Karácsony jó előre ismeri az Európai Bíróság ítéletét?

Karácsony jó előre ismeri az Európai Bíróság ítéletét?
  • Egy ideje az tartja lázban az ellenzéket, hogy ha sikerül magukat kormányra verekedni, akkor feles többséggel akarnak kétharmados szabályokon változtatni.
  • Azt is hangoztatják, "kukába dobják" az egyébként eljárásjogi és minden más értelemben szabályosan elfogadott és érvényes Alaptörvényt.
  • Karácsony egy rádióinterjúban tovább ment, azt kotyogta ki, hamarosan megszülethet az Európai Bíróságon egy döntés, amely azt fogja kimondani, hogy a magyar kormány leépítette a jogállamot, és a működése nem összeegyeztethető az uniós alapértékekkel.
  • Azon túl, hogy ez egy marhaság, igazi skndallum, hogy egy jelenleg is hivatalban lévő ellenzéki politikus (Főpolgármester), aki a legfőbb hatalomra pályázik (miniszterelnök akar lenni), hamarabb értesül az Európai Bíróság ítéletéről, mint a magyar állam.
  • Ez arra bizonyíték, hogy Brüsszel a baloldali ellenzék kampányát segíti: mind a Bizottság, mind a Bíróság azt akarja, ha egy baloldali koalíció váltaná a jelenlegi Orbán-kormányt.
  • De az is benne van a pakliban, hogy a hazai baloldali hálózat diktálja az ítéletet a legfőbb európai bíróságnak.

"Elkezdünk kormányozni és elzárjuk a pénzcsapokat, amelyek ezt a rendszert működtetik. És van még egy dolog, ami nagyon fontos ügy: Magyarország ellen, a magyar jogállamiság működésével kapcsolatosan az Európai Bíróság hamarosan fog hozni egy döntést. Ez a döntés legjobb tudomásom szerint nem lehet más, mint hogy a bíróság meg fogja állapítani, hogy a magyar kormány szisztematikusan leépítette a jogállamot, az alkotmányos ellensúlyokat, és hogy az, ahogy Magyarország ma működik, nem összeegyeztethető az európai uniós alapértékekkel és az európai uniós joggal. Erre nagyon komoly tétben mernék fogadni, hogy ez még a parlamenti választás előtt ki fog derülni…" - mondta Karácsony az InfoRásióban.

A Főpolgármester tehát azt állítja, hogy az Európai Unió Bíróságán (EUB) nemsokára megszületik egy döntés Magyarország ellen, amelynek tartalmáról neki tudomása van, és azt is meglebegteti, hogy minderre még a 2022-es országgyűlési választások előtt sor fog kerülni.

A szóban forgó, luxemburgi székhelyű EUB huszonhét bíróból és tizenegy főügyészből álló testület. Feladatuk tulajdonképpen az lenne, hogy egyfajta alkotmánybíróságként működjenek, biztosítsák az uniós jogszabályok betartatását, és szükség esetén értelmezzék azokat. Sajnos általában hatalmukat arra használják fel, hogy mindenféle körmönfont jogi érveléssel a tagállami hatáskörök rovására bővítsék az uniós intézmények mozgásterét.

Csakhogy a probléma azzal van, hogy ahogyan több hazai szervezet is (Tűzfalcsoport, Alapjogokért Központ) feltárta, az EUB tagjai nem elfogulatlanok, hanem nagyon nagy részben Soros György lekötlezettjei, az ő hálózatuknak a tagjai. Magyarországgal szemben tehát egy olyan testület hoz majd ítéletet, amit elfogult bírák és ügyészek alkotnak.

A PÁRTATLANSÁG, SEMLEGESSÉG HAMIS MÍTOSZ CSUPÁN

Az egyes EUB testületi tagoknak a Soroshoz való bekötöttségét, illetve politikai hovatartozásukat nehéz és időigényes munka előkutatni, de nem lehetetlen. Lássunk néhány példát:

- A bolgár Alexander Arabadjiev például 2002-ben egy szerzőtársával, Yonko Grozevvel írt tanulmányt a Nyílt Társadalom Intézet részére a bulgáriai igazságszolgáltatási rendszerről. Magát az iromány nem található meg az interneten, csak az arra való hivatkozást.

- A lengyel Maciej Szpunar a második, 2011–2014-es Tusk-kormány idején a külügyminiszter-helyettesi posztot töltötte be, ahonnan egyenesen a kormányposztról került az Európai Unió Bíróságához, ahol jelenleg kiosztja az elbírálandó ügyeket. Ezen kívül a lengyelországi Soros-zászlóhajó, a Báthory Alapítvány rendezvényein is részt vett, amint a szervezet beszámolójából kiderül.

- A szintén bolgár Evgeni Tancsev a kommunizmus idején futott be jogász karriert, amely a kommunizmus bukása után a posztkommunista párt támogatásával továbbá is felfelé ívelt. Így politikai hovatartozását illetően nem sok kérdés merül fel.

- Niels Wahl svéd főtanácsnok szíve sem a magyarokért dobog: ő javasolta az EUB-nak, hogy ne fogadják be a magyar devizahitelesek ügyét. Szerinte ugyanis azok a szerződési feltételek, amelyek a devizahitelek folyósítására a kölcsön törlesztésekor alkalmazandó átváltási árfolyamtól eltérő árfolyam alkalmazását írják elő, nem feltétlenül számítanak tisztességesnek.

- Juliane Kokott német főtanácsnok volt az, aki védelmébe vette a Soros-egyetemet, álláspontja szerint ugyanis a magyar felsőoktatási törvény (amelyhez az EU-nak semmi köze) módosítása sérti az uniós jogot.

