Karácsony kampányát a politikai szorongás vezeti, véli a 24 főszerkesztője

Karácsony kampányát a politikai szorongás vezeti, véli a 24 főszerkesztője
  • A hirhedt baloldali propagandalap kendőzetlenül mutat rá: Karácsony esetlen bénázása egyfajta "politikai szorongás".
  • A szerző szerint ilyen vesszőfutást, mint Karácsony, utoljára Botka László mutatott be a szocialisták jelöltjeként.
  • A cikk egy érdekes üzenet, ugyanis a 24 tulajdonosa, Varga Zoltán a pesti pletykák szerint Karácsony egyik mecénása, támogatója.
  • Ez az üzenet lehet, hogy azt jelenti, ez az üzleti kör leírta a Főpolgármestert és ejti Karácsonyt a bénázásai miatt, mert esélytelenné vált.
  • Kérdés, a nagy korifeus-dramaturg Gyurcsány Ferenc milyen szerepet szán a csetlő-botló Karácsonynak a továbbiakban.

Mit tesz ilyenkor a politikai szorongás? - teszi fel a kérdést a 24 főszerkesztője.

Ehhez képest Karácsony Gergely már múlt csütörtökön közölte, hogy Márki-Zay az ő kormányában "bármi lehet", mondjuk miniszterelnök-helyettes.

És mire ő ennek a hatására sem lépett vissza, a főpolgármester elutazott Hódmezővásárhelyre, hogy tárgyaljon vele, majd kiállt vele sajtótájékoztatót tartani, és ünnepélyesen bejelentette, hogy maga mellé, azonos pozícióba emeli a harmadik helyezettet, és ezzel maga tüntette el az eredményük közötti differenciát.

Ha ez nem lenne elég, a bejelentés tartalma világosan jelzi, hogy a politikai szorongás diktálja a lépéseket.

Bemondanak egy politikai abszurdot, hogy tudniillik együtt szeretnének szerepelni a rubrikában, ami az előválasztás lényegének tagadása. Persze nyilván tök hülyék voltak az amerikai demokraták, hiszen Joe Bident és Bernie Sanderst is beírhatták volna egy kockába, és akkor nem kell bíbelődni politikai karakterekkel, világnézetekkel, politikákkal, majd később eldöntik, ki hívja ki Donald Trumpot.

Ha még ez sem lenne elég, még azért pozíciókat is elkezd osztogatni a jelölt, ami legalább azt üzeni: a hatalomtechnikai machináláson kívül nem kell most másra gondolni, úgyhogy Hadházy Ákos elszámoltat, Márki-Zay alkotmányozik, Dobrev külügyeskedik az ő kormányában.

Ha még ez sem lenne elég, akkor legyen világos, hogy a valóság sem akadály, ha a jelöltségről van szó. Elvégre bemondjuk, hogy közösen hozunk döntéseket, ami szívderítő lehet a magát baloldali zöldként azonosító Karácsony szavazóinak, elvégre a tőle világnézetileg talán legtávolabb álló, konzervatív vetélytársával kíván mindenben egyetérteni.
Ezt úgy, hogy az egyikőjüknek nincs frakciója (Márki-Zay a Párbeszéd képviselői közé ül be jobb híján), a másikuké pedig minden valószínűség szerint a szövetséges MSZP-vel együtt is csak a harmadik legnagyobb tömörülés lehet az ellenzékben.
Tehát hitessük el a választópolgárokkal, hogy nem elsősorban az alighanem a legnagyobb frakciókat vezető Gyurcsány Ferencnek és Jakab Péternek lenne egyetértési joga, hanem a két hódmezővásárhelyi beszélgetőtársnak.
Ha az a kérdés, hogy ezek után lehetséges-e elméletileg tovább  fokozni a politikai önkínzást, akkor az a megnyugtató válasz érkezik egy szürke szerdán, hogy igen. Karácsony ad ugyanis egy rendkívüli sajtónyilatkozatot, amely hosszú percekig tart, ám idézhető mondatot nem tartalmaz, azon kívül, hogy nem visszalép, hanem előre. De ezt már korábban is mondta, jelezve, csak akkor száll ki a versenyből, ha elüti a villamos.

Azt ne kérdezzék, hogy ha tudja a jelölt, hogy ő semmiképpen nem lép vissza, vajon mi vezeti a harmadik helyezetthez, hogy tárgyaljon arról, egyikük majd visszalép. De ha már odavezeti útja, mi juttatja el odáig, hogy politikai abszurdokat mondjon be a közös indulásról, hogy aztán visszatérjen oda, hogy ő másodikként biztosan nem lép vissza a harmadik helyezett javára.

