Mentegetőzés, hazudozás, és szokásos karácsonyi kenegetés a Partizán-interjúban

Mentegetőzés, hazudozás, és szokásos karácsonyi kenegetés a Partizán-interjúban
  • Kezd elege lenni a konfliktusokból, mondta Karácsony a Partizánnak adott interjújában.
  • Ismét megvédte Tóth Csabát, és újra azt hazudta, nem fenyegette sem őt, sem a családtagjait a zuglói szocialista.
  • Igaz, korábban saját maga mondta ezt el, és erről hangfelvétel is van, ahol ő maga mondja el ezt.
  • A BENNFENTES zuglói forrásoktól azt hallotta, hogy Karácsony több alkalommal panaszkodott nekik is a fenyegetések és a zsarolások miatt.
  • Tehát megint nem mond igazat, de Karácsony esetében ebben semmi meglepő nincsen.

Negyedik miniszterelnök-jelöltként adott interjút a Partizánnak Karácsony Gergely, a beszélgetés péntek este jelent meg a csatornán - írja a Mandiner.

Emlékezetes: korábban Fekete-Győr András ebben a műsorban szerepelt annyira gyengén áprilisban, hogy jelentősen romlottak utána a pozíciói az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folyó harcban. Megjelent itt Márki-Zay Péter is, aki többek között arról beszélt, hogy tart attól, hogy az ellenzék elárulja az előválasztást.

A múlt héten pedig Pálinkás Józseffel készült interjú – három nappal később kiderült, az egykori miniszter nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges 20 000 aláírást, így végleg kiszállt a versenyből.

Ákos és Csaba

Karácsony a műsorban a korai, mediános éveiről, LMP-s korszakáról is beszélt. A nagyjából egyórás műsor felénél került szóba Karácsony zuglói polgármesteri korszaka. Egy ponton Gulyás Márton felvetette, hogy szinte minden kampányban előkerül Karácsonyról egy hangfelvétel.

"Azért nem tudok felelősséget vállalni, hogy minden mondat, amit a barátaimnak mondok, azt valaki felveszi, összevágja, kirakja, és akkor utána én azt hadd ne kommentáljam" – mondta Karácsony a híres elásós hanganyagról, amit szerinte nem munkatársa vett fel. Egyben azt is megerősítette: sem őt, sem a családját nem fenyegette meg Tóth Csaba.

"A Csaba egy kemény harcos. A belső munkákban is az, kifelé is az. Szerintem ő nem sértődik, meg, ha ezt mondom róla, és azért mondom ezt, mert a konfliktusokból már kezd elegem lenni" – jelentette ki Karácsony, aki Gulyás kérdésére leszögezte: Tóth Csabának nincsenek kétes ügyei, ha lennének, nem támogatná.

"Az, hogy az Ákos elindult a Tóth Csabával szemben, annak én azért nem örülök, mert ki fog kapni, pedig az Ákosnak be kellene kerülni a következő Országgyűlésbe" – jósolta meg a zuglói előválasztás eredményét a kerület egykori vezetője.

"Hadházy bizonyított bármit Zugló kapcsán? Nem emlékszem, hogy az Ákos bármit kifúrt volna" – védte meg Tóth Csabát ismét Karácsony.

A DK-probléma

A műsorvezető másik érdekes felvetése a 2018-as választások előtti "szélsőségesen egyenlőtlen" MSZP-DK paktum hátterének megkapargatása volt. Emlékezetes, az akkor még háromszor erősebb szocialista párt 46 helyen lépett vissza Gyurcsányék javára, köztük az ellenzék számára nyerhető budapesti választókerületekben, ezzel hozzásegítve a DK-t, hogy éppen megugorja az öt százalékos parlamenti küszöböt.

"Amikor én miniszterelnök-jelöltként megérkeztem, akkor ez a megállapodás már megvolt. Dönthettem volna úgy, hogy ezt tárgyaljuk újra, de nagyon kevés autoritásom volt ahhoz, hogy ezt megtegyem" – mentegetőzött Karácsony, aki szerint ez „nem is volt annyira rossz deal”.

Arra a felvetésre, hogy a DK ennek köszönheti a politikai túlélését, Karácsony úgy reagált, hogy neki nem volt olyan célja, hogy ne legyen DK-s frakció a 2018-as parlamentben.

Gulyás Márton ezután továbbvitte a DK-s szálat, és felvetette, hogy azóta a Gyurcsány-párt mindig kihasználja Karácsony ingatagságát, mint például akkor, amikor ráindították Kálmán Olgát a budapesti főpolgármesteri előválasztáson.

"A DK igenis kihasználja azokat a helyzeteket, amikor azt érzi, hogy nélküled is képes érvényesíteni a politikai érdekeit" – veti fel a műsorvezető. "Ezzel nem vitatkozom" – érkezett a meglepő válasz Karácsonytól.

Végül szóba került az előválasztás is.

"Bocsánat, de önmagában az, hogy valaki a 2010 előtti kormányok idején közpolitikai szerepet vállalt, ez egy erkölcsi ellehetetlenítését jelenti valakinek?" – válaszolta a főpolgármester arra a vádra, hogy nagy szerepe van a 2010 előtti elit restaurációjában.

