Karácsony kampányát a politikai szorongás vezeti, véli a 24 főszerkesztője

Karácsony kampányát a politikai szorongás vezeti, véli a 24 főszerkesztője
 • A hirhedt baloldali propagandalap kendőzetlenül mutat rá: Karácsony esetlen bénázása egyfajta "politikai szorongás".
 • A szerző szerint ilyen vesszőfutást, mint Karácsony, utoljára Botka László mutatott be a szocialisták jelöltjeként.
 • A cikk egy érdekes üzenet, ugyanis a 24 tulajdonosa, Varga Zoltán a pesti pletykák szerint Karácsony egyik mecénása, támogatója.
 • Ez az üzenet lehet, hogy azt jelenti, ez az üzleti kör leírta a Főpolgármestert és ejti Karácsonyt a bénázásai miatt, mert esélytelenné vált.
 • Kérdés, a nagy korifeus-dramaturg Gyurcsány Ferenc milyen szerepet szán a csetlő-botló Karácsonynak a továbbiakban.

Mit tesz ilyenkor a politikai szorongás? - teszi fel a kérdést a 24 főszerkesztője.

Ehhez képest Karácsony Gergely már múlt csütörtökön közölte, hogy Márki-Zay az ő kormányában "bármi lehet", mondjuk miniszterelnök-helyettes.

És mire ő ennek a hatására sem lépett vissza, a főpolgármester elutazott Hódmezővásárhelyre, hogy tárgyaljon vele, majd kiállt vele sajtótájékoztatót tartani, és ünnepélyesen bejelentette, hogy maga mellé, azonos pozícióba emeli a harmadik helyezettet, és ezzel maga tüntette el az eredményük közötti differenciát.

Ha ez nem lenne elég, a bejelentés tartalma világosan jelzi, hogy a politikai szorongás diktálja a lépéseket.

Bemondanak egy politikai abszurdot, hogy tudniillik együtt szeretnének szerepelni a rubrikában, ami az előválasztás lényegének tagadása. Persze nyilván tök hülyék voltak az amerikai demokraták, hiszen Joe Bident és Bernie Sanderst is beírhatták volna egy kockába, és akkor nem kell bíbelődni politikai karakterekkel, világnézetekkel, politikákkal, majd később eldöntik, ki hívja ki Donald Trumpot.

Ha még ez sem lenne elég, még azért pozíciókat is elkezd osztogatni a jelölt, ami legalább azt üzeni: a hatalomtechnikai machináláson kívül nem kell most másra gondolni, úgyhogy Hadházy Ákos elszámoltat, Márki-Zay alkotmányozik, Dobrev külügyeskedik az ő kormányában.

Ha még ez sem lenne elég, akkor legyen világos, hogy a valóság sem akadály, ha a jelöltségről van szó. Elvégre bemondjuk, hogy közösen hozunk döntéseket, ami szívderítő lehet a magát baloldali zöldként azonosító Karácsony szavazóinak, elvégre a tőle világnézetileg talán legtávolabb álló, konzervatív vetélytársával kíván mindenben egyetérteni.
Ezt úgy, hogy az egyikőjüknek nincs frakciója (Márki-Zay a Párbeszéd képviselői közé ül be jobb híján), a másikuké pedig minden valószínűség szerint a szövetséges MSZP-vel együtt is csak a harmadik legnagyobb tömörülés lehet az ellenzékben.
Tehát hitessük el a választópolgárokkal, hogy nem elsősorban az alighanem a legnagyobb frakciókat vezető Gyurcsány Ferencnek és Jakab Péternek lenne egyetértési joga, hanem a két hódmezővásárhelyi beszélgetőtársnak.
Ha az a kérdés, hogy ezek után lehetséges-e elméletileg tovább  fokozni a politikai önkínzást, akkor az a megnyugtató válasz érkezik egy szürke szerdán, hogy igen. Karácsony ad ugyanis egy rendkívüli sajtónyilatkozatot, amely hosszú percekig tart, ám idézhető mondatot nem tartalmaz, azon kívül, hogy nem visszalép, hanem előre. De ezt már korábban is mondta, jelezve, csak akkor száll ki a versenyből, ha elüti a villamos.

Azt ne kérdezzék, hogy ha tudja a jelölt, hogy ő semmiképpen nem lép vissza, vajon mi vezeti a harmadik helyezetthez, hogy tárgyaljon arról, egyikük majd visszalép. De ha már odavezeti útja, mi juttatja el odáig, hogy politikai abszurdokat mondjon be a közös indulásról, hogy aztán visszatérjen oda, hogy ő másodikként biztosan nem lép vissza a harmadik helyezett javára.

Mindeközben Márki-Zay Péter egészen eltérő pályán fut, a trendek ellentétesek, néhány nap alatt képes volt embereket mozgatni, gyűlést tartani, és szerda délutáni nyugalma, magabiztosságga és beszédében hangoztatott felelősségteljessége világosan és láthatóan jobb politikai teljesítmény volt, mint Karácsonyé. Annak ellenére is, hogy vasárnap azt mondta, ha Karácsony hiúsági kérdést csinál a jelöltségből, az utolsó pillanatban ő félrerántja a kormányt, és visszalép – és ez a pillanat még láthatóan nem jött el, sőt az ő előretörését mutató felmérések alapján már arról beszél, hogy nem neki kell visszalépnie.

(...)

Márki-Zay is magabiztos: nemcsak megérezte a vérszagot, de profin használta ki Karácsony bénázását, és nem csupán az általa hangsúlyozott számok, de az érzet alapján is előrébb van jelenleg a főpolgármesternél. Hogy mire jutnak végül, ki indul, ki fut be, hamarosan kiderül.

