Fiatal párként lakást szeretnél Budapesten? Esélytelen vagy, Karácsonyék minden lakást a hajléktalanoknak adnak

Fiatal párként lakást szeretnél Budapesten? Esélytelen vagy, Karácsonyék minden lakást a hajléktalanoknak adnak
 • Véget ért Budapest első részvételi költségvetéséről szóló szavazása, amit a momentumos főpolgármester-helyettes kezdeményezett.
 • Totális érdektelenség övezte az egészet.
 • De egy lobbi megszavazta, hogy a hajléktalanok kapják a fővárosi lakásokat.

Egy hónapos hosszabbítás ellenére is érdektelenségbe fulladt Karácsony Gergely főpolