Szerdán pirkadat után azonnal folytatódott Márki-Zay ámokfutása

Szerdán pirkadat után azonnal folytatódott Márki-Zay ámokfutása
  • Továbbra is DK-s zsarolásokat emleget, de bizonyítékokat, neveket nem említ.
  • Azt is állítja, Gyurcsány vétózta meg, hogy ott lehessen a hatpárti egyeztetéseken.
  • Cserébe Gyurcsány jegyzőkönyveket lobogtat, melyekben nem szerepel, hogy Márki-Zay ott akarna ülni az asztalnál.

A miniszterelnök-jelölt DK-s zsarolásokat emleget, amelyekkel szerinte Karácsony is szembesülhetett már. Gyurcsány állítja, nem ő vétózott.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) politikusa, Márki-Zay Péter interjút adott a 444-nek. A politikus az ellenzéki előválasztás második fordulójában a DK-s Dobrev Klárával csap össze, szerda este pedig élőben is vitázni fognak az RTL Klubon.

Márki-Zay szerint a másik oldalon, vagyis a DK-nál, "megkeresik a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjait és alapítóit, és megpróbálják rávenni őket", hogy vele szemben kritikus nyilatkozatokat tegyenek.

Emellett azt is említette, hogy azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, hogy a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja az adott polgármestert, ha nem támogatja őket. Hozzátette: "kérdezzék meg Karácsony Gergelyt, hogy ismeri-e ezt a zsarolási technikát", és megjegyezte: van konkrét tudomása ilyen helyzetről, legalább három nevet tudna mondani, de az engedélyük nélkül nem akarja ezt megtenni.

Márki-Zay azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc volt az, aki megvétózta, hogy a civilek képviseletében ott lehessen a hatpárti egyeztetéseken a 2020-as, az ellenzéki összefogásról szóló egyeztetéseken, pedig maga is az egyik kezdeményezője volt annak. Az MMM politikusa túlzásnak tartja a második forduló felfokozott hangulatát, bár úgy gondolja, hogy ez a Demokratikus Koalíció hibája: "Szerintem nem elfogadható, hogy egymás személyét, családját, lejáratókampány céltáblájává teszik a közösségi médiában, az egyik fél szervezett kommentelői.

Szerintem nem elfogadható, hogy az egyik fél kampányrendezvényén az egyik előénekes, a párt egyik jeles tagja, a másik személyének a lejáratásával foglalkozik, és hosszasan csak erről szónokol". Hangsúlyozta ugyanakkor: az MMM több DK-s jelöltet is támogatott.

Azzal kapcsolatban, hogy egyesek szerint ő lehazaárulózta a szavazókat, Márki-Zay kijelentette: "A félreértéseket tisztázandó én már egy elnézéskérést is kiadtam, pedig a számból soha nem hangzott el a »hazaáruló« kifejezés. Mindenki számára egyértelmű kell, hogy legyen, hogy nem a szavazókról, nem a DK szavazóiról beszéltem, amikor az árulás szót használtam, hanem a Párbeszéd pártnak a Karácsony Gergelyt eláruló képviselőiről."

A hódmezővásárhelyi polgármester elárulta, hogy a legnagyobb tisztelettel adózik a főpolgármester iránt, mert az hajlandó volt kiállni a pártok árnyékából, mert "a lelkiismerete és a hazaszeretete mást diktál, mint ami a mögötte álló pártoknak az érdeke. Számomra [Karácsony] legnagyobb hőstette az volt, hogy azt is elmondta, hogy az őt támogató pártok nem így döntöttek volna, úgyhogy ez a személyes döntése volt, és azt is elmondta, hogy nem egyszerűen visszalép, hanem engem támogatva együtt lépünk előre."

Márki-Zay erról nem akart jóslásokba bocsátkozni, hogy hogyan állhat a választásban, de elmondta: az előző forduló alapján várhatóan 200 – 250 ezer szavazója lesz Dobrev Klárának, ezért neki legalább félmillió szavazót kell elvinnie az urnákhoz, hogy nyerhessen. "Ha Dobrev Klára győz, én mindent meg fogok próbálni, hogy akkor is legyőzzük Orbán Viktort. De azért a következő négy nap tétje óriási."