Ám addig annyi biztos, hogy – végleges eredménytől függetlenül – ilyen politikai összecsuklást legutóbb az ugyancsak miniszterelnök-jelöltségre készülő, a DK kiszorításával próbálkozó Botka Lászlótól láthattunk. Az ő helyére akkor Karácsony Gergely lépett.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-09-11 | 18:09
Fegyőr egy országot akar vezetni, de az elektromos rollert a zuhany alatt mosdatta meg

Fegyőr egy országot akar vezetni, de az elektromos rollert a zuhany alatt mosdatta meg

 • Ön is gyakran tisztítja elektromos eszközeit a zuhany alatt?
 • Holnap akár azt is bejelenthetné, hogy hajszárítóval fürdik.
Bel 2022-02-24 | 19:09
Gulyás Gergely: magyar katonáknak ebben a konfliktusban nem kell részt venniük

Gulyás Gergely: magyar katonáknak ebben a konfliktusban nem kell részt venniük

 • Nagyon fontos, hogy Magyarország semmiképpen ne sodródjon bele ebbe a háborúba, magyar katonáknak ebben a konfliktusban nem kell részt venniük – jelentette ki Gulyás Gergely.
Bel 2021-06-02 | 15:57
A Balatonnál tervezett a tömegbe hajtani az elfogott iszlamista férfi - a PS és a Magyar Nemzet exkluzív információi a TEK által elfogott férfi terveiről

A Balatonnál tervezett a tömegbe hajtani az elfogott iszlamista férfi - a PS és a Magyar Nemzet exkluzív információi a TEK által elfogott férfi terveiről

 • Egy iszlamista eszmék iránt vonzódó magyar férfit (egy ismertebb ügyvéd fiát) fogta el a TEK tegnap, aki egész Európát megrengető terrorcselekményekre készült itthon – értesült belső, hivatalosan nem megerősített forrásból a PestiSrácok
 • A portál úgy tudja, a terrorista szobája iszlám jelképekkel volt tele az elfogásakor.
 • Azt tervezte, hogy a Balatonon fog majd autóval a tömegbe hajtani, ám a Magyar Nemzet értesülése szerint a Terrorelhárítási Központ robbanószerkezetet is lefoglalt a rajtaütés során.
 • Az ügyészség által közreadott videón az látszik, hogy a TEK szakemberei bombabiztos öltözetben, robotkatonát is bevetve törnek be az iszlamista férfi lakására, így tehát valóban nagyon komoly fenyegetésről lehetett szó.
 • A PS értesülése szerint az elfogás Kecskeméten történt tegnap, a nyomozók azt gyanítják, hogy követői is lehettek a férfinek.
 • Azt is vizsgálják, van-e köze a kecskeméti terroristának a tavalyi bécsi terrortámadás végrehajtóihoz.
 • A Magyar Nemzet értesülése szerint a TEK bizonyítékai olyan súlyúak, hogy nemcsak az alapos gyanút támasztják alá, hanem a majdani büntetőperben is perdöntők lehetnek.
Bel 2021-06-24 | 13:04
Szalai Ádám: Fáj, nagyon fáj, talán még nem fájt ennyire

Szalai Ádám: Fáj, nagyon fáj, talán még nem fájt ennyire

 • Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a közösségi oldalán megindító üzenetet osztott meg az Európa-bajnoki szereplésről.
   
Bel 2022-02-16 | 18:18
Kunhalmi Ágnes elbukta a perét Budai Gyula ellen

Kunhalmi Ágnes elbukta a perét Budai Gyula ellen

 • Budai Gyula egy televíziós interjúban azt állította, hogy Czeglédy Csaba pénzt adott Kunhalminak a budapesti kampány finanszírozására.
 • A képviselőnő perelt, de a bíróság sem rágalmazás, sem becsületsértést nem állapított meg.
Bel 2021-06-08 | 20:16
Bauer Tamás: "hogy a Momentummal vagy a Párbeszéddel szemben is a Jobbikkal kell összefogni, ez nekem nem fér a fejembe"

Bauer Tamás: "hogy a Momentummal vagy a Párbeszéddel szemben is a Jobbikkal kell összefogni, ez nekem nem fér a fejembe"

 • Újabb baloldali véleményvezér kritizálja a DK-Jobbik összefogást az előválasztás előtt.
 • Bauer Tamás sokáig az SZDSZ meghatározó politikusa volt.
 • 1994 és 2002 között országgyűlési képviselő, 2011-től 2014-ig a Demokratikus Koalíció alelnöke volt.
Bel 2021-10-28 | 10:37
Az embercsempész ponyvás teherautója 36 illegális migránst rejtett

Az embercsempész ponyvás teherautója 36 illegális migránst rejtett

 • Az egyenruhások 2021. október 27-én 22 óra 45 perckor Jánossomorja belterületén ellenőriztek egy ponyvás teherautót, amit egy 51 éves román férfi vezetett, mellette egy 36 éves szintén román nő foglalt helyet.
 • A járműben a sofőrön kívül további 36, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott.
 • A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • A rendőrök a járművezetőt és társát elfogták, majd a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.
 • A sofőrrel és női utasával szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítottak, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2022-01-11 | 12:18
27 illegális migránst csempészett

27 illegális migránst csempészett

 • A Pest megyei rendőrök 2021. január 11-én 5 óra 37 perckor az M5 autópálya 35-ös kilométerszelvényében igazoltattak egy tehergépkocsit, amelyet egy ukrán férfi vezetett, a jármű rakterében 27 külföldi tartózkodott.
 • A magukat szír állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.
 • Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 • Az ukrán férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.