Naponta két csoportos nemi erőszak történik Németországban

Naponta két csoportos nemi erőszak történik Németországban
  • Annak ellenére, hogy Németország összlakosságának mindössze 13,7 százalékát teszik ki, a csoportos nemi erőszak felében külföldiek érintettek.

A Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) adataiból kiderül, hogy a multikulturális Németországban naponta két nőt erőszakolnak meg csoportosan, a gyanúsítottak fele külföldi, írja az RMX.NEWS portál.

A német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) által közzétett legfrissebb bűnügyi adatokból kiderül, hogy a multikulturális Németországban naponta átlagosan két nőt vagy lányt erőszakolnak meg csoportosan, a gyanúsítottak nagyjából felét külföldiek teszik ki.

A nyugtalanító adatokból, amelyeket a Junge Freiheit című német konzervatív folyóirat idézett, kiderül, hogy tavaly 704 csoportos nemi erőszak történt Németország-szerte, míg 2019-ben 710, 2018-ban pedig 649 eset. 

Annak ellenére, hogy Németország összlakosságának mindössze 13,7 százalékát teszik ki, a csoportos nemi erőszakos esetek felében külföldiek érintettek. A hivatalos jelentés megjegyzi, hogy a többségi muszlim országokból, például Afganisztánból, Irakból és Szíriából származó férfiak aránytalanul nagy arányban szerepelnek gyanúsítottként a regisztrált csoportos nemi erőszakos eseteknél.

Az afganisztáni migránsok állítólag különösen felülreprezentáltak az ország csoportos nemi erőszak statisztikáiban. 2018-ban az afgánok Németország lakosságának 0,3 százalékát tették ki, de az országban regisztrált csoportos nemi erőszakok hat százalékában gyanúsított elkövetők voltak. A nemi erőszakok többségére akkor került sor, amikor a migránsok éppen menedékkérelmet nyújtottak be. 

A jelentés nem tért ki arra, hogy a bűncselekmények mekkora hányadát követték el olyan gyanúsítottak, akik második vagy harmadik generációs bevándorlók. 

Geert Mackenroth, a Weisser Ring szászországi áldozatvédő szervezet elnöke szerint a csoportos nemi erőszakot elkövetők uralkodó demográfiai profilja nem különösebben meglepő, tekintve, hogy 2015 óta tömegesen engedtek be katonakorú külföldi férfiakat a Közel-Keletről Németországba - írja az MDR Fernsehen közszolgálati televízió. "Alkalmanként vagy gyakran fiatal külföldi férfiakról van szó, mert természetesen aránytalanul sok ilyen fiatal férfit fogadtunk be a 2015 óta hozzánk érkező lakosságból, akik gyakran egyedül jöttek ide, akiknek nincsenek kötődéseik" - mondta Mackenroth.

Christian Pfeiffer kriminológus a nyugtalanító statisztikákat kommentálva azt mondja, hogy az elkövetők között "mindig ugyanaz az alapminta" van.

"Frusztrált fiatal férfiak, akik kudarcot vallanak" - mondta Pfeiffer. "Olyan kultúrából származnak, amelyben a férfiak egyértelműen domináns szerepet játszanak a társadalomban. Németországban aztán kívülálló szerepben élnek. Észreveszik, hogy nehezen jönnek ki a lányokkal".

A német nőkkel szerzett ismételt, negatív tapasztalatok után elkerülhetetlenül agresszió és erőszak következik - jegyzi meg Pfeiffer, hozzátéve, hogy a fiatal migráns férfiak általában nem találnak saját kultúrájukból származó partnereket, mivel a Közel-Keletről kevés nő jutott el Európába.

A riasztó statisztikák és a nők elleni kegyetlen támadásokról szóló ismételt jelentések ellenére Angela Merkel liberális kormánya alig vagy semmit sem tett a probléma megoldása érdekében. 

Necla Kelek, egy török származású német feminista és nőjogi aktivista felszólította a német kormányt, hogy végre nyíltan foglalkozzon a problémával és azzal, hogy a migráció milyen szerepet játszik a németországi nemi erőszak problémájában.

"A migrációkutatásnak meg kell kérdeznie, hogyan válhat egy fiatal lány olyan férfiak áldozatává, akik más kultúrkörből érkeznek" - mondta Kelek. "A csoportos nemi erőszak a legrosszabb dolog, ami egy nővel történhet. Ha a társadalom magára hagyja őket ezzel, az szinte kiirtja őket".

Martin Reichardt, az Alternatíva Németországért (AfD) parlamenti képviselője a most nyilvánosságra hozott számadatokat kommentálva a Merkel vezette CDU pártot a német lányok és nők védelmének elmulasztása miatt bírálta, mondván: "Ez Németország a Kereszténydemokrata Unió 16 éves kormányzása után. A valódi problémákat, különösen az importált bűnözés problémáit lekicsinylik, és aki megnevezi őket, azt megrágalmazzák".

