Karácsony a fiát a kiváltságos 1% magániskolájába járatja, de azzal kampányol, a 99%-ot akarja képviselni

Karácsony a fiát a kiváltságos 1% magániskolájába járatja, de azzal kampányol, a 99%-ot akarja képviselni
  • Megint lelepleződött a képmutató és elitista baloldal.
  • Karácsony az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumba íratta fiát.
  • Az éves tandíj 1,32 millió forint.

Úgy képviseli Karácsony a társadalom 99 százalékát, hogy a kiváltságos 1 százalék gimnáziumába íratta fiát, ahol egy tanév költsége több mint 1 millió forintba kerül a szülőknek - deríette ki a KONTRA.

"Eljött szeptember elseje, az iskolakezdés napja. Ez a mi családunk életében is nagy nap, hiszen a fiam ma kezdi meg a gimnáziumot" – büszkélkedett tegnap közzétett Facebook-videójában Karácsony Gergely. Azt azonban nem verte nagydobra a főpolgármester, hogy a kis trónörökös hol folytatja tanulmányait. Nem véletlenül, ugyanis a Kontra információi szerint feleségével az ország egyik legdrágább középiskolájára esett a választásuk.

A KONTRA úgy tudja, Mihály szerdán kezdte meg a tanulmányait a hét évfolyamos Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban (AKG), ahol jelenleg az első évfolyamra, a Raktár utcába jár. Az egyik szülő úgy fogalmazott lapunknak, hogy a diáktársak és a tanárok egy része áhítattal tekint a Karácsony-fiúra, hiszen az édesapja "menő politikus", "a baloldal megmentője."

A politikusgyermek egyes elmondások szerint részt vett az úgynevezett témahéten, így képességeit csak később mutathatja meg élesben. Mint ismert, az AKG közismert baloldali burokképző: a baloldali politikusok, színészek, művészemberek, és médiamunkások előszeretettel járatják gyermekeiket az intézménybe.

Ezt tökéletesen példázza, hogy annak idején Gyurcsány Ferenc is ide íratta be lányát, az iskolát azóta elvégző Annát. A Demokratikus Koalíció elnökén kívül több szocialista és SZDSZ-es politikus is az AKG mellett döntött. Bár az iskola célja induláskor teljesen más volt, mára a baloldali elit érintkezési pontja lett, akik kasztként különülnek el a társadalom más részeitől.

Nem egyszerű belépni ebbe a világba, hiszen a diákoknak előbb túl kell esniük egy szigorú felvételi procedúrán, majd ezek után a szüleiknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. Az AKG honlapján közzétett, a 2021/2022 tanévre vonatkozó megállapodásban az olvasható, hogy az intézménynek az egy tanulóra eső működési költsége átlagosan 2,1 millió forint, az összeget értelemszerűen a nebulók szülein hajtják be.

A KONTRA úgy értesült, az iskola vezetése havi 110 ezer forintban határozta meg a tandíjat Mihályék évfolyamának (a szociálisan rászorulók kérhetnek támogatást), így Karácsonyéknak csak erre a tanévre 1,32 millió forintot kell kiadniuk fiuk taníttatására. Kérdés, hogy ez mennyire illik bele a baloldali politikus jelenleg is futó kampányába, amiben „vidéki szegénylegényként” harcot hirdetett a kiváltságos 1 százalék ellen.

Mindenképpen érdekes, hogy főpolgármester egyébként pár hónapja azt nyilatkozta, nem jön ki a fizetéséből, hogy állandóan luxus étteremben ebédeljen - írja a lap.

Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban igazgatója Horn György, akinek a testvére Gábor, az azóta megszűnt SZDSZ egyik vezető politikusa és nem mellesleg Karácsony egykori mentora volt a Gyurcsány-kormányban. Most a Republikon Alapítvány elnökeként tevékenykedik. Az intézményt a rendszerváltás után Soros György támogatásban részesítette.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-07-28 | 14:36
Sebastian Kurz a migrációról: "Csak meg kell nézni a bűnügyi statisztikákat"

Sebastian Kurz a migrációról: "Csak meg kell nézni a bűnügyi statisztikákat"