Mindeközben Márki-Zay Péter egészen eltérő pályán fut, a trendek ellentétesek, néhány nap alatt képes volt embereket mozgatni, gyűlést tartani, és szerda délutáni nyugalma, magabiztosságga és beszédében hangoztatott felelősségteljessége világosan és láthatóan jobb politikai teljesítmény volt, mint Karácsonyé. Annak ellenére is, hogy vasárnap azt mondta, ha Karácsony hiúsági kérdést csinál a jelöltségből, az utolsó pillanatban ő félrerántja a kormányt, és visszalép – és ez a pillanat még láthatóan nem jött el, sőt az ő előretörését mutató felmérések alapján már arról beszél, hogy nem neki kell visszalépnie.

(...)

Márki-Zay is magabiztos: nemcsak megérezte a vérszagot, de profin használta ki Karácsony bénázását, és nem csupán az általa hangsúlyozott számok, de az érzet alapján is előrébb van jelenleg a főpolgármesternél. Hogy mire jutnak végül, ki indul, ki fut be, hamarosan kiderül.

Ám addig annyi biztos, hogy – végleges eredménytől függetlenül – ilyen politikai összecsuklást legutóbb az ugyancsak miniszterelnök-jelöltségre készülő, a DK kiszorításával próbálkozó Botka Lászlótól láthattunk. Az ő helyére akkor Karácsony Gergely lépett.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-01-24 | 08:37
Önjelölt korrupcióvadászként jelentkezett be a gyermekverési ügybe keveredett lódoktor

Önjelölt korrupcióvadászként jelentkezett be a gyermekverési ügybe keveredett lódoktor

  • Hadházy bejelentette, hogy tárca nélküli miniszter lesz Márki-Zay kormányában.
Bel 2021-06-04 | 12:50
A multikulti mindennapjai Berlin-Kreuzbergben: köveket dobáltak fiatal férfiak a queer nő felé, miután az nem válaszolt a kérdésre, hogy mi a neme

A multikulti mindennapjai Berlin-Kreuzbergben: köveket dobáltak fiatal férfiak a queer nő felé, miután az nem válaszolt a kérdésre, hogy mi a neme

  • Egy héten belül ez a 3. támadás volt Berlinben, amely kifejezetten szexuális kisebbségek ellen irányult.
  • Korábban egy meleg férfipárt inzultáltak fiatalok Neuköllnben, előtte pedig egy leszbikus lányt vertek meg Steglitzben.
  • Kreuzberg és Neukölln Berlin két hírdhedtebb bevándorlónegyede, mely korábban inkább az alternatív életet élő művészeket vonzotta, de az utóbbi években mindkét kerület a berlini iszlám bevándorlás központjává, amolyan NO-GO zónává vált.
Bel 2021-06-22 | 15:27
Tarlós 73 darab vadonatúj CAF villamost hozott Budapestre, Karácsony 30-35 darab 25-30 éves használtat vesz

Tarlós 73 darab vadonatúj CAF villamost hozott Budapestre, Karácsony 30-35 darab 25-30 éves használtat vesz

  • A rendkívüli jogrenddel élve Karácsony egyszemélyben döntött arról, Frankfurt által levetett, 30-35 éves villamosokat vásárol a BKK.
  • A Tarlós-Vitézy páros ehelyett új villamosokat hoztak a városba, szám szerint 73 darabot.
  • Ezek ma az 1-es, a 3-as, és a fonódó vonalain járnak.
Bel 2021-09-21 | 17:06
DK-s polgármester előterjesztése szerint a fővárosi FKF nem takarítja a tulajdonában álló járdákat és közterületeket

DK-s polgármester előterjesztése szerint a fővárosi FKF nem takarítja a tulajdonában álló járdákat és közterületeket

  • Niedermüller Péter előterjesztése szerint több lakossági panasz is érkezett az önkormányzathoz a köztisztaság miatt.
  • Ezért egy olyan előterjesztést készítettek és fogadtak el a testületi ülésen, mely szerint a kerületi önkormányzat inkább elvégzi a budapesti helyett a munkát.
Bel 2021-08-03 | 12:32
Karácsony a bicikliseket akarta helyzetbe hozni, de életveszélybe sodorja őket

Karácsony a bicikliseket akarta helyzetbe hozni, de életveszélybe sodorja őket

  • Páratlan szakértelem: a nagy biciklisbarát közlekedésből az lett, hogy az autók közé beszorulva cikáznak a biciklisek a Körúton.
  • Ami sokkal nagyobb baj, hogy a mentő is beragad a Karácsony okozta dugókba.
Bel 2022-02-16 | 14:46
Litván embercsempész rendőrkézen

Litván embercsempész rendőrkézen

  • A sofőrt a rendőrök őrizetbe vették, a migránsokat pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-10-18 | 10:05
7 illegális migránst csempészet a szerb férfi Lajosmizsénél

7 illegális migránst csempészet a szerb férfi Lajosmizsénél

  • A szerb férfit őrizetbe veszik a rendőrök, az autóban utazó illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.