Egy vörösbáró karjaiban: Horn Gyula alatti privatizációból meggazdagodott baloldali oligarcha pénzeli az ellenzéket

Egy vörösbáró karjaiban: Horn Gyula alatti privatizációból meggazdagodott baloldali oligarcha pénzeli az ellenzéket

Évek óta tartó vizsgálat eredményeként Bige László baloldali milliárdos a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH) rekordnagyságú, 14,1 milliárd forintos bírságot kapott, az ok, hogy a vörösbáróhoz köthető cégek árkartellbe kezdtek. A GVH megállapította, hogy Bige céghálózata, a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportjának több tagja éveken keresztül korlátozta a piaci versenyt és az importot - írja az Origó.

Bigéről idén tavasszal kiderült, hogy a baloldal egyik finanszírozója, akkor nagymintás közvélemény-kutatásokat fizetett a Horn Gábor, egykori SZDSZ-es államtitkár vezetése alatt álló Republikon Intézetnek.

Nemrég pedig egy rádióbeszélgetésben egyértelművé tette, hogy számára természetes az, hogy megad minden támogatást a baloldalnak. A baloldali milliárdos a rádióbeszélgetésben kiemelte, hogy kiválónak tartja az összes ellenzéki miniszterelnök-jelötet. Bige László, a baloldal legújabb hazai finanszírozója nagyon különös életutat bejárva, a baloldali kapcsolatai révén emelkedett a leggazdagabb magyarok közé.

Bige László a baloldali kormányoknak köszönhetően, a privatizáció során gazdagodott meg.

a milliárdos vörösbáró kizárólag akkor tudta jelentősen bővíteni a vagyonát, amikor baloldali kormányok voltak hatalmon.

Ő IS AHHOZ A BALOLDALI MILLIÁRDOS NEMZEDÉKHEZ TARTOZIK, MELYNEK TAGJAI A HORN-KORMÁNY ALATT KERÜLTEK BE A LEGGAZDAGABBAK KÖZÉ, MÉGPEDIG AZZAL, HOGY AZ AKKORI KORMÁNY JÓL MŰKÖDŐ CÉGEKET PRIVATIZÁLT A HOZZÁ KÖZEL ÁLLÓ CSOPORTOKNAK.

Az 1990-es években eleinte főként kereskedelmi tevékenységet folytatott, majd később jelentős portfólió-bővítésbe kezdett Horn Gyula miniszterelnök segítségével. A Tiszamenti Vegyiművek (TVM) privatizációjánál több próbálkozás után, nagy nehézségek árán megszerezte a céget, miután a hírek szerint Horn Gyulánál sikerült lobbiznia ennek érdekében.

Bige a kilencvenes évek végére egy sor, komoly politikai kapcsolatot is szerzett. TÖBBEK KÖZÖTT KIDERÜLT, HOGY ÉVEKIG EGY TÁRSASÁGBA JÁRT MEDGYESSY PÉTERREL.

2002-ben sikerült megvásárolnia a Péti Nitrogénműveket (PNM).

A műtrágyagyártással foglalkozó cég megszerzése volt Bige egyik legfontosabb ügylete. A később felvirágzó műtrágyagyártás  eredményeként Bige bekerült a leggazdagabb magyarok közé.

ELÉRTE AZT A BALOLDALI KORMÁNYOKNÁL, HOGY VÁMOK VÉDJÉK MEG AZ IMPORTŐRÖKTŐL.

A VÖRÖSBÁRÓ A MEDGYESSY-GYURCSÁNY-KORMÁNYOK SZÁMÁRA KEDVEZŐ INTÉZKEDÉSEI MIATT PEDIG A MŰTRÁGYAGYÁRTÁSHOZ SZÜKSÉGES FÖLDGÁZHOZ ÓRIÁSI KEDVEZMÉNYEKKEL JUTOTT HOZZA. A BALOLDALI KORMÁNYOK INTÉZKEDÉSEI RÉVÉN BIGE VÁLLALTCSOPORTJA GYÁRTÁSI MONOPÓLIUMRA TETT SZERT, AZ ORSZÁGBAN EGYETLEN KONKURENS MŰTRÁGYA-ELŐÁLLÍTÓ SEM MARADT.

A több zavaros ügybe keveredő baloldali milliárdos az utóbbi időben megfenyegette az igazságszolgáltatást és az ellene nyomozó hatóságokat is.

MIVEL RENGETEG VIZSGÁLAT ZAJLIK ELLENE, ÍGY VALÓSZÍNŰLEG ÍGÉRETET KAPOTT ARRA, HOGY A GYURCSÁNY-MÁRKI ZAY FÉLE BALOLDAL MEGVÁLASZTÁSA ESETÉN MEGSZÜNTETIK A NYOMOZÁSOKAT.

