Egy vörösbáró karjaiban: Horn Gyula alatti privatizációból meggazdagodott baloldali oligarcha pénzeli az ellenzéket

Egy vörösbáró karjaiban: Horn Gyula alatti privatizációból meggazdagodott baloldali oligarcha pénzeli az ellenzéket

Évek óta tartó vizsgálat eredményeként Bige László baloldali milliárdos a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH) rekordnagyságú, 14,1 milliárd forintos bírságot kapott, az ok, hogy a vörösbáróhoz köthető cégek árkartellbe kezdtek. A GVH megállapította, hogy Bige céghálózata, a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportjának több tagja éveken keresztül korlátozta a piaci versenyt és az importot - írja az Origó.

Bigéről idén tavasszal kiderült, hogy a baloldal egyik finanszírozója, akkor nagymintás közvélemény-kutatásokat fizetett a Horn Gábor, egykori SZDSZ-es államtitkár vezetése alatt álló Republikon Intézetnek.

Nemrég pedig egy rádióbeszélgetésben egyértelművé tette, hogy számára természetes az, hogy megad minden támogatást a baloldalnak. A baloldali milliárdos a rádióbeszélgetésben kiemelte, hogy kiválónak tartja az összes ellenzéki miniszterelnök-jelötet. Bige László, a baloldal legújabb hazai finanszírozója nagyon különös életutat bejárva, a baloldali kapcsolatai révén emelkedett a leggazdagabb magyarok közé.

Bige László a baloldali kormányoknak köszönhetően, a privatizáció során gazdagodott meg.

a milliárdos vörösbáró kizárólag akkor tudta jelentősen bővíteni a vagyonát, amikor baloldali kormányok voltak hatalmon.

Ő IS AHHOZ A BALOLDALI MILLIÁRDOS NEMZEDÉKHEZ TARTOZIK, MELYNEK TAGJAI A HORN-KORMÁNY ALATT KERÜLTEK BE A LEGGAZDAGABBAK KÖZÉ, MÉGPEDIG AZZAL, HOGY AZ AKKORI KORMÁNY JÓL MŰKÖDŐ CÉGEKET PRIVATIZÁLT A HOZZÁ KÖZEL ÁLLÓ CSOPORTOKNAK.

Az 1990-es években eleinte főként kereskedelmi tevékenységet folytatott, majd később jelentős portfólió-bővítésbe kezdett Horn Gyula miniszterelnök segítségével. A Tiszamenti Vegyiművek (TVM) privatizációjánál több próbálkozás után, nagy nehézségek árán megszerezte a céget, miután a hírek szerint Horn Gyulánál sikerült lobbiznia ennek érdekében.

Bige a kilencvenes évek végére egy sor, komoly politikai kapcsolatot is szerzett. TÖBBEK KÖZÖTT KIDERÜLT, HOGY ÉVEKIG EGY TÁRSASÁGBA JÁRT MEDGYESSY PÉTERREL.

2002-ben sikerült megvásárolnia a Péti Nitrogénműveket (PNM).

A műtrágyagyártással foglalkozó cég megszerzése volt Bige egyik legfontosabb ügylete. A később felvirágzó műtrágyagyártás  eredményeként Bige bekerült a leggazdagabb magyarok közé.

ELÉRTE AZT A BALOLDALI KORMÁNYOKNÁL, HOGY VÁMOK VÉDJÉK MEG AZ IMPORTŐRÖKTŐL.

A VÖRÖSBÁRÓ A MEDGYESSY-GYURCSÁNY-KORMÁNYOK SZÁMÁRA KEDVEZŐ INTÉZKEDÉSEI MIATT PEDIG A MŰTRÁGYAGYÁRTÁSHOZ SZÜKSÉGES FÖLDGÁZHOZ ÓRIÁSI KEDVEZMÉNYEKKEL JUTOTT HOZZA. A BALOLDALI KORMÁNYOK INTÉZKEDÉSEI RÉVÉN BIGE VÁLLALTCSOPORTJA GYÁRTÁSI MONOPÓLIUMRA TETT SZERT, AZ ORSZÁGBAN EGYETLEN KONKURENS MŰTRÁGYA-ELŐÁLLÍTÓ SEM MARADT.

A több zavaros ügybe keveredő baloldali milliárdos az utóbbi időben megfenyegette az igazságszolgáltatást és az ellene nyomozó hatóságokat is.

