Az LMP társelnöke, Schmuck Erzsébet kirabolta a nagykátai MSZP-t: magával vitte az MSZP tagnyilvántartását

Az LMP társelnöke, Schmuck Erzsébet kirabolta a nagykátai MSZP-t: magával vitte az MSZP tagnyilvántartását
  • Lehet más a politika?

Az LMP-s Schmuck Erzsébet és az egykori állampárti MSZMP-sekből  álló kampánycsapatának tagjai magukhoz ragadták, és elvitték Nagykátáról az MSZP választókerületi tagnyilvántartását. Több MSZP-tag is attól tart, hogy visszaélnek személyes adataikkal, emiatt az adatvédelmi biztoshoz fordulnak – értesült a Magyar Hírlap.

Botrányos jelenetek játszódtak le Nagykátán, az MSZP pártirodáján, amelyet szívességi alapon a civil Barátság Klub tagjai is használhatnak.

Múlt csütörtökön, augusztus 5-én a klub tagjai éppen jelen voltak, amikor megjelent a hatpárti ellenzéki összefogás országgyűlésiképviselőjelölt-jelöltje, a Lehet Más a Politika társelnöke, Schmuck Erzsébet és az LMP által Schmuck kampányának levezénylésére felkért két szocialista párttag.

Azzal a céllal jöttek, hogy elvigyék az MSZP nagykátai választókerületének támogatói adatbázisát. Ezt azonban hosszas és heves vita után sem kapták meg, mert a helyi MSZP-sek szerint nem jogosultak a lista elvitelére és kezelésére – tudtuk meg Pest megyei forrá­sainktól.

Az MSZP alapszabálya szerint a párt tagjainak és támogatóinak listáját csupán a választókerületi elnökök és az ezzel megbízott "társadalomszervezők" kezelhetik. Ekkor a jelölt és bizalmasai a tagnyilvántartást erővel magukhoz ragadták, és elvitték.

A lap úgy értesült, hogy az MSZP helyi szervezetének jelen lévő tagjai az adatvédelmi biztoshoz fordulnak, mivel párttagként nem járultak hozzá ahhoz, hogy személyes adatai­kat más felhasználhassa és kezelje. Mint lapunknak fogalmaztak, az adatbázissal vissza is lehet élni, hiszen ez a lista akár hamis regisztrációra is alkalmat kínál, és befolyásolhatja az előválasztás eredményét. Hozzátették: az adatbázis párton kívüli felhasználása súlyosan sértheti a személyiségi jogaikat.

A "demokratikus", hatpárti ellenzék LMP-s jelöltje, Schmuck Erzsébet egyébként Gulyás Györggyel, a Magyar Szocialista Munkáspárt egykori nagykátai járásának titká­rával, és Gallai Kálmánnéval, a járási pártbizottság gazdasági tisztségviselőjével hajtotta végre az adatbázis "beszerzését", ők Schmuck kampányának irányítói.

Az előválasztás honlapjának adatai szerint Pest megye 9-es választókerületében Schmuckon kívül jelöltként még senki nem regisztrált az előválasztásra. Jelöltté akkor válhat valaki, ha augusztus 23-ig regisztrál, és az akkor kezdődő ajánlásgyűjtésen összegyűjt négyszáz érvényes támogatói aláírást.

Az előválasztást azonban csak abban az esetben tartják meg, ha egy körzetben legalább két jelölt lesz. A 106 egyéni körzetben szeptember 18–26. között tartják meg az előválasztást.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-02-28 | 14:02
Maffiatempó: 40 milliót kért az MSZP-s, hogy ne támadja meg a tendert

Maffiatempó: 40 milliót kért az MSZP-s, hogy ne támadja meg a tendert

  • Fuzik Zsolt vádalkut kötött hatóságokkal, és sorra dobálja fel a szocialista politikusokat.
  • Állítása szerint Molnár Zsolt azért kapott tőle 40 milliót készpénzben, hogy ne támadják meg egy közbeszerzési győzelmüket.
Botrány 2021-12-02 | 11:27
Még októberben is egyeztetettek a Városháza tervezett eladásáról potenciális befektetőkkel

Még októberben is egyeztetettek a Városháza tervezett eladásáról potenciális befektetőkkel

  • Nem csupán orosz, hanem olasz befektetőknek is megvásárlásra ajánlották a Városházát, még idén októberben is.
  • Az olasz befektetőket képviselő Riccardo Salvatore november 18-án egy email szerint a botrány miatt arra kérte az emailezésben részt vevőket, hogy töröljenek ki mindent.
  • Az emaileket és az eladni tervezett ingatlanok listáját Berki Zsolt előzetesen egy, a BFVK Zrt-ben dolgozó hölgytől kapta meg emailben, tulajdoni lap másolatokkal, pontos paraméterekkel.
  • Ezeket Berki József, Berki Zsolt testvére küldözgette tovább olyan ismerőseinek, akikről azt gondolta, érdekelhetik őket nagyértékű budapesti ingatlanok.
Botrány 2021-09-02 | 16:09
Budai Gyula feljelentette Cseh Katalint

Budai Gyula feljelentette Cseh Katalint

  • Az országgyűlési képviselő költségvetési csalás bűncselekménye miatt tett feljelentést.
  • Dokumentumokat is átadott, amelyek igazolják, hogy Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője érdekeltségébe tartozó céghálózat miként lopta el az európai uniós és az állami támogatásokat.
Botrány 2021-10-06 | 12:17
Márki-Zay Péter bunkó és szexista megjegyzést tett Dobev Klárára

Márki-Zay Péter bunkó és szexista megjegyzést tett Dobev Klárára

  • Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára "női mivolta létére Magyarországon ebben a versenyben ő volt a legsikeresebb politikus" - mondta Márki-Zay az ATV-ben.
  • Márki-Zay szavait nehéz másképp érteni, mint hogy azon lepődött meg, hogy a magyar társadalomban egy nő "női mivolta létére" jó eredményt tud elérni.
Botrány 2022-03-21 | 14:10
Baloldali álhírgyárat leplezett le Kocsis Máté

Baloldali álhírgyárat leplezett le Kocsis Máté

  • A kormánypárt frakcióvezetője az ellenzék sajtótájékoztatóján vett részt, hogy leleplezhesse a hazugságaikat.
Botrány 2021-10-14 | 16:43
Sumákol Karácsony egyesülete, nem árulják el, kik adták össze a bukott kampányra a százmilliót

Sumákol Karácsony egyesülete, nem árulják el, kik adták össze a bukott kampányra a százmilliót

  • A Kilencvenkilenc Mozgalom egyesületbe rögtön a megalakulása után ömlött a pénz.
  • Hogy honnan, azt nem árulja el az átláthatóságra kényes baloldal.
  • Pedig lenne mivel elszámolni, az egyesület a bevallása szerint 70 milliót adott Karácsony több százmillióra rúgó kampányába.