Naponta két csoportos nemi erőszak történik Németországban

Naponta két csoportos nemi erőszak történik Németországban
 • Annak ellenére, hogy Németország összlakosságának mindössze 13,7 százalékát teszik ki, a csoportos nemi erőszak felében külföldiek érintettek.

A Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) adataiból kiderül, hogy a multikulturális Németországban naponta két nőt erőszakolnak meg csoportosan, a gyanúsítottak fele külföldi, írja az RMX.NEWS portál.

A német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) által közzétett legfrissebb bűnügyi adatokból kiderül, hogy a multikulturális Németországban naponta átlagosan két nőt vagy lányt erőszakolnak meg csoportosan, a gyanúsítottak nagyjából felét külföldiek teszik ki.

A nyugtalanító adatokból, amelyeket a Junge Freiheit című német konzervatív folyóirat idézett, kiderül, hogy tavaly 704 csoportos nemi erőszak történt Németország-szerte, míg 2019-ben 710, 2018-ban pedig 649 eset. 

Annak ellenére, hogy Németország összlakosságának mindössze 13,7 százalékát teszik ki, a csoportos nemi erőszakos esetek felében külföldiek érintettek. A hivatalos jelentés megjegyzi, hogy a többségi muszlim országokból, például Afganisztánból, Irakból és Szíriából származó férfiak aránytalanul nagy arányban szerepelnek gyanúsítottként a regisztrált csoportos nemi erőszakos eseteknél.

Az afganisztáni migránsok állítólag különösen felülreprezentáltak az ország csoportos nemi erőszak statisztikáiban. 2018-ban az afgánok Németország lakosságának 0,3 százalékát tették ki, de az országban regisztrált csoportos nemi erőszakok hat százalékában gyanúsított elkövetők voltak. A nemi erőszakok többségére akkor került sor, amikor a migránsok éppen menedékkérelmet nyújtottak be. 

A jelentés nem tért ki arra, hogy a bűncselekmények mekkora hányadát követték el olyan gyanúsítottak, akik második vagy harmadik generációs bevándorlók. 

Geert Mackenroth, a Weisser Ring szászországi áldozatvédő szervezet elnöke szerint a csoportos nemi erőszakot elkövetők uralkodó demográfiai profilja nem különösebben meglepő, tekintve, hogy 2015 óta tömegesen engedtek be katonakorú külföldi férfiakat a Közel-Keletről Németországba - írja az MDR Fernsehen közszolgálati televízió. "Alkalmanként vagy gyakran fiatal külföldi férfiakról van szó, mert természetesen aránytalanul sok ilyen fiatal férfit fogadtunk be a 2015 óta hozzánk érkező lakosságból, akik gyakran egyedül jöttek ide, akiknek nincsenek kötődéseik" - mondta Mackenroth.

Christian Pfeiffer kriminológus a nyugtalanító statisztikákat kommentálva azt mondja, hogy az elkövetők között "mindig ugyanaz az alapminta" van.

"Frusztrált fiatal férfiak, akik kudarcot vallanak" - mondta Pfeiffer. "Olyan kultúrából származnak, amelyben a férfiak egyértelműen domináns szerepet játszanak a társadalomban. Németországban aztán kívülálló szerepben élnek. Észreveszik, hogy nehezen jönnek ki a lányokkal".

A német nőkkel szerzett ismételt, negatív tapasztalatok után elkerülhetetlenül agresszió és erőszak következik - jegyzi meg Pfeiffer, hozzátéve, hogy a fiatal migráns férfiak általában nem találnak saját kultúrájukból származó partnereket, mivel a Közel-Keletről kevés nő jutott el Európába.

A riasztó statisztikák és a nők elleni kegyetlen támadásokról szóló ismételt jelentések ellenére Angela Merkel liberális kormánya alig vagy semmit sem tett a probléma megoldása érdekében. 

Necla Kelek, egy török származású német feminista és nőjogi aktivista felszólította a német kormányt, hogy végre nyíltan foglalkozzon a problémával és azzal, hogy a migráció milyen szerepet játszik a németországi nemi erőszak problémájában.

"A migrációkutatásnak meg kell kérdeznie, hogyan válhat egy fiatal lány olyan férfiak áldozatává, akik más kultúrkörből érkeznek" - mondta Kelek. "A csoportos nemi erőszak a legrosszabb dolog, ami egy nővel történhet. Ha a társadalom magára hagyja őket ezzel, az szinte kiirtja őket".

Martin Reichardt, az Alternatíva Németországért (AfD) parlamenti képviselője a most nyilvánosságra hozott számadatokat kommentálva a Merkel vezette CDU pártot a német lányok és nők védelmének elmulasztása miatt bírálta, mondván: "Ez Németország a Kereszténydemokrata Unió 16 éves kormányzása után. A valódi problémákat, különösen az importált bűnözés problémáit lekicsinylik, és aki megnevezi őket, azt megrágalmazzák".

