Európában elsőként: 2022-ben Magyarországon szervezik meg az amerikai konzervatívok legnagyobb gyűlését

Európában elsőként: 2022-ben Magyarországon szervezik meg az amerikai konzervatívok legnagyobb gyűlését
  • A szervezők nem zárják ki, hogy Donald Trumpot is meghívják a rendezvényre.

Újabb üzenet azoknak, akik szerint Magyarország elszigetelődött: 2022 tavaszán hazánkban kerül megrendezésre az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) seregszemléje.

A konzervatív aktivistákat és tisztségviselőket tömörítő gyűlés magyarországi lebonyolításáról Szánthó Miklós, az Alapjogokért központ igazgatója írt alá egyezményt Dan Schneiderrel, az ACU vezérigazgatójával. Az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) 2022 tavaszán Magyarországon fogja megtartani méltán híres seregszemléjét, a CPAC-et (Conservative Political Action Conference), ahol a konzervatív aktivisták és a megválasztott tisztségviselők találkozni szoktak – jelentette be az Alapjogokért Központ igazgatója az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztatón jelen volt Dan Schneider is, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) vezérigazgatója, hogy aláírja az Alapjogokért Központtal kötött megállapodást a jövő évi esemény megrendezésről.

Szánthó Miklós kiemelte: a CPAC-et eddigi fennállása óta az USA-n kívül csak Japánban, Dél-Koreában, Brazíliában és Ausztráliában rendezték meg – írja a Magyar Nemzet.

"Magyarország és az USA közötti kapocs a hagyományok tisztelete, a hazaszeretet, a család és a nemzet fontossága vagy például a határok védelme" – fogalmazott az Alapjogokért Központ igazgatója, jelezve: az óceán mindkét oldalán érezhető, hogy az az életmód, amellyel szervezzük a hétköznapjainkat, átfogó támadás alatt áll, a progresszív fősodor pedig igyekszik elnyomni a tőle eltérő véleményeket, és lerombolja a család intézményét, illetve a határok nélküli nemzetek világát akarja létrehozni. Szánthó az amerikai párhuzamot bemutatva továbbá elmondta: az Egyesült Államokban a cancel culture és az agresszív genderideológia osztja meg a társadalmat.

A migráció kérdésében pedig azokat éri támadás, akik meg akarják erősíteni a határok védelmét. A központ igazgatója szerint mind Magyarországon, mind Amerikában érezhető egy konzervatív megújulás, a CPAC jövő évi jelentősége pedig abban lesz, hogy hidat képezzen a világ konzervatívjai között.

Kiemelte: mivel az esemény szervezés alatt áll, a meghívottak konkrét névsorát nem tudják bemutatni, azonban arra törekednek, hogy az egész világból vezető konzervatív politikusokat, újságírókat és véleményvezéreket hozzanak Magyarországra. Az elmúlt évek más hazai eseményei is mutatják, hogy Magyarország a konzervatív ellenforradalom egyik motorja, és jövőre még magasabb fordulatszámra kapcsolunk – zárta szavait. Dan Schenider, az ACU igazgatója elmondta: több ország is jelentkezett a következő, Amerikán kívül szervezett CPAC rendezői helyszínének, azonban a konzervatív unió Magyarországon látja biztosítottnak és hitelesnek azokat az értékeket, amelyeket maguk is képviselnek és üzenetként szeretnének tolmácsolni a világban.

Az ACU igazgatója elmondta: azt látja Magyarországon, hogy megőrizzük a múltunkat és a hagyományainkat. A régi épületeket felújítjuk, és azok mellé építjük az újat. Ezzel szemben azonban a világban az új ideológiák nyomán az eltörlés kultúrája erősödik, amelynek komoly gazdasági és társadalmi következményei is vannak – húzta alá.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-11-16 | 11:42
Ukrán MigránsTaxi lekapcsolva

Ukrán MigránsTaxi lekapcsolva

  • Az egyenruhások 2021. november 16-án 7 óra 30 perckor ellenőriztek egy magyar honosságú Opelt az M9-es autóúton Bogyiszló térségében.
  • Az autót egy 46 éves ukrán férfi vezette, aki négy illegális migránst szállított.
  • A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian afgánnak vallották magukat. 
  • Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • A sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Előállítása és elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. 
Bel 2021-10-01 | 10:15
Újabb 8 fős migránstaxit fogtak el az M7-esen

Újabb 8 fős migránstaxit fogtak el az M7-esen

  • Hét illegális migránst szállított autójával az M7-es autópályán a török férfi.
Bel 2021-09-01 | 11:20
Tovább oszlik a gittegylet: a tagokkal alig rendelkező Párbeszéd kizárja a szekszárdi képviselőjét

Tovább oszlik a gittegylet: a tagokkal alig rendelkező Párbeszéd kizárja a szekszárdi képviselőjét

  • Az 1%-os Karácsony-párt szekszárdi képviselőjének az a bűne, hogy tenni akar a helyiekért, és nem adja fel az elveit pártutasításra sem.
Bel 2021-06-30 | 11:24
Hárfás Zsolt atomenergetikai szakértő: ha az ellenzék atomellenes lázálmai megvalósulnak, rögtön hőgutát kap az ország fele

Hárfás Zsolt atomenergetikai szakértő: ha az ellenzék atomellenes lázálmai megvalósulnak, rögtön hőgutát kap az ország fele

  • Az új energiacsúcs ismét megmutatta, hogy a megújulók nem képesek az alap ellátásbiztonságot garantálni az áramtermelésben.
  • Az időjárásfüggő megújulók (szél-, naperőművek) a kiépített kapacitásaiknak csak a 11%-át adták le akkor, amikor a legnagyobb szükség volt az elektromos áramra.
Bel 2022-02-10 | 09:42
Hihetetlen razzia: Összehangolva elfogtak 2 MigránsTaxit és 97 illegális migránst

Hihetetlen razzia: Összehangolva elfogtak 2 MigránsTaxit és 97 illegális migránst

  • A rendőrök az este és hajnalban elfogtak egy ukrán és egy horvát embercsempészt, továbbá öt csoportban feltartóztattak 97 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében.
Bel 2021-05-21 | 07:56
Orbán Viktor: 5 millió beoltottnál megszűnik a köztéri maszkviselési kötelezettség

Orbán Viktor: 5 millió beoltottnál megszűnik a köztéri maszkviselési kötelezettség

  • Megszűnik a kijárási tilalom, eltörlik a közterületi maszkviselést – jelentette be a miniszterelnök.
  • Mutatjuk a további enyhítéseket, valamint azok részleteit!
     
Bel 2022-04-08 | 12:56
Embercsempészt fogtak el a rendőrök az M1-es autópályán

Embercsempészt fogtak el a rendőrök az M1-es autópályán

  • A rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján – 2022. április 8-án 9 óra 10 perckor egy cseh honosságú gépkocsit állítottak meg az M1-es autópálya 135. kilométerszelvényénél.
  • A járművet egy 28 éves ukrán férfi vezette, rajta kívül az autó utasterében tizennyolc  – magukat szír és afgán állampolgároknak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.
  • A járőrök a sofőrt elfogták, és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.
  • A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • A magyar férfival szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.