Naponta két csoportos nemi erőszak történik Németországban

Naponta két csoportos nemi erőszak történik Németországban
 • Annak ellenére, hogy Németország összlakosságának mindössze 13,7 százalékát teszik ki, a csoportos nemi erőszak felében külföldiek érintettek.

A Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) adataiból kiderül, hogy a multikulturális Németországban naponta két nőt erőszakolnak meg csoportosan, a gyanúsítottak fele külföldi, írja az RMX.NEWS portál.

A német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) által közzétett legfrissebb bűnügyi adatokból kiderül, hogy a multikulturális Németországban naponta átlagosan két nőt vagy lányt erőszakolnak meg csoportosan, a gyanúsítottak nagyjából felét külföldiek teszik ki.

A nyugtalanító adatokból, amelyeket a Junge Freiheit című német konzervatív folyóirat idézett, kiderül, hogy tavaly 704 csoportos nemi erőszak történt Németország-szerte, míg 2019-ben 710, 2018-ban pedig 649 eset. 

Annak ellenére, hogy Németország összlakosságának mindössze 13,7 százalékát teszik ki, a csoportos nemi erőszakos esetek felében külföldiek érintettek. A hivatalos jelentés megjegyzi, hogy a többségi muszlim országokból, például Afganisztánból, Irakból és Szíriából származó férfiak aránytalanul nagy arányban szerepelnek gyanúsítottként a regisztrált csoportos nemi erőszakos eseteknél.

Az afganisztáni migránsok állítólag különösen felülreprezentáltak az ország csoportos nemi erőszak statisztikáiban. 2018-ban az afgánok Németország lakosságának 0,3 százalékát tették ki, de az országban regisztrált csoportos nemi erőszakok hat százalékában gyanúsított elkövetők voltak. A nemi erőszakok többségére akkor került sor, amikor a migránsok éppen menedékkérelmet nyújtottak be. 

A jelentés nem tért ki arra, hogy a bűncselekmények mekkora hányadát követték el olyan gyanúsítottak, akik második vagy harmadik generációs bevándorlók. 

Geert Mackenroth, a Weisser Ring szászországi áldozatvédő szervezet elnöke szerint a csoportos nemi erőszakot elkövetők uralkodó demográfiai profilja nem különösebben meglepő, tekintve, hogy 2015 óta tömegesen engedtek be katonakorú külföldi férfiakat a Közel-Keletről Németországba - írja az MDR Fernsehen közszolgálati televízió. "Alkalmanként vagy gyakran fiatal külföldi férfiakról van szó, mert természetesen aránytalanul sok ilyen fiatal férfit fogadtunk be a 2015 óta hozzánk érkező lakosságból, akik gyakran egyedül jöttek ide, akiknek nincsenek kötődéseik" - mondta Mackenroth.

Christian Pfeiffer kriminológus a nyugtalanító statisztikákat kommentálva azt mondja, hogy az elkövetők között "mindig ugyanaz az alapminta" van.

"Frusztrált fiatal férfiak, akik kudarcot vallanak" - mondta Pfeiffer. "Olyan kultúrából származnak, amelyben a férfiak egyértelműen domináns szerepet játszanak a társadalomban. Németországban aztán kívülálló szerepben élnek. Észreveszik, hogy nehezen jönnek ki a lányokkal".

A német nőkkel szerzett ismételt, negatív tapasztalatok után elkerülhetetlenül agresszió és erőszak következik - jegyzi meg Pfeiffer, hozzátéve, hogy a fiatal migráns férfiak általában nem találnak saját kultúrájukból származó partnereket, mivel a Közel-Keletről kevés nő jutott el Európába.

A riasztó statisztikák és a nők elleni kegyetlen támadásokról szóló ismételt jelentések ellenére Angela Merkel liberális kormánya alig vagy semmit sem tett a probléma megoldása érdekében. 

Necla Kelek, egy török származású német feminista és nőjogi aktivista felszólította a német kormányt, hogy végre nyíltan foglalkozzon a problémával és azzal, hogy a migráció milyen szerepet játszik a németországi nemi erőszak problémájában.

"A migrációkutatásnak meg kell kérdeznie, hogyan válhat egy fiatal lány olyan férfiak áldozatává, akik más kultúrkörből érkeznek" - mondta Kelek. "A csoportos nemi erőszak a legrosszabb dolog, ami egy nővel történhet. Ha a társadalom magára hagyja őket ezzel, az szinte kiirtja őket".

Martin Reichardt, az Alternatíva Németországért (AfD) parlamenti képviselője a most nyilvánosságra hozott számadatokat kommentálva a Merkel vezette CDU pártot a német lányok és nők védelmének elmulasztása miatt bírálta, mondván: "Ez Németország a Kereszténydemokrata Unió 16 éves kormányzása után. A valódi problémákat, különösen az importált bűnözés problémáit lekicsinylik, és aki megnevezi őket, azt megrágalmazzák".

Amióta Angela Merkel megnyitotta Németország határait, az ország példátlan demográfiai változáson ment keresztül. Ma nagyjából 21,1 millió ember, vagyis Németország lakosságának 26 százaléka minősül "migráns hátterűnek" - derül ki a német szövetségi statisztikai hivatal jelentéséből. 

Migrációs szakértők előrejelzése szerint 2040-re Németország lakosságának legalább egyharmada külföldi hátterű lesz, és az olyan nagyvárosokban, mint Frankfurt, várhatóan a lakosság akár 70 százaléka is migrációs hátterű lesz.

