MSZP-sek Karácsonyról: "Ezek után azért Karácsony Gergely ne mondja már meg, hogy kire szavazzunk"

MSZP-sek Karácsonyról: "Ezek után azért Karácsony Gergely ne mondja már meg, hogy kire szavazzunk"
  • Csalódottak a Főpolgármester miatt az őt jelölő MSZP-ben.

Már a nyár végére megrendült a Karácsony Gergelybe vetett bizalom, aki végül pszichikailag adta fel a miniszterelnök-jelöltségért folytatott küzdelmet – derült ki a Magyar Nemzet MSZP-s forrásainak szavaiból.

Elmondásuk szerint ezért a főpolgármester visszalépése nem, az viszont annál inkább meglepte őket, hogy ezt Márki-Zay Péter javára tette meg. A szocialisták úgy látják, korrektebb lett volna, ha Karácsony senki javára nem lép vissza, és a választókra bízza a döntést.

Ezek után azért Karácsony Gergely ne mondja már meg, hogy kire szavazzunk – fogalmazott a lap egyik forrása. Nyáron még  töretlen volt a hit Karácsony Gergely esélyességében, utána viszont már látszott, hogy nem ad bele mindent a kampányba – állították a Magyar Nemzet szocialista forrásai a korábban favoritnak tartott és általuk is támogatott főpolgármester visszalépésének okairól.

Szerintük Karácsony végül végül pszichikailag adta fel a miniszterelnök-jelöltségért folytatott küzdelmet belátva, hogy "nem ő az erős legény a gáton". Az MSZP-ben ezért a főpolgármester visszalépése nem okozott meglepetést, az viszont egyenesen megdöbbentette őket, hogy ezt Márki-Zay Péter javára tette meg. Mint forrásaink magyarázták: miután háromszereplőssé és viszonylag kiegyenlítetté vált a küzdelem, az első fordulóban a fővárosban egyébként jól szereplő Karácsonynak volt mit kockáztatnia.

Korrektebb lett volna, ha azt mondja, hogy inkább csak Budapesttel akar foglalkozni, ezért visszalép, de nem más javára.

A választókra kellett volna bíznia, hogy Dobrev Klárát vagy Márki-Zayt támogatják – méltatlankodtak lapunknak az MSZP-ben, ahol ennek ellenére állították: a párt nem megy szembe Karácsony kockázatos döntésével, de nem is állnak be mögé. Arról, hogy Karácsony kérése ellenére mégis számos MSZP-s prominens Dobrev mellett fogalt állást Márki-Zay helyett, a lap egyik forrása úgy fogalmazott, ezek után azért Karácsony Gergely ne mondja már meg, hogy kire szavazzunk.

Az MSZP-ben megerősítették Kunhalmi Ágnes minapi nyilatkozatát, miszerint a kialakult helyzet miatt a párt megosztottá vált, ám állításuk szerint veszekedés nincs. Mint magyarázták: a tagságban és a vezetésben egyaránt vannak Dobrev mellett állók, és olyanok, akik szerint Márki-Zay nemcsak az előválasztást, hanem az áprilisi országgyűlési megméretést is meg tudja nyerni. Forrásaink többsége mégis elismerte, hogy Dobrev "kulturálisan közelebb áll" az MSZP-hez mint Márki-Zay, még úgy is, hogy a DK sokszor bántotta a szocialistákat.

A lap felvetésére, miszerint Márki-Zay esetleges miniszterelnök-jelöltté válása milyen hatással lenne a közös listáról szóló tárgyalásokra, forrásaink egyértelműen úgy vélekedtek: egy ilyen forgatókönyv komoly zavart okozna az előválasztás első fordulója alapján kialakult, ezért szerintük objektív igényekben.

