Tendert nyert Hódmezővásárhelyen a buszos cég, most ők hurcolják Márki-Zayt a kampányban

Tendert nyert Hódmezővásárhelyen a buszos cég, most ők hurcolják Márki-Zayt a kampányban
 • Mindig a leghangosabb korrupcióellenes politikusokról derül ki az összeférhetetlenség.

A hódmezővásárhelyi buszközlekedés működtetésére csaknem százmilliós forintért szerződött Jovány Busz Kft. Volkswagen Transporterével járja az országot a baloldali előválasztási kampányban a polgármester Márki-Zay Péter - írja a Magyar Nemzet.

Ismét azzal a Volkswagen Transporter kisbusszal étkezett Márki-Zay Péter kampánycsapata egy fővárosi utcai fórumra, amellyel hetek óta járja az országot. Hódmezővásárhely polgármestere a baloldali Gyurcsány-show epizodistájaként haknizik az országban, és többször lebukott, mert a miniszterelnök-jelölti előválasztási kampánykörútján rendszeresen az önkormányzattól kapott szolgálati gépjárműveket használja, többnyire a már említett Volkswagen Transportert.

Igaz, ezúttal már óvatosabb volt, a fórum végeztével villamoson távozott a helyszínről. A kisbusz az eredetiség vizsgálata szerint a Jovány Busz Kft. tulajdona, amely a vásárhelyi önkormányzattal csaknem százmillió forintos szerződésben áll – ennyibe kerül évente a városnak a márciusban indult új buszközlekedés.

A csaknem százmilliós megbízás mellett nem is meglepő, hogy a polgármester és munkatársai Jovány Gyula cégének kisbuszával járják az országot az előválasztási kampányban. A csepeli turnén arra sem volt tekintettel a sofőr, hogy egy orvosi rendelő mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyét foglalta el.

A szabályokat a főnöke is nagyvonalúan kezeli, Márki-Zay – miközben naphosszat értekezik a kormányzati lopásról és a Fidesz elszámoltatásáról – természetesnek tartja, hogy az önkormányzati autókat saját politikai céljaira használja. Amikor rajta kapta a sajtó, hogy miniszterelnökjelölt-jelölti kampányára Bács-Kiskun megyébe, Kalocsára és Kecskemétre a szolgálati kisbusszal érkezett, úgy igyekezett mentegetőzni, hogy szerinte azért nincs ezzel probléma, mert utána az ATV-be ment "szerepelni", azaz kampányolni – amit "hivatali célként" határozott meg.

Ezt a sajátos logikát nem osztja a Fidesz helyi képviselője. Cseri Tamás szerint az, hogy Márki-Zay Péter önérdekből, kampánycélra használja a hivatali autót, hivatali infrastruktúrát, egyértelműen lopás. Sőt, Cseri azt is lopásnak – a polgármesteri munkáért kapott közpénz jogosulatlan felhasználásának – ítéli, hogy Márki-Zay a polgármesteri feladatai helyett a nap huszonnégy órájában a miniszterelnök-jelölti kampányát végzi és irányítja – olvasható a képviselő közösségi oldalán. A Tihanyban megrendezett Tranzit fesztiválra a hétvégén szintén egy Škoda Superb autóval érkezett a polgármester, ami szintén önkormányzati szolgálati jármű.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-24 | 11:05
Parázs vita Zuglóban: jogerős elítélttel dolgozik együtt Hadházy?

Parázs vita Zuglóban: jogerős elítélttel dolgozik együtt Hadházy?

 • A zuglói előválasztási pultozás során két férfi odalépett Hadházyhoz és kérdőre vonták, tud-e arról, hogy egyik munkatársát jogerősen elítélték.
Bel 2021-06-06 | 12:02
Újabb visszaléptetés: a momentumos Berg a pártvezetés döntése értelmében Tordai javára lépett vissza

Újabb visszaléptetés: a momentumos Berg a pártvezetés döntése értelmében Tordai javára lépett vissza

 • A New Yorkban született Berg Dániel - aki a CEU-tüntetésekre ejtőernyőzött haza, aztán Budapesten ragadt - bejelentette, hogy a párbeszédes Tordai Bence javára visszalép a II-III. kerületi választókörzetben.
 • Nem önszántából tette ezt, hanem a Momentum vezetése döntött így.
 • Kérdés, hogy fogadja ezt jegyese, a Momentum egykori elnökségének tagja, az Európai Parlamenti képviselő Cseh Katka.
 • Ez már a sokadik lemutyizott visszalépés a baloldali előválasztás előtt, de az ellenzék továbbra is fapofával hazudja, hogy az előválasztásnak igenis van tétje.
Bel 2021-07-08 | 16:32
A nagy hőségben több a tűzeset a mezőgazdaságban

A nagy hőségben több a tűzeset a mezőgazdaságban

 • Már 22 gabonatáblán és 30 tarlón keletkezett tűz.
 • A leégett mezőgazdasági terület nagysága 210 hektár.
Bel 2021-05-19 | 16:06
199 ezer adag Pfizer-vakcinára lehet online időpontot foglalni SMS-értesítés nélkül

199 ezer adag Pfizer-vakcinára lehet online időpontot foglalni SMS-értesítés nélkül

 • 199 ezer adag Pfizer-vakcinára lehet online foglalni a http://eeszt.gov.hu oldalon csütörtökre, péntekre, szombatra és vasárnapra.
Bel 2021-07-12 | 20:27
Karácsony a súgógépes hazudozásról: szerinte az nem ördögtől való

Karácsony a súgógépes hazudozásról: szerinte az nem ördögtől való

 • A Főpolgármester miskolci hakniján súgógépről hazudozott.
 • Néha jól jön egy kis segítség.
 • Legfőbb munkahelyén, a Facebookon pedig megmagyarázta: ez nem ördögtől való.
Bel 2021-07-01 | 12:51

Orbán: Köszönet az egészségügyi dolgozóknak a helytállásért és a szolgálatért! 🙏

 • Semmelweis-napon mondott köszönetet a magyar egészségügyi dolgozóknak a kormányfő.