A jelentés néhány nappal azután készült, hogy a rendőrség az alsó-szászországi Leer városában letartóztatott három migránst, két 18 és 20 éves szíriai és egy 21 éves iraki férfit, akik brutálisan megvertek és csoportosan megerőszakoltak egy 16 éves német lányt. A három közel-keleti férfi állítólag a migránsválság első, 2015-ös hulláma során érkezett családjával Németországba.

Májusban öt nigériai, togói, kameruni és Sierra Leone-i migránsnak, akiket egy német tizenéves lány csoportos megerőszakolásával és az eset filmre vételével vádoltak, felfüggesztett büntetést ajánlottak fel, ha beismerik a bűncselekményt, így egyiküknek sem kellett rács mögé kerülnie - számolt be a Remix News.

Beatrix von Storch, a populista Alternatíva Németországért (AfD) párt elnökhelyettese a berlini bíró ajánlatát bírálta, mondván: "És akkor csodálkozunk, hogy miért nem veszik komolyan a jogrendszerünket? Azt akarjuk, hogy #DeutschlandToBeNormal legyen újra. Ami azt jelenti: BÖRTÖN!" 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-26 | 13:32
ISIS propaganda-anyagokat találtak a würzburgi szomáliai késelőnél

ISIS propaganda-anyagokat találtak a würzburgi szomáliai késelőnél

 • Pénteken koraeste késes támadás történt Würzburg belvárosában, az elkövető a szemtanúk szerint Allahu Akbart rikoltozott.
 • 10 sérült, és 3 áldozat az ámokfutásának mérlege. Az egyik halott egy kisfiú. 3 ember van jelenleg is kórházban, kettejük állapota továbbra is kritikus.
 • Az elkövető nőkre vadászott leginkább, torkon- és nyakonszúrta őket.
 • Seehoffer szövetségi belügyminiszter szerint bátor férfiak és nők megakadályozták, hogy még rosszabb dolgok történjenek.
 • A rendőrség kiérkezéséig ugyanis a würzburgi belváros békés polgárai botokkal és székekkel felfegyverkezve üldözték az elvetemült támadót.
Kül 2021-06-05 | 17:11
Calais: az összecsapások után a rendőrség szombaton folytatta a dzsungelnek nevezett migránstábor kiürítését

Calais: az összecsapások után a rendőrség szombaton folytatta a dzsungelnek nevezett migránstábor kiürítését

 • Pénteken 2016 óta nem látott erőszakos cselekmények történtek Calaisban, a dzsungelnek nevezett migránstáborban.
 • A legalább 650 migráns lakta tábor lakóiból 300 vascsövekkel felszerelkezve támadtak rá a rendőrökre, hetet megsebesítve.
Kül 2021-07-05 | 14:10
Micsoda meglepetés: Soros fizette újságírószervezet listázta a magyar miniszterelnököt

Micsoda meglepetés: Soros fizette újságírószervezet listázta a magyar miniszterelnököt

 • A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró jogvédő szervezet 37 olyan állam- vagy kormányfőt mutatott be, akik erőteljesen fellépnek a sajtószabadság ellen.
 • A "sajtószabadság ragadozóinak" feketelistájára egyetlen uniós vezető került fel: Orbán Viktor magyar miniszterelnök.
 • A magyar kormányfő Jair Bolsonaro brazil elnökkel egyetemben új belépő a listán.
 • A szervezet Soros György egyik háttérszervezete a sok közül.
 • A hírről a teljes "elnyomott", "leigázott", "tönkretetett" ellenzéki média szabadon beszámolt idehaza.
Kül 2021-10-22 | 10:59
Orbán: a Bizottság klímavédelmi tervei megölik az európai középosztályt

Orbán: a Bizottság klímavédelmi tervei megölik az európai középosztályt

 • Márpedig stabil berendezkedés csak széles középosztály megléte mellett képzelhető el, ez a hüvelykszabály a politikában.
 • Orbán szerint az európai klímavitában egyik oldalon a józan ész képviselői, a másikon azok állnak, akik fantazmagóriákat kergetnek.
Kül 2021-06-04 | 09:32
Német Zöldek: "Németországnak a Földközi-tengerből kimentettek negyedét be kellene fogadnia"

Német Zöldek: "Németországnak a Földközi-tengerből kimentettek negyedét be kellene fogadnia"

 • Ahogyan növekszik a Földközi-tengeren átcsempészett "csónakos" migránsok száma, úgy indult meg az Európában megszokott ping-pong a migránsokkal.
 • Kiújult a vita Németországban, hogy mely országnak hány migránst kellene befogadnia.
 • A nagykoalíciós szövetségi kormány ellenzi az önkéntes uniós szétosztásban a német részvételt, a Zöldek szerint egyedül Németországnak be kellene fogadnia az újonnan érkezettek negyedét.
 • A WELT által megkérdezett szakértők azt jelzik előre, hogy a nyári melegben nagyszámú migráns fog útra kelni, és a számuk újra leterheli majd Olaszországot.
 • A német nagypolitika pedig a szövetségi választási kampányra figyel, ősszel ugyanis választások lesznek Németországban.
Kül 2021-05-11 | 11:48
Seehofer német belügyminiszter: "Egyre nyilvánvalóbb, hogy a migránsok száma ismét jelentősen emelkedni fog"

Seehofer német belügyminiszter: "Egyre nyilvánvalóbb, hogy a migránsok száma ismét jelentősen emelkedni fog"

 • Ha túl sok migráns érkezik Németországba, akkor "társadalmi és politikai problémák" merülnek fel - mondta a belügyminiszter.
 • Seehofer különösen a balkáni útvonalat bírálja.