Egy vörösbáró karjaiban: Horn Gyula alatti privatizációból meggazdagodott baloldali oligarcha pénzeli az ellenzéket

Egy vörösbáró karjaiban: Horn Gyula alatti privatizációból meggazdagodott baloldali oligarcha pénzeli az ellenzéket

Évek óta tartó vizsgálat eredményeként Bige László baloldali milliárdos a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH) rekordnagyságú, 14,1 milliárd forintos bírságot kapott, az ok, hogy a vörösbáróhoz köthető cégek árkartellbe kezdtek. A GVH megállapította, hogy Bige céghálózata, a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportjának több tagja éveken keresztül korlátozta a piaci versenyt és az importot - írja az Origó.

Bigéről idén tavasszal kiderült, hogy a baloldal egyik finanszírozója, akkor nagymintás közvélemény-kutatásokat fizetett a Horn Gábor, egykori SZDSZ-es államtitkár vezetése alatt álló Republikon Intézetnek.

Nemrég pedig egy rádióbeszélgetésben egyértelművé tette, hogy számára természetes az, hogy megad minden támogatást a baloldalnak. A baloldali milliárdos a rádióbeszélgetésben kiemelte, hogy kiválónak tartja az összes ellenzéki miniszterelnök-jelötet. Bige László, a baloldal legújabb hazai finanszírozója nagyon különös életutat bejárva, a baloldali kapcsolatai révén emelkedett a leggazdagabb magyarok közé.

Bige László a baloldali kormányoknak köszönhetően, a privatizáció során gazdagodott meg.

a milliárdos vörösbáró kizárólag akkor tudta jelentősen bővíteni a vagyonát, amikor baloldali kormányok voltak hatalmon.

Ő IS AHHOZ A BALOLDALI MILLIÁRDOS NEMZEDÉKHEZ TARTOZIK, MELYNEK TAGJAI A HORN-KORMÁNY ALATT KERÜLTEK BE A LEGGAZDAGABBAK KÖZÉ, MÉGPEDIG AZZAL, HOGY AZ AKKORI KORMÁNY JÓL MŰKÖDŐ CÉGEKET PRIVATIZÁLT A HOZZÁ KÖZEL ÁLLÓ CSOPORTOKNAK.

Az 1990-es években eleinte főként kereskedelmi tevékenységet folytatott, majd később jelentős portfólió-bővítésbe kezdett Horn Gyula miniszterelnök segítségével. A Tiszamenti Vegyiművek (TVM) privatizációjánál több próbálkozás után, nagy nehézségek árán megszerezte a céget, miután a hírek szerint Horn Gyulánál sikerült lobbiznia ennek érdekében.

Bige a kilencvenes évek végére egy sor, komoly politikai kapcsolatot is szerzett. TÖBBEK KÖZÖTT KIDERÜLT, HOGY ÉVEKIG EGY TÁRSASÁGBA JÁRT MEDGYESSY PÉTERREL.

2002-ben sikerült megvásárolnia a Péti Nitrogénműveket (PNM).

A műtrágyagyártással foglalkozó cég megszerzése volt Bige egyik legfontosabb ügylete. A később felvirágzó műtrágyagyártás  eredményeként Bige bekerült a leggazdagabb magyarok közé.

ELÉRTE AZT A BALOLDALI KORMÁNYOKNÁL, HOGY VÁMOK VÉDJÉK MEG AZ IMPORTŐRÖKTŐL.

A VÖRÖSBÁRÓ A MEDGYESSY-GYURCSÁNY-KORMÁNYOK SZÁMÁRA KEDVEZŐ INTÉZKEDÉSEI MIATT PEDIG A MŰTRÁGYAGYÁRTÁSHOZ SZÜKSÉGES FÖLDGÁZHOZ ÓRIÁSI KEDVEZMÉNYEKKEL JUTOTT HOZZA. A BALOLDALI KORMÁNYOK INTÉZKEDÉSEI RÉVÉN BIGE VÁLLALTCSOPORTJA GYÁRTÁSI MONOPÓLIUMRA TETT SZERT, AZ ORSZÁGBAN EGYETLEN KONKURENS MŰTRÁGYA-ELŐÁLLÍTÓ SEM MARADT.

A több zavaros ügybe keveredő baloldali milliárdos az utóbbi időben megfenyegette az igazságszolgáltatást és az ellene nyomozó hatóságokat is.

MIVEL RENGETEG VIZSGÁLAT ZAJLIK ELLENE, ÍGY VALÓSZÍNŰLEG ÍGÉRETET KAPOTT ARRA, HOGY A GYURCSÁNY-MÁRKI ZAY FÉLE BALOLDAL MEGVÁLASZTÁSA ESETÉN MEGSZÜNTETIK A NYOMOZÁSOKAT.

