Németország: Szászországban 2500 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak olyan külföldieket, akiket ki kellett volna toloncolni

Németország: Szászországban 2500 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak olyan külföldieket, akiket ki kellett volna toloncolni
 • Óriási gond, hogy az elutasított menedékkérők nagy részét nem tudják kitoloncolni, így azok az országban maradnak.
 • 2020 végén több mint 230 000 "megtűrt külföldi" tartózkodott Németországban.

Németországban több mint 230 ezer külföldit utasítottak kiutasításra, de "megtűrt" státuszban maradhatnak - írja az RMX.

2021 első félévében a szászországi biztonsági hatóságok mintegy 2500, külföldiek által elkövetett bűncselekmény miatt indítottak nyomozást, köztük számos súlyos bűncselekmény miatt, annak ellenére, hogy számukra már elrendelték Németország elhagyását, de "megtűrt" státuszban mégis maradhattak.

A drezdai tartományi parlament AfD-frakciójának szóvivője, Sebastian Wippel elárulta, hogy a biztonsági hatóságok január elejétől június végéig 2459 ilyen esetet regisztráltak - számolt be a Junge Freiheit.

A "megtűrt külföldiek" azok a menedékkérők, akiknek a kérelmezési eljárása lezárult, és akiknek el kell hagyniuk az országot, de akik esetében a kitoloncolásnak akadályai vannak. A szászországi rendőrségi bűnügyi statisztika szerint a nyomozók több mint 640 erőszakos vagy személyi szabadság elleni bűncselekménnyel gyanúsított "megtűrt" személy ellen indítottak eljárást. A rendőrség több mint 50 szexuális bűncselekmény ügyében is nyomozott az ilyen tartózkodási státusszal rendelkező külföldiek ellen.

Ugyanez volt a helyzet közel 160 súlyosbító körülményekkel elkövetett lopás, mintegy 440 vagyon elleni és hamisítási bűncselekmény, közel 430 egyéb bűncselekmény, valamint több mint 370 mellékbüntetőjog elleni bűncselekmény esetében, a bevándorlási jog megsértése nélkül. 2020 végén több mint 230 000 "megtűrt külföldi" tartózkodott Németországban.

"A szász állampolgárok sok szenvedésétől kímélte volna meg, ha a [szászországi] Michael Kretschmer CDU-s miniszterelnök vezette kormány végre kitoloncolná az ország elhagyására kötelezett menedékkérőket. Botrányos, hogy milyen hanyagul kezelik az állampolgárok biztonságát. Nem szabadna többé toleranciát tanúsítani a menedékkérőkkel szemben, ha eldobják az útlevelüket, és a származási országok már nem akarják visszafogadni a bűnözőket" - mondta Wippel, az AfD párt tagja.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2022-03-25 | 12:37
Zelenszkij alpári módon követelőzik Magyarországtól

Zelenszkij alpári módon követelőzik Magyarországtól

 • Az egykori-táncos komikus nagyon beleélte magát a szerepébe, és miniszterelnök-helyettesén, nagykövetén keresztül folyamatosan követelőzik.
 • Az ukrán elnök provokációjának célja, hogy Magyarországot háborúba rángassa.
Kül 2021-05-27 | 06:49

Svéd határőrség: egy kiskapu miatt nem lehet kitoloncolni a súlyos bűnözőket

 • A súlyos bűnözőket, akiket börtönbüntetésük letöltése után ki kellene toloncolni Svédországból, a törvény egy kiskapuja segíti.
 • A rendőrség országos műveleti osztálya, a Noa szerint 90 százalékuk nem hajlandó elvégezni a Covid-tesztet, így nem is lehet őket kitoloncolni.
 • A svéd mérsékeltek törvénymódosítást javasolnak, hogy a kitoloncolandó személyeket kötelezően lehessen tesztelni lehessen.
 • Azt kockáztatjuk, hogy elveszítjük az ellenőrzést a fölött, hogy ki tartózkodik az országban - mondta Maria Malmer Stenergard, a párt migrációs politikai szóvivője az EXPRESSEN.SE portálnak.
Kül 2021-07-28 | 15:28
Karácsony zöld szövetségesének kínos vesszőfutásáról ír a POLITICO

Karácsony zöld szövetségesének kínos vesszőfutásáról ír a POLITICO

 • Annalena Baerbock, a Zöldek kancellárjelöltje annyira lenullázta magát a kampány kezdetére, hogy a Politico a férfi társelnökről írt egy nagy riportot.
 • Baerbock ugyanazokat a hibákat követte el, mint Karácsony idehaza: hazudott a végzettségéről, kamuzott az önéletrajzában, tízezer eurónyi jövedelmet pedig elfelejtett bevallani.
Kül 2021-05-13 | 12:27
Zöld képmutatás: John Kerry, Biden elnök klímaügyi különleges megbízottja elsimerte, hogy táborokban fogvatartott ujgur rabszolgamunkások állítják elő a napelemek nagy részét, de kell a "tiszta" energia

Zöld képmutatás: John Kerry, Biden elnök klímaügyi különleges megbízottja elsimerte, hogy táborokban fogvatartott ujgur rabszolgamunkások állítják elő a napelemek nagy részét, de kell a "tiszta" energia

 • John Kerry, egykori amerikai elnökjelölt jelenleg az Egyesült Államok elnökének klímaügyi különleges elnöki megbízottja.
 • Hivatalát Joe Biden hozta létre az Egyesült Államok elnökének hivatalán belül.
 • Kerry elismeri, hogy ujgur rabszolgamunkások állítják elő a napelemeket Kínában, azonban szerinte a klímaváltozást ennek ellenére "tiszta" energiaforrásokkal kell kezelni.
 • Kerry azt is elmondta a meghallgatásán, hogy nem vetette fel a rabszolgamunka kérdését Kína klímavédelmi megbízottjának.