Németország: Szászországban 2500 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak olyan külföldieket, akiket ki kellett volna toloncolni

Németország: Szászországban 2500 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak olyan külföldieket, akiket ki kellett volna toloncolni
 • Óriási gond, hogy az elutasított menedékkérők nagy részét nem tudják kitoloncolni, így azok az országban maradnak.
 • 2020 végén több mint 230 000 "megtűrt külföldi" tartózkodott Németországban.

Németországban több mint 230 ezer külföldit utasítottak kiutasításra, de "megtűrt" státuszban maradhatnak - írja az RMX.

2021 első félévében a szászországi biztonsági hatóságok mintegy 2500, külföldiek által elkövetett bűncselekmény miatt indítottak nyomozást, köztük számos súlyos bűncselekmény miatt, annak ellenére, hogy számukra már elrendelték Németország elhagyását, de "megtűrt" státuszban mégis maradhattak.

A drezdai tartományi parlament AfD-frakciójának szóvivője, Sebastian Wippel elárulta, hogy a biztonsági hatóságok január elejétől június végéig 2459 ilyen esetet regisztráltak - számolt be a Junge Freiheit.

A "megtűrt külföldiek" azok a menedékkérők, akiknek a kérelmezési eljárása lezárult, és akiknek el kell hagyniuk az országot, de akik esetében a kitoloncolásnak akadályai vannak. A szászországi rendőrségi bűnügyi statisztika szerint a nyomozók több mint 640 erőszakos vagy személyi szabadság elleni bűncselekménnyel gyanúsított "megtűrt" személy ellen indítottak eljárást. A rendőrség több mint 50 szexuális bűncselekmény ügyében is nyomozott az ilyen tartózkodási státusszal rendelkező külföldiek ellen.

Ugyanez volt a helyzet közel 160 súlyosbító körülményekkel elkövetett lopás, mintegy 440 vagyon elleni és hamisítási bűncselekmény, közel 430 egyéb bűncselekmény, valamint több mint 370 mellékbüntetőjog elleni bűncselekmény esetében, a bevándorlási jog megsértése nélkül. 2020 végén több mint 230 000 "megtűrt külföldi" tartózkodott Németországban.

"A szász állampolgárok sok szenvedésétől kímélte volna meg, ha a [szászországi] Michael Kretschmer CDU-s miniszterelnök vezette kormány végre kitoloncolná az ország elhagyására kötelezett menedékkérőket. Botrányos, hogy milyen hanyagul kezelik az állampolgárok biztonságát. Nem szabadna többé toleranciát tanúsítani a menedékkérőkkel szemben, ha eldobják az útlevelüket, és a származási országok már nem akarják visszafogadni a bűnözőket" - mondta Wippel, az AfD párt tagja.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-12-18 | 10:36
Jobboldali fordulat a német CDU-ban

Jobboldali fordulat a német CDU-ban

 • Harmadszorra sikerrel járt a CDU konzervatív szárnyához tartozó jelölt.
 • Kár, hogy időköben a CDU ellenzékbe szorult, és egy sötétzöld-vörös kormánya lett Németországnak.
Kül 2021-05-18 | 10:41
REKORD - 5000 migráns özönlött be Spanyolország afrikai exklávéjába

REKORD - 5000 migráns özönlött be Spanyolország afrikai exklávéjába

 • A spanyol média szerint az észak-afrikai exklávéba, Ceutába 24 óra alatt több mint 5000 migráns érkezett Marokkóból.
 • Közülük mintegy 1500-an kiskorúak. Az emberek a marokkói Fnideq városából a Földközi-tengeren át úsztak, vagy apálykor a tengerparton is gyalogoltak, egy ember meghalt.

 

Kül 2021-06-03 | 14:59

Kétharmaddal ment át a dán migrációellenes-törvény: az országba érkező menedékkérőket külföldre, akár Európán kívüli országokba telepíthetik át

 • Gyorsan átment a dán migrációellenes törvény: csütörtökön 70:24 arányban szavazta meg azt a dán parlament.
 • A jogszabály felhatalmazza a dán hatóságokat, hogy a királyság területére érkező illegális bevándorlókat egy partnerország területén helyezzék el menedékkérelmük elbírálásának idejére. Ez a partnerország Európa területén kívül is lehet.
 • Ha Dániában nyújt be valaki menedékkérelmet, akkor tudnia kell, hogy visszaküldik egy Európán kívüli országba.
 • Azt reméljük, hogy ennek nyomán az emberek felhagynak a menedékkérelmek benyújtásával Dániában – jelentette ki Rasmus Stoklund, a kormánypárt bevándorlásügyi szóvivője.
Kül 2022-09-22 | 17:02
Visszatért a migrációs válság, figyelmeztet a német lap

Visszatért a migrációs válság, figyelmeztet a német lap

 • Armin Schuster szászországi belügyminiszter: "A menekültek beáramlásával hamarosan szinte lehetetlen lesz megbirkózni".
 • Tizenkét német szövetségi állam időközben kilépett az újonnan érkezők elosztását célzó rendszerből, mert nincs több helyük a befogadásra.