Fiatal párként lakást szeretnél Budapesten? Esélytelen vagy, Karácsonyék minden lakást a hajléktalanoknak adnak

Fiatal párként lakást szeretnél Budapesten? Esélytelen vagy, Karácsonyék minden lakást a hajléktalanoknak adnak
 • Véget ért Budapest első részvételi költségvetéséről szóló szavazása, amit a momentumos főpolgármester-helyettes kezdeményezett.
 • Totális érdektelenség övezte az egészet.
 • De egy lobbi megszavazta, hogy a hajléktalanok kapják a fővárosi lakásokat.

Egy hónapos hosszabbítás ellenére is érdektelenségbe fulladt Karácsony Gergely főpolgármester részvételi költségvetése. A közel kétmillió főt számláló fővárosban mindössze 3902 szavazat érkezett a győztes ötletre - írja a Magyar Nemzet.

A részvételi költségvetés nyerteseinek listája ráadásul arra utal, hogy a főpolgármester szociális és lakhatási tanácsadója, Misetics Bálint lobbija érvényesült. Az ugyanis biztossá vált, hogy az üres fővárosi tulajdonú lakásokat a hajléktalanoknak utalják majd ki a részvételi költségvetés egyik támogatott programjaként.

Számtalan fizetőképes fiatal pár és család várja a lehetőséget, hogy önkormányzati bérleményhez juthasson. Úgy tűnik, a fővárosi ingatlanokkal nem érdemes próbálkozniuk, mert ha komolyan vesszük a napokban lezárult részvételi költségvetés eredményét, az üres lakásokat hamarosan hajléktalanok kapják meg, ugyanis 3902 szavazattal erről döntöttek a szavazók.

Mint ahogy azt a Magyar Nemzet korábban megírta: meglehetősen érdekes döntés ez a budapesti emberek részéről, mert a hajléktalanprojekt olyan intézkedési javaslatokat előzött meg, mint a Népliget megújítása, amely nem került előkelő helyre a szavazáson. Az is érdekes, hogy egyes ötleteket felkarolt egy-egy balliberális polgármester, és arra próbálta buzdítani a szavazóit, hogy voksoljanak ezekre a javaslatokra.

Ilyen projekt volt a hajléktalanok üres lakásokba költöztetése és közillemhelyek létesítése is, utóbbi az előkelő második helyen végzett 3614 szavazattal. A megfizethető lakhatás biztosítása ugyanakkor az ötödik helyen foglal helyet a szavazási eredményekben, és az adatok szerint 1749 embert mozgatott meg.

A szavazatok alapján tehát az albérletben élő családok a maguk boldogulása helyett inkább a hajléktalanok lakhatási gondjait tartják fontosabbnak a fővárosban. A főváros és a főpolgármester egyébként nem reklámozta túl a részvételi költségvetést, az NGO-k ezáltal viszonylag kevés szavazattal legitimációt szerezhettek a társadalmat ugyancsak megosztó kérdésekben. Mostantól legalábbis Karácsony azt mondhatja, hogy ezekre a célokra szavaztak az emberek.

Mint ismert: a főpolgármester Misetics Bálintot, a Város Mindenkié szervezet oszlopos tagját választotta szociális főtanácsadójává. Az aktivista városházi munkásságát botrányok tarkítják, például a járványra hivatkozva további menedékhelyeket kívánt nyitni a fővárosban, miközben eddig is kihasználatlanok voltak a hajléktalanszállók Budapesten. Amikor kiderült, hogy a főváros lakossága nem kér az újabb szállóból, a Városháza egyik kihasználatlan szárnyában próbáltak megnyitni egy hajléktalanellátót.

Emlékezetes az is, hogy a Kőbányai úton, egy fővárosi tulajdonú bérházba is hajléktalanokat költöztettek be a lakók mellé. Több mint meglepő, hogy most is a hajléktalanok ügye lett hangsúlyos a részvételi költségvetés projektjei közül, miközben a gyalogosátkelők biztonságosabbá tételére csupán közel háromszázan voksoltak, és kevés szavazatot kapott a mozgólépcsők létesítésének javaslata a forgalmasabb aluljárókba, vagy az értékmegőrzők telepítését célzó projekt a margitszigeti futóknak.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-10-18 | 08:14
DK-szóvivő: a Jobbik mellett a DK tudta stabilizálni a saját pozícióit

DK-szóvivő: a Jobbik mellett a DK tudta stabilizálni a saját pozícióit

 • A Demokratikus Koalíció csillapítja a várakozásokat.
Bel 2022-03-02 | 13:49
Újra megerősítette a baloldal: ők fegyvert szállítanának Ukrajnába

Újra megerősítette a baloldal: ők fegyvert szállítanának Ukrajnába

 • A DK-s Rónai Sándor az ATV-ben sajnálkozott, hogy Magyarország nem szállít fegyvereket Ukrajnába.
 • Közben a magyar kormány minden erővel el akarja kerülni a háborút, ezért sem szállít fegyvereket Ukrajnába, és ezért nem engedi, hogy az ország területén fegyverszállítmányok haladjanak át.
Bel 2021-09-22 | 09:52
Visszatérnek az iskolai oltóorvosok, folyamatosan növekszik az átoltottsági mutató

Visszatérnek az iskolai oltóorvosok, folyamatosan növekszik az átoltottsági mutató

 • Ezen a héten visszatérnek az oltóorvosok az iskolába, hogy beadják a második oltásokat a tanév elején beoltott diákoknak.
 • Emellett ez a még beoltatlan 12 év feletti diákok számára is újabb lehetőség az oltás felvételére. 
Bel 2021-12-21 | 14:14
Novák Katalin személyében először lehet női köztársasági elnöke Magyarországnak

Novák Katalin személyében először lehet női köztársasági elnöke Magyarországnak

 • A pletykát Orbán Viktor erősítette meg a Kormányinfón.
 • Eszerint a Fidesz elnöksége Novák Katalint javasolja a Fidesz frakciójának, hogy az Országgyűlés őt jelölje köztársasági elnöknek.
Bel 2022-01-13 | 10:00
18 fős MigránsTaxi Kiskunfélegyháznál

18 fős MigránsTaxi Kiskunfélegyháznál

 • A Kiskunfélegyház Rendőrkapitányság járőrei 2022. január 13-án 7 óra 45 perckor az 5402-es út 88-as kilométerénél intézkedés alá vontak egy lengyel honosságú kisteherautót, amelyet egy 24 éves férfi vezetett.
 • Az ellenőrzés során a járőrök a jármű rakterében 17 külföldit találtak, akik török és afgán állampolgárnak vallották magukat.
 • A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
 • A férfit előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.
 • A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-10-06 | 12:09
A totális leégés után Fekete-Győr feladta "királycsináló" ábrándjait

A totális leégés után Fekete-Győr feladta "királycsináló" ábrándjait

 • A saját esélyeit 50-50-re teszi a Momentum bizalmi szavazásán.
 • Háromféle dolgot állít egyszerre: vagy Márki-Zay, vagy Karácsony mögé állnak be. De az is elképzelhető, hogy nem állnak be senki mögé.
 • Azonban a BENNFENTES úgy tudja, a tagság súlyosan megosztott: picivel több mint fele Márki-Zayt akarja, a maradék meg Karácsonyt.
 • Márki-Zay ugyan kereste pár napja a Momentumot, de a pártvezetés nem állt ki mellette.