Tóth Csaba leszedése után Karácsony zsaroló ultimátumot intézett a DK-hoz és a Jobbikhoz

Tóth Csaba leszedése után Karácsony zsaroló ultimátumot intézett a DK-hoz és a Jobbikhoz
 • Mint ismert, Karácsony Gergely pénteken kifarolt az egyébként általa és az MSZP által jelölt zuglói Tóth Csaba mögül.
 • Azért különös, hogy csak most - és miért jelölték az előválasztásra egyáltalán -, mert Karácsony 2014 és 2019 között Zugló polgármestere volt, Tóth Csaba pedig akkor is megválasztott zuglói szocialista képviselőként dolgozott.
 • Tehát Karácsony sokkal korábban is ismerte Tóth most kifogásolt cselekedeteit, nem véletlenül utalt arra korábban Karácsony egy kiszivárgott hangfelvételen, hogy Tóth őt személyesen és a családját is fenyegeti.
 • Később azonban a Főpolgármester letagadta az egészet, és azt hazudta, Tóth ügyét a múlt részének tekinti.
 • Ám úgy tűnik, most, hogy kényszerűen végül mégis elengedte Tóth kezét, benyújtja a számlát.
 • Egy ózdi és egy székesfehérvári közös DK-Jobbik leléptetését követeli a Demokratikus Koalíciótól és a Jobbiktól.
 • A DK úgy reagált, nekik nem tetszik a "házmestertempó", és felszólították Karácsonyt, kérjen bocsánatot a székesfehérvári, offshore botrányba keveredett képviselőjelölttől.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd-LMP miniszterelnökjelölt-jelöltje a péntek esti tévévitában jelentette be, hogy kihátrál Tóth Csaba mögül Zuglóban, miután a Momentum helyi jelöltje, Hadházy Ákos a képviselő cégéről feltárta, hogy kétes körülmények között került közeli bizalmasainak tulajdonába egy rendkívül értékes gyártelep.

Ezt követően a DK és a Jobbik is arról döntött, hogy nem támogatja tovább Tóth Csabát.

Vasárnapi Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely arra kérte a Jobbikot és a Demokratikus Koalíciót, hogy vonják vissza az ózdi, illetve székesfehérvári képviselőjelöltektől a támogatásukat, miután ők is botrányba keveredtek. Mint ismeretes, a napokban derült fény arra, hogy a Jobbik ózdi jelöltje egy holokauszt emlékhely előtt nem éppen félreérthető módon kart lendít.

Székesfehérváron pedig a DK jelöltjéről, Ráczné Földi Juditról derítették ki, hogy van, de legalábbis volt offshore-ügye, ráadásul az ezzel kapcsolatos védekezését dokumentumok látszanak cáfolni.

Karácsony Gergely kijelentette, ha ez a kiállása kellett ahhoz, hogy a jelölteket támogató DK és Jobbik is világossá tegye álláspontját, hát, itt az idő. Éppen ezért még a vasárnapi nap várja a két párt válaszát, fenntartják-e támogatásukat a jelöltek irányába.

A főpolgármester kérésére reagálva a DK jelöltjeinek átfogó biztonsági ellenőrzését végző integritási bizottság elnöke, Vadai Ágnes tett közzé Facebook-bejegyzést. Ebben azt írta, szigorúan megvizsgálták jelöltjeik hátterét, így nincs kétségük a jelöltjük feddhetetlenségével kapcsolatosan. "Ráczné Földi Judit minden szükséges dokumentumot be fog nyújtani az Országos Előválasztási Bizottságnak, ami igazolni fogja a vádak hamisságát" – írta.

Az országgyűlési képviselő azt is hangsúlyozta, hogy a pártjának nem tetszik az a fajta "házmestertempó", hogy a pártok minden kétes jelöltnél az előválasztási bizottsághoz fordulnak. Ezt követően arra szólította fel a főpolgármestert, hogy amennyiben bebizonyosodik, hogy hazug módon vádolták a DK-s jelöltet, akkor "ugyanakkora nyilvánosság mellett kérjen bocsánatot, mint amekkora előtt vádolta őt és hirdetett vizsgálat nélkül is ítéletet" – olvasható a bejegyzésben.

Egyúttal a képviselő elítélte Mellár Tamás, a Párbeszéd pécsi jelöltjének Pécsi Pride-dal kapcsolatos megszólalásait, és Dorosz Dávid költségtérítésre vásárolt ételeit is nehezményezte.

Vadai azzal revolverezi Karácsonyt, hogy Dorosz Dávid nevű szövetségese Orbit rágót vett a költségtérítéséből:

"Szerinted oké, hogy pártod dunakeszi jelöltje, Dorosz Dávid korábban a Te főpolgármester-helyettesedként a költségtérítésére kapott pénz egy részét az atlatszó.hu internetes portálon látható adatkikérés szerint Orbit rágóra, pizzára, müzliszeletre, tortára és egyéb finomságokra költötte? Szerinted erre való a közpénzből való költségtérítés? Szerinted Dorosz Dávid milliós fizetése mellett ezek szükséges költések voltak?" - írja a DK-s Vadai Ágnes.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-12-14 | 12:19
A havas bokrok alatt bujkált 46 illegális migráns

A havas bokrok alatt bujkált 46 illegális migráns

 • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. december 14-én 9 óra 50 perckor 46 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod közigazgatási területén.
 • Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
 • A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-06-01 | 17:53
Ezt se a baloldal teszi rendbe: 11 milliárdot szerzett Fürjes a Kútvölgyi felújítására

Ezt se a baloldal teszi rendbe: 11 milliárdot szerzett Fürjes a Kútvölgyi felújítására

 • A Kútvölgyi Klinikai Tömbjének homlokzati felújítása kezdődött el kedden – jelentette be közösségi oldalán Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.
 • A beruházásra a kormány tizenegymilliárd forintot biztosít.
 • A II. és a III. kerületben eddig az Irgalmasrendi Kórház felújítása kezdődött el, valamint végeztek a Szent Ferenc Kórház és a Csillaghegyi rendelő felújításával is, továbbá folyamatban van a Kapás utcai rendelő megújítása is.
Bel 2021-10-26 | 10:56
57 kilométernyi új autópályát adnak át kedden délután Miskolc és Tornyosnémeti között

57 kilométernyi új autópályát adnak át kedden délután Miskolc és Tornyosnémeti között

 • Az M30-as autópálya készült el Miskolctól az országhatárig.
 • Az út a Miskolc-Kassa autópálya hazai szakasza.
Bel 2021-09-15 | 09:06
A pénzen vesztek össze a momentumos vezetők - kiszivárogtak a jegyzőkönyvek

A pénzen vesztek össze a momentumos vezetők - kiszivárogtak a jegyzőkönyvek

 • Bár a politizálásban még alig szereztek rutint, a politikai acsarkodás már a kezdetektől jól ment a Momentum politikusainak.
 • A Mandiner megszellőztetett egy jegyzőkönyvet, amelyből kiderül: a pénz miatt veszekedtek már 2017-ben is a párt vezetői.
 • Ekkor sokan még a tagok közül sem tudták, hogy a vezetőségből viszont van, akinek a családi cége jól jár a politikából: például Cseh Katalin.
Bel 2021-05-28 | 20:00

Előválasztási bábszínház: a Jobbik ezúttal egy székesfehérvári DK-s mögé állt be

 • Lassan tényleg semmi értelme nem lesz az előválasztási színjátéknak: ezúttal egy székesfehérvári DK-s mögé állt be a Jobbik.