Mentegetőzés, hazudozás, és szokásos karácsonyi kenegetés a Partizán-interjúban

Mentegetőzés, hazudozás, és szokásos karácsonyi kenegetés a Partizán-interjúban
 • Kezd elege lenni a konfliktusokból, mondta Karácsony a Partizánnak adott interjújában.
 • Ismét megvédte Tóth Csabát, és újra azt hazudta, nem fenyegette sem őt, sem a családtagjait a zuglói szocialista.
 • Igaz, korábban saját maga mondta ezt el, és erről hangfelvétel is van, ahol ő maga mondja el ezt.
 • A BENNFENTES zuglói forrásoktól azt hallotta, hogy Karácsony több alkalommal panaszkodott nekik is a fenyegetések és a zsarolások miatt.
 • Tehát megint nem mond igazat, de Karácsony esetében ebben semmi meglepő nincsen.

Negyedik miniszterelnök-jelöltként adott interjút a Partizánnak Karácsony Gergely, a beszélgetés péntek este jelent meg a csatornán - írja a Mandiner.

Emlékezetes: korábban Fekete-Győr András ebben a műsorban szerepelt annyira gyengén áprilisban, hogy jelentősen romlottak utána a pozíciói az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folyó harcban. Megjelent itt Márki-Zay Péter is, aki többek között arról beszélt, hogy tart attól, hogy az ellenzék elárulja az előválasztást.

A múlt héten pedig Pálinkás Józseffel készült interjú – három nappal később kiderült, az egykori miniszter nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges 20 000 aláírást, így végleg kiszállt a versenyből.

Ákos és Csaba

Karácsony a műsorban a korai, mediános éveiről, LMP-s korszakáról is beszélt. A nagyjából egyórás műsor felénél került szóba Karácsony zuglói polgármesteri korszaka. Egy ponton Gulyás Márton felvetette, hogy szinte minden kampányban előkerül Karácsonyról egy hangfelvétel.

"Azért nem tudok felelősséget vállalni, hogy minden mondat, amit a barátaimnak mondok, azt valaki felveszi, összevágja, kirakja, és akkor utána én azt hadd ne kommentáljam" – mondta Karácsony a híres elásós hanganyagról, amit szerinte nem munkatársa vett fel. Egyben azt is megerősítette: sem őt, sem a családját nem fenyegette meg Tóth Csaba.

"A Csaba egy kemény harcos. A belső munkákban is az, kifelé is az. Szerintem ő nem sértődik, meg, ha ezt mondom róla, és azért mondom ezt, mert a konfliktusokból már kezd elegem lenni" – jelentette ki Karácsony, aki Gulyás kérdésére leszögezte: Tóth Csabának nincsenek kétes ügyei, ha lennének, nem támogatná.

"Az, hogy az Ákos elindult a Tóth Csabával szemben, annak én azért nem örülök, mert ki fog kapni, pedig az Ákosnak be kellene kerülni a következő Országgyűlésbe" – jósolta meg a zuglói előválasztás eredményét a kerület egykori vezetője.

"Hadházy bizonyított bármit Zugló kapcsán? Nem emlékszem, hogy az Ákos bármit kifúrt volna" – védte meg Tóth Csabát ismét Karácsony.

A DK-probléma

A műsorvezető másik érdekes felvetése a 2018-as választások előtti "szélsőségesen egyenlőtlen" MSZP-DK paktum hátterének megkapargatása volt. Emlékezetes, az akkor még háromszor erősebb szocialista párt 46 helyen lépett vissza Gyurcsányék javára, köztük az ellenzék számára nyerhető budapesti választókerületekben, ezzel hozzásegítve a DK-t, hogy éppen megugorja az öt százalékos parlamenti küszöböt.

"Amikor én miniszterelnök-jelöltként megérkeztem, akkor ez a megállapodás már megvolt. Dönthettem volna úgy, hogy ezt tárgyaljuk újra, de nagyon kevés autoritásom volt ahhoz, hogy ezt megtegyem" – mentegetőzött Karácsony, aki szerint ez „nem is volt annyira rossz deal”.

Arra a felvetésre, hogy a DK ennek köszönheti a politikai túlélését, Karácsony úgy reagált, hogy neki nem volt olyan célja, hogy ne legyen DK-s frakció a 2018-as parlamentben.

Gulyás Márton ezután továbbvitte a DK-s szálat, és felvetette, hogy azóta a Gyurcsány-párt mindig kihasználja Karácsony ingatagságát, mint például akkor, amikor ráindították Kálmán Olgát a budapesti főpolgármesteri előválasztáson.

"A DK igenis kihasználja azokat a helyzeteket, amikor azt érzi, hogy nélküled is képes érvényesíteni a politikai érdekeit" – veti fel a műsorvezető. "Ezzel nem vitatkozom" – érkezett a meglepő válasz Karácsonytól.

