Mentegetőzés, hazudozás, és szokásos karácsonyi kenegetés a Partizán-interjúban

Mentegetőzés, hazudozás, és szokásos karácsonyi kenegetés a Partizán-interjúban
 • Kezd elege lenni a konfliktusokból, mondta Karácsony a Partizánnak adott interjújában.
 • Ismét megvédte Tóth Csabát, és újra azt hazudta, nem fenyegette sem őt, sem a családtagjait a zuglói szocialista.
 • Igaz, korábban saját maga mondta ezt el, és erről hangfelvétel is van, ahol ő maga mondja el ezt.
 • A BENNFENTES zuglói forrásoktól azt hallotta, hogy Karácsony több alkalommal panaszkodott nekik is a fenyegetések és a zsarolások miatt.
 • Tehát megint nem mond igazat, de Karácsony esetében ebben semmi meglepő nincsen.

Negyedik miniszterelnök-jelöltként adott interjút a Partizánnak Karácsony Gergely, a beszélgetés péntek este jelent meg a csatornán - írja a Mandiner.

Emlékezetes: korábban Fekete-Győr András ebben a műsorban szerepelt annyira gyengén áprilisban, hogy jelentősen romlottak utána a pozíciói az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folyó harcban. Megjelent itt Márki-Zay Péter is, aki többek között arról beszélt, hogy tart attól, hogy az ellenzék elárulja az előválasztást.

A múlt héten pedig Pálinkás Józseffel készült interjú – három nappal később kiderült, az egykori miniszter nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges 20 000 aláírást, így végleg kiszállt a versenyből.

Ákos és Csaba

Karácsony a műsorban a korai, mediános éveiről, LMP-s korszakáról is beszélt. A nagyjából egyórás műsor felénél került szóba Karácsony zuglói polgármesteri korszaka. Egy ponton Gulyás Márton felvetette, hogy szinte minden kampányban előkerül Karácsonyról egy hangfelvétel.

"Azért nem tudok felelősséget vállalni, hogy minden mondat, amit a barátaimnak mondok, azt valaki felveszi, összevágja, kirakja, és akkor utána én azt hadd ne kommentáljam" – mondta Karácsony a híres elásós hanganyagról, amit szerinte nem munkatársa vett fel. Egyben azt is megerősítette: sem őt, sem a családját nem fenyegette meg Tóth Csaba.

"A Csaba egy kemény harcos. A belső munkákban is az, kifelé is az. Szerintem ő nem sértődik, meg, ha ezt mondom róla, és azért mondom ezt, mert a konfliktusokból már kezd elegem lenni" – jelentette ki Karácsony, aki Gulyás kérdésére leszögezte: Tóth Csabának nincsenek kétes ügyei, ha lennének, nem támogatná.

"Az, hogy az Ákos elindult a Tóth Csabával szemben, annak én azért nem örülök, mert ki fog kapni, pedig az Ákosnak be kellene kerülni a következő Országgyűlésbe" – jósolta meg a zuglói előválasztás eredményét a kerület egykori vezetője.

"Hadházy bizonyított bármit Zugló kapcsán? Nem emlékszem, hogy az Ákos bármit kifúrt volna" – védte meg Tóth Csabát ismét Karácsony.

A DK-probléma

A műsorvezető másik érdekes felvetése a 2018-as választások előtti "szélsőségesen egyenlőtlen" MSZP-DK paktum hátterének megkapargatása volt. Emlékezetes, az akkor még háromszor erősebb szocialista párt 46 helyen lépett vissza Gyurcsányék javára, köztük az ellenzék számára nyerhető budapesti választókerületekben, ezzel hozzásegítve a DK-t, hogy éppen megugorja az öt százalékos parlamenti küszöböt.

"Amikor én miniszterelnök-jelöltként megérkeztem, akkor ez a megállapodás már megvolt. Dönthettem volna úgy, hogy ezt tárgyaljuk újra, de nagyon kevés autoritásom volt ahhoz, hogy ezt megtegyem" – mentegetőzött Karácsony, aki szerint ez „nem is volt annyira rossz deal”.

Arra a felvetésre, hogy a DK ennek köszönheti a politikai túlélését, Karácsony úgy reagált, hogy neki nem volt olyan célja, hogy ne legyen DK-s frakció a 2018-as parlamentben.

Gulyás Márton ezután továbbvitte a DK-s szálat, és felvetette, hogy azóta a Gyurcsány-párt mindig kihasználja Karácsony ingatagságát, mint például akkor, amikor ráindították Kálmán Olgát a budapesti főpolgármesteri előválasztáson.

