Egy vörösbáró karjaiban: Horn Gyula alatti privatizációból meggazdagodott baloldali oligarcha pénzeli az ellenzéket

Egy vörösbáró karjaiban: Horn Gyula alatti privatizációból meggazdagodott baloldali oligarcha pénzeli az ellenzéket

Évek óta tartó vizsgálat eredményeként Bige László baloldali milliárdos a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH) rekordnagyságú, 14,1 milliárd forintos bírságot kapott, az ok, hogy a vörösbáróhoz köthető cégek árkartellbe kezdtek. A GVH megállapította, hogy Bige céghálózata, a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportjának több tagja éveken keresztül korlátozta a piaci versenyt és az importot - írja az Origó.

Bigéről idén tavasszal kiderült, hogy a baloldal egyik finanszírozója, akkor nagymintás közvélemény-kutatásokat fizetett a Horn Gábor, egykori SZDSZ-es államtitkár vezetése alatt álló Republikon Intézetnek.

Nemrég pedig egy rádióbeszélgetésben egyértelművé tette, hogy számára természetes az, hogy megad minden támogatást a baloldalnak. A baloldali milliárdos a rádióbeszélgetésben kiemelte, hogy kiválónak tartja az összes ellenzéki miniszterelnök-jelötet. Bige László, a baloldal legújabb hazai finanszírozója nagyon különös életutat bejárva, a baloldali kapcsolatai révén emelkedett a leggazdagabb magyarok közé.

Bige László a baloldali kormányoknak köszönhetően, a privatizáció során gazdagodott meg.

a milliárdos vörösbáró kizárólag akkor tudta jelentősen bővíteni a vagyonát, amikor baloldali kormányok voltak hatalmon.

Ő IS AHHOZ A BALOLDALI MILLIÁRDOS NEMZEDÉKHEZ TARTOZIK, MELYNEK TAGJAI A HORN-KORMÁNY ALATT KERÜLTEK BE A LEGGAZDAGABBAK KÖZÉ, MÉGPEDIG AZZAL, HOGY AZ AKKORI KORMÁNY JÓL MŰKÖDŐ CÉGEKET PRIVATIZÁLT A HOZZÁ KÖZEL ÁLLÓ CSOPORTOKNAK.

Az 1990-es években eleinte főként kereskedelmi tevékenységet folytatott, majd később jelentős portfólió-bővítésbe kezdett Horn Gyula miniszterelnök segítségével. A Tiszamenti Vegyiművek (TVM) privatizációjánál több próbálkozás után, nagy nehézségek árán megszerezte a céget, miután a hírek szerint Horn Gyulánál sikerült lobbiznia ennek érdekében.

Bige a kilencvenes évek végére egy sor, komoly politikai kapcsolatot is szerzett. TÖBBEK KÖZÖTT KIDERÜLT, HOGY ÉVEKIG EGY TÁRSASÁGBA JÁRT MEDGYESSY PÉTERREL.

2002-ben sikerült megvásárolnia a Péti Nitrogénműveket (PNM).

A műtrágyagyártással foglalkozó cég megszerzése volt Bige egyik legfontosabb ügylete. A később felvirágzó műtrágyagyártás  eredményeként Bige bekerült a leggazdagabb magyarok közé.

ELÉRTE AZT A BALOLDALI KORMÁNYOKNÁL, HOGY VÁMOK VÉDJÉK MEG AZ IMPORTŐRÖKTŐL.

A VÖRÖSBÁRÓ A MEDGYESSY-GYURCSÁNY-KORMÁNYOK SZÁMÁRA KEDVEZŐ INTÉZKEDÉSEI MIATT PEDIG A MŰTRÁGYAGYÁRTÁSHOZ SZÜKSÉGES FÖLDGÁZHOZ ÓRIÁSI KEDVEZMÉNYEKKEL JUTOTT HOZZA. A BALOLDALI KORMÁNYOK INTÉZKEDÉSEI RÉVÉN BIGE VÁLLALTCSOPORTJA GYÁRTÁSI MONOPÓLIUMRA TETT SZERT, AZ ORSZÁGBAN EGYETLEN KONKURENS MŰTRÁGYA-ELŐÁLLÍTÓ SEM MARADT.

