Gulyás: a harmadik oltás szinte száz százalékban véd a kórházba kerüléstől

Gulyás: a harmadik oltás szinte száz százalékban véd a kórházba kerüléstől
 • A Kormányinfón beszélt erről Gulyás Gergely.
 • Azt is elmondta, Magyarország megvétózza a brüsszeli klímaterveket, mert az jelentős rezsiemelkedéssel járna a magyaroknak.

Európai uniós kormányülés volt, ennek apropója, hogy ma kezdődik az európai uniós csúcs, mondta Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.

Az elmúlt hónapokban drámai módon megnőttek az energiaárak. Ennek több oka is van, a legfőbb ok azonban az, hogy az európai Bizottság meggondolatlan energiapolitikát folytat, minden terhet a lakosságra helyezne, így Magyarországon kívül minden európai országban nőttek a rezsiárak.

Jelenleg Magyarországon fizet a lakosság legkevesebbet a gázért és az áramért.

Összehasonlításképp a berlinieknek háromszor annyit kell fizetniük az áramért. Magyarország úgy látja, és kitart álláspontja mellett, hogy az energiaárak szabályozásának tagországi hatáskörben kell maradni, mert Brüsszel klímavédelem címén erőltette a hagyományos energiatermelés leépítését.

Legkésőbb idén tavasszal már érezhetők voltak ennek negatív következményei, több országban is kifogytak az energiatározók. Az Európai Bizottság továbbra sem ismeri el a hibáját, és továbbra is olyan javaslatokat tesz, amelyek tovább fokoznák a rezsikrízist. A V4-es államok vétózni fognak, egyetlen olyan brüsszeli javaslatot sem fogadnak el, amely a lakosságot hozná hátrányos helyzetbe a rezsikérdésben.

386 ezer forinttal fizetnének többet a magyar lakosok évente, ha a baloldal és Brüsszel nyomására bevezetnék az uniós piaci energia árakat. Brüsszel 2035-ig be akarja tiltani a benzines és a dízelautókat, de a kitűzött dátum nem tartható addig, amíg a multinacionális vállalatok mindenféle következmények nélkül szennyezhetik a környezetet.

Migrációs ügyben Magyarországnak javaslatai is vannak, Brüsszelnek pedig alapvetően változtatnia kell álláspontján. Nem büntetnie, hanem támogatnia kellene azokat az országokat, amelyek meg akarják védeni határaikat, mivel nemcsak a saját országhatárokat védik, hanem az uniós határokat is.

Magyarország azt szeretné elérni, hogy úgy módosítsák a jogszabályokat, hogy visszaállítsák a tranzitzónákat, nőtt ugyanis a migrációs nyomás.

Míg tavaly 27 881 ember próbált bejutni az országba, addig idén már 91 590-en próbáltak átjutni a magyar határon.

A V4-ek is támogatják a szigorú migrációs politikát, és a cseh rendvédelmi erők is részt vesznek a magyar védekezésben. 588 milliárd Eurót fizetett Magyarország határvédelemre, míg Brüsszelből csak 7 milliárd Eurót kapott.

A lengyel alkotmánybírósági döntésről azt mondta Gulyás Gergely, hogy tiszteletben kell tartani az alkotmánybíróság döntését, mert ez a jogállam alapelve. A Európai Bizottság elnöke nincs tisztában azzal, hogy az uniós jognak nincs minden esetben elsőbbsége, mert ezt semmilyen uniós szerződés nem tartalmazza.

A miniszter felidézte, hogy mind a francia, a cseh, a német, a spanyol alkotmánybíróság korábban úgy döntött, hogy az uniós jognak összhangban kell lenni a nemzeti szuverenitásokkal, és nem sérülhet a nemzeti alkotmányos identitás. A lengyel alkotmánybírósági döntés tehát nem egyedi. Ékes bizonyítéka a kettős mércének a lengyelek támadása, és világos, hogy csak azok szólalhatnak meg az unióban, akik föderalista álláspontot képviselnek.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-01-05 | 14:43
Embercsempészt és 21 illegális migrást fogtak el

Embercsempészt és 21 illegális migrást fogtak el

 • A Bács-Kiskun megyei rendőrök egy grúz MigránsTaxit kaptak el és 14 illegális migránst tartóztattak fel.
Bel 2021-06-13 | 18:55

"Magyarország nem csak egy klassz ország, de kultúrnemzet, egy sikeresen irányított kultúrnemzet Európa szívében"

 • A Konrad Adenauer budapesti irodáját korábban vezető CDU politikus véleménye ez.
 • Hans Kaiser szerint az ellenzéknek csak annyi számít, "Orbán távozzon".
 • Kifejtette "csak remélni tudja, hogy a magyar polgárok is felismerik, átlátják, miről is van szó: bosszúról, és régi küzdelmekről".
Bel 2021-08-23 | 10:34
A Momentum szolidáris az egykori DK-s előválasztási kizárása miatt, de egyebet nem tud tenni

A Momentum szolidáris az egykori DK-s előválasztási kizárása miatt, de egyebet nem tud tenni

 • Katanics Sándor évtizedek óta ismert szereplője a veszprémi közéletnek.
 • Korábban a DK helyi szervezetét vezette, ám az oszágos elnökség mégsem őt, hanem egy ismeretlen jelöltet indít az előválasztáson.
 • A Momentum adott volna Katanicsnak "befogadó nyilatkozatot", hogy mégis indulhasson, de ezt a Demokratikus Koalíció megvétózta.
 • A Momentumnak így nem maradt más, mint a sajnálkozás és a szavakban kifejezett szolidaritás.
Bel 2022-03-07 | 09:07
Szabadság: mától nem kell maszkot viselni

Szabadság: mától nem kell maszkot viselni

 • A beoltottak száma 6 397 455 fő, közülük 6 175 674 fő a második, 3 821 429 fő a harmadik, 225 507 fő már a negyedik oltását is felvette.
 • Az elmúlt három napban 5852 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 805 898 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 150 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 632 325 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 129 137 főre csökkent.
 • 2745 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 117-en vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2021-06-02 | 12:49
Jól megy a baloldal adatgyűjtő cégének: közel félmilliárdot szedtek ki a DatAdatból Bajnaiék

Jól megy a baloldal adatgyűjtő cégének: közel félmilliárdot szedtek ki a DatAdatból Bajnaiék

 • A DatAdat a baloldal internetes adatgyűjtő vállalkozása, amely modern Big Data technológiá segítségével profilozza a választókat.
 • Hasít a cég, mások megfigyeléséből szép kis pénzt csinálnak: 2021-ben közel félmilliárdos osztalékelőleget vesz ki a Bajnai Gordon egykori kormányfő által tulajdonolt vállalkozásból a tulajdonosi kör.
Bel 2021-06-12 | 17:20

Századvég: 79% támogatja az SZJA-visszatérítést a gyermekeseknek

 • A baloldali összefogás választói is 79%-ban támogatják a javaslatot.