MIVEL RENGETEG VIZSGÁLAT ZAJLIK ELLENE, ÍGY VALÓSZÍNŰLEG ÍGÉRETET KAPOTT ARRA, HOGY A GYURCSÁNY-MÁRKI ZAY FÉLE BALOLDAL MEGVÁLASZTÁSA ESETÉN MEGSZÜNTETIK A NYOMOZÁSOKAT.

Tavasszal ugyanis egy baleset következtében véletlenül lelepleződött, amikor Horn Gáborral, a baloldal háttéremberével folytatott titkos megbeszélést.


HORN GÁBOR BIGE LÁSZLÓ NYÍRSÉGI BIRTOKÁRÓL FORDULT KI, AMIKOR BALESETET SZENVEDETT GÉPJÁRMŰVÉVEL. A HORN-BIGE FÉLE TALÁLKOZÓ BIZONYÍTJA, HOGY A BALOLDALI MILLIÁRDOSNAK KOMOLY SZEREPET SZÁNTAK A 2022-ES BALOLDALI VÁLASZTÁSI KAMPÁNY FINANSZÍROZÁSÁBAN.

A találkozó lelepleződése után egy nevetséges magyarázattal állt elő a baloldali propagandasajtó, azzal, hogy Bige László a Horn-féle Republikon Intézettől mindössze egy drága, nagymintás közvélemény-kutatást rendelt, amit megosztott a baloldali pártokkal.

Egy 5 ezer fős közvélemény-kutatás ára azonban aprópénz a baloldali pártoknak, gondoljunk csak arra, hogy a baloldali előválasztási cirkuszban csak Karácsony Gergely egymaga elvert félmilliárd forintot Márki-Zay Péter közlése szerint.

Mivel szeretné megúszni az ellene folyó vizsgálatokat, így rengeteg pénzzel szállhatott bele a baloldali milliárdos Gyurcsány-Márki Zay féle baloldal választási kampányába.

Bige László október 8-án a radikális baloldali Klubrádiónak nyilatkozva azt mondta, hogy az előválasztási színjáték mindegyik résztvevőjét kiváló jelöltnek tartja.

HOZZÁTETTE, HOGY TÁMOGATNI IS KÉSZ ŐKET, MIVEL BÁRMILYEN SEGÍTSÉGET MEGADNA ORBÁN VIKTOR ELLEN.

Bige minden támogatást meg is ad a baloldalnak, hiszen a Horn Gáborral való találkozás lelepleződésével egyértelművé vált, hogy BIGE LÁSZLÓ A GYURCSÁNY-MÁRKI ZAY FÉLE BALOLDAL FINANSZÍROZÓJA. A péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa a Klubrádió kérdésére azt mondta, hogy mindenképp támogatni fogja az ellenzéki jelöltek bármelyikét: "Nem vagyok teljesen ismeretlen, de nem vagyok baráti kapcsolatban ezekkel az emberekkel. De ellenben kiváló embereknek tartom őket, úgyhogy bármelyikük is nyer, szívesen leülök és iszok vele egy kávét."

A műsorban többször is megismételte, BÁRMILYEN SEGÍTSÉGET KÉR A BALOLDAL, Ő MEGADJA.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2021-11-01 | 10:26
A baloldali vörösbáró újból felajánlkozott a baloldalnak

A baloldali vörösbáró újból felajánlkozott a baloldalnak

 • Bige László ismét a Partizánnak adott interjújában jelentette ki: hajlandó anyagilag is támogatni Márki-Zayt.
 • Korábban, egy márciusi Partizán-interjúban Bige László gyakorlatilag felajánlotta, hogy ha megszüntetik vele szemben a büntetőeljárást, akkor távol tartja magát a politikától.
 • Bige László Horn Gyula miniszterelnöksége alatt, privatizáció során szerezte a vagyonát.
 • Később a Gyurcsány-kormány biztosított számára kedvezményes árú földgázt (ez a műtrágyagyártás alapanyaga), majd amikor az ország gyakorlatilag csődben volt, egy hatalmas, kedvezményes hitelt is.
Biznisz 2021-05-10 | 21:00
Hatalmas biznisz: tavaly még veszteséges volt, idén az első negyedévben 406 milliárd forintos nyereséget jelentett a BioNTech

Hatalmas biznisz: tavaly még veszteséges volt, idén az első negyedévben 406 milliárd forintos nyereséget jelentett a BioNTech