"Két fajta politikus van: aki volt már hatalmon, és elkövetett hibákat, illetve aki még nem" – védte meg a posztkommunista balliberális kormányzást a miniszterelnök-jelölt.

Egy esetleges ellenzéki győzelem esetén megvalósuló forgatókönyvekről azt mondta: minden pártnak meghatározó súlya lesz egy kormánykoalícióban, majd párhuzamot vont a mostani budapesti kormányzással, amelyről azt mondta: "Kimegy valaki pisilni, és nincs többségünk".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-02-15 | 14:40
Szétesőben Pálinkás József törpepártja

Szétesőben Pálinkás József törpepártja

  • Korábban még velük akart "konzervatív, jobboldali" pólust létrehozni az ellenzéken belül Márki-Zay Péter.
  • Ez a terve sem sikerült, ráadásul most egy alapító távozott az Új Világ Néppártból.
Bel 2021-08-26 | 10:38
Holland embercsempész-fogás az M1-es autópályán

Holland embercsempész-fogás az M1-es autópályán

  • A holland sofőr, valamint szintén holland társa négy illegális migránst akart Ausztriába juttatni.
Bel 2021-09-30 | 14:49
70 körzet feldolgozása után is vezet Dobrev - Fekete-Győr beszorult 4%-ra

70 körzet feldolgozása után is vezet Dobrev - Fekete-Győr beszorult 4%-ra

  • Fekete-Győr a Budapesten győztes egyéni momentumosok szavazatainak 10%-át kapta csak meg.
  • Ezzel a választók gyakorlatilag kiírták a lila párt elnökét a politikából.
Bel 2021-07-08 | 10:35
Nagy meló vár ma az óbudai balos képviselőkre: dobra kell verniük a kerület értékes ingatlanvagyonát

Nagy meló vár ma az óbudai balos képviselőkre: dobra kell verniük a kerület értékes ingatlanvagyonát

  • Egy, a BENNFENTES által megszerzett tulajdonosi bizottsági meghívó szerint nagy munka vár ma az óbudai baloldali képviselőkre.
  • Az előterjesztések szerint ők is kiárúsítják a kerület ingatlanvagyonát, ahogyan az ígéretek ellenére teszi azt a Pikó vezette Józsefváros, a Baranyi irányította Ferencváros, és a DK-s László Imre polgármester alatt Újbuda.
  • A budapesti, baloldali kerületi önkormányzatok évente milliárdos ingatlanvagyont élnek fel pénzhiányra hivatkozva a 2019-es választások óta, és 2021-ben is ezt tervezik, annak ellenére, hogy zárszámadásaik szerint jelentős pénzösszegeken ülnek, azaz egy szó sem volt igaz abból, hogy a kormány kivéreztette az önkormányzatokat.
  • Az óbudai ingatlaneladások lakásokat, pincéket, üres telkeket, az M7-es autópálya szomszédságában álló hatalmas siófoki területet, és egy igazán értékes, a Bécsi úttól nem messze található, de már a családi házas övezetben, a Laborc közben elterülő, zöldövezeti telekcsoportot érintenek.
Bel 2022-01-19 | 12:17
Közös akció: Nemzetközi vonaton bújkáltak az illegális migránsok

Közös akció: Nemzetközi vonaton bújkáltak az illegális migránsok

  • A szlovák és a magyar rendőrök 2022. január 18-án ellenőriztek egy nemzetközi szerelvényt, amelyen nyolc külföldit igazoltattak.
  • A magukat tunéziai és palesztin állampolgárnak valló utasok jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért előállították őket.
  • Meghallgatásukat követően, a hatályos magyar jogszabályok szerint mindannyiukat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • A Váci Rendőrkapitányság munkatársai a jövőben is folytatják a szlovák rendőrökkel közös járőrszolgálatot.
Bel 2022-05-23 | 11:26
Újabb embercsempész elfogás

Újabb embercsempész elfogás

  • 2022. május 23-án 7 óra 55 perckor egy osztrák honosságú gépkocsit állítottak meg Fertőrákoson, a Fő úton.
  • A járművet egy 25 éves osztrák férfi vezette, rajta kívül az autó utasterében 7 – magukat afgán és tunéziai állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.
  • A járőrök az embercsempészt elfogták, és az illegális migránsokkal együtt a Sopron Rendészeti Integrált Központba előállították.
  • A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • Az osztrák férfival szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.
Bel 2022-03-02 | 10:11
Karácsony embere: el kell zárni az orosz gázt

Karácsony embere: el kell zárni az orosz gázt

  • A gittegylet-kullancspárt Párbeszéd képviselője, Kocsis-Cake Olívió ismét nagyot mondott.
Bel 2021-06-07 | 19:34

Az Oktatási Hivatal is vizsgálódik Karácsony nyelvvizsgája, hiperpasszív angoltudása és adjunktusi munkája miatt

  • Nem csitul a Főpolgármester nyelvtudása és a nemlétező nyelvvizsgája miatti botrány.
  • Az Oktatási Hivatal most azt vizsgálja, hogy lehetett adjunktus Karácsony, ha ahhoz két nyelvvizsga is szükséges?