Végül szóba került az előválasztás is.

"Bocsánat, de önmagában az, hogy valaki a 2010 előtti kormányok idején közpolitikai szerepet vállalt, ez egy erkölcsi ellehetetlenítését jelenti valakinek?" – válaszolta a főpolgármester arra a vádra, hogy nagy szerepe van a 2010 előtti elit restaurációjában.

"Két fajta politikus van: aki volt már hatalmon, és elkövetett hibákat, illetve aki még nem" – védte meg a posztkommunista balliberális kormányzást a miniszterelnök-jelölt.

Egy esetleges ellenzéki győzelem esetén megvalósuló forgatókönyvekről azt mondta: minden pártnak meghatározó súlya lesz egy kormánykoalícióban, majd párhuzamot vont a mostani budapesti kormányzással, amelyről azt mondta: "Kimegy valaki pisilni, és nincs többségünk".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-06-23 | 10:11
Piros-fehér zöldbe öltözött a székesfehérvári Városháza kedd estétől csütörtök reggelig

Piros-fehér zöldbe öltözött a székesfehérvári Városháza kedd estétől csütörtök reggelig

 • A magyar válogatottat biztatja így Székesfehérvár.
 • Ezt Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester jelentette be a Facebookon.
 • Az Operaház, a Groupama, az MTK és a Debreceni Nagyerdei Stadion is csatlakozott a kezdeményezéshez. 
Bel 2021-06-09 | 13:16
Rendületlenül hazudik az ellenzéki cselédmédia: Ferenc pápa találkozni fog Áder Jánossal és Orbán Viktorral is

Rendületlenül hazudik az ellenzéki cselédmédia: Ferenc pápa találkozni fog Áder Jánossal és Orbán Viktorral is

 • Újabb, az ellenzéki sajtó által terjesztett hazugságról derült ki az ellenkezője.
 • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hivatalos közleményben tudatta, hogy a tervek szerint Ferenc pápa budapesti látogatása alkalmával találkozni fog Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel.
 • A közlemény arra is kitér, hogy az elmúlt napokban számos médiumban hamis információkat tettek közzé.
Bel 2021-07-01 | 19:28
Márki-Zay Péter: Tóth Csaba nem erősíti azt, hogy az ellenzék ajánlata tiszta legyen

Márki-Zay Péter: Tóth Csaba nem erősíti azt, hogy az ellenzék ajánlata tiszta legyen

 • Hódmezővásárhely polgármestere ezzel indokolta, miért Hadházyt támogatja a zuglói előválasztáson.
 • Márki-Zay Péter úgy látja, nehéz harc lesz az ellenzéki oldalon is a listás helyekért.
Bel 2021-05-10 | 13:01
Miskolci választókörzete helyett Gyurcsány listájának befutó helyét választhatja Jakab Péter

Miskolci választókörzete helyett Gyurcsány listájának befutó helyét választhatja Jakab Péter

 • Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebook-oldalán jelentette be, nem indul miskolci egyéni választókörzetében.
 • Ez csak arra utalhat, hogy a közös ellenzéki listán fog szerepelni Gyurcsány Ferenc társaságában.
Bel 2021-10-13 | 10:00
Szerdán pirkadat után azonnal folytatódott Márki-Zay ámokfutása

Szerdán pirkadat után azonnal folytatódott Márki-Zay ámokfutása

 • Továbbra is DK-s zsarolásokat emleget, de bizonyítékokat, neveket nem említ.
 • Azt is állítja, Gyurcsány vétózta meg, hogy ott lehessen a hatpárti egyeztetéseken.
 • Cserébe Gyurcsány jegyzőkönyveket lobogtat, melyekben nem szerepel, hogy Márki-Zay ott akarna ülni az asztalnál.
Bel 2021-09-26 | 14:15
Előválasztási részvételi rekordok - bemondásra, bizonyítékok nélkül

Előválasztási részvételi rekordok - bemondásra, bizonyítékok nélkül

 • Napok óta lelkendezik a hazai, az ellenzéket maradéktalanul kiszolgáló liberális média, hogy sorra dőlnek meg a részvételi rekordok az előválasztáson.
 • Csakhogy az ellenzék semmiféle bizonyítékot nem szolgáltat a részvételre, az állítólagos rekordokat bemondásra terjeszti az ellenzéki média.
 • Az előválasztás részvételi adatai ugyanis egyáltalán nincsenek hitelesítve még egy közjegyzővel sem, vagyis az ellenzék azt mond, amit csak akar.
 • Az ellenzéki média pedig szolgaian teríti az ellenőrizetlen, hitelesítetlen információkat.