- Az EUB magyar tagja (legalábbis most még, de már nem sokáig) Juhász Endre, aki a Horn-kormányban államtitkár volt, a Medgyessy-kormányban pedig európai integrációs ügyekért felelős tárca nélküli miniszter lett, az EUB-ba történő 2004-es kinevezéséig. Már ebből lehetne sejteni, hogy nem a jelenlegi kormányzat pártját fogja az uniós bíróságon. Azonban még árulkodóbb, hogy a kommunizmus idején, Kádár alatt osztályvezető volt a Külkereskedelmi Minisztériumban, sőt, a brüsszeli, majd a washingtoni kirendeltséget is vezette. A rendszerváltás után az SZDSZ színeiben indult az önkormányzati választáson.

- A lengyel Marek Safjan szintén a Báthory Alapítvány meghívottjai között szerepelt. Ezen kívül a lengyelországi Helsinki Bizottság tagja.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-07-11 | 12:24
Jakab ellopott egy dalt, majd amikor a zeneszerző kérte, hogy törölje az engedély nélkül átírt dalt, kitörölték a hozzászólását

Jakab ellopott egy dalt, majd amikor a zeneszerző kérte, hogy törölje az engedély nélkül átírt dalt, kitörölték a hozzászólását

  • Mióta vége a Parlamentnek, Jakab cirkuszi produkciója egyre kínosabb.
  • A miskolci kidobófiú azt gondolja, bármit megengedhet magának: perrel fenyegethet munkáját végző melóst, és szabadon lopkodhat szerzői jogvédelem alatt álló műveket.
  • Még úgy is, hogy a mű eredeti alkotója megtiltotta dala politikai felhasználását.
  • Talán nem véletlenül írta a napokban Sneider Tamás, a Jobbik korábbi elnöke, hogy pont az olyanok ellen jött létre a Jobbik, mint amilyenné Jakab vált.
Botrány 2021-10-20 | 10:04
Az ellenzéki propaganadasajtó csak akkor számol be a migrációs krízisről, ha annak magyar szála van

Az ellenzéki propaganadasajtó csak akkor számol be a migrációs krízisről, ha annak magyar szála van

  • A magyarországi cselédmédiában nem létezik a migrációs válság, de most végre magyarozhatnak egy kiadósat.
  • Ausztriában a katonák lekapcsoltak egy magyar rendszámú kisbuszt, amelyben migránsok voltak összezsúfolva, köztük két halott.
Botrány 2022-03-18 | 18:15
Csinos kis luxusvillát épített Zuglóban Horváth Csaba

Csinos kis luxusvillát épített Zuglóban Horváth Csaba

  • A gyanú szerint Tóth Csabával közösen dézsmálták a kerületi parkolási kasszát, még Karácsony zuglói polgármesterségekor, havi tízmilliót zsebre téve.
  • Most egy, Horváth szülei nevén fölbukkant villa tartja lázban a zuglóiakat.
  • Már csak azért is, mert a szomszédok elmondása szerint Horváth a helyszínen irányította az építkezést, és vastag pénzkötegeket lóbálva fizette ki a vállalkozókat.
Botrány 2021-09-08 | 11:35
A nép egyszerű kisembere, Jakab Péter testőrökkel járja az országot, akik fojtófogással tepertek le egy járókelőt

A nép egyszerű kisembere, Jakab Péter testőrökkel járja az országot, akik fojtófogással tepertek le egy járókelőt

  • Jakab Péter testőre és sofőrje rátámadt egy kutyát sétáltató férfira, fojtófogással vitték a földre.
Botrány 2021-12-07 | 21:09
Az ellenzék és a propagandamédiája miatt 200 ezer Szputnyik vakcinát kellett megsemmisíteni

Az ellenzék és a propagandamédiája miatt 200 ezer Szputnyik vakcinát kellett megsemmisíteni

  • Az oltásellenes baloldal és a cselédmédiája végig hőbörgött a Szputnyik-vakcina használata ellen.
  • Később kiderült, hogy ez a legjobb oltás a koronavírus ellen.
  • Most meg kellett semmisíteni 200 ezer adagot, mert az ellenzék és a cselédsajtója lebeszélte az embereket az orosz oltásról.
  • Ezzel az ellenzék és a cselédsajtója 600 millió forintos kárt okoztak a magyar adófizetőknek.
Botrány 2021-12-08 | 10:52
Márki-Zay továbbra is a homoszexualitás életérzésén lovagol

Márki-Zay továbbra is a homoszexualitás életérzésén lovagol

  • Nincs még egy ember idehaza, aki heteróként ennyire sok homoerotikus fantáziával a fejében él együtt, mint Márki-Zay.
  • Ahogyan a baloldal egésze, úgy ő is 'büszkén' szájerezett a brüsszeli események évfordulóján, mintha az valami ünnep lenne. Soha nagyobb ünnepet a baloldalnak.
  • Pedig a nagyszerű ember és kivételes tehetségű Szájer József a botrány után azt tette, amit tennie kellett: lemondott minden köztisztségéről és visszavonult.
  • Szemben azokkal a baloldali közszereplőkkel, akiket a legnagyobb botrány sem tud elmozdítani a pozíciójából.
  • A baloldalon megengedett az ÁFA-csalás, az adócsalás, a nyílt korrupció és a kokainfogyasztás is.
  • Semminek nincsen soha semmi következménye a baloldalon.
Botrány 2021-09-14 | 11:36
A friss férj, Berg Dániel is belegabalyodott a Cseh Katka körüli cégháló kimagyarázásába

A friss férj, Berg Dániel is belegabalyodott a Cseh Katka körüli cégháló kimagyarázásába

  • Mint arról a BENNFENTES lerántotta a leplet, a friss házasok körülbelül 10 milliós luxuslakodalmat csaptak 2021 nyarán.