Végig hazudott Jakab az emberverő pribékjéről

Végig hazudott Jakab az emberverő pribékjéről
  • Letagadta, hogy a testőre volna a férfi, aki egy járókelőt fojtófogással vitt a földre.
  • Majd hazudott arról is, hogy a Jobbiknak nincsen szerződése a férfival.
  • Most kiderült: nemrégiben 40 millió forintot fizetett a Jobbik frakciója a testőr cégének.

Egyértelmű, hogy Jakab Péterék hazudnak – reagált a Magyar Nemzetnek Rubi Gergely, a Jobbik egykori parlamenti képviselője, akit egy múlt heti jobbikos hajdúhadházi utcafórumon bántalmaztak, és akiről a Jobbik-elnök azt írta, "szeret lőfegyverrel mászkálni".

A lap információi szerint Lázár Tamás fővárosi Jobbik-elnök emberei lehetnek azok a férfiak, akik a volt képviselőt fojtófogással a földre vitték. Jakab Péter jogi lépéseket ígért, Rubi Gergely szintén. Hazudott Jakab Péter arról, hogy kik voltak azok a személyek, akik egy felvétel tanúsága szerint Hajdúhadházán, a Jobbik-elnök utcafórumán fojtogattak egy járókelőt.

A pártelnök korábban azt állította, "szimpatizánsokról" van szó, csütörtöki Facebook-bejegyzésében viszont már rendezvénybiztosítóként hivatkozott rájuk.

"A fórumomon megjelent egy fickó, akit sokan csak arról ismernek, hogy szeret lőfegyverrel mászkálni. A fórumon zaklatta a választókat, majd megrúgta a munkatársamat. Ezután a fórum lebonyolításáért felelős egyik rendezvénybiztosító tette a dolgát. Köszönöm neki és a rendőrségnek is, hogy utána bent tartották ezt a Fidesz-média szerinti ártatlan, »kutyát sétáltató járókelőt«. A rendbontókkal szemben így kell fellépni. A jogi lépéseket természetesen megtesszük" – írta szó szerint a Jobbik-elnök.



Mint arról beszámoltunk, a Ripost által közzétett videóban az látható, hogy szeptember 2-án, Jakab Péter hajdúhadházi utcafórumán egy kutyát sétáltató járókelőn fojtófogást alkalmaz a Jakab Péter sofőreként is tevékenykedő férfi, több hasonló kaliberű társával együtt. A sértett feljelentést is tett a rendőrségen. Később kiderült, hogy a járókelő Rubi Gergely, aki 2010 és 2014 között a Jobbik hajdú-bihari parlamenti képviselője volt.

A Magyar Nemzet információi szerint a testőrök valójában Lázár Tamás egykori kispesti Jobbik-elnök emberei. Az egykori önkormányzati képviselő, Kispest korábbi közbiztonsági tanácsnoka ma is fontos szerepet tölt be a pártban, jelenleg a budapesti pártszervezet elnöki és regionális igazgatói feladatait látja el. A fővárosi Jobbik Facebook-oldalán közzétett telefonszámon kerestük őt, de amikor a hajdúhadházi incidenst hoztuk szóba, csupán ennyit mondott: "Ez egy téves hívás, én egy másik Lázár Tamás vagyok. Keresse a Jobbik sajtóosztályát!" A jobbikos politikustól lapunk arra lett volna kíváncsi, felismeri-e azokat a személyeket, akik részt vettek az incidensben, valamint Vona Gábor egykori biztonsági őreként szakmailag helyénvalónak tartja-e az eljárást, ami a Ripost felvételén látható.

Négy év alatt mintegy 42 millió forintnyi megbízást kapott a Jobbik frakciójától az a férfi, aki két társával megverte Rubi Gergely volt országgyűlési képviselőt a párt szeptember eleji hajdúhadházi fórumán. Lapunk egyik olvasója ugyanis a Ripost által közzé tett videófelvételen felismerte az elkövetőket, őket meg is nevezte.

