Orbán Viktor: Ferenc pápa szerint a család fogalmát az anya, az apa és a gyerek jelenti

Orbán Viktor: Ferenc pápa szerint a család fogalmát az anya, az apa és a gyerek jelenti
  • Csattanós választ kapott a Szentatyától az ateista, baloldali propagandamédia, amely kénye-kedve szerint idézgeti Ferenc pápát.

Dermesztő pillanat volt a magyar politikában az őszödi beszéd, de az is dermesztő, hogy aki ezt a helyzetet előidézte, becsapta a választókat, hazugsággal került kormányra, majd elvette az emberek pénzét, még ma is a baloldal élén áll – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

A kormányfő emlékeztetett, hogy a rendőri erőszak mellett nagyon súlyos gazdaságpolitikai következményei is voltak annak, hogy az akkori kormányzat az ország érdekét félretéve ragaszkodott a hatalomhoz. Orbán Viktor elmondta, hogy a tizenharmadik havi nyugdíj jövő évi visszaállításával az utolsó elemet is visszaállítja a kormány és ezzel végleg magunk mögött hagyhatjuk a Gyurcsány-rendszert. "A nemzeti konzultáció fontos gyakorlata lett a magyar politikának" – mondta.

Valamikor a 2010-es években vezettük be és nagyon nagy sikerrel akkor több, mint egymillió ember küldte vissza a véleményét. Mindenki Magyarországon, aki úgy gondolta, hogy két választás között el akarta mondani a véleményét az előttünk álló fontos dolgokról, az megtehette.

Nem úgy folytatódik az emberek élete, ahogy a járvány előtt volt. Nehéz évtizedek előtt állunk. Migrációk és járványok korát fogjuk élni. Ezért is kell olyan dolgokról beszélnünk például, hogy kell-e vakcinagyár.

"A nemzeti konzultációval egyetértési pontokat tudunk létrehozni" – mutatott rá. A konzultáció miatt nem csak feltételezem, hogy a magyar emberek mit gondolnak, hanem pontosan tudom. Amikor Brüsszelben tárgyalok, akkor nemcsak a saját véleményem mondom el, hanem az emberekét is.

A kormányfő rámutatott, hogy a konzultáció után következmények lesznek. Az egyik döntés már megszületett, így a rászorulók számára marad a hitelmoratórium.

Orbán Viktor szerint lesz még néhány ilyen döntés, de erről hétfőn a parlamentben beszél majd. Azt a vállalást tettük, hogy egy gyorsító pályán jövünk ki a válságból. Ez magától nem ment volna.

Bizonyos kormányzati intézkedésekkel megcéloztuk az 5,5 százalékos növekedést, és eddig úgy tűnik ez sikerülni fog. Ha elérjük, akkor nagy dolgokat tudunk csinálni: visszakapják a következő tizenharmadik nyugdíjat, elengedjük a 25 év alattiak szja-t. "Ezért azonban dolgoznunk kell". Csak abból tudunk megélni, amiért megdolgoztunk – hívta fel a figyelmet.

Egy munkalapú gazdaságot építettünk fel, ezért is fontos számunkra az Európai Unió, mert piacot ad Magyarországnak. Ezért tudunk munkaalapú gazdaságot felépíteni. Mert amit megtermelünk, azt az unióban el tudjuk adni. Az utolsók között leszünk az unióban aki kilép, ha egyszer befejezi a pályafutását – tette hozzá.

"Ha segélyre építjük a gazdaságot, akkor idővel csődbe megy az ország" – mondta a kormányfő. Az újraépítési pénzek hitelek, de ezt most nem akarja Brüsszel ideadni, mert vitánk van az LMBTQ-kérdésekben.

Lesz negyedik hullám, mert nem hiszem, hogy ami elérte a többi országot, nálunk megállna az országhatárnál. Az a kérdés, hogy mennyire lesz súlyos. Ezért is a kell fenntartani a gyors cselekvőképességet. A rendkívüli jogrend állapota marad az év végig – magyarázta.

A karantén és a maszk, nem oldja meg a problémát, csak az oltás. Minden járványügyi szakértő egyetért azzal, hogy az oltás működik, és ha az oltás működik, akkor Magyarország is működik. Biztatom az időseket és a krónikus beteget, hogy oltassák be magukat.

Kényszeríteni nem tudom őket rá, mert azt a magyar ember gyomra nem veszi be. Így csak biztatni tudom őket – tette hozzá.

Ez egy olyan vírus, ami a fiatalokat is megtalálja, ezáltal őket is biztatom az oltásra.

Nemrég Magyarországon járt a pápa, aki akkor 40 percet beszélgetett Orbán Viktorral és Áder János köztársasági elnökkel. A pápa láthatta, hogy Magyarországon szemben Nyugat-Európával szabad a zsidó élet. Nyugaton nagyon súlyos terrorista merényleteket követnek el a zsidó közösségek ellen, és ezt mindenki tudja. Azért jött el Magyarországra, mert meg akart minket látogatni.

Ez a beszélgetés is megerősített abban, és a Szentatya is világossá tette, hogy az, amit a családok védelmében folytatunk az fontos. Azt mondta, hogy nem lehet engedni, hogy relativizáljuk a családokat. Szerinte is a család az "anya, apa, a gyerekek és pont".