"A DK igenis kihasználja azokat a helyzeteket, amikor azt érzi, hogy nélküled is képes érvényesíteni a politikai érdekeit" – veti fel a műsorvezető. "Ezzel nem vitatkozom" – érkezett a meglepő válasz Karácsonytól.

Végül szóba került az előválasztás is.

"Bocsánat, de önmagában az, hogy valaki a 2010 előtti kormányok idején közpolitikai szerepet vállalt, ez egy erkölcsi ellehetetlenítését jelenti valakinek?" – válaszolta a főpolgármester arra a vádra, hogy nagy szerepe van a 2010 előtti elit restaurációjában.

"Két fajta politikus van: aki volt már hatalmon, és elkövetett hibákat, illetve aki még nem" – védte meg a posztkommunista balliberális kormányzást a miniszterelnök-jelölt.

Egy esetleges ellenzéki győzelem esetén megvalósuló forgatókönyvekről azt mondta: minden pártnak meghatározó súlya lesz egy kormánykoalícióban, majd párhuzamot vont a mostani budapesti kormányzással, amelyről azt mondta: "Kimegy valaki pisilni, és nincs többségünk".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-01-20 | 18:44
Óriási kamu: azt állítja az ellenzék, 470 ezer aláírást gyűjtöttek

Óriási kamu: azt állítja az ellenzék, 470 ezer aláírást gyűjtöttek

 • Csakhogy 2 kérdéshez gyűjtött aláírásokat az ellenzék.
 • Vagyis 235 ezret gyűjtöttek, csak felszorozták a kérdések számával.
 • A 470 ezres szám biztosan Karácsony ötlete volt, az szokott ekkorákat hazudni.
 • A 235 ezer is nagyon nyögvenyelősen, egy hónap alatt jött össze.
 • Mindez azt jelenti, hogy nem lesz a baloldalnak népszavazása április 3-án.
 • Mert ahhoz vasárnapig kellene hitelesíteni a még le sem adott aláírásokat.
Bel 2021-10-08 | 09:43
Koronavírus: a beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb

Koronavírus: a beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb

 • Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, és legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak.
 • Merkely Béla szerint aki oltatlan, az biztosan megfertőződik a koronavírussal.
Bel 2021-07-17 | 13:57
Az UEFA bejelentette, hogy 2023-ban a Puskás Arénában lesz az Európa-Liga döntője!

Az UEFA bejelentette, hogy 2023-ban a Puskás Arénában lesz az Európa-Liga döntője!

 • A hírt Fürjes Balázs ismertette a Facebook oldalán.
Bel 2022-03-25 | 12:01
A 22 éves szerb embercsempész afgán migránsokat bújtatott az autójában

A 22 éves szerb embercsempész afgán migránsokat bújtatott az autójában

 • A Pest megyei rendőrök 2022. március 24-én 21 óra 15 perc körül az M5 autópálya inárcsi pihenőhelyénél vezettek ki egy szerb honosságú kisbuszt, amelyet egy szerb férfi vezetett, a járműben hat külföldi tartózkodott.
 • A magukat afgán állampolgárnak valló emberek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.
 • Az illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2022-05-11 | 12:49
Újabb elfogott embercsempész Balotaszállásnál

Újabb elfogott embercsempész Balotaszállásnál

 • Tovább fokozódik a migrációs nyomás.
Bel 2021-08-04 | 20:23
Újabb embercsempészeket kaptak el Győrnél

Újabb embercsempészeket kaptak el Győrnél

 • Ezúttal Győr térségében fogtak el a megyei határrendészek egy lengyel gépkocsivezetőt, aki hét, magát szír állampolgárnak valló férfit akart illegálisan Ausztriába juttatni.
Bel 2022-01-14 | 09:59
Orbán az infláció elleni harcról: rezsicsökkentés, benzinárstop, kamatstop és élelmiszerárstop

Orbán az infláció elleni harcról: rezsicsökkentés, benzinárstop, kamatstop és élelmiszerárstop

 • Mindezekről a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! c. műsorában beszélt a kormányfő.
Bel 2022-02-25 | 11:57
Fidesz: Márki-Zay Péter belegázolt a kommunizmus áldozataiba és családjaikba is

Fidesz: Márki-Zay Péter belegázolt a kommunizmus áldozataiba és családjaikba is

 • Elképesztő a kormánypárt közleménye szerint, hogy Gyurcsány Ferenc jelöltje cinikusan belemondja a magyarok képébe, hogy ő a kommunisták és a fasiszták jelöltje is.