Így derült ki, hogy egyikük, Gulicska Mihály nem pusztán szimpatizánsa a Jobbiknak, miként az Jakab Péter pártelnök nyilatkozta a történtek után, hanem éveken keresztül üzleti partnere is volt a pártnak. A parlament honlapján található nyilvános szerződésekből egyértelműen látszik, hogy 2011 és 2014 között az LKG Starts Kft. nevében Gulicska Mihány összesen kilenc alkalommal kapott megbízást a frakciótól rendezvényszervezésért, valamint annak lebonyolításáért. Az adatokból kiderül, az első két évben csaknem 17 millió forintot, míg 2013-ban összesen mintegy ötmillió forintot juttatott a Jobbik az LKG Starts Kft.-nek.

A legtöbb megbízást 2014-ben adták, hét hónap alatt ugyanis csaknem húszmillió forintot adtak ki a cégnek és Gulicska Mihálynak rendezvényszervezésre. Az aláírók között megtalálható Farkas Gergely, Vona Gábor, valamint Volner János is. Így nem is csoda, hogy a párt volt alelnöke a minap a Magyar Nemzetnek azt mondta, az egyik támadót biztosan felismeri. Gulicska Mihályról, valamint az LKG Starts Kft.-ről korában a 444.hu is cikkezett, amikor a Jobbik pénzköltéseit vette sorra.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-12-13 | 11:04
Cseh Katalin egy jelentésen dolgozott, de nem azon, ami az EU-s források megcsapolását lehetetlenítené el

Cseh Katalin egy jelentésen dolgozott, de nem azon, ami az EU-s források megcsapolását lehetetlenítené el

  • Deutsch Tamás és Hollik István is felszólította a képviselőnőt, hogy mondjon le mandátumáról a hozzá kapcsolódó EU-s pályázati botrány miatt, de a füle botját nem mozdítja a képviselő.
  • Mintha nem is lenne botrány, NAV-nyomozás és GVH-vizsgálat.
Botrány 2021-11-28 | 13:14
Az ellenzéki cselédmédia óriásit hazudott Kövér beszédéről

Az ellenzéki cselédmédia óriásit hazudott Kövér beszédéről

  • Olyan gondolatokat adtak a szájába, amiket nem mondott el.
Botrány 2021-05-17 | 10:41
Jeffrey Epstein, a különös körülmények között öngyilkosságot elkövető hírhedt pedofil a New York-i otthonában tartott több tucat 'férfiklub' jellegű találkozó során tanácsokat adott Bill Gatesnek, hogyan vessen véget Melindával kötött 'toxikus' házasságának - állítja egy új jelentés

Jeffrey Epstein, a különös körülmények között öngyilkosságot elkövető hírhedt pedofil a New York-i otthonában tartott több tucat 'férfiklub' jellegű találkozó során tanácsokat adott Bill Gatesnek, hogyan vessen véget Melindával kötött 'toxikus' házasságának - állítja egy új jelentés

  • Jeffrey Epstein, aki a börtönben halt meg, miközben gyermekekkel kapcsolatos szexuális bűncselekmények miatt a bírósági tárgyalására várt, állítólag házassági tanácsokat adott a 65 éves Bill Gates technológiai mogulnak.
  • A két férfi több tucatszor találkozott Epstein 77 millió dolláros Upper East Side-i villájában, sokkal gyakrabban, mint ahogyan azt korábban tudni lehetett - számol be a The Daily Beast.
  • A találkozók gyakran hasonlítottak egy 'férfiklub' légköréhez, ahol a pár Gates házasságáról pletykált egy olyan személy szerint, aki részt vett ezeken a találkozókon.
  • A Daily Beast forrása szerint a férfiak 'nagyon közel álltak egymáshoz'.
  • Gates szóvivője szerint a jelentés "félreérthető".
Botrány 2021-05-17 | 18:02
A német Karácsony - kérdőjelek és kínos magyarázkodás a német zöldek kancellárjelöltjének alap- és mesterképzésével kapcsolatban