Amióta Angela Merkel megnyitotta Németország határait, az ország példátlan demográfiai változáson ment keresztül. Ma nagyjából 21,1 millió ember, vagyis Németország lakosságának 26 százaléka minősül "migráns hátterűnek" - derül ki a német szövetségi statisztikai hivatal jelentéséből. 

Migrációs szakértők előrejelzése szerint 2040-re Németország lakosságának legalább egyharmada külföldi hátterű lesz, és az olyan nagyvárosokban, mint Frankfurt, várhatóan a lakosság akár 70 százaléka is migrációs hátterű lesz.

A jelentés néhány nappal azután készült, hogy a rendőrség az alsó-szászországi Leer városában letartóztatott három migránst, két 18 és 20 éves szíriai és egy 21 éves iraki férfit, akik brutálisan megvertek és csoportosan megerőszakoltak egy 16 éves német lányt. A három közel-keleti férfi állítólag a migránsválság első, 2015-ös hulláma során érkezett családjával Németországba.

Májusban öt nigériai, togói, kameruni és Sierra Leone-i migránsnak, akiket egy német tizenéves lány csoportos megerőszakolásával és az eset filmre vételével vádoltak, felfüggesztett büntetést ajánlottak fel, ha beismerik a bűncselekményt, így egyiküknek sem kellett rács mögé kerülnie - számolt be a Remix News.

Beatrix von Storch, a populista Alternatíva Németországért (AfD) párt elnökhelyettese a berlini bíró ajánlatát bírálta, mondván: "És akkor csodálkozunk, hogy miért nem veszik komolyan a jogrendszerünket? Azt akarjuk, hogy #DeutschlandToBeNormal legyen újra. Ami azt jelenti: BÖRTÖN!" 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-06 | 12:28
Hawala banki segítséggel 75 tonna aranyat csempésztek Törökországba Németországból egy szövevényes bűncselekmény-sorozatban

Hawala banki segítséggel 75 tonna aranyat csempésztek Törökországba Németországból egy szövevényes bűncselekmény-sorozatban

  • 1,6 milliárd eurót, vagyis több mint 500 milliárd forintot ér a csempészáru.
Kül 2021-06-14 | 20:52
Új konzervatív hírcsatorna indult Nagy-Britanniában

Új konzervatív hírcsatorna indult Nagy-Britanniában

  • "Ki fogjuk lyukasztani elitünk nagyképűségét... és leleplezzük a cancel culture egyre növekvő támogatását, mint a szólásszabadságra és a demokráciára jelentett fenyegetést" - nyilatkozta a csatorna veterán arca.
Kül 2021-06-13 | 17:59
Arab klánokkal harcol a német rendőrség: zsarolások, drogügyletek, csalások

Arab klánokkal harcol a német rendőrség: zsarolások, drogügyletek, csalások

  • Németországban a nagyvárosok alvilága is arab és muszlim kézre jutott.
  • Minden jelentősebb nagyvárosban a szervezett bűnözés már nem helyi, hanem a bevándorlók ellenőrzése alatt áll.
  • Berlin Keresztapjaként Mahmoud Al-Zeint emlegették, akinek klánják egyik ágát a napokban vették őrizetbe a német hatóságok.
  • A kiterjedt klánok több tízezernyi embert érinthetnek, akik saját törvények szerint élnek, kívül a német jogrenden.
  • A FOCUS most föltárta, hogyan működik az arab alvilág Németországban.
Kül 2022-02-15 | 13:52
Márki-Zay már Manfred Webernek sem kell

Márki-Zay már Manfred Webernek sem kell

  • A lengyel Donal Tusk nyíltan Márki-Zay mögé állt korábban, de ez az Európai Néppártban kicsapta a biztosítékot.
  • Egy CDU-s képviselő azt írta a Twitteren, a Néppártnak nincs nincs egységes álláspontja a magyar ellenzéki jelöltet illetően.
Kül 2022-03-30 | 13:48
Szijjártó: a magyar baloldal csúnyán lebukott

Szijjártó: a magyar baloldal csúnyán lebukott

  • A tárcavezető annak kapcsán mondta ezt, hogy kiderült: titkos tárgyalások folynak Márki-Zay stábja és az ukrán vezetés között.
  • Ukrajnának ugyanis az az érdeke, hogy Magyarországon olyan vezetés legyen, amely katonát ad a háborúba és engedélyezi a fegyverszállításokat.
  • A jelenlegi magyar kormány álláspontja világos: Magyarország nem sodródhat a háborúba.