Tavasszal ugyanis egy baleset következtében véletlenül lelepleződött, amikor Horn Gáborral, a baloldal háttéremberével folytatott titkos megbeszélést.


HORN GÁBOR BIGE LÁSZLÓ NYÍRSÉGI BIRTOKÁRÓL FORDULT KI, AMIKOR BALESETET SZENVEDETT GÉPJÁRMŰVÉVEL. A HORN-BIGE FÉLE TALÁLKOZÓ BIZONYÍTJA, HOGY A BALOLDALI MILLIÁRDOSNAK KOMOLY SZEREPET SZÁNTAK A 2022-ES BALOLDALI VÁLASZTÁSI KAMPÁNY FINANSZÍROZÁSÁBAN.

A találkozó lelepleződése után egy nevetséges magyarázattal állt elő a baloldali propagandasajtó, azzal, hogy Bige László a Horn-féle Republikon Intézettől mindössze egy drága, nagymintás közvélemény-kutatást rendelt, amit megosztott a baloldali pártokkal.

Egy 5 ezer fős közvélemény-kutatás ára azonban aprópénz a baloldali pártoknak, gondoljunk csak arra, hogy a baloldali előválasztási cirkuszban csak Karácsony Gergely egymaga elvert félmilliárd forintot Márki-Zay Péter közlése szerint.

Mivel szeretné megúszni az ellene folyó vizsgálatokat, így rengeteg pénzzel szállhatott bele a baloldali milliárdos Gyurcsány-Márki Zay féle baloldal választási kampányába.

Bige László október 8-án a radikális baloldali Klubrádiónak nyilatkozva azt mondta, hogy az előválasztási színjáték mindegyik résztvevőjét kiváló jelöltnek tartja.

HOZZÁTETTE, HOGY TÁMOGATNI IS KÉSZ ŐKET, MIVEL BÁRMILYEN SEGÍTSÉGET MEGADNA ORBÁN VIKTOR ELLEN.

Bige minden támogatást meg is ad a baloldalnak, hiszen a Horn Gáborral való találkozás lelepleződésével egyértelművé vált, hogy BIGE LÁSZLÓ A GYURCSÁNY-MÁRKI ZAY FÉLE BALOLDAL FINANSZÍROZÓJA. A péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa a Klubrádió kérdésére azt mondta, hogy mindenképp támogatni fogja az ellenzéki jelöltek bármelyikét: "Nem vagyok teljesen ismeretlen, de nem vagyok baráti kapcsolatban ezekkel az emberekkel. De ellenben kiváló embereknek tartom őket, úgyhogy bármelyikük is nyer, szívesen leülök és iszok vele egy kávét."

A műsorban többször is megismételte, BÁRMILYEN SEGÍTSÉGET KÉR A BALOLDAL, Ő MEGADJA.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2021-06-01 | 10:18
2020-as budapesti teszt-szerződések: 1,1 milliárd a Corden Kft-nek, 200 millió a Diagon Kft-nek, 120 millió a Kelen Kórház Kft-nek - mindhárom vállalkozás degeszre kereste magát tavaly

2020-as budapesti teszt-szerződések: 1,1 milliárd a Corden Kft-nek, 200 millió a Diagon Kft-nek, 120 millió a Kelen Kórház Kft-nek - mindhárom vállalkozás degeszre kereste magát tavaly

 • A BENNFENTES utánajár a 2020-as nagy teszt- és maszkmutyinak - V. rész.
 • A Főváros Soros György 1,5 millió dolláros tavaszi, és 1,7 millió dolláros téli "adományát" költötte maszkokra és tesztekre.
 • Budapest ezt az összeget további 500 millió forinttal egészítette ki.
 • A három érintett cég mind kötődik Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi miniszterelnökökhöz.
 • Hivatalos beszámolóik szerint a Corden, a Diagon és a Kelen Kórház Kft. is nagyon jó évet zárt 2020-ban.
Biznisz 2023-01-29 | 11:17
Az Európai Bizottság direktben finanszírozza a baloldalt: korábban 6 millió eurót ítéltek meg az előzetesben ülő vádlott NGO-jának

Az Európai Bizottság direktben finanszírozza a baloldalt: korábban 6 millió eurót ítéltek meg az előzetesben ülő vádlott NGO-jának