A német Karácsony - kérdőjelek és kínos magyarázkodás a német zöldek kancellárjelöltjének alap- és mesterképzésével kapcsolatban

  • Úgy tűnik, a baloldali zöldek lételeme a sunnyogás a diplomáról, a nyelvtudásról, a tudományos fokozatokról vagy éppen a doktori címekről.
  • Annalena Baerbock saját maga helyezte a tudományos pályafutását a kampány középpontjába.
  • Egy berlini blogger azonban észrevett egy ellentmondást az önéletrajzában: Baerbock honlapján azt állítja, hogy van egy londoni mesterdiplomája nemzetközi jogból, de nincs diplomája korábbi hamburgi politikatudományi és közjogi tanulmányaiból.
  • Ez felháborodást váltott ki a Twitteren: vajon egyáltalán nem is fejezte be egyetemi alapképzését Hamburgban a zöldek jelöltje? 
  • Ha ez történt, akkor mégis hogyan tudta Londonban elvégezni a mesterképzést?
Botrány 2021-11-16 | 11:25
Anonymus videóján a fővárosi korrupciós szisztéma

Anonymus videóján a fővárosi korrupciós szisztéma

  • Anonymus új videójában ismerteti Gansperger Gyula a fővárosi korrupciós láncolat szereplőit és az ingatlanüzletek köré szőtt "jutalékos" mechanizmust.
  • Elmondja, kik frontolnak vezető városházi politikusokat, beszél a jutalékos (visszaosztásos) rendszerről, Karácsony helyetteséről, Kiss Ambrusról és Bajnai Gordonról is.
  • A volt kormányfő a Gansperger által megnevezett Kiss Ambrust és Tordai Csabát kérte Karácsony stábjába, de Gansperger elmondása szerint Tordai felé nem kell elszámolni anyagi értelemben, csak jogi dolgokkal van elfoglalva.
  • A friss, október 6-i felvételeken felsejlik az utóbbi évek legsúlyosabb korrupciós ügye.
Botrány 2022-02-25 | 16:21
Poligráfos vizsgálat igazolja, hogy kapott vesztegetési pénzeket a szocialista Horváth Csaba

Poligráfos vizsgálat igazolja, hogy kapott vesztegetési pénzeket a szocialista Horváth Csaba

  • Fuzik Zsolt, a SIS Parking Kft. egyik vezetője vállalta a hazugságvizsgálatot.
Botrány 2021-07-20 | 11:10
Momentumos politikus állhat az Anonymous-botrány célkeresztjében

Momentumos politikus állhat az Anonymous-botrány célkeresztjében

  • Két Anonymous-videó érkezett szerkesztőségünkbe vasárnap és hétfőn.
  • Az álarcos alak lebuktatást ígért, de csak annyit árult el, hogy 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi állami közbeszerzést nyert egy politikus cége és "haveri cégek".
  • A BENNFENTES egész éjjel a palyazat.gov.hu oldalon keresgélt, hogy kiről szólhat vajon az Anonymous videó, kérjük, tegyék meg tétjeiket!
Botrány 2021-07-12 | 11:51
Karácsony folytatja uszítását a kínai vakcina ellen

Karácsony folytatja uszítását a kínai vakcina ellen

  • Az ember, aki egy közlekedési dugóval sem bír el, azt állítja, a "gonosz" kormány ráerőszakolta a kínai oltást a 60 évnél idősebb emberekre.
  • Hazudik, ahogy szokott: Magyarországon a koronavírus elleni vakcina felvétele önkéntes, mindenki szabadon dönthet, beoltatja-e magát.
  • Hazudik azért is, mert ha a kínai vakcina nem lenne hatásos, akkor a 3. hullámot nem sikerült volna letörni.
  • És hazudik azért is, mert az utóbbi hetekben kizárólag oltatlanok haltak meg koronavírus-fertőzésben.