A több zavaros ügybe keveredő baloldali milliárdos az utóbbi időben megfenyegette az igazságszolgáltatást és az ellene nyomozó hatóságokat is.

MIVEL RENGETEG VIZSGÁLAT ZAJLIK ELLENE, ÍGY VALÓSZÍNŰLEG ÍGÉRETET KAPOTT ARRA, HOGY A GYURCSÁNY-MÁRKI ZAY FÉLE BALOLDAL MEGVÁLASZTÁSA ESETÉN MEGSZÜNTETIK A NYOMOZÁSOKAT.

Tavasszal ugyanis egy baleset következtében véletlenül lelepleződött, amikor Horn Gáborral, a baloldal háttéremberével folytatott titkos megbeszélést.


HORN GÁBOR BIGE LÁSZLÓ NYÍRSÉGI BIRTOKÁRÓL FORDULT KI, AMIKOR BALESETET SZENVEDETT GÉPJÁRMŰVÉVEL. A HORN-BIGE FÉLE TALÁLKOZÓ BIZONYÍTJA, HOGY A BALOLDALI MILLIÁRDOSNAK KOMOLY SZEREPET SZÁNTAK A 2022-ES BALOLDALI VÁLASZTÁSI KAMPÁNY FINANSZÍROZÁSÁBAN.

A találkozó lelepleződése után egy nevetséges magyarázattal állt elő a baloldali propagandasajtó, azzal, hogy Bige László a Horn-féle Republikon Intézettől mindössze egy drága, nagymintás közvélemény-kutatást rendelt, amit megosztott a baloldali pártokkal.

Egy 5 ezer fős közvélemény-kutatás ára azonban aprópénz a baloldali pártoknak, gondoljunk csak arra, hogy a baloldali előválasztási cirkuszban csak Karácsony Gergely egymaga elvert félmilliárd forintot Márki-Zay Péter közlése szerint.

Mivel szeretné megúszni az ellene folyó vizsgálatokat, így rengeteg pénzzel szállhatott bele a baloldali milliárdos Gyurcsány-Márki Zay féle baloldal választási kampányába.

Bige László október 8-án a radikális baloldali Klubrádiónak nyilatkozva azt mondta, hogy az előválasztási színjáték mindegyik résztvevőjét kiváló jelöltnek tartja.

HOZZÁTETTE, HOGY TÁMOGATNI IS KÉSZ ŐKET, MIVEL BÁRMILYEN SEGÍTSÉGET MEGADNA ORBÁN VIKTOR ELLEN.

Bige minden támogatást meg is ad a baloldalnak, hiszen a Horn Gáborral való találkozás lelepleződésével egyértelművé vált, hogy BIGE LÁSZLÓ A GYURCSÁNY-MÁRKI ZAY FÉLE BALOLDAL FINANSZÍROZÓJA. A péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa a Klubrádió kérdésére azt mondta, hogy mindenképp támogatni fogja az ellenzéki jelöltek bármelyikét: "Nem vagyok teljesen ismeretlen, de nem vagyok baráti kapcsolatban ezekkel az emberekkel. De ellenben kiváló embereknek tartom őket, úgyhogy bármelyikük is nyer, szívesen leülök és iszok vele egy kávét."

A műsorban többször is megismételte, BÁRMILYEN SEGÍTSÉGET KÉR A BALOLDAL, Ő MEGADJA.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2021-11-15 | 14:38
A Transparency szerint Karácsonyék előválasztási pénzégetésében nincsen semmi látnivaló

A Transparency szerint Karácsonyék előválasztási pénzégetésében nincsen semmi látnivaló

 • Mint ismert, Karácsony úgy égetett el félmilliárdot Márki-Zay szerint, hogy annak csak annyi lett az eredménye, hogy Karácsony visszalépett az előválasztástól.
 • Mondjuk unta is az egészet, ezt is elmondta a Főpolgármester.
 • Máskor viszont a Soros-féle szervezet akkor is veri a tam-tamot, ha leesik egy húszfilléres az asztalról.
 • Most már érzékenyítik az embereket: el kell fogadni, hogy a politika pénzbe kerül - mondják.
 • Csakhogy Karácsonyék trükköztek a pénzköltésekkel is: a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesületet azért hozták létre, hogy kikerülhessék a kampányfinanszírozási szabályokat.
Biznisz 2021-07-28 | 16:32
100 000 emberrel többen dolgoznak mint egy éve, de a baloldal adót akar emelni