Tavasszal ugyanis egy baleset következtében véletlenül lelepleződött, amikor Horn Gáborral, a baloldal háttéremberével folytatott titkos megbeszélést.


HORN GÁBOR BIGE LÁSZLÓ NYÍRSÉGI BIRTOKÁRÓL FORDULT KI, AMIKOR BALESETET SZENVEDETT GÉPJÁRMŰVÉVEL. A HORN-BIGE FÉLE TALÁLKOZÓ BIZONYÍTJA, HOGY A BALOLDALI MILLIÁRDOSNAK KOMOLY SZEREPET SZÁNTAK A 2022-ES BALOLDALI VÁLASZTÁSI KAMPÁNY FINANSZÍROZÁSÁBAN.

A találkozó lelepleződése után egy nevetséges magyarázattal állt elő a baloldali propagandasajtó, azzal, hogy Bige László a Horn-féle Republikon Intézettől mindössze egy drága, nagymintás közvélemény-kutatást rendelt, amit megosztott a baloldali pártokkal.

Egy 5 ezer fős közvélemény-kutatás ára azonban aprópénz a baloldali pártoknak, gondoljunk csak arra, hogy a baloldali előválasztási cirkuszban csak Karácsony Gergely egymaga elvert félmilliárd forintot Márki-Zay Péter közlése szerint.

Mivel szeretné megúszni az ellene folyó vizsgálatokat, így rengeteg pénzzel szállhatott bele a baloldali milliárdos Gyurcsány-Márki Zay féle baloldal választási kampányába.

Bige László október 8-án a radikális baloldali Klubrádiónak nyilatkozva azt mondta, hogy az előválasztási színjáték mindegyik résztvevőjét kiváló jelöltnek tartja.

HOZZÁTETTE, HOGY TÁMOGATNI IS KÉSZ ŐKET, MIVEL BÁRMILYEN SEGÍTSÉGET MEGADNA ORBÁN VIKTOR ELLEN.

Bige minden támogatást meg is ad a baloldalnak, hiszen a Horn Gáborral való találkozás lelepleződésével egyértelművé vált, hogy BIGE LÁSZLÓ A GYURCSÁNY-MÁRKI ZAY FÉLE BALOLDAL FINANSZÍROZÓJA. A péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa a Klubrádió kérdésére azt mondta, hogy mindenképp támogatni fogja az ellenzéki jelöltek bármelyikét: "Nem vagyok teljesen ismeretlen, de nem vagyok baráti kapcsolatban ezekkel az emberekkel. De ellenben kiváló embereknek tartom őket, úgyhogy bármelyikük is nyer, szívesen leülök és iszok vele egy kávét."

A műsorban többször is megismételte, BÁRMILYEN SEGÍTSÉGET KÉR A BALOLDAL, Ő MEGADJA.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2021-09-17 | 12:14
A hirdetési pénzért cserébe jár a nagyinterjú: alákérdezős beszélgetést közölt a 444 Karácsonnyal

A hirdetési pénzért cserébe jár a nagyinterjú: alákérdezős beszélgetést közölt a 444 Karácsonnyal

  • Karácsony saját magát tartja a legalkalmasabbnak, ahogyan Jakab és Márki-Zay is.
  • Csak óvatoskodva árulja el, a heti tízmilliós kampányköltéseit ki állja.
  • Állítása szerint az LMP-P-MSZP, kérdés, honnan van ennyi pénze ezeknek a kispártoknak.
  • Azt elismeri, a 99Mozgalom még csak kezdeti fázisban van, a kudarcos szervezetépítésről a BENNFENTES is írt korábban.
  • Ad egy kampánytippet is a Fidesznek: szerinte a kormányoldal a Jobbik múltjának felidézésével az egész baloldali ellenzéki szavazóbázist képes szétzilálni.
  • Ugyanis a Jobbik nemrégiben még Gyurcsány Ferencet akarta tömlöcbe zárni, ugyanazokkal a szavakkal, ahogyan most a fideszeseket.
  • A Telex, a HVG és a 444 a szokottnál is forróbb rajongást érez a Főpolgármester iránt mostanában.
  • Ennek oka lehet az is, hogy kinyíltak a pénzcsapok, és Karácsony milliókért hirdeti önmagát a HVG-n és a 444-en, ahogy az az illusztrációképen is látható.
Biznisz 2023-03-21 | 12:00
Képmutatásból jeles: Finnország egyetlen év alatt 70 milliárdot fizetett csak az orosz LNG-ért