Amennyiben ő vezetné a közös listát, Márki-Zay Péter egészen biztosan irreális és teljesíthetetlen kérésekkel állna elő – fogalmazott egyikük. Mindeközben kiderült, Karácsony Gergely egy hét szabadságot vesz ki azért, hogy Márki-Zaynak kampányolhasson, erről utóbbi beszélt az ATV-ben. "Az ő felajánlása az, hogy a kampányban maximálisan támogat, minden rendezvényre, amire hívjuk, el fog jönni, járni fogja az országot, tehát egy hét szabadságot fog kivenni, ahogy én, és kampányolni fogunk" – mondta Hódmezővásárhely polgármestere. Minden jel szerint Karácsony egyre jobban elszigetelődik, hiszen kérése ellenére sem az őt eddig támogató MSZP és LMP, de még saját pártja, a Párbeszéd sem állt be Márki-Zay mögé.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-06-01 | 10:49

174 fő az új fertőzöttek száma, a beoltottaké 5 176 630, közülük 3 655 647 fő már a második oltását is megkapta

  • Keddre elhunyt 28, többségében idős és krónikus beteg.
  • Az aktív fertőzöttek száma 71 599 főre csökkent.
  • 947 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 100-an vannak lélegeztetőgépen.
Bel 2022-07-05 | 08:06
Újabb román embercsempész vitte az afgán migránsokat

Újabb román embercsempész vitte az afgán migránsokat

  • Márialiget külterületén ellenőriztek a rendőrök 2022. július 5-én 1 óra 40 perckor egy magyar honosságú gépjárművet, amelyet egy 27 éves román férfi vezetett.
  • Az egyenruhások a kistehergépkocsi rakterében 13 – magukat afgán állampolgárnak valló – külföldit találtak, akik személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • A sofőrt elfogták és a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.
Bel 2021-12-23 | 12:56
A kormány a távhős lakásokban élő embereket is megmenti a rezsi elszabadulásától

A kormány a távhős lakásokban élő embereket is megmenti a rezsi elszabadulásától

  • Megtiltják a gázkereskedőknek a közszolgáltatókkal kötött szerződések módosítását.
Bel 2022-02-15 | 14:46
Ezért képviseli Márki-Zay a fasisztákat is: számon tartja a fideszesek származását

Ezért képviseli Márki-Zay a fasisztákat is: számon tartja a fideszesek származását

  • Erről maga Márki-Zay számolt be egy videójában, mondván a Fideszben van néhány zsidó, bár nem túl sok.
Bel 2021-08-26 | 09:51
Aláírás körbe-körbe: a szolnoki momentumos importjelölt azért nem tudott aláírni a riválisoknak, mert nincs a városban lakcíme

Aláírás körbe-körbe: a szolnoki momentumos importjelölt azért nem tudott aláírni a riválisoknak, mert nincs a városban lakcíme

  • Kármán Irént a Momentum erőltette Szolnokon, de a helyiek ellenállásán elbukhat a jelöltsége.
Bel 2021-08-10 | 12:25
Závecz: Karácsony már Budapesten sem favorit, egál az állás Dobrev Klárával

Závecz: Karácsony már Budapesten sem favorit, egál az állás Dobrev Klárával

  • Nemrégiben az IDEA-Závecz a 3. helyre mérte a Főpolgármestert.
  • Később a Századvég kutatása azt bizonyította, Karácsony népszerűtlenebb az ellenzéki összefogásánál.
  • Nem sokkal később a Nézőpont mérése azt eredményezte, hogy Orbánt négyszer annyian választanák, mint Karácsonyt.
  • Most a Závecz mérte fel az ellenzéki és az aktív bizonytalan választók preferenciáit.
  • Eszerint Karácsony - bár korábban azt gondolták, nekik sima ügy Budapest -, már Budapesten sem vezet, mert fej-fej mellett áll Dobrev Klárával.
  • Dobrev ha hajszállal is, de vezet a megyei jogú nagyvárosokban is Karácsony előtt.
  • A számok alapján egyre messzebb Karácsonynak a nagy győzelem az ellenzéki előválasztáson.
  • Persze Gyurcsány Ferenc boszorkánykonyhája bármi kisülhet még a nyáron.