Karácsony jó előre ismeri az Európai Bíróság ítéletét?

Karácsony jó előre ismeri az Európai Bíróság ítéletét?
  • Egy ideje az tartja lázban az ellenzéket, hogy ha sikerül magukat kormányra verekedni, akkor feles többséggel akarnak kétharmados szabályokon változtatni.
  • Azt is hangoztatják, "kukába dobják" az egyébként eljárásjogi és minden más értelemben szabályosan elfogadott és érvényes Alaptörvényt.
  • Karácsony egy rádióinterjúban tovább ment, azt kotyogta ki, hamarosan megszülethet az Európai Bíróságon egy döntés, amely azt fogja kimondani, hogy a magyar kormány leépítette a jogállamot, és a működése nem összeegyeztethető az uniós alapértékekkel.
  • Azon túl, hogy ez egy marhaság, igazi skndallum, hogy egy jelenleg is hivatalban lévő ellenzéki politikus (Főpolgármester), aki a legfőbb hatalomra pályázik (miniszterelnök akar lenni), hamarabb értesül az Európai Bíróság ítéletéről, mint a magyar állam.
  • Ez arra bizonyíték, hogy Brüsszel a baloldali ellenzék kampányát segíti: mind a Bizottság, mind a Bíróság azt akarja, ha egy baloldali koalíció váltaná a jelenlegi Orbán-kormányt.
  • De az is benne van a pakliban, hogy a hazai baloldali hálózat diktálja az ítéletet a legfőbb európai bíróságnak.

"Elkezdünk kormányozni és elzárjuk a pénzcsapokat, amelyek ezt a rendszert működtetik. És van még egy dolog, ami nagyon fontos ügy: Magyarország ellen, a magyar jogállamiság működésével kapcsolatosan az Európai Bíróság hamarosan fog hozni egy döntést. Ez a döntés legjobb tudomásom szerint nem lehet más, mint hogy a bíróság meg fogja állapítani, hogy a magyar kormány szisztematikusan leépítette a jogállamot, az alkotmányos ellensúlyokat, és hogy az, ahogy Magyarország ma működik, nem összeegyeztethető az európai uniós alapértékekkel és az európai uniós joggal. Erre nagyon komoly tétben mernék fogadni, hogy ez még a parlamenti választás előtt ki fog derülni…" - mondta Karácsony az InfoRásióban.

A Főpolgármester tehát azt állítja, hogy az Európai Unió Bíróságán (EUB) nemsokára megszületik egy döntés Magyarország ellen, amelynek tartalmáról neki tudomása van, és azt is meglebegteti, hogy minderre még a 2022-es országgyűlési választások előtt sor fog kerülni.

A szóban forgó, luxemburgi székhelyű EUB huszonhét bíróból és tizenegy főügyészből álló testület. Feladatuk tulajdonképpen az lenne, hogy egyfajta alkotmánybíróságként működjenek, biztosítsák az uniós jogszabályok betartatását, és szükség esetén értelmezzék azokat. Sajnos általában hatalmukat arra használják fel, hogy mindenféle körmönfont jogi érveléssel a tagállami hatáskörök rovására bővítsék az uniós intézmények mozgásterét.

Csakhogy a probléma azzal van, hogy ahogyan több hazai szervezet is (Tűzfalcsoport, Alapjogokért Központ) feltárta, az EUB tagjai nem elfogulatlanok, hanem nagyon nagy részben Soros György lekötlezettjei, az ő hálózatuknak a tagjai. Magyarországgal szemben tehát egy olyan testület hoz majd ítéletet, amit elfogult bírák és ügyészek alkotnak.

A PÁRTATLANSÁG, SEMLEGESSÉG HAMIS MÍTOSZ CSUPÁN

Az egyes EUB testületi tagoknak a Soroshoz való bekötöttségét, illetve politikai hovatartozásukat nehéz és időigényes munka előkutatni, de nem lehetetlen. Lássunk néhány példát:

- A bolgár Alexander Arabadjiev például 2002-ben egy szerzőtársával, Yonko Grozevvel írt tanulmányt a Nyílt Társadalom Intézet részére a bulgáriai igazságszolgáltatási rendszerről. Magát az iromány nem található meg az interneten, csak az arra való hivatkozást.

- A lengyel Maciej Szpunar a második, 2011–2014-es Tusk-kormány idején a külügyminiszter-helyettesi posztot töltötte be, ahonnan egyenesen a kormányposztról került az Európai Unió Bíróságához, ahol jelenleg kiosztja az elbírálandó ügyeket. Ezen kívül a lengyelországi Soros-zászlóhajó, a Báthory Alapítvány rendezvényein is részt vett, amint a szervezet beszámolójából kiderül.

- A szintén bolgár Evgeni Tancsev a kommunizmus idején futott be jogász karriert, amely a kommunizmus bukása után a posztkommunista párt támogatásával továbbá is felfelé ívelt. Így politikai hovatartozását illetően nem sok kérdés merül fel.

- Niels Wahl svéd főtanácsnok szíve sem a magyarokért dobog: ő javasolta az EUB-nak, hogy ne fogadják be a magyar devizahitelesek ügyét. Szerinte ugyanis azok a szerződési feltételek, amelyek a devizahitelek folyósítására a kölcsön törlesztésekor alkalmazandó átváltási árfolyamtól eltérő árfolyam alkalmazását írják elő, nem feltétlenül számítanak tisztességesnek.

- Juliane Kokott német főtanácsnok volt az, aki védelmébe vette a Soros-egyetemet, álláspontja szerint ugyanis a magyar felsőoktatási törvény (amelyhez az EU-nak semmi köze) módosítása sérti az uniós jogot.

- Az EUB magyar tagja (legalábbis most még, de már nem sokáig) Juhász Endre, aki a Horn-kormányban államtitkár volt, a Medgyessy-kormányban pedig európai integrációs ügyekért felelős tárca nélküli miniszter lett, az EUB-ba történő 2004-es kinevezéséig. Már ebből lehetne sejteni, hogy nem a jelenlegi kormányzat pártját fogja az uniós bíróságon. Azonban még árulkodóbb, hogy a kommunizmus idején, Kádár alatt osztályvezető volt a Külkereskedelmi Minisztériumban, sőt, a brüsszeli, majd a washingtoni kirendeltséget is vezette. A rendszerváltás után az SZDSZ színeiben indult az önkormányzati választáson.

- A lengyel Marek Safjan szintén a Báthory Alapítvány meghívottjai között szerepelt. Ezen kívül a lengyelországi Helsinki Bizottság tagja.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-02-11 | 11:55
Botka László bizalmasa 271 milliót csalt el a vád szerint

Botka László bizalmasa 271 milliót csalt el a vád szerint

  • Joób Márton egykori MSZP-s, majd Összefogás Szegedért színeiben induló önkormányzati képviselő és városi tanácsnok egy olyan céghálót üzemeltetett, amelynek egyes részei teljesen fiktív vállalkozások voltak.
  • Az egykori MSZP-s képviselő Botka László szegedi polgármester bizalmasa volt.
Botrány 2021-07-21 | 12:22
Cseh Katka elismerte, 2018-ban ő maga nyújtott be pályázatot az érintett cégen keresztül

Cseh Katka elismerte, 2018-ban ő maga nyújtott be pályázatot az érintett cégen keresztül

  • Kedden még hazudozással és lejáratással vádolta a BENNFENTES-t, szerdán elismerte a pályázatot.
Botrány 2021-07-14 | 12:01
Megszólalt a melós, akit Jakab és a sleppje rikácsolva fenyegetett egy építkezésen

Megszólalt a melós, akit Jakab és a sleppje rikácsolva fenyegetett egy építkezésen

  • Kamera elé állt a Jakab és a répaszínű hajat viselő nő által rikácsolva fenyegetett gépkezelő.
  • Természetesen nem akarta elütni Jakabot, hiszen 1 km/ó sebességgel, hangkürttel érkezett.
Botrány 2021-09-19 | 10:37
Rendkívül feszült és ideges állapotban jelent meg Cseh Katka az ATV kamerái előtt

Rendkívül feszült és ideges állapotban jelent meg Cseh Katka az ATV kamerái előtt

  • A sok tikkelés közben elismerte, hogy a céghálózat bizonyos cégei egymás mellé települtek.
  • A BENNFENTES momentumos forrásai szerint "Katkát nagyon megviselte, hogy kiderült az igazság."
  • Ez látszik is rajta az ATV videójában.
  • A momentumos forrásaink azt is hozzátették, "nem véletlen, hogy Katka pont most besorolt az Andris mögé."
  • "Korábban, amikor az Andrist megégette a Gulyás Marci a Partizánban, és ahogyan a tárgyalóasztal szélére szorítottak minket Gyurcsányék, szóval amikor a Momentum látványosan legyengült, Katka és Anna szervezkedni kezdtek az Andris ellen. De ahogy a Katka ügyei kiderültek, utána az Andris a Facebookon bejelentette, hogy Katka őt támogatja" - mondta egyikük.
  • Majd hozzátette: "persze, hogy őt támogatja ma már: Katkának jelenleg sokkal nagyobb szüksége van az Andrisra, mint az Andrisnak rá."
Botrány 2022-03-02 | 14:00
A szegedi momentumosok is magyar katonákat küldenének Ukrajnába

A szegedi momentumosok is magyar katonákat küldenének Ukrajnába

  • Eddig azt gondolhatta mindenki, hogy csak a baloldal országos vezetői követelik azt, hogy Magyarország szállítson fegyvereket Ukrajnába.
  • A SzegedMa azonban kiszúrt egy beszélgetést, ahol a momentumos Borsik Viktor ismét elmondta, magyar katonákat küldenének az ukrán frontra.
Botrány 2021-07-19 | 13:17
Anonymous: 4,5 milliárd forintnyi EU-s támogatást zsebelt be egy politikus és holdudvara

Anonymous: 4,5 milliárd forintnyi EU-s támogatást zsebelt be egy politikus és holdudvara

  • Újabb pendrive érkezett a bennfentes.net szerkesztőségébe Anonymous videójával.
  • Az álarcos alak azt mondja: 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi állami közbeszerzést nyert egy politikus cége és "haveri cégek".
Botrány 2022-03-13 | 19:10
Márki-Zay mentegeti a karlendítő Z. Kárpát Dánielt

Márki-Zay mentegeti a karlendítő Z. Kárpát Dánielt

  • A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint a Jobbikban nincsenek se nácik, se fasiszták.
  • Nagy kérdés, hogy akkor korábban kire utalt, amikor azt mondta, "a kommunistákat és a fasisztákat a szövetségben mi külön-külön képviseljük".
  • Ha nincsenek közöttük fasiszták, akkor hogyan képviseli őket a Kapitány?