A zuglói Fidesz elnöke: a "mindig bátor" Hadházy amiatt függesztette fel a zugló antikorrupciós vizsgálódást, mert a szocialista Tóth megüzente, hogy "mindenki múltjában lehetnek sötét foltok"

A zuglói Fidesz elnöke: a "mindig bátor" Hadházy amiatt függesztette fel a zugló antikorrupciós vizsgálódást, mert a szocialista Tóth megüzente, hogy "mindenki múltjában lehetnek sötét foltok"
 • Borbély Ádám adott interjút a Mandinernek.
 • A helyi csoportelnök azt mondta a lapnak, Hadházyt elásni vitték a baloldal pártjai Zuglóba.
 • Borbély Ádám utalt arra, hogy Hadházy gyorsan elcsendesedett, amikor Tóth Csaba a múltjában található sötét foltokkal fenyegette meg.
 • A Zuglói Fidesz elnöke azt is elmondta, a helyi Fidesz nem támogatott egy telekértékesítést, míg Hadházy zuglói momentumos szövetségesei igen.

Az előválasztásnak álcázott színjáték eredménye azóta nem lehet igazán kérdés, hogy Gyurcsány Ferenc letette a voksát Tóth Csabára. A szocialisták elmúlt időszakban egyre inkább Döbrögi uramra hasonlító képviselője – ha a bukott miniszterelnök támogatása nem lenne elég – nem csak komoly gazdasági hátteret kalapozott össze magának, de az önkormányzaton keresztül hírhedt mozgósítási képességgel is rendelkezik - mondta Borbély Ádám a Mandinernek.

Ha valaki izgalmakra vágyik, ki kell ábrándítanom. Spoiler következik: érdemes felidézni a zuglói Gyurcsány-show két valóban fontos korábbi sajtóhírét. Először Tóth a rá jellemző módon lengette be, hogy "mindenki múltjában lehetnek sötét foltok". Erre viszonylag gyorsan érkezett a válasz a "mindig bátor" Hadházytól, hogy menten felfüggeszti a zuglói "antikorrupciós nyomozást".

Csak az nem tud olvasni a sorok között, aki nem akar. Vajon milyen dokumentum kerülhetett Tóth Csaba birtokába, amivel így visszakozásra tudta bírni Hadházyt?

Azt hiszem, ha Hadházy nem fogadja el a Gyurcsány által neki kijelölt tisztes vereséget, csak idő kérdése, mikor állhat elő Tóth stábja az imént említett anyaggal.

A kívülállóknak úgy tűnhet, mintha az ellenzéki pártok eleve elásni küldték volna Hadházyt Zuglóba. Persze, addig még lesz pár tiszteletkör. Hadházy természetéből fakad, hogy ezt a neki szánt mellékszerepet nem szívesen viseli.

A közelmúltban egy olyan hazugsággal állt elő, ami a kerületi baloldal saját visszás ügyét, az Angol utca és az Egressy út kereszteződésében található önkormányzati telek eladását próbálta egyszerre az MSZP-re és a Fideszre tolni.

Az sem zavarta, hogy mi a költségvetés elfogadásakor eleve nem is támogattuk a telek eladását, a saját momentumos és civil zugló-s képviselői viszont igen.

Ellenben támogatjuk azt az elképzelést, hogy Kiszuglóban, az érintett telken egy újabb közpark létesüljön, mivel Kiszugló legutóbb 2012-ben átadott zöld parkját is, a Tisza István teret előterjesztőként én magam kezdeményeztem. Továbbra is azt gondolom, hogy a zöld Zuglóban hiszek, nem a vörösben!

A baloldali koalíció a háttérben olyannyira háborítatlanul működik, hogy a szálakat mozgató Tóth Csaba egyesével kenyerezi le Hadházy környezetéből a "megvehető" momentumosokat.

A veszélyhelyzet utolsó napjaiban Horváth Csaba polgármester egyszemélyi döntést hozott arról, hogy Kisné Szivcsovics Nikolett, momentumos önkormányzati képviselő soron kívüli, méltányossági lakáscserét kapjon. A probléma ezzel csak az, hogy a képviselő asszony tiszteletdíja – nyilvános adat – legalább fél millió forint. A kerületben a hosszú várólistán egyedülálló szülők, több beteg gyermekkel évek óta reménytelenül várakoznak. Ebben az ügyben egyébként meg sem szólalt Hadházy Ákos.