A miniszterelnök elmondta, hogy Ferenc pápa szerint ezen vitatkozni sem érdemes és arra biztatta a magyar kormányt, hogy folytassa a kiállását a családok mellett.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-10-21 | 10:41
62 illegális migránst fogtak el egy 700 fős kisvárosban

62 illegális migránst fogtak el egy 700 fős kisvárosban

  • A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve 2021. október 21-én 7 óra 30 perckor 62 illegális migránst tartóztattak fel Öttömös külterületén.
  • Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, szomáliai és egyiptomi állampolgárnak valloták magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
     
Bel 2021-09-06 | 10:20
Visszamenőleg, saját magát buktatta le a balos propaganda: kiderült, hogy minden oltás rendkívül hatékony a koronavírus ellen

Visszamenőleg, saját magát buktatta le a balos propaganda: kiderült, hogy minden oltás rendkívül hatékony a koronavírus ellen

  • A 444 nyilvánosságra hozott egy táblázatot, amelyben a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai láthatók arról, az oltások után az oltottak mekkora hányada fertőződött meg koronavírussal, mennyein kerültek kórházba közülük, és mekkora hányaduk hunyt el a fertőzés miatt.
  • A számokból tisztán kivehető, hogy a magyar kormány végig igazat beszélt, amikor azt állította: minden oltás megvéd a súlyos megbetegedéstől.
  • Vagyis az oltásellenes ellenzék és a médiája hónapokon át hazudott az embereknek a vakcinák hatékonyságáról, százereket sodorva ezzel a kétségbeesésbe.
  • És feltehetően százakat és ezreket a biztos halálba, akik elhitték az ellenzék hazugságait.
Bel 2021-12-18 | 11:00
A Századvég szerint is mélyrepülésben van Márki-Zay

A Századvég szerint is mélyrepülésben van Márki-Zay

  • A baloldal saját mérése, a Medián HVG által megrendelt kutatása, és most a Századvég kutatói is azt mérték, Márki-Zay lefelé tartó spirálban van.
Bel 2021-07-11 | 13:08
Magyarország továbbra is második az uniós országok védettségi rangsorában

Magyarország továbbra is második az uniós országok védettségi rangsorában

  • Magyarországon 5 145 484 fő már teljes védettséggel rendelkezik, vagyis a 9,7 milliós lakosság 52,67 százaléka felvette a második koronavírus elleni vakcinát is.
  • Ennél jobb arány csak Máltán figyelhető meg, ahol jelenleg a népesség 67,38 százaléka védett a vírus ellen.
Bel 2021-11-16 | 13:58
24 illegális migránst csempészett, a bosnyák sofőr

24 illegális migránst csempészett, a bosnyák sofőr

  • Egy 39 éves férfi 24 illegális migránst akart jogellenesen kivinni az országból.
Bel 2021-07-13 | 14:32
Előválasztási bohóctréfa: újabb 5 körzetet zsírozott le a Jobbik és az LMP

Előválasztási bohóctréfa: újabb 5 körzetet zsírozott le a Jobbik és az LMP

  • Közben fapovával hazudják a választóknak, hogy az emberek választhatják ki a legesélyesebb jelölteket.
Bel 2021-10-08 | 19:55
A 24 szerint Karácsony leköpte a szavazóit, és szavainak annyi súlya van, mint a lepkefingnak

A 24 szerint Karácsony leköpte a szavazóit, és szavainak annyi súlya van, mint a lepkefingnak

  • Gyakorlatilag leírták Karácsony Gergelyt a 24 nevezetű, hírhedt baloldali propagandaportálon.
  • Ez nem az első különös üzenet Karácsony felé, pedig a 24 tulajdonosa, Varga Zoltán a pletykák szerint anyagilag is támogatta Karácsony kampányát.
  • Most ilyeneket írnak a lapjában: "Karácsony Gergely megint pördült egyet, s közben véletlenül leköpte a szavazóit".
  • "Karácsony újabb esetlen piruettjének nincs más konzekvens megfejtése, mint a következő: igaza van a Fidesznek, tökéletesen alkalmatlan vagyok, ráadásul a szavamnak pont annyi a súlya, akár a lepkefingnak."
  • "Amikor a főpolgármester azt mondja a rá szavazóknak, hogy támogassák helyette inkább Márki Zay-Pétert, lényegében azt üzeni az előválasztáson részt vevő állampolgárok 27,3 százalékának, hogy átverte, teljesen hülyének nézi, vagyis leköpi őket."
  • "Sőt, ezzel azt is üzeni, hogy a Karácsony Gergely nevű politikai karakter, akire szavaztak, valójában nem is létezik. A történet egyetlen pozitívuma, hogy ez még időben derült ki."
Bel 2021-07-13 | 20:24
Az oltásellenes baloldal saját mérése szerint is hatékony a kínai vakcina: újabb pofon ez Karácsonyéknak

Az oltásellenes baloldal saját mérése szerint is hatékony a kínai vakcina: újabb pofon ez Karácsonyéknak

  • Karácsony Gergely újabb álcselekvése is a kormányt és a kínai vakcinabeszerzést igazolja: saját mérésük szerint a kínai vakcinával oltott, 60 évnél idősebbek háromnegyede védett a koronavírus ellen.
  • És ez nem jelenti azt, hogy az egynegyedük nem lenne védett, csak azt jelenti, hogy az ellenanyagszintjük nem magas az érintetteknek.
  • Karácsony hatalmas pofonba vezette ezzel a kínai oltás ellen uszító baloldalt.
  • Ám képtelen leállni: a Budapestet nyomasztó dugók megszüntetése helyett ismételten a kormányt fenyegeti és ellátja a kabinetet járványügyi jó tanácsokkal is.