100 000 emberrel többen dolgoznak mint egy éve, de a baloldal adót akar emelni

 • Karácsony jelentette be, hogy progresszív, azaz többkulcsos adót terveznek bevezetni.
 • Márpedig ez biztosan lerombolná a remek foglalkoztatottsági adatokat, és kirabolná a munkabérből élőket.
 • A kormány gazdaságpolitikai intézkedéseinek köszönhetően a rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian, mint most.
Bel 2021-05-12 | 09:00
A baloldali ellenzék az oltásellenes kampánnyal sem tudta beérni a Fideszt - a Medián szerint is vezet a kormánypárt

A baloldali ellenzék az oltásellenes kampánnyal sem tudta beérni a Fideszt - a Medián szerint is vezet a kormánypárt

 • A közvélemény-kutatások legutóbbi trendjei alapján a baloldali ellenzék a harsány oltás- és vakcinaellenes kampány ellenére sem tudta befogni a Fideszt.
 • Még úgy sem, hogy a teljes liberális, ellenzéki média ugyanúgy a bizalmatlanság felszításában, és a hangulatkeltésben volt érdekelt, mint a vele szoros szövetségben álló baloldali ellenzék.
 • A Medián legfrisebb felmérése alapján a kormány járványellenes intézkedései bebiztosították a Fidesz előnyét a baloldali ellenzékkel szemben.
Biznisz 2021-11-08 | 19:28
Márki-Zay bejelentkezett Bige pénzére

Márki-Zay bejelentkezett Bige pénzére

 • A baloldal miniszterelnök-jelöltje reméli, hogy 20 dollárnál többet ad Bige, a baloldali oligarcha.
 • De vajon miért amerikia devizában számol Márki-Zay?
Biznisz 2021-10-29 | 10:13
Karácsony helyettese, Kiss Ambrus állítja, nem ismeri a celldömölki Söptei Józsefnét, akitől milliárdos ingatlant vesz a Főváros

Karácsony helyettese, Kiss Ambrus állítja, nem ismeri a celldömölki Söptei Józsefnét, akitől milliárdos ingatlant vesz a Főváros

 • Ez azért különös, mert Kiss Ambrus nyolc évet dolgozott a néhai, szocialista Kiss Péterrel, a szocialista párt egykori erős emberével, volt kancelláriaminiszterrel.
 • Az ő legszűkebb politikai hátországa pedig a celldömölki szocialista csapat volt, élükön a MÁV-privatizáció nagy kedvezményezettjével, Söptei Józsefnével.
Biznisz 2021-07-16 | 12:32
Elszegényedő Magyarország: egyre többen rendelkeznek egyre több megtakarított pénzzel

Elszegényedő Magyarország: egyre többen rendelkeznek egyre több megtakarított pénzzel

 • A baloldali ellenzék a lecsúszó és elszegényedő Magyarországról hazudozik minden nap.
 • Csakhogy a magyarok 2019 vége óta is jelentős mértékben tudtak előrelépni anyagi téren is.
 • Akkor a magyarok kétharmadának volt félretett pénze.
 • Jelenleg ez az arány már háromnegyed.
Biznisz 2021-12-02 | 12:12
Bezzegszlovákia: a határ túloldaláról már inkább átjárnak Magyarországra dolgozni

Bezzegszlovákia: a határ túloldaláról már inkább átjárnak Magyarországra dolgozni

 • A határ mentén már magasabbak a magyar bérek, mint a szlovák oldalon, a munkaerőpiaci szakértők szerint többen jöhetnek át ide dolgozni.
 • A magyar ipar legfontosabb központjaiban már magasabbak a bérek, mint Szlovákiában. 
Biznisz 2021-09-06 | 12:24
Végre: árcsökkenés jöhet az építőanyagok piacán

Végre: árcsökkenés jöhet az építőanyagok piacán

 • "Újabban átlagosan 10-15 százalékkal olcsóbban juthatnak a legtöbb építési termék előállításához szükséges fához, műanyaghoz és acélhoz az építőanyag-gyártók, ami máris, de legkésőbb néhány hét múlva megmutatkozhat a végtermékek fogyasztói árának csökkenésében is" – mondta a Világgazdaságnak Tibor Dávid.