Ez is azt mutatja, hogy a baloldali pártok helyi szereplői csak eljátsszák a szembenállást.

Ha valóban komoly szándék lenne a baloldalon a korrupció visszaszorítására, akkor felszámolnák az 5,5 milliárd forintból gazdálkodó, a szocialista gazdasági alpolgármester sógora által vezetett Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt-t (=Vagyonkezelő), és az átláthatóság szellemében a feladatköröket – amennyire csak lehetséges – visszaszerveznék a Polgármesteri Hivatal kötelékébe, ahogy korábban is volt már erre példa.

Napnál is világosabb számomra, hogy a kiszervezés oka az átláthatatlanság, a zavarosban halászás. Én sóval hinteném be az egész "Vagyonkezelőt".

A momentumosok persze alpolgármesterségért, bizottsági elnökségért és bérlakásért cserébe ebben az ügyben is hallgatnak.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-04-22 | 09:18
281 150 fő már a negyedik oltását is felvette

281 150 fő már a negyedik oltását is felvette

 • A beoltottak száma 6 405 472 fő, közülük 6 191 345 fő a második, 3 858 487 fő a harmadik, 281 150 fő már a negyedik oltását is felvette.
 • 2047 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 890 953 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 24 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 776 617 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 68 288 főre csökkent.
 • 1449 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen.
Bel 2021-08-13 | 13:57
Miközben az ellenzék és a cselédmédiája soha nem látott szegénységről hazudozik, egyre többet költenek a magyarok vendéglátásra

Miközben az ellenzék és a cselédmédiája soha nem látott szegénységről hazudozik, egyre többet költenek a magyarok vendéglátásra

 • Csak a szokásos: a hazudozást felülírja a valóság.
 • Míg 2002-2010 között stagnált, illetve csökkent a magyarok turizmus-vendéglátási kiadásainak mértéke, 2010 után itt is jelentős növekedés történt.
 • 2002 és 2010 között 4 százalékkal emelkedett a magyarok által vendéglátásra költött összeg, míg a szálláshelyek tekintetében 5 százalékot csökkent a mutató.
 • Ezzel szemben 2010 és 2019 között 50 százalékkal emelkedett a vendéglátásban és 74 százalékkal a szálláshelyeken megfizetett szolgáltatások értéke.
Bel 2021-06-16 | 17:11
Szabálytalanságok a miskolci momentumos alpolgármester cégeinél

Szabálytalanságok a miskolci momentumos alpolgármester cégeinél

 • Szopkó Tibor cégét ötször ellenőrizték a hatóságok, és mindannyiszor találtak hiányosságokat.
Bel 2021-12-15 | 08:03
Álprobléma: 35 illegális migránst tartóztattak fel Balotaszállásnál

Álprobléma: 35 illegális migránst tartóztattak fel Balotaszállásnál

 • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. december 14-én 20 óra 50 perckor 35 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás közigazgatási területén.
 • Ellenőrzésük során a migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
 • A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2022-06-09 | 12:02
24 illegális migránst csempészett a csomagtartóban

24 illegális migránst csempészett a csomagtartóban

 • 2022. június 9-én 7 óra 6 perc körül az M5 autópálya Inárcsi pihenőjénél állítottak meg egy magyar honosságú kisteherautót, melyet egy szerb férfi vezetett, a járműben 24 külföldi tartózkodott.
 • A magukat szír állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.
 • Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 • A szerb férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.
Bel 2021-10-25 | 15:31
Hat fős, szírekkel teli MigránsTaxi rendőrkézen

Hat fős, szírekkel teli MigránsTaxi rendőrkézen

 • A rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy német rendszámú autót, melyben négy illegális migráns és két embercsempész utazott.
Bel 2021-11-18 | 09:33
6 millió beoltott, 833 ezer gyógyult

6 millió beoltott, 833 ezer gyógyult

 • A beoltottak száma 6 013 007 fő, közülük 5 784 958 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 714 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.
 • 10 767 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 987 199 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 131 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 833 416 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 121 138 főre emelkedett.
 • 5969 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 606-an vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2021-10-21 | 10:41
62 illegális migránst fogtak el egy 700 fős kisvárosban

62 illegális migránst fogtak el egy 700 fős kisvárosban

 • A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve 2021. október 21-én 7 óra 30 perckor 62 illegális migránst tartóztattak fel Öttömös külterületén.
 • Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, szomáliai és egyiptomi állampolgárnak valloták magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.