is.
 • Ugyanígy Soros György régi támogatója a Magyar Narancs hetilapnak is idehaza.
 • Ugyanez a befektetési alap nemrégiben a szlovák alvilág oligarcháitól vásárolta meg a legnagyobb példányszámú SME szlovák napilapot.
Biznisz 2021-09-06 | 14:30
Az újraindítás működik: a világ legjobban teljesítő devizája volt a Forint augusztusban

Az újraindítás működik: a világ legjobban teljesítő devizája volt a Forint augusztusban

 • Közel 2%-ot erősödött a dollárral szemben, ez a világ egyetlen devizájánk sem sikerült augusztusban.
Biznisz 2021-07-17 | 13:36
Újabb gyurcsányista propagandaoldal indul

Újabb gyurcsányista propagandaoldal indul

 • A honlap mögött álló Merényi Miklós Gyurcsányék családi cégében volt felügyelőbizottsági tag, 1993-1997 között, a privatizációs aranyévekben.
 • Később Niedermüller Péter DK-s polgármester kabinetfőnökeként tevékenykedett a független újságíró.
Biznisz 2021-11-11 | 11:20
Karácsony ott se volt, nem tudott semmiről, megint más viszi el a balhét

Karácsony ott se volt, nem tudott semmiről, megint más viszi el a balhét

 • A Főpolgármester helyettese, Kiss Ambrus bejelentette, fejek hullhatnak a Vagyonkezelőnél a Városháza tervezett eladása miatt.
 • Továbbra is azt állítja, nem tudtak semmiről.
 • Ennek ellentmond, hogy Karácsony nyilvánosságra hozott a napokban olyan terveket, amelyek a Városháza eladását is számba veszik.
 • Igaz, korábban még azt is tagadta, hogy ez egyáltalán felmerült volna.
Biznisz 2022-02-17 | 15:46

Átjátszó: az MSZP-s pártvagyon privatizálása, széthordása és magánosítása

 • Nem csak a fővárosi, óbudai vagy VIII. kerületi baloldali politikusoknak minta a Városháza jutalékos rendszere.
 • A baloldalon vannak, akik nem a közvagyont, hanem a saját pártjukat lopják meg.
Biznisz 2023-12-23 | 14:28
"Teljesen más célok állnak a háttérben" - csata az ukrajnai lítiumért: megdöbbentő beismerés a német CDU képviselőjétől

"Teljesen más célok állnak a háttérben" - csata az ukrajnai lítiumért: megdöbbentő beismerés a német CDU képviselőjétől

 • Kezdetben úgy szólt a mese, az orosz-ukrán háború a szabadságért, a demokráciáért és a nyugati értékekért vívott csata.
 • Később egyre több jel utalt arra, hogy a Nyugat nem csupán az elvont értékeiért harcol Ukrajna támogatásával és felfegyverzésével.
 • 2014-ben olyan kormány állt fel a Majdan után, ahol a tagok felének nem volt ukrán állampolgársága, azt csak később vette fel.
 • Már akkor érkeztek hírek a jegybanki aranytartalék közel felének gyors értékesítéséről, az ukrán energetikai cégek privatizációjáról, az ukrán palagáz nyugati, koncessziós kitermeléséről.
 • Azóta nyilvánvalóvá vált, hogy Ukrajna a földkincsének jelentős részét is értékesítette nyugati cégeknek, lengyel és német kutatóintézetek számításai alapján összesen 3,5 millió hektárt.
 • 11 hónappal ezelőtt a BENNFENTES a NEWSWEEK alapján közölte: a háború az ukrán titánkészletért is folyik.
 • Most egy német, honvédelmi és külügyi kérdésekkel foglalkozó képviselő szólta el magát a német közszolgálati ARD televízióban.
 • Szerinte Európa [Németország] nem mondhat le a donyecki és a luhanszki lítiumról, ezért a német népnek támogatnia kell a német politikusokat, hogy még több támogatást adhassanak, mert "teljesen más célok állnak a háttérben".
 • Szükségünk van "saját" lelőhelyekre - fogalmazott.
 • Ugyanez a képviselő erőteljesen ösztönzi és támogatja, hogy a hadrafogható ukrán menekült férfiakat zsuppolják végre haza, harcolni.
Biznisz 2021-08-31 | 11:40
10,8 százalékkal, történelmi mértékben növekedtek a beruházások

10,8 százalékkal, történelmi mértékben növekedtek a beruházások

 • Közben a rendszerváltás óta nem dolgoztak anniyan idehaza, mint most.
 • Az újabb adatok azt bizonyítják, jó volt a kormányzat válságkezelése, hogy különböző ösztönzőkkel arra terelte a vállalkozásokat, beruházásokat kezdjenek el.