A DK elnöke Facebook-posztban reagált Márki-Zay Péter szavaira. Gyurcsány Ferenc a bejegyzésében állítja, hogy a jegyzőkönyv szerint senki, még az előterjesztő sem akarta az MMM-et bevonni a pártközi együttműködésbe, mert "az ugye nem párt". Ebből következően hazugnak nevezi a hódmezővásárhelyi politikust.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-11 | 21:01
Cukiskodás: Karácsony kampánya annyira rottyon van, hogy minden nap az Állatkertből posztol

Cukiskodás: Karácsony kampánya annyira rottyon van, hogy minden nap az Állatkertből posztol

  • A Főpolgármester azt gondolta magáról, ő a favorit az ellenzéki miniszterelnökök castingján, de mostanra annyira meg van csúszva, hogy minden nap az Állatkertből posztol.
Bel 2021-09-30 | 14:49
70 körzet feldolgozása után is vezet Dobrev - Fekete-Győr beszorult 4%-ra

70 körzet feldolgozása után is vezet Dobrev - Fekete-Győr beszorult 4%-ra

  • Fekete-Győr a Budapesten győztes egyéni momentumosok szavazatainak 10%-át kapta csak meg.
  • Ezzel a választók gyakorlatilag kiírták a lila párt elnökét a politikából.
Bel 2022-04-26 | 15:54
Lakossági bejelentés alapján kapták el a 6 illegális migránst

Lakossági bejelentés alapján kapták el a 6 illegális migránst

  • Állampolgári bejelentés érkezett április 26-án 07 óra 25 perckor, hogy a Pakson várakozó egyik buszon hat – feltehetően – illegális migráns tartózkodik.
  • A Paksi Rendőrkapitányság járőrei az autóbusz pályaudvarra mentek, ahol a Budapestre tartó buszjáraton ellenőriztek hat férfit, akik személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.
  • A külföldiek közül ketten szír állampolgárnak, négyen pedig jemeninek vallották magukat.
  • Rendőreink az illegális migránsokat elszámoltatásukat követően a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2022-01-21 | 20:03
Szánthó Miklós: legesleghamarabb április 26-án lehetne a referendum

Szánthó Miklós: legesleghamarabb április 26-án lehetne a referendum

  • Az Alapjogokért Központ vezetője szerint a referendumra az elképzelhetetlenségig felgyorsított eljárásrendben is leghamarabb csak április 26-án kerülhetne sor.
Bel 2022-04-22 | 15:02
MigránsTaxi: 19 illegális migránst csempészett

MigránsTaxi: 19 illegális migránst csempészett

  • 2022. április 22-én 12 óra 5 perckor egy cseh honosságú gépkocsit állítottak meg Tét belterületén.
  • A járműben az 54 éves cseh sofőrön kívül tizenkilenc – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.
  • A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.
  • A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.
Bel 2021-08-03 | 11:56
Mélyponton Karácsony választói megítélése, az emberek közel kétharmada elutasítja a Főpolgármestert

Mélyponton Karácsony választói megítélése, az emberek közel kétharmada elutasítja a Főpolgármestert

  • Az IDEA-Závecz felmérése után a Századvég is arra a következtetésre jutott, hogy Karácsony egyre népszerűtlenebb a választók között.
  • A kutatóintézet szerint a jelenség mögött az áll, hogy Karácsony fővárosi munkássága nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
  • A Századvég és az IDEA-Závecz kutatása egybevág a BENNFENTES értesüléseivel is: Karácsony kampánya megfeneklett az utóbbi hónapokban.
Bel 2022-02-01 | 05:37
Az LMP frakcióvezetője 5 klímagyilkos autóval küzd a klímaváltozás ellen

Az LMP frakcióvezetője 5 klímagyilkos autóval küzd a klímaváltozás ellen

  • Keresztes László Lóránt nevén 2 saját autó van, az Országgyűlés hivatala pedig további hármat bocsát rendelkezésére.
  • Mindeközen az LMP szerint kevesebbett kellene autóznunk, és be kellene vezetni a dugódíjat.