Orbán Viktor: a harmadik oltás életbiztosítás

Orbán Viktor: a harmadik oltás életbiztosítás
  • A negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot, riasztó a helyzet Romániában, ezért a határhoz közeli két kórházban ötven betegüket látjuk el – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjújában.
  • A két ország közötti különbség az oltottak arányára vezethető vissza, ami Magyarországon mintegy kétszer magasabb.
  • Senki nem fogja tudni elkerülni a delta variánst, ami sokkal agresszívabb, mint a korábbiak voltak, ezért abból kell kiindulni mindenkinek, hogy a veszély sokkal nagyobb, mint korábban volt.
  • A kormányfő közölte, hogy a hétvégén ő is megkapja a harmadik oltást.
  • Mindenkinek mondom, hogy a harmadik oltás felér egy életbiztosítással.
  • A maszkviseléssel kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: fontos, hogy zsúfolt helyen vegyük fel a maszkot, de hangsúlyozta, hogy nem a maszk, hanem az oltás véd meg.
  • Vakcinánk, kórházi ágyunk, orvosunk, lélegeztető gépünk van bőséggel, fel vagyunk készülve egy negyedik hullámra – mondta.

A miniszterelnök arról is beszélt: Magyarországnak minden reménye megvan arra, hogy legyen saját fejlesztésű vakcinája, amit a magyar oltóanyaggyár gyárthatna.

Ez azonban még nem biztos, így a gyár működése érdekében biztosítani kell, hogy a máshol fejlesztett vakcinákból is legyen megrendelés – fejtette ki azzal kapcsolatban, hogy akár már idén megkaphatja Magyarország a Szputnyik oltás technológiáját.

Európát körbezárták a migránsok

Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó szerint fokozódik a migrációs nyomás, Brüsszelben azonban a kötelező kvótát erőltetik. A kormányfő a migrációról szólva úgy értékelt: a nyugat-európaiak feladták azt a reményt, hogy a "saját nemzetük asszonyai és férfiai" a demográfiai válságon úrrá tudnak lenni.

"Azt mondták, hogy ha nem megy, ha nem születik elég gyerek, német, belga vagy francia, pótolni kell a hiányzókat. Hiányzik egy német, jó lesz helyette egy afrikai vagy jó lesz egy ázsiai. Darab, darab, a szállítószalag mellett ez is jó, az is jó" – fogalmazott.

Szerinte ez egy olyan gondolkodásmód, amely a magyar embert "mellbe vágja". Hangsúlyozta: Magyarország ezzel szemben még harcol, hogy sikerüljön elmozdítani azokat az akadályokat, amelyek miatt végül kevesebb gyermek születik, mint amennyit a fiatalok vállalni akarnak. Úgy vélte, a "nyugati gőgből" fakad az, hogy a migránsokkal kapcsolatos politikát Magyarországra akarják erőltetni, mert a nyugatiak nem érik be azzal, hogy sikeresek, ahhoz is ragaszkodnak, hogy nekik van igazuk.

Nekik nem elég, hogy szabadok, úgy élhetnek, ahogy ők akarnak, és olyan döntéseket hozhatnak, amit a saját népük kíván, ők azt is akarják, hogy ismerje el mindenki, hogy az ő döntésük az egyetlen jó döntés, és utána vegye is át, tehát meg akarják nekünk mondani, hogy hogyan éljünk – fejtette ki a miniszterelnök, aki szerint minél nagyobb egy ilyen gondolkodású ország, annál nagyobb veszélyt jelent Magyarországra.

A kormányfő arra is kitért: a németek a barátaink, és "sok szép évet húztunk le velük együtt", de az utóbbi időben például a migráció kérdésében Németország egy "német Európát" akar megvalósítani, amelyben ők akarják megmondani, hogy milyennek kell lennie Európának.

Kijelentette: Magyarország szervezi az ellenállást, 12 ország most közösen írt egy levelet arról, hogy a kötelező kvóták helyett milyen lépéseket kellene tenni Európa külső határainak védelme érdekében. Úgy fogalmazott: "virágcsokrokkal, plüssmacikkal" és "fogadóbizottságokkal" nem lehet megvédeni határt, a határra rátámadó, a kerítésen átjutni akaró migránsokat meg kell állítani.

Rezsiharc

Brüsszel meg akarja adóztatni egy bonyolult rendszer bevezetésével azokat az embereket és családokat, akiknek saját autójuk és lakásuk van, a visegrádi országok azonban ennek ellenállnak, és a jövő héten esedékes európai csúcstalálkozón semmiképpen nem járulnak hozzá olyan döntésekhez, amelyek tovább emelnék a villany és a gáz árát.

A klímavédelem jó dolog – jegyezte meg Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy annak költségeit nem a lakossággal, hanem a károsanyag-kibocsátó nagy cégekkel kell megfizettetni. Ehhez az árszabályozási rendszer átalakítása, a spekulációs elemek kiküszöbölése szükséges – jegyezte meg, megemlítve, nem szabad a pénztőkét beengedni erre a területre, mert abból baj származik.

Kiemelte: Bécsben vagy Berlinben kétszer-háromszor annyit fizetnek az emberek a villanyért, a gázért, mint Budapesten, Svédországban pedig a budapesti gázár nyolcszorosát fizetik.

