Egymást ölik Zuglóban: Hadházy mutyival vádolja a polgármestert, a szoci polgármester hazudozással vádolja Hadházyt

Egymást ölik Zuglóban: Hadházy mutyival vádolja a polgármestert, a szoci polgármester hazudozással vádolja Hadházyt
  • Egymásnak feszült a Momentum támogatásával induló Hadházy, és a szocialista polgármester Horváth Csaba.
  • Utóbbiról Karácsony azt mondta, neki legalább van annyi esze, hogy tudja, miért lehet börtönbe kerülni.

A zuglói gazdasági bizottság, az MSZP-s Hajdu Flórián alpolgármester előterjesztésére, képviselőtestületi döntés nélkül értékesítette volna az Egressy út és az Angol utca sarkán található, összesen 6300 négyzetméteres két telket - erről posztolt Hadházy Ákos, aki az ellenzéki előválasztáson ebben a körzetben indul a szocialista Tóth Csaba ellen.

A TERVEZETT AKCIÓ AZÉRT FIGYELEMFELKELTŐ, MERT A TELKEK VÉTELÁRA TÖBB MINT SZÁZMILLIÓ FORINTTAL KEVESEBB, MINT A HÁROM ÉVE BECSÜLT ÉRTÉK, A PÁLYÁZATRA PEDIG CSAK EGYVALAKI JELENTKEZETT.

Alapesetben 50 millió forint értékhatár felett a képviselő-testület dönt az ingatlanok értékesítéséről. A nyári szünet miatt azonban június 15 és augusztus 31-e között ezt a jogkört átruházta a gazdasági bizottságra. A környéken élőket senki nem kérdezte meg, ők azonban 800 aláírást gyűjtöttek annak érdekében, hogy a szóban forgó ingatlanokon közpark létesüljön.

Hadházy Ákos arra is felhívta a figyelmet, hogy először 2018-ban merült fel a telkek eladása, akkor még nettó 834 millió, illetve 825 millió forintra becsülték az értéküket. Az ingatlanárak nem csökkentek azóta, a helyi szabályozás pedig akár egy 18,5 méteres, vagyis akár hat emelet magas épület felépítését is lehetővé tenné.

Az egyetlen ajánlattevő Angolkert Lakópark Kft.-t ráadásul egy nappal a pályázat hivatalos kiírása (június 2.) után hozták létre. Az általuk megajánlott vételár mindössze 600 ezer forinttal magasabb, mint a minimálisan meghatározott 709 millió forint. Az ügy kipattanása után nem sokkal az MSZP-s alpolgármester – aki "politikai hecckampánynak" minősítette Hadházy posztját – az előterjesztését visszavonta.

A telkek esetleges későbbi eladásáról rendkívüli testületi ülésen dönthetnek a városatyák. A XIV. kerület önkormányzata írásban reagált Hadházy Ákos állításaira. Közleményükben jelezték, hogy két országos napilapban, Zugló médiafelületein, valamint a hivatal hirdetőtábláin kifüggesztéssel, továbbá az ingatlan.com webes felületén 30 napig hirdették az ingatlanok nyilvános pályázatát.

Csak 2019-ben hat alkalommal írtak ki nyilvános pályázati felhívást, így szó sem lehetett titokban tervezett adásvételről. Arra is felhívták a figyelmet, hogy ha az eladásra szánt ingatlanok nem kelnek el a korábban megszabott magasabb áron, akkor engedni kell a vételárból.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2023-04-19 | 12:37
Karácsony sötétzöld haverjai elintézték: 45%-kal nő az áram ára Észak-Rajna-Vesztfáliában

Karácsony sötétzöld haverjai elintézték: 45%-kal nő az áram ára Észak-Rajna-Vesztfáliában

  • Az utolsó atomerőművek lekapcsolása után radikális díjemelést jelentett be az E-On.
  • Ezzel 190 Forintba fog kerülni egyetlen kWh áram.
Biznisz 2021-05-15 | 16:00
Gyurcsányné leplezetlenül elárulta terveit: TB-befizetéseink egy részét magánszolgáltatókhoz irányítaná

Gyurcsányné leplezetlenül elárulta terveit: TB-befizetéseink egy részét magánszolgáltatókhoz irányítaná

  • Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök által kitaposott ösvényen halad felesége, Gyurcsányné Dobrev Klára is, ez pedig semmi mást jelent, mint az állami egészségügy piacosítását.
  • Gyurcsányné szombaton egy Facebook-videóban az alábbiakat nyilatkozta: "a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként, az új köztársasági kormány nevében azt vállalom, hogy miután feláll az új kormány, lehetővé fogjuk tenni, hogy a biztosítási befizetéseink egy részét magánegészségügyi szolgáltatónál is felhasználhassuk."
  • Férje ugyanezt tervezte kormányon, de terve elbukott.
  • Az állami forrásokból finanszírozott magánegészségügy az egyik legtutibb biznisz: a kockázatot a közös társadalom-biztosítás, az állami TB-kassza vállalja, a hasznot pedig a magánegészségügy szedi.
  • A szocialisták ezzel a módszerrel hoztak helyzetbe és tőkésítettek fel kiváltságos egészségügyi szolgáltatókat, például a CT- és MRI-, azaz a képdiagnosztikai piacot uraló Affidea-csoportot.
  • Gyurcsányné visszatérésével visszatérne az a korszak is, amikor állami pénzből magánszolgáltatók tettek zsebre hatalmas profitot.
Biznisz 2021-11-08 | 19:28
Márki-Zay bejelentkezett Bige pénzére

Márki-Zay bejelentkezett Bige pénzére

  • A baloldal miniszterelnök-jelöltje reméli, hogy 20 dollárnál többet ad Bige, a baloldali oligarcha.
  • De vajon miért amerikia devizában számol Márki-Zay?
Biznisz 2021-11-10 | 18:02
Bigének közel áll a szívéhez Márki-Zay

Bigének közel áll a szívéhez Márki-Zay

  • A privatizáció során meggazdagodott baloldali vörösbáró ismét megüzente Márki-Zaynak, hogy csak kérnie kell.