  • Az afganisztáni csapatkivonások migrációs hullámokhoz fognak vezetni - figyelmeztet.
  • Kurz azt mondta, hogy Afganisztán problémáit nem lehet megoldani azzal, hogy Németország és Ausztria tömegesen befogad embereket, ahogyan azt 2015-ben tették.
  • "Csak meg kell nézni a bűnügyi statisztikákat. Az itt tapasztalható brutalitás nagy része nem létezett a múltban. A számok nagyon egyértelműek bizonyos csoportok esetében, ami az erőszakos bűncselekményeket, például a nők elleni szexuális erőszakot halmozódását illeti."
  • "Nem akarom ezt a beteges ideológiát importálni Európába" - mondta az osztrák kancellár az iszlamizmusról a Bildnek.
  • "Az elmúlt években rengeteg antiszemitizmust importáltunk Európába, különösen a migrációs hullámok révén. Sok olyan ember jött hozzánk, akik egyértelműen homofóbok, és akik nem feltétlenül támogatják a nők jogait."
Sztori 2021-11-02 | 15:43
Luxus 46 hektáron: a Bige-birtok a nyíregyháziak által kedvelt Sóstó közepén terül el

Luxus 46 hektáron: a Bige-birtok a nyíregyháziak által kedvelt Sóstó közepén terül el

  • Saját vadaspark, tórendszer, helikopter-leszállópálya és teniszpálya is tartozik a körbekerített, quados őrök által ellenőrzött birtokhoz.
  • A baloldali vörösbáró mostanában azzal került be a hírekbe, hogy megüzente az ellenzéknek a nyilvánosságban: hajlandó a kampányukat fizetni és bármiben támogatni őket.
  • Ez nem lehet független attól, hogy az ügyészség milliárdos hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel gyanúsította meg, és a Gazdasági Versenyhivatal 11 milliárdos bírságot szabott ki rá kartellezés miatt.
  • Míg a többi érintett cég hajlandó volt együttműködni a GVH-val, a Bigéhez tartozó vállalkozások nem.
  • Minden jel arra mutat, a milliárdos baloldali vörösbáró, aki Horn Gyula kormányzása idején különböző privatizációs trükkökkel szerezte meg a vagyonát, politikai védelmet akar az ellenzéktől, és cserébe fizet, mint a katonatiszt.
Sztori 2022-10-23 | 15:52
Az egyenlőtlen infláció újrarajzolja az euróövezet kelet-nyugati szakadékát

Az egyenlőtlen infláció újrarajzolja az euróövezet kelet-nyugati szakadékát

  • A 25%-os kiugrás Észtország árszínvonalát Spanyolország fölé emelte - írja a BLOOMBERG.
  • A bérek azonban lassabban zárkóznak fel, így e két hatás jelentősen sújtja a háztartásokat.
Sztori 2023-01-29 | 12:33
Brutális nyomásgyakorlás: a posztkommunista lengyel miniszterelnök szemet vetett a magyar Leopardokra

Brutális nyomásgyakorlás: a posztkommunista lengyel miniszterelnök szemet vetett a magyar Leopardokra

  • Pénteken a magyar miniszterelnök is azt mondta, ütnek, rúgnak, harapnak, csípnek bennünket, hogy Magyarország is szállítson fegyvereket, de amíg a Fidesz vezeti az országot, ez nem történhet meg, mert a választáskon a magyarok a békére szavaztak.
Sztori 2021-05-30 | 20:20
Miközben a 444 még ünnepli az ellenzéki előválasztást, hétvégén 4 újabb választókerületben mutyizták le a baloldali pártok az "esélyes" jelöltet

Miközben a 444 még ünnepli az ellenzéki előválasztást, hétvégén 4 újabb választókerületben mutyizták le a baloldali pártok az "esélyes" jelöltet

  • Ugyan korábban azt állították az ellenzéki pártok, az előválasztás intézményével az emberek választhatják ki a helyben legszimpatikusabb jelöltet, ebből az ígéretből nem lett semmi.
  • Hétvégén kiderült, újabb négy jelölt veheti biztosra, hogy az ellenzék őt indítja a körzetben: Kálmán Olga, Hajnal Miklós, Szilágyi György, és egy békés megye jobbikos, aki mögé a DK állt be.
  • Közben a 444 a hétvégén még nagy összefoglaló videóban ünnepelte az előválasztást, mintha nem a pártok háttéralkujáról lenne szó.