Emlékeztetett arra, hogy a 2010-ben felálló kormány egyik első küzdelme a Brüsszellel éveken át vívott rezsiharc volt. Megemlítette: a piaci árak esetén évente 380-400 ezer forinttal fizetne többet a mostaninál egy átlagos magyar család. Hangsúlyozta, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok mintegy tizenöt alkalommal adtak engedélyt a nemzetközi multicégeknek az árak emelésére, és a "Gyurcsány-féle erőcsoport" a parlamentben most is azt követeli, hogy a kormány vezesse be a piaci árat a gáz- és az áramszolgáltatás tekintetében.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-04 | 20:24
Dübörög a migránsTaxi: embercsempészek Csongrád-megyében

Dübörög a migránsTaxi: embercsempészek Csongrád-megyében

  • Embercsempészés gyanúja miatt indult eljárás két magyar állampolgár ellen Csongrád-Csanád megyében.
  • A sofőr és utasa három migránsnak nyújtottak segítséget.
Bel 2021-06-14 | 16:53
Trükköznek: a Jobbik megszavazza, a DK, Szél és Hadházy bojkottálja a pedofilellenes törvényeket

Trükköznek: a Jobbik megszavazza, a DK, Szél és Hadházy bojkottálja a pedofilellenes törvényeket

  • Trükközik a balliberális Jobbik: megszavazzák a pedofilokat súlyosabban büntető törvénymódosításokat.
  • Igaz, gyorsan hozzátették: ha kormányre kerülnek, akkor a törvényből eltávolítják a gyermekek homoszexuális-propaganda elleni védelmét.
  • Ez annak a taktikának a része, amit Jakab már kikotyogott: a baloldali összefogásba is kell egy olyan párt, amelyik nem feltétlenül támogatója az LMBTQ+ világnak, hogy azok a választók, akiknek ez fontos, ne a kormánypártokra szavazzanak.
  • Ahogyan tehát az előválasztással, a pedofil-ellenes törvény megszavazásával is átejti a Jobbik a saját támogatóit.
Bel 2021-09-23 | 10:43
Ferenc pápa: Európát az alapítói biztosan nem "az ideológiai gyarmatosítás divatos ügynökségeként" képzelték el

Ferenc pápa: Európát az alapítói biztosan nem "az ideológiai gyarmatosítás divatos ügynökségeként" képzelték el

  • A Katolikus Egyház első embere azt is mondta magyarországi és szlovákiai látogatásáról, hogy a két országben föllelte azokat az európai gyökereket, amiket Nyugatra csak muzeális értékként őrizgetnek.
  • Továbbá azt mondta a nyugati "demográfiai téllel" szemben e két országban fiatal, gyermekes párokkal találkozott.
Bel 2021-06-06 | 12:02
Újabb visszaléptetés: a momentumos Berg a pártvezetés döntése értelmében Tordai javára lépett vissza

Újabb visszaléptetés: a momentumos Berg a pártvezetés döntése értelmében Tordai javára lépett vissza

  • A New Yorkban született Berg Dániel - aki a CEU-tüntetésekre ejtőernyőzött haza, aztán Budapesten ragadt - bejelentette, hogy a párbeszédes Tordai Bence javára visszalép a II-III. kerületi választókörzetben.
  • Nem önszántából tette ezt, hanem a Momentum vezetése döntött így.
  • Kérdés, hogy fogadja ezt jegyese, a Momentum egykori elnökségének tagja, az Európai Parlamenti képviselő Cseh Katka.
  • Ez már a sokadik lemutyizott visszalépés a baloldali előválasztás előtt, de az ellenzék továbbra is fapofával hazudja, hogy az előválasztásnak igenis van tétje.
Bel 2022-08-18 | 11:53
Nyugdíjas embercsempész 42 illegális migránssal

Nyugdíjas embercsempész 42 illegális migránssal

  • 2022. augusztus 18-án 9 óra 40 perckor az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében intézkedés alá vontak egy cseh honosságú ponyvás kisteherautót.
  • A gépkocsit egy 62 éves cseh állampolgár vezette.
  • A járőrök a jármű raktérben – a rekkenő hőségben – 42 külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat.
  • Határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
  • A férfit előállították, őrizetbe vették, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.
  • Migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-05-13 | 14:19

Kormányinfó: ötmillió regisztrált, pünkösd után érhetjük el az ötmillió első oltással rendelkező magyart

  • A mostani számítások szerint a pünkösd utáni héten éri el Magyarország az ötmillió első oltást, ezért a kormány a jövő heti ülésén a korlátozó intézkedések további enyhítéséről tárgyal - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
  • Gulyás Gergely bejelentette azt is, hogy a külföldön élő magyar állampolgárok is kaphatnak védettségi igazolványt, és az oltások számától függetlenül május 28-tól megtarthatók a lakodalmak.
  • Czeglédy Csaba szerepéről a miniszter elmondta, hogy a baloldal vagy teljesen oltásellenes, vagy csak félszívvel támogatja az oltásokat.
  • A kormány tárgyal a bankokkal, a bankszövetséggel a hitelmoratóriumról.
  • A paksi bővítés elmaradása két szempontból is tragikus lenne: a rezsiköltség növekedne, és atomenergia nélkül nem valósítható meg a párizsi klímaegyezményben rögzített cél.
  • Az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról kijelentette: nem tervezik sem a következő évben, sem hosszú távon. Hozzátette: a szervezet vezetője jelenleg egy olyan román jogász, aki több magyarellenes eljárást folytatott le romániai karrierje során.
Bel 2021-09-29 | 23:08
Jakab Borsodban se nagy király: van, ahol másfélszer annyi szavazatot kapott Dobrev, mint ő

Jakab Borsodban se nagy király: van, ahol másfélszer annyi szavazatot kapott Dobrev, mint ő

  • Jakab Péter mindig úgy tekintett Borsod megyére, hogy az az övé.
  • Borsod 4. sz. választókerületében Dobrev másfélszer annyi szavazatot szerzett, mint Jakab.
  • Dobrev 1820, Jakab 1203, Karácsony 753, Márki-Zay 605, és a leszakadt Fekete-Győr: 146 szavazatot szerzett.