Bő 200 ezer család tervezi, hogy részt vesz az otthonfelújítási programban

Bő 200 ezer család tervezi, hogy részt vesz az otthonfelújítási programban
  • Megint megdőlt egy baloldali hazugság, ugyanis az emberek nyílászáró-cserét és hőszigetelési munkálatokat szeretnének elvégeztetni, vagyis energetikai felújításokra költenék a támogatásokat.

A GKI és a Masterplast felmérése szerint 2022 végéig az összes háztartás bő 5 százaléka biztosan, 13 százaléka pedig valószínűleg élne az állami lakásfelújítási program nyújtotta lehetőségekkel. A két legnépszerűbb cél a belső terek, illetve a fürdőszobák felújítása, de a külső nyílászárók cseréjét és a hőszigetelési munkálatokat is nagyon sokan szeretnék elvégeztetni.

Az MTI-nek küldött felmérésben az áll, ha ezeket az arányokat a teljes sokaságra vetítjük, akkor a biztos szándékú kör bő 200 ezer, a valószínű szándékú kör – feltéve, hogy ezeknek a terveknek a fele valósul meg – mintegy 250 ezer családot jelent.

A harmadik negyedévben ismét emelkedett az otthonfelújítási program támogatási lehetőségei iránti érdeklődés, igaz, a lelkesedés mértéke nem tért vissza az év eleji szintre.

Az állami támogatás igénylése inkább a családiház-tulajdonosok körében népszerű – ezek 7 százaléka biztos, 13 százaléka valószínű résztvevőnek mondta magát. A társasházakban élők tervei valamivel szerényebbek: a panellakások lakói között 3 százalék a biztos és 14 százalék a valószínű résztvevők aránya. A téglaépítésű társasházi lakások lakói körében ugyanez a két arány 3 százalék és 12 százalék.

Az eredmények alapján a program leginkább a kisvárosokban lakókat hozta lázba, a biztosan és valószínűleg érintettek aránya 8 százalék, illetve 12 százalék körüli. A Budapesten és a községekben élők szándékai lényegében megfelelnek a mintaátlagnak. A kisebb településeken élők felújítási lehetőségeit a falusi csok is segítheti.

A statisztikai régiók közül a legnagyobb aktivitás a közép-dunántúliban és az észak-magyarországiban várható.

Az állami támogatást felvenni tervezők mintegy harmada szeretné kihasználni a maximálisan igényelhető keretet, negyedük legalább 2 millió, csaknem 30 százalékuk legalább 1 millió forint körüli összeggel is beérné. Az átlagos igénylési összeg ezek alapján 2,1 millió forint, így – az önerőt is beleszámítva – 4,2 millió forintos projektérték már egy komolyabb felújításra, korszerűsítésre is elég lehet. Az átlagos igénybevételi összeg az első negyedévhez képest lényegében nem változott.

A GKI negyedévente szervez felmérést a lakosság lakásfelújítási és korszerűsítési terveinek, szándékainak és kilátásainak feltérképezésére. A felmérés 2020 januárjától a Masterplast Nyrt. támogatásával készül. A mostani kutatás a lakosság körében 1000 ember megkérdezésével készített reprezentatív felmérés eredményeit tükrözi.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-12-07 | 11:53
Völner Pál lemondott államtitkári megbízatásáról

Völner Pál lemondott államtitkári megbízatásáról

  • Míg a baloldalon semmi követekezménye nincsen soha semminek, vád alatt álló, korábbi elítélteket tűrnek meg a tagjaik között, a jobboldalon ha valaki hibát követ el, akkor azonnal lemond a köztisztségeiről.
  • Völner közleményében azt írja, "nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit, és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról".
Bel 2021-07-01 | 19:19
A gyermekvédelem melletti kiállása miatt csonkítással fenyegették meg Szánthó Miklóst

A gyermekvédelem melletti kiállása miatt csonkítással fenyegették meg Szánthó Miklóst

  • Rendszeresen bolsevik és dehumanizáló fenyegetések érnek bárkit, aki ellent mer mondani, vagy szembeszegül a liberális mainstreammel.
  • Az Alapjogokért Központ vezetője hangsúlyozta, hogy nem fognak megijedni, "a jó, a teremtés rendje melletti elkötelezettségünket nem befolyásolja az ilyen bolsevik tempó".
Bel 2021-08-02 | 19:12
Elszólta magát Karácsony: csak azért nem kampányolnak a migránsok jogaival, mert nem lehet vele választásokat nyerni

Elszólta magát Karácsony: csak azért nem kampányolnak a migránsok jogaival, mert nem lehet vele választásokat nyerni

  • Minden hazug baloldali lelepleződik.
  • A Zeitnak azt mondta, mind a hat ellenzéki pártnak fontosak a bevándorlók jogai, benne is van a programjukban, de ezzel nem lehet választásokat nyerni.
  • A gyermekvédelmet blöffnek tartja a Főpolgármester.
Bel 2022-02-08 | 13:20
A magyarok 76%-a romlást vagy stagnálást vár Márki-Zay és Gyurcsány kormányzásától

A magyarok 76%-a romlást vagy stagnálást vár Márki-Zay és Gyurcsány kormányzásától

  • Míg a Fidesz-kormányzásról az emberek 64 százaléka azt gondolja, javult a családja anyagi helyzete.
Bel 2022-07-29 | 10:04
Okkal volt gyanús, 10 illegális migránst csempészett

Okkal volt gyanús, 10 illegális migránst csempészett

  • Tolna megyei rendőrök 2022. július 26-án 20 óra 30 perckor – saját észlelés alapján – állítottak meg egy cseh rendszámú Ford Transitot az M9-es autóúton a 8-as kilométerszelvény közelében, Bogyiszló térségében.
  • A kocsit egy magát algírnak valló férfi vezette, aki tíz illegális migránst szállított.  
  • A külföldiek közül nyolcan szír állampolgárnak, ketten pedig irakinak vallották magukat, azonban személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.
  • Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-09-13 | 11:06
A bankok akarata ellenére hosszabbít a kormány a hitelmoratóriumon

A bankok akarata ellenére hosszabbít a kormány a hitelmoratóriumon

  • Könnyebbség ez sokszázezer embernek.