A zuglói Fidesz elnöke: a "mindig bátor" Hadházy amiatt függesztette fel a zugló antikorrupciós vizsgálódást, mert a szocialista Tóth megüzente, hogy "mindenki múltjában lehetnek sötét foltok"

A zuglói Fidesz elnöke: a "mindig bátor" Hadházy amiatt függesztette fel a zugló antikorrupciós vizsgálódást, mert a szocialista Tóth megüzente, hogy "mindenki múltjában lehetnek sötét foltok"
  • Borbély Ádám adott interjút a Mandinernek.
  • A helyi csoportelnök azt mondta a lapnak, Hadházyt elásni vitték a baloldal pártjai Zuglóba.
  • Borbély Ádám utalt arra, hogy Hadházy gyorsan elcsendesedett, amikor Tóth Csaba a múltjában található sötét foltokkal fenyegette meg.
  • A Zuglói Fidesz elnöke azt is elmondta, a helyi Fidesz nem támogatott egy telekértékesítést, míg Hadházy zuglói momentumos szövetségesei igen.

Az előválasztásnak álcázott színjáték eredménye azóta nem lehet igazán kérdés, hogy Gyurcsány Ferenc letette a voksát Tóth Csabára. A szocialisták elmúlt időszakban egyre inkább Döbrögi uramra hasonlító képviselője – ha a bukott miniszterelnök támogatása nem lenne elég – nem csak komoly gazdasági hátteret kalapozott össze magának, de az önkormányzaton keresztül hírhedt mozgósítási képességgel is rendelkezik - mondta Borbély Ádám a Mandinernek.

Ha valaki izgalmakra vágyik, ki kell ábrándítanom. Spoiler következik: érdemes felidézni a zuglói Gyurcsány-show két valóban fontos korábbi sajtóhírét. Először Tóth a rá jellemző módon lengette be, hogy "mindenki múltjában lehetnek sötét foltok". Erre viszonylag gyorsan érkezett a válasz a "mindig bátor" Hadházytól, hogy menten felfüggeszti a zuglói "antikorrupciós nyomozást".

Csak az nem tud olvasni a sorok között, aki nem akar. Vajon milyen dokumentum kerülhetett Tóth Csaba birtokába, amivel így visszakozásra tudta bírni Hadházyt?

Azt hiszem, ha Hadházy nem fogadja el a Gyurcsány által neki kijelölt tisztes vereséget, csak idő kérdése, mikor állhat elő Tóth stábja az imént említett anyaggal.

A kívülállóknak úgy tűnhet, mintha az ellenzéki pártok eleve elásni küldték volna Hadházyt Zuglóba. Persze, addig még lesz pár tiszteletkör. Hadházy természetéből fakad, hogy ezt a neki szánt mellékszerepet nem szívesen viseli.

A közelmúltban egy olyan hazugsággal állt elő, ami a kerületi baloldal saját visszás ügyét, az Angol utca és az Egressy út kereszteződésében található önkormányzati telek eladását próbálta egyszerre az MSZP-re és a Fideszre tolni.

Az sem zavarta, hogy mi a költségvetés elfogadásakor eleve nem is támogattuk a telek eladását, a saját momentumos és civil zugló-s képviselői viszont igen.

Ellenben támogatjuk azt az elképzelést, hogy Kiszuglóban, az érintett telken egy újabb közpark létesüljön, mivel Kiszugló legutóbb 2012-ben átadott zöld parkját is, a Tisza István teret előterjesztőként én magam kezdeményeztem. Továbbra is azt gondolom, hogy a zöld Zuglóban hiszek, nem a vörösben!

A baloldali koalíció a háttérben olyannyira háborítatlanul működik, hogy a szálakat mozgató Tóth Csaba egyesével kenyerezi le Hadházy környezetéből a "megvehető" momentumosokat.

A veszélyhelyzet utolsó napjaiban Horváth Csaba polgármester egyszemélyi döntést hozott arról, hogy Kisné Szivcsovics Nikolett, momentumos önkormányzati képviselő soron kívüli, méltányossági lakáscserét kapjon. A probléma ezzel csak az, hogy a képviselő asszony tiszteletdíja – nyilvános adat – legalább fél millió forint. A kerületben a hosszú várólistán egyedülálló szülők, több beteg gyermekkel évek óta reménytelenül várakoznak. Ebben az ügyben egyébként meg sem szólalt Hadházy Ákos.

Ez is azt mutatja, hogy a baloldali pártok helyi szereplői csak eljátsszák a szembenállást.

Ha valóban komoly szándék lenne a baloldalon a korrupció visszaszorítására, akkor felszámolnák az 5,5 milliárd forintból gazdálkodó, a szocialista gazdasági alpolgármester sógora által vezetett Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt-t (=Vagyonkezelő), és az átláthatóság szellemében a feladatköröket – amennyire csak lehetséges – visszaszerveznék a Polgármesteri Hivatal kötelékébe, ahogy korábban is volt már erre példa.

