Berlin: zavarta az afgánt a dolgozó kertésznő, ezért többször nyakon szúrta

Berlin: zavarta az afgánt a dolgozó kertésznő, ezért többször nyakon szúrta
  • Ismét egy "mentálisan sérült" bevándorló az elkövető, de "iszlamista háttérre" utaló jelek is vannak.

Szörnyű jelenetek játszódtak le szombat délután a wilmersdorfi kerület egyik zöldövezetében - tudósít a BILD.

Egy férfi (29) halálosan megsebesített egy nőt (58). Egy 66 éves férfi, aki a segítségére sietett, szintén súlyosan megsérült.

Van-e iszlamista háttere a támadásnak?

A rendőrség vasárnapi közlése szerint a 29 éves afgán 13.30 körül a Prinzregentenstrasse és a Güntzelstrasse sarkán odalépett az 58 éves kertészhez, mert láthatóan zavarta, hogy a nő valamilyen munkát végez.

Ekkor a férfi hirtelen elővett egy kést és leszúrta a nőt!

A nő halálos sérüléseket szenvedett, több szúrás érte a nyakát. A segítségére siető 66 éves férfit is megtámadta a férfi, őt is nyakon szúrta az elkövető, aki szintén súlyosan megsérült. Mindkét áldozatot kórházba szállították, ahol azonnal megműtötték őket. A rendőrség és az ügyészség szerint a 2016 óta Németországban élő férfi mentális betegsége szerepet játszhatott a bűncselekmény elkövetésében.

Martin Steltner, a berlini ügyészség szóvivője a BILD-nek elmondta: "A férfi pszichiátriai kezelés alatt állt Viselkedéséből azonban olyan tények is kiolvashatók, amelyek iszlamista háttérre utalnak". Az elkövetőt a helyszínen letartóztatták. Késő délután elfogatóparancsot adtak ki a 29 éves férfi ellen szándékos emberölési kísérlet és veszélyes testi sértés miatt.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-08 | 19:27
Orbán: Szerbiát az Unióba!

Orbán: Szerbiát az Unióba!

  • Alekszander Vucsics a találkozót követően hangsúlyozta: a nyugat-balkáni térség stabilitásának kiépítésében fontos szerepet vállalt Magyarország, amiért nagyon hálásak.
  • Vucsics rámutatott, hogy a magyar kormány politikája milyen nagy hatással van arra, hogy a vajdasági magyarok és a szerbek viszonya az utóbbi időben kiválónak mondható.
  • Nemzeti alapú konfliktusok az utóbbi években nem történtek Vajdaságban.
Kül 2021-07-31 | 11:11
Berlin: négy sérültje van a késelésnek és a lövöldözésnek

Berlin: négy sérültje van a késelésnek és a lövöldözésnek

  • A dpa információi szerint a rendőrség az arab származású klánokkal való kapcsolatot vizsgálja.
Kül 2021-06-02 | 11:25

370 000 eurót zsákmányolt Tirolban a román bűnbanda, a börtönben ülő két tag egyike feladta a harmadikat: "csak egy kistraktort akartam venni" - védekezett az utóbbi

  • Több mint 100 millió forintnyi árut rabolt össze egy négytagú román bűnbanda 2019-ben Tirolban.
  • Két tagjuk börtönbüntetését tölti, akik közül az egyik feladta a harmadikat is.
  • Ő a bíróság előtt azzal védekezett, semmi köze a betöréses lopásokhoz, ő csak egy kistraktort ment venni, nem is tudott arról, a többiek mire készülnek.