 • Nemrégiben a brüsszeli korrupciós ügy miatt leültetett egyik fővádlott asszisztense azt vallotta: "Az NGO-k? Szükségünk van rájuk, hogy pénzt forgassanak."
 • Így működnek a baloldali "civil szervezetek".
Biznisz 2021-07-03 | 20:55
Zöld fordulat: újabb egymilliárdot biztosít a kormány elektromos-autó vásárlásához

Zöld fordulat: újabb egymilliárdot biztosít a kormány elektromos-autó vásárlásához

 • Most cégek és egyéni vállalkozók pályázhatnak.
 • Akár a felét is állják a vételárnak.
Biznisz 2021-06-28 | 16:22
Matolcsy: az EURÓ csapda

Matolcsy: az EURÓ csapda

 • Óva int az elhamarkodott Euró-bevezetéstől a Magyar Nemzeti Jegybank elnöke.
 • Mint írja, "Az eurózóna tagországainak többségére igaz, hogy az euró bevezetése előtti 20 évük lényegesen sikeresebb volt, mint az euróval töltött első két évtized."
Biznisz 2021-05-16 | 16:55
Tovább terjeszkedik a médiában Soros György: bevásárolta magát a ViacomCBS és a Discovery globális médiavállalkozásokba is

Tovább terjeszkedik a médiában Soros György: bevásárolta magát a ViacomCBS és a Discovery globális médiavállalkozásokba is

 • Újabb nagybevásárlást jelentett be a Soros Fund Management: jelentős részesedést vásárolnak a világ 6. legnagyobb médiacégében, a ViacomCBS-ben.
 • Ez a globális médiavállalkozás tulajdonolja a Paramount Networkot, a Music Televisiont, a COMEDY CENTRAL, a Nickelodeon és a VH1 csatornákat is.
 • Azonban nem csak a ViacomCBS-ben, hanem a Discoveryben is részesedést szerzett a magyar származású spekuláns.
 • A Discoveryhez olyan idehaza is ismert csatornák tartoznak, mint az ANIMAL PLANET, a Travel Channel, az EuroSport, és a TLC.
 • Mint ismert, Soros György médiaalapja, a svájci Media Developement Fund résztulajdonos a 444-et kiadó Zrt-ben is.
 • Ugyanígy Soros György régi támogatója a Magyar Narancs hetilapnak is idehaza.
 • Ugyanez a befektetési alap nemrégiben a szlovák alvilág oligarcháitól vásárolta meg a legnagyobb példányszámú SME szlovák napilapot.
Biznisz 2023-01-08 | 16:16
Újabb rekordfizetés von der Leyennek

Újabb rekordfizetés von der Leyennek

 • 6 hónap alatt másodszor emelték a Bizottság vezetőinek, az uniós alkalmazottaknak és az EP képviselőinek fizetését.
 • Von der Leyen fizetése épphogy 36000 euró alatt van.
 • Ez nagyságrendileg 14 millió forint.
 • Az európai Parlamenti képviselők alapfizetése az emelést követően most először lépi át a 10000 eurót, azaz a közel 4 millió forintot.
 • Erre azért még jönnek pótlékok, egyebek.
Biznisz 2022-01-14 | 16:03
Márki-Zay külügyes jobbkeze ügyvezető-résztulajdonosa egy veszprémi magánklinikának

Márki-Zay külügyes jobbkeze ügyvezető-résztulajdonosa egy veszprémi magánklinikának

 • Kész Zoltán jelenleg is a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja.
 • Ő az, aki nemzetközi kapcsolatrendszerével Márki-Zay útjait egyengeti az Egyesült Államokban, Nyugat- és Közép-Európában.
 • Kész sokat tartózkodik az Egyesült Államokban, évtizedes kapcsolatai vannak az óceánon túl: angoltanárként kezdte, később részt vett a veszprémi American Corner megalapításában.
 • Aztán a közélet felé fordult, amerikai mintára libertariánius és szélsőségesen piacpárti elveket vall.
 • Talán emiatt is vonzódik Márki-Zay ennyire ahhoz, hogy az egészségügy üzlet és a radikális privatizáció a megoldás.
 • Különös, de eddig Márki-Zay azt szajkózta, a Fidesz épített ki magának magánegészségügyi ellátást, de megint bebizonyosodot, hogy az ordibál a legjobban, akinek vaj van a fején.
 • Bizalmasa, elnökségi tagtársa, Kész Zoltán ugyanis ügyvezető-résztulajdonos a családi cégén keresztül a veszprémi Szófia Klinikában, felelsége szakrendelést is nyújt az intézményben.
 • A magánklinikának jól megy, a kormány döntése értelmében nemrégiben nyertek el egy közel 30 milliós, kedvezményes EU-s hitelt eszközfejlesztésre.