Amióta Angela Merkel megnyitotta Németország határait, az ország példátlan demográfiai változáson ment keresztül. Ma nagyjából 21,1 millió ember, vagyis Németország lakosságának 26 százaléka minősül "migráns hátterűnek" - derül ki a német szövetségi statisztikai hivatal jelentéséből. 

Migrációs szakértők előrejelzése szerint 2040-re Németország lakosságának legalább egyharmada külföldi hátterű lesz, és az olyan nagyvárosokban, mint Frankfurt, várhatóan a lakosság akár 70 százaléka is migrációs hátterű lesz.

A jelentés néhány nappal azután készült, hogy a rendőrség az alsó-szászországi Leer városában letartóztatott három migránst, két 18 és 20 éves szíriai és egy 21 éves iraki férfit, akik brutálisan megvertek és csoportosan megerőszakoltak egy 16 éves német lányt. A három közel-keleti férfi állítólag a migránsválság első, 2015-ös hulláma során érkezett családjával Németországba.

Májusban öt nigériai, togói, kameruni és Sierra Leone-i migránsnak, akiket egy német tizenéves lány csoportos megerőszakolásával és az eset filmre vételével vádoltak, felfüggesztett büntetést ajánlottak fel, ha beismerik a bűncselekményt, így egyiküknek sem kellett rács mögé kerülnie - számolt be a Remix News.

Beatrix von Storch, a populista Alternatíva Németországért (AfD) párt elnökhelyettese a berlini bíró ajánlatát bírálta, mondván: "És akkor csodálkozunk, hogy miért nem veszik komolyan a jogrendszerünket? Azt akarjuk, hogy #DeutschlandToBeNormal legyen újra. Ami azt jelenti: BÖRTÖN!" 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-27 | 08:30
A megvadult nigériai 9 embert sebesített meg dél-Tirolban

A megvadult nigériai 9 embert sebesített meg dél-Tirolban

 • Pénteken történt az eset, azon a délutánon, amikor a würzburgi szomáliai megölt 3 embert és 10 embert megsebesített.
Kül 2021-06-25 | 20:56
Bajor belügyminiszter: egy kisfiút is leszúrt a szomáliai ámokfutó

Bajor belügyminiszter: egy kisfiút is leszúrt a szomáliai ámokfutó

 • A 3 áldozat közül egy kisfiú.
 • További 10 sérültje van a terrortámadásnak.
 • Közülük 3 vagy 4 főt kritikus állapotban kezelnek az intenzív osztályokon.
Kül 2022-03-25 | 12:37
Zelenszkij alpári módon követelőzik Magyarországtól

Zelenszkij alpári módon követelőzik Magyarországtól

 • Az egykori-táncos komikus nagyon beleélte magát a szerepébe, és miniszterelnök-helyettesén, nagykövetén keresztül folyamatosan követelőzik.
 • Az ukrán elnök provokációjának célja, hogy Magyarországot háborúba rángassa.
Kül 2021-05-17 | 11:01
Egyiptomi-német politológus a WELT-nek: "A politikusok nem értették meg, hogy a migrációval antiszemitizmus is érkezik Németországba"

Egyiptomi-német politológus a WELT-nek: "A politikusok nem értették meg, hogy a migrációval antiszemitizmus is érkezik Németországba"

 • Az Izrael és a Hamász közötti konfliktus kiéleződését követően Németországban a BILD jelentése szerint több városban is antiszemita és a zsidókat szidalmazó tüntetések zajlottak.
 • Német sajtójelentések alapján egyes városokban a migráns fiatalok zsinagógákat is rongáltak.
 • Abdel-Samad egyiptomi-német politológus arról beszélt a WELT-nek, hogyan kerül ez a gyűlölet a német utcákra.
 • Abdel-Samad: "[Az antiszemitizmus] nagyon elterjedt. Sajnos ez az arab világban az oktatás része. Az ide érkező emberek a bőröndjeikben sok konfliktust is magukkal hoznak a hazájukból. Az antiszemitizmus pedig az arab világ oktatáspolitikájának része, hogy úgy mondjam."

 

Kül 2021-08-23 | 11:25
Újabb tűzharc a kabuli reptéren, egy halott

Újabb tűzharc a kabuli reptéren, egy halott

 • Vasárnap is volt lövöldözés, akkor többen haltak meg.
Kül 2021-05-10 | 13:11
Gyimesi György, az OĽaNO politikusa: "Nekünk a visegrádi együttműködés szent"

Gyimesi György, az OĽaNO politikusa: "Nekünk a visegrádi együttműködés szent"

 • Szerencsére a mainstream liberális véleményhegemóniával szemben Szlovákiában is van, aki a józan észt és a V4-ek realitását képviseli.
 • Egyikük Gyimesi György, aki az OĽaNO képviseletében tagja a szlovák törvényhozásnak.