Képmutatásból jeles: Finnország egyetlen év alatt 70 milliárdot fizetett csak az orosz LNG-ért

  • A nyugatiak mindig megszólják azokat, akik "finanszírozzák" Oroszország háborúját.
  • Most kiderült, a finnek egy korábban szankciók alá helyezett orosz oligarchától vásárolják a földgázt.
Biznisz 2021-05-10 | 21:00
Hatalmas biznisz: tavaly még veszteséges volt, idén az első negyedévben 406 milliárd forintos nyereséget jelentett a BioNTech

Hatalmas biznisz: tavaly még veszteséges volt, idén az első negyedévben 406 milliárd forintos nyereséget jelentett a BioNTech

  • 2020 első negyedévében 53,4 millió eurós- 19,491 milliárd forintos - veszteséget jelentett a a BioNTech német biotechnológiai kutatóvállalat, amely kifejlesztette a Pfizer koronavírus elleni vakcináját.
  • 2021 első negyedévében az adózott nyeresége már 406 milliárd forintra rúg a vállalatnak.
  • Ez az összeg hamarosan jelentősen tovább fog emelkedni, ugyanis csak az Európai Bizottság 1,8 milliárd Pfizer-vakcinát rendelt a 2022-2023-as évre, darabonként 20,5 eurós áron.
  • Az 1,8 milliárd adag ára forintva átszámolva 13,000 milliárd forint.
  • Érdekesség, hogy 2019 végén és 2020 júniusáig a Pfizer 12,5 euróért szállított egyetlen adagot Európába, ezt az árat emelték nemrégiben 20,5 euróra.
Biznisz 2021-05-11 | 16:00
A korábban jelzettnél is drágábban vásárolhat Pfizer vakcinákat az Európai Bizottság 2021 decembere és 2023 között

A korábban jelzettnél is drágábban vásárolhat Pfizer vakcinákat az Európai Bizottság 2021 decembere és 2023 között

  • A BENNFENTES is írt korábban arról, hogy micsoda bombaüzlet a vakcináció.
  • Míg 2020 végétől 2021 nyaráig 12,5 eurós áron szállított a Pfizer Európába, a következő években majdnem duplázódhat az ár.
  • Bojko Boriszov bolgár kormányfő áprilisban kiszivárogtatta, hogy az addigi 12,5 eurós ár helyett 20,5 eurórért szállít majd a Pfizer.
  • Az ár a Welt.de által megszerzett szerződéstervezet szerint azóta tovább emelkedett, 23,2 euróra adagonként.
  • Rettenetesen sok pénzről így van szó: a Bizottság 900 millió adagot kötne le ezen az áron, és opcionálisan további 900 milliót, ahogyan korábban is tervezték.
  • 1,8 milliárd adag Pfizer-vakcina ezen az áron forintra átszámítva 15 ezer milliárd forint, közel háromszor annyi, mint a Magyarországnak járó Helyreállítási alap teljes összege.
  • A BENNFENTES is megírta korábban, hogy az elmúlt években veszteséges BioNTech vállalat a 2020-as negyedévre hatalmas, 406 milliárd forintos profitot jelentett.
  • A vakcinabeszerzés érdekessége, hogy az Egyesült Államok kormánya azt javasolja, függesszék fel az oltóanyagok szabadalmait a teljes világ számára, hogy így a szegényebb országok is gyárthassanak maguknak oltóanyagot.
  • Ezt Németország, Bill Gates, és általában a nagy gyógyszeripari vállalatok ellenzik.
  • Ha ez mégis megtörténik amerikai nyomásra, de közben az Európai Bizottság ezen az áron szerződik le a Pfizerrel, akkor óriási pénzeket éget el Európa teljesen feleslegesen.
Biznisz 2021-05-17 | 11:33
Eddigi legeredményesebb évét zárta tavaly a Gránit Bank

Eddigi legeredményesebb évét zárta tavaly a Gránit Bank

  • Továbbra is jól teljesít a még Demján Sándor által alapított, teljesen magyar tulajdonban álló Gránit Bank.
Biznisz 2021-11-11 | 10:59
A baloldal vezető politikusai eddig nem tudtak a Városháza tervezett eladásáról, de mostanra kitisztult a tudatuk, és mégis látták korábban a terveket

A baloldal vezető politikusai eddig nem tudtak a Városháza tervezett eladásáról, de mostanra kitisztult a tudatuk, és mégis látták korábban a terveket

  • Horváth Csaba azt állítja, egy éve látta a Városháza eladásával kapcsolatos terveket.
  • Azokat a terveket, amiket minden fővárosi baloldali vezető politikus eddig letagadott.