 • 2020 első negyedévében 53,4 millió eurós- 19,491 milliárd forintos - veszteséget jelentett a a BioNTech német biotechnológiai kutatóvállalat, amely kifejlesztette a Pfizer koronavírus elleni vakcináját.
 • 2021 első negyedévében az adózott nyeresége már 406 milliárd forintra rúg a vállalatnak.
 • Ez az összeg hamarosan jelentősen tovább fog emelkedni, ugyanis csak az Európai Bizottság 1,8 milliárd Pfizer-vakcinát rendelt a 2022-2023-as évre, darabonként 20,5 eurós áron.
 • Az 1,8 milliárd adag ára forintva átszámolva 13,000 milliárd forint.
 • Érdekesség, hogy 2019 végén és 2020 júniusáig a Pfizer 12,5 euróért szállított egyetlen adagot Európába, ezt az árat emelték nemrégiben 20,5 euróra.
Biznisz 2021-08-25 | 12:58
Használt "grillsütők" 200 milliós áron - kiírta a használt villamosok közbeszerzését a BKV

Használt "grillsütők" 200 milliós áron - kiírta a használt villamosok közbeszerzését a BKV

 • A frakfurtiak áltak grillsütőnek becézett, 30 éves, használt villamosok beszerzését tervezi a Főváros.
Biznisz 2021-07-27 | 17:30

1095 milliárdot a kkv-k vittek el az 1630 milliárdos, 2021-es év első félév közbeszerzési piacából

 • Nahát, nem csak Mészáros nyer mindent, pedig minden nap minden órájában ezt hazudja az ellenzék.
 • És a szolgalelkű cselédmédiája.
Biznisz 2021-12-07 | 11:39
Százharminc milliárdos ingatlanbizniszt álmodtak Karácsonyék a Mocsárosdűlőre

Százharminc milliárdos ingatlanbizniszt álmodtak Karácsonyék a Mocsárosdűlőre

 • Egy, a napokban kiszivárgott Anonymus-hangfelvételből kiderül, hogy a korábbi, fideszes városvezetés által védelem alá helyezett Mocsárosdűlő egy részére óriási ingatlanbizniszt álmodott a baloldal.
 • Összesen 334.000 négyzetméteren terveznek ott ingatlanfejlesztést, köztük lakóingatlanokat, vagyis mintegy 1.100 lakást és irodaépületeket.
 • A hangfelvételből kiderül, hogy ugyan lakóingatlanokat nem akart a DK-s polgármester, Kiss László, de meg van vele beszélve, megvan "a deal", hogy ezt mégis akarja, "szeretni fogja".
 • A felvétel nyilvánosságra kerülése után Szabó Tímea helyi országgyűlési képviselő acsarkodó hazudozásba kezdett.
 • Ugyanígy tett Karácsony is, erre válaszul Tarlós István korábbi Főpolgármester megjegyezte, Karácsony annyira sokat hazudozik, hogy fontolóra vette, hogy beperli.
 • A tények cáfolják Szabó és Karácsony állításait, és a háttérben fölsejlik egy hatalmas ingatlanfejlesztés és egy óriási üzlet a Mocsárosdűlőn.
Biznisz 2021-07-31 | 09:03

Továbbra is stabil 'BBB' Magyarország államadóssági besorolása a Fitch Ratingsnél

 • Megint nem lett igaza a károgóknak.
 • Az adósságminősítő eközben több uniós tagállam adósságállományát negatívra rontotta le.
Biznisz 2021-06-30 | 13:53
Továbbra is a farok csóválja: a nagyvállalatok lobbizása tesz keresztbe az EU céljainak

Továbbra is a farok csóválja: a nagyvállalatok lobbizása tesz keresztbe az EU céljainak

 • Csúszik a fenntartható fejlődést és az emberi jogok tiszteletét és a környezetvédelmet kikényszerítő EU-s szabályozás Európában.
 • Az ok prózai: a nagyvállalatok lobbistái minden olyan új jogszabály ellen harcolnak, amely a vállalatokat felelősségre vonná az emberi jogok megsértéséért és a környezetpusztításért.
 • Közben egy ellenlobbi azért dolgozik, hogy az uniós köztisztviselők olyan szakpolitikai lehetőségeket dolgozzanak ki, amelyek pontosan az ellenkező hatást érnék el: új jogi kiváltságokat biztosítanának a nagyvállalatoknak.
 • Ahogy az osztrák munkakamara megjegyezte: "Míg a Bizottság sokáig figyelmen kívül hagyta a munkavállalók kéréseit, hogy hozzanak létre szociális minimumszabályokat az EU számára... addig a befektetők védelmének hiányára vonatkozó panaszok ezzel szemben azonnal arra késztették a Bizottságot, hogy konzultációt indítson a kérdésben."