Covidparty: hatalmas gócpontot csinált Barack Obama a 60. születésnapi buliján

Covidparty: hatalmas gócpontot csinált Barack Obama a 60. születésnapi buliján
  • Az Egyesült Államok korábbi elnöke több száz fős magánpartit tartott 60. születésnapján.
  • Eddig 74 fő igazolt Covid-fertőzöttet azonosítottak a területen, a legtöbbet április óta.

Martha's Vineyardon legalább 74 emberen mutatták ki a Covid-19 fertőzést Barack Obama maszk nélküli 60. születésnapi partija óta - ez a legtöbb eset a szigeten április óta, írja a Daily Mail.

Martha's Vineyardon összesen 74 emberen mutatták ki pozitívan a Covid-19-et Barack Obama volt elnök szombati 60. születésnapja óta. Az egészségügyi tisztviselők megjegyzik, hogy még túl korai lenne tudni, hogy a maszk nélküli partik több száz vendége és dolgozója hozzájárult-e a megbetegedések számának megugrásához. 

Martha's Vineyardon összesen 74 emberen mutattak ki pozitív tesztet Barack Obama volt elnök 60. születésnapi extravagáns rendezvénye óta, ami több, mint bármelyik héten április óta.

Az egészségügyi tisztviselők azonban megjegyzik, hogy még túl korai lenne tudni, hogy a több száz vendég és dolgozó, akik a hétvégi maszk nélküli partikra gyűltek össze, hozzájárult-e a megbetegedések számának megugrásához.

Jelenleg nincs tudomásunk az Obama-partival összefüggő megbetegedésekről - mondta Maura Valley, a Tisbury egészségügyi ügynök és az egészségügyi bizottságok szóvivője a DailyMail.com-nak. 'Egy kicsit korai még, és csak átfogó kontaktuskeresés útján fogjuk megtudni'.

Obama szombati születésnapi buliján több százan vettek részt, akik az ország minden tájáról érkeztek, és sátrak alatt gyűltek össze, ahol a partizók táncoltak, ettek és ittak egész éjjel az Edgartownban lévő birtokán.

Csütörtökön a Barn Bowl & Bistroban gyűlt össze barátaival, pénteken pedig csatlakozott egy nagyobb nyitóünnepséghez a luxus Winnetu Oceanside Resortban. 

Obama vasárnap a Beach Road étteremben tartott villásreggelivel folytatta a partit, és a Vineyard Havenben, a víz mellett, egy külön felállított sátor alatt vacsorázott.

Martha's Vineyardon már akkor újabb megbetegedési hullámot tapasztaltak, amikor Obama, aki 500 vendéget készült fogadni kastélyában, bejelentette, hogy a partit "visszaveszik" a kritikák közepette, mivel a Delta koronavírusváltozat elterjedt az egész országban.

A partiját megelőző héten szombatig 48 új esetet jelentettek a szigetről, ami kétszerese az előző hétnek. Az esetek száma azóta minden nap emelkedett: vasárnap hat, hétfőn hét, kedden 10, szerdán 13, csütörtökön 18, pénteken pedig 20 volt.

De annak ellenére, hogy az exelnök ragaszkodott ahhoz, hogy a családján és közeli barátain kívül mindenkit meghívott, 300-400 ember jelent meg a partiján, Jay Z-től és Beyoncétól kezdve Chrissy Teigenen át John Legendig mindenki, mondta a DailyMail.com-nak az eseményen dolgozó egyik munkatárs.

A vendégek közül sokan magánrepülővel érkeztek, és Edgartownban, a sziget fertőzési újraéledésének központjában szálltak meg.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-08-14 | 11:45
TEXAS: a kiskorúak nemváltoztatása gyermekbántalmazás

TEXAS: a kiskorúak nemváltoztatása gyermekbántalmazás

  • Vannak még helyek Nyugaton, ahol nem teljesen idióták a döntéshozók.
Kül 2021-06-16 | 12:07
Energiawende: tavasszal elsősorban szénégetésből származott a német villamosenergia nagy része

Energiawende: tavasszal elsősorban szénégetésből származott a német villamosenergia nagy része

  • Miközben a németek 111 forintot fizetnek kilowattóránként az áramért, az energiafordulat sem sikerül.
Kül 2021-07-22 | 15:40
Német elemzés: az őslakosok kiszorulnak a belvárosokból, mert növekszik a problémás migráció

Német elemzés: az őslakosok kiszorulnak a belvárosokból, mert növekszik a problémás migráció

  • Nyugat-Európában egyre jellemzőbb trend, hogy a helyiek kiszorulnak a nagyvárosok belvárosaiból, és migránsok foglalják el a belvárosokat.
  • Ez a minta Hollandia, Franciaország, Belgium, és most már Németország nyugati részén is.
Kül 2021-07-15 | 18:43
Rasszistának tartják a Wikipédiát, mert "túl sok fehér férfi írja"

Rasszistának tartják a Wikipédiát, mert "túl sok fehér férfi írja"

  • Ezt a német közszolgálati rádióban vitatták meg.
  • A Deutschlandfunk műsorvezetője, Christine Watty is egyetértett ezzel a tézissel.
  • Hangsúlyozta, hogy amikor "fehér férfiak" hozzászólásokat hoznak létre a Wikipédián, az automatikusan "uralmi tudás", amely elnyomja a migránsokat, a sötét bőrűeket és a nőket.