Napnál is világosabb számomra, hogy a kiszervezés oka az átláthatatlanság, a zavarosban halászás. Én sóval hinteném be az egész "Vagyonkezelőt".

A momentumosok persze alpolgármesterségért, bizottsági elnökségért és bérlakásért cserébe ebben az ügyben is hallgatnak.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-11-15 | 13:54
Újabb embercsempész rendőrkézen

Újabb embercsempész rendőrkézen

  • Az M8-as autópálya Fejér megyei szakaszán igazoltatott sofőr, négy illegális migránst szállított járművében.
Bel 2021-08-13 | 10:46
5 millió 669 ezer a beoltott, 104 az új fertőzött

5 millió 669 ezer a beoltott, 104 az új fertőzött

  • Magyarország az elsők között tette lehetővé a 12 év feletti gyermekek oltását, ennek köszönhetően már 200 ezer 12-17 év közötti diákot regisztráltak oltásra és 81%-uk már fel is vette azt.
  • Jelenleg két vakcina alkalmazható a 12-18 év közöttiek oltására: a Pfizer és a Moderna.
Bel 2022-03-14 | 07:26
Árokba borult a 11 illegális migránst bújtató román embercsempész

Árokba borult a 11 illegális migránst bújtató román embercsempész

  • A Bácsbokod Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2022. március 14-én 2 órakor Bácsalmás közigazgatási területén egy román férfival szemben intézkedtek, aki gépkocsijával lesodródott az útról és árokba borult.
  • A járműben 11 – magát szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik mindannyian megsérültek a balesetben.
  • A 23 éves férfi a gyanú szerint a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben - őrizetbe vétele mellett - a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít.
  • Az illegális migránsokat további ellátás céljából kórházba szállították.
Bel 2021-06-22 | 11:18
Karácsony minden nap a 99 százalékért aggódik, a Körúton meg tönkremennek a vállalkozások

Karácsony minden nap a 99 százalékért aggódik, a Körúton meg tönkremennek a vállalkozások

  • Karácsonyék ugyanilyen érzéketlenek voltak a Vámház körúti Vásárcsarnok bérlőivel is.
  • Ők a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt kértek segítséget korábban, de őket is lepattintották.
  • A körúti vállalkozók üzletei sorra bezárnak, mert a parkolás ellehetetlenítésével elveszítették vevőiket.
  • Ennyit számít Karácsonynak az emberek élete, semmit.
Bel 2021-11-11 | 07:28
132(!) illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök az éjszaka során Csongrád-Csanád megyében

132(!) illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök az éjszaka során Csongrád-Csanád megyében

  • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zalai Megyei Rendőr- főkapitányság, a Szegedi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. november 10-én 23 óra 20 perckor 21 fő, 23 óra 45 perckor 15 fő,  november 11-én 1 óra 10 perckor 40 fő, 1 óra 40 perckor 13 fő, 3 óra 5 perckor 14 fő, 5 óra 30 perckor 19 fő és 6 óra 15 perckor 10 fő illegális migránst tartóztattak fel Röszke, Ruzsa, Deszk, Öttömös és Szeged-Gyálarét külterületén.
  • Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, pakisztáni, afgán, jemeni és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
     
     
     
     
     
     
Bel 2022-02-17 | 10:43
Ma délután, pénteken és szombaton újabb oltási akció lesz

Ma délután, pénteken és szombaton újabb oltási akció lesz

  • A beoltottak száma 6 384 828 fő, közülük 6 146 028 fő a második, 3 776 200 fő már harmadik oltását is felvette.
  • 8578 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 738 944 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 115 többségében idős, krónikus beteg,  gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 493 240 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 202 738 főre csökkent.
  • 5062 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 206-an vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2022-03-01 | 15:45
Két román 23 illegális afgán migránst csempészett

Két román 23 illegális afgán migránst csempészett

  • A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőreivel együttműködve 2022. január 4-én, valamivel reggel 3 óra után vontak intézkedés alá egy román honosságú Volkswagen típusú haszongépjárművet Öttömös külterületén.
  • Az autót egy román állampolgárságú férfi vezette, mellette egy szintén román állampolgárságú férfi utazott. Rajtuk kívül a járműben 23 illegális migránst találtak a rendőrök, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
  • A 41 éves sofőrt és 31 éves társát az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók kezdeményezték letartóztatásukat, amelyet a Szegedi Járásbíróság elrendelt.
  • A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.
Bel 2022-07-25 | 13:49
Német sofőr próbálta csempészni az illegális migránsokat

Német sofőr próbálta csempészni az illegális migránsokat

  • Az M5 autópálya inárcsi pihenőjénél vezettek ki egy német honosságú személyautót.
  • A járművet egy 41 éves német állampolgár vezette, az utasérben és a csomagtérben összesen 8 külföldi tartózkodott.
  • Magukat afgán, illetve indiai állampolgárnak valló emberek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.
  • Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.