Gulyás: a harmadik oltás szinte száz százalékban véd a kórházba kerüléstől

Gulyás: a harmadik oltás szinte száz százalékban véd a kórházba kerüléstől
 • A Kormányinfón beszélt erről Gulyás Gergely.
 • Azt is elmondta, Magyarország megvétózza a brüsszeli klímaterveket, mert az jelentős rezsiemelkedéssel járna a magyaroknak.

Európai uniós kormányülés volt, ennek apropója, hogy ma kezdődik az európai uniós csúcs, mondta Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.

Az elmúlt hónapokban drámai módon megnőttek az energiaárak. Ennek több oka is van, a legfőbb ok azonban az, hogy az európai Bizottság meggondolatlan energiapolitikát folytat, minden terhet a lakosságra helyezne, így Magyarországon kívül minden európai országban nőttek a rezsiárak.

Jelenleg Magyarországon fizet a lakosság legkevesebbet a gázért és az áramért.

Összehasonlításképp a berlinieknek háromszor annyit kell fizetniük az áramért. Magyarország úgy látja, és kitart álláspontja mellett, hogy az energiaárak szabályozásának tagországi hatáskörben kell maradni, mert Brüsszel klímavédelem címén erőltette a hagyományos energiatermelés leépítését.

Legkésőbb idén tavasszal már érezhetők voltak ennek negatív következményei, több országban is kifogytak az energiatározók. Az Európai Bizottság továbbra sem ismeri el a hibáját, és továbbra is olyan javaslatokat tesz, amelyek tovább fokoznák a rezsikrízist. A V4-es államok vétózni fognak, egyetlen olyan brüsszeli javaslatot sem fogadnak el, amely a lakosságot hozná hátrányos helyzetbe a rezsikérdésben.

386 ezer forinttal fizetnének többet a magyar lakosok évente, ha a baloldal és Brüsszel nyomására bevezetnék az uniós piaci energia árakat. Brüsszel 2035-ig be akarja tiltani a benzines és a dízelautókat, de a kitűzött dátum nem tartható addig, amíg a multinacionális vállalatok mindenféle következmények nélkül szennyezhetik a környezetet.

Migrációs ügyben Magyarországnak javaslatai is vannak, Brüsszelnek pedig alapvetően változtatnia kell álláspontján. Nem büntetnie, hanem támogatnia kellene azokat az országokat, amelyek meg akarják védeni határaikat, mivel nemcsak a saját országhatárokat védik, hanem az uniós határokat is.

Magyarország azt szeretné elérni, hogy úgy módosítsák a jogszabályokat, hogy visszaállítsák a tranzitzónákat, nőtt ugyanis a migrációs nyomás.

Míg tavaly 27 881 ember próbált bejutni az országba, addig idén már 91 590-en próbáltak átjutni a magyar határon.

A V4-ek is támogatják a szigorú migrációs politikát, és a cseh rendvédelmi erők is részt vesznek a magyar védekezésben. 588 milliárd Eurót fizetett Magyarország határvédelemre, míg Brüsszelből csak 7 milliárd Eurót kapott.

A lengyel alkotmánybírósági döntésről azt mondta Gulyás Gergely, hogy tiszteletben kell tartani az alkotmánybíróság döntését, mert ez a jogállam alapelve. A Európai Bizottság elnöke nincs tisztában azzal, hogy az uniós jognak nincs minden esetben elsőbbsége, mert ezt semmilyen uniós szerződés nem tartalmazza.

A miniszter felidézte, hogy mind a francia, a cseh, a német, a spanyol alkotmánybíróság korábban úgy döntött, hogy az uniós jognak összhangban kell lenni a nemzeti szuverenitásokkal, és nem sérülhet a nemzeti alkotmányos identitás. A lengyel alkotmánybírósági döntés tehát nem egyedi. Ékes bizonyítéka a kettős mércének a lengyelek támadása, és világos, hogy csak azok szólalhatnak meg az unióban, akik föderalista álláspontot képviselnek.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-20 | 11:40
Csuklóztatás: úgy tűnik, se Pálinkásék, se Márki-Zayék jelöltjeit nem fogadja be a többi baloldali párt

Csuklóztatás: úgy tűnik, se Pálinkásék, se Márki-Zayék jelöltjeit nem fogadja be a többi baloldali párt

 • Az Országgyűlésben jelenleg képviselőcsoportokkal rendelkező törpepártok nem akarnak újabb riválisokat a Házba.
 • Ugyan nem ezt kommunikálják, hanem mismásolnak és hazudoznak, de a valós ok az ez.
 • Nem akarnak osztozkodni a koncon, hiszen így is olyan törpepártokat visznek be a hátukon, melyek nem rendelkeznek semmiféle társadalmi támogatottsággal.
 • Ilyen az 1 százalékos LMP, a 2 százalékos Párbeszéd, és lassan az egykor szebb napokat megélt MSZP is.
 • Azzal, hogy a baloldali összefogás nemlétező pártokat hurcol be az Országgyűlésbe, biztosítja, hogy a törpepártoknak bőséges frakciótámogatásuk legyen 2022 után is.
 • De ugyanezt a hibát nem akarják elkövetni Pálinkás József Új Világ Néppártjával, és a szintén mérhetetlen Márki-Zay Mindenki Magyarországa Mozgalmával.
Bel 2022-01-25 | 20:34
A kormány tovább építi Budapestet, Karácsonynak ehhez sincsen semmi köze

A kormány tovább építi Budapestet, Karácsonynak ehhez sincsen semmi köze

 • A hiperpasszív Főpolgármester csak a hisztézéshez és az ellenkezéshez ért egyébként is.
Bel 2021-08-10 | 12:56
Csak tegnap 171 illegális migráns akart áttörni a határon

Csak tegnap 171 illegális migráns akart áttörni a határon

 • A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 9-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 171 határsértőt tartóztattak fel.
Bel 2022-02-27 | 18:53
A magyarok 98%-a elutasítja, hogy a baloldal belerángassa a háborúba az országot

A magyarok 98%-a elutasítja, hogy a baloldal belerángassa a háborúba az országot

 • 10-ből 9 magyar úgy látja, hogy hazánk nem sodródhat bele fegyveres konfliktusba – világít rá a Századvég legújabb közvélemény-kutatása.
Bel 2021-09-29 | 11:25
A Jobbik annyira megsértődött a sikertelenség miatt, hogy eredményvárót sem tartanak

A Jobbik annyira megsértődött a sikertelenség miatt, hogy eredményvárót sem tartanak

 • Kedden este a BENNFENTES írta meg, hogy Jakab összeomlott, mert eljutott hozzá, hogy nem nem jut be a második fordulóba.
 • Nagy pofon ez a DK-val szövetkező egykori radikális pártnak.
 • Annyira megsértődtek az eredménytelenség miatt, hogy információink szerint eredményvárót és sajtótájékoztatót sem tartanak.
 • Persze a saját sértődöttségük mellett ennek elég rossz üzenete van: ennyit számítanak nekik a Jobbikra szavazók.
Bel 2021-09-29 | 23:45
Már Fekete-Győr is ingatagnak érzi a helyzetét a Momentum élén

Már Fekete-Győr is ingatagnak érzi a helyzetét a Momentum élén

 • Az ATV kérdezte meg, hogy lemond-e, miután utolsó lesz a miniszterelnök-jelöltek között.
 • Fekete-Győr azt válaszolta: "Ezt majd a közösség eldönti. (...) Ami a miniszterelnök-jelölti versenyt illeti, ez az én szempontomból lefutottnak látszik, ki kell értékelni ezeket az eredményeket. Nem sikerült a második fordulóba jutni."
Bel 2021-08-14 | 11:53
Kidobták az ajtón, jöttek az ablakon: mindenképpen át akart jutni a migránsbanda a határon

Kidobták az ajtón, jöttek az ablakon: mindenképpen át akart jutni a migránsbanda a határon

 • Ugyanaz a migránsbanda kétszer is megpróbált átszökni a magyar határon a Bács-Kiskun megyei Madarasnál.
 • Először gyalog, majd autóval próbálkoztak.