Tovább oszlik a gittegylet: a tagokkal alig rendelkező Párbeszéd kizárja a szekszárdi képviselőjét

Tovább oszlik a gittegylet: a tagokkal alig rendelkező Párbeszéd kizárja a szekszárdi képviselőjét
  • Az 1%-os Karácsony-párt szekszárdi képviselőjének az a bűne, hogy tenni akar a helyiekért, és nem adja fel az elveit pártutasításra sem.

Elkezdődött Zaják Ritának, a szekszárdi közgyűlésbe a Párbeszéd párt tagjaként bejutó képviselő kizárásáról szóló tárgyalás - írja a Hang.

Ő az az önkormányzati képviselő, aki márciusban kilépett a helyi ellenzéket tömörítő Éljen Szekszárd (ÉSZ) frakcióból, amivel elolvadt a szövetség egyfős közgyűlési többsége. A történtek előzménye, hogy Ács Rezső fideszes polgármester előbb tanácsnoknak nevezte ki Zaják Ritát, majd alpolgármestert akart belőle csinálni, de ezt sem a Fidesz, sem az ÉSZ frakció nem támogatta. A helyben jelentős, személyeskedő vitákat kavaró lépés a Párbeszédnél is kiverte a biztosítékot, a párt ugyanis felfüggesztette Zaják Rita párttagságát.

A Magyar Hang információi szerint az önkormányzati képviselő ügyének tárgyalása az előző héten kezdődött, a párt Etikai és Fegyelmi Bizottsága ugyanis a napokban összeült, döntést azonban nem hozott. Azt, hogy az eljárás nem zárult le, kiderül a Párbeszéd érdeklődésünkre küldött rövid tájékoztatásából is.

Zaják Rita a lapnak megerősítette az információkat, miszerint nem vett részt az Etikai és Fegyelmi Bizottság ülésen. Mint mondta, augusztus 16-án kapott értesítést, hogy elindult az eljárás vele szemben, és felszólították, hogy jelenjen meg 24-én Budapesten a bizottság előtt. Mint mondta, azért nem tudott részt venni az ülésen, mert külföldön tartózkodott, amit már a levél kézhezvételének napján is közölt a párttal. Majd a nyaralásáról e-mailben írta meg észrevételeit.

A képviselő az ellenzéki frakcióból való kilépést azzal magyarázta, hogy a helyi ügyekről kialakult belső viták, és egyes politikai lépések miatt nem tudott együttműködni az ÉSZ frakciójával.

Karácsony Gergely egyébként a múlt héten a Szabad Pécsnek úgy nyilatkozott az ügyről, hogy az etikai bizottságnak kell döntést hoznia, de "a párt elnöksége egyhangú szavazással kérte a politikai bizottságot, hogy folytassa le ezt az eljárást, amelynek a vége nem lehet más sajnos, minthogy a felfüggesztett párttagság is megszűnik, és Ritát kizárjuk a pártunkból."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-06-29 | 14:56
Ismét katonakorú illegális migránsbandát fogtak el

Ismét katonakorú illegális migránsbandát fogtak el

  • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2022. június 29-én 11 óra 20 perckor Kelebia térségében 13 külföldit tartóztattak fel.
  • Magukat afgán állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.
  • A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • Ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2022-02-09 | 09:22
Márki-Zay szétesett: már élő adásban súgnak neki a sajtósai

Márki-Zay szétesett: már élő adásban súgnak neki a sajtósai

  • Az ATV stúdiójában Márki-Zaynak már élő adásban súgnak a kollégái.
  • Elfelejtette ugyanis, hogy pontosan mikor tart évértékelő beszédet.
  • Márki-Zay ezzel a felkészültséggel tartja magát Mesternek, aki egy ország irányítására hivatott.
Bel 2021-09-30 | 20:04
Fekete-Győr hitetlenkedik a szavazatarányok láttán, szerinte "botrányos" hogy ez lett a végeredmény és Dobrev ellen szervezkedik

Fekete-Győr hitetlenkedik a szavazatarányok láttán, szerinte "botrányos" hogy ez lett a végeredmény és Dobrev ellen szervezkedik

  • A BENNFENTES egyik olvasója szerint Fekete-Győr András a budapesti Corvin Caféban üldögélt koraeste hat körül a Corvin téren.
  • Két ismeretlen fiatallal osztotta meg felháborodását a baloldali előválasztás eredményeiről.
  • A lilák súlyosan leszerepelt pártelnöke - aki 80 körzet összesítése után már csak 3%-on áll -, szerint "botrányos", hogy ez lett az eredmény.
  • Érthető a felindultsága, mert a Momentumban ismételten összeomlott a tekintélye: először akkor, amikor felsült a hírhedt Partizán-interjúban.
  • Másodszor akkor, amikor kiderült róla, hogy nem tud rendet tartani a pártban, és ott olyan ügyeskedők jutnak magasra, mint Cseh Katka.
  • Legfrissebb leégése pedig a miniszterelnök-jelölti versengésben országosan elért 3 százalék, aminél kevés megalázóbb történhet vele az életben: a baloldali választóközönség beárazta a tehetségét, a budapesti körzetekben a momentumos jelöltekre leadott szavazatok 10%-át kapta meg; politikai elemzők arról találgatnak, meddig húzhatja a Momentum élén.
  • Orosz Anna, aki fölényesen verte el Gyurcsány jelöltjét, Gy. Németh Erzsébetet, meg is üzente a nyilvánosságon keresztül, hogy ennek az eredménynek senki sem örül, nem sikerült elérni a kitűzött célokat, és ki kell elemezni az okokat.
  • Ennek ellenére Fekete-Győr továbbra is "királycsinálóként" tekint magára, mintha egyáltalán számítana, hogy a rá szavazó 3% hova áll a második fordulóban; és szerinte ő "egy magasabb polcra került" az előválasztással, ahogyan azt a Telexnek nyilatkozta.
  • A két fiatalnak a BENNFENTES olvasója szerint Fekete-Győr kifejtette: "botrányos, hogy ilyen eredmények születtek, ezen változtatni kell, Dobrevet valahogy ki kellene kosarazni".
Bel 2022-02-21 | 11:56
A mélykúti mezőn bujkáltak a migránsok

A mélykúti mezőn bujkáltak a migránsok

  • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2022. február 21-én 7 óra 30 perckor 15 külföldit tartóztattak fel Mélykút térségében.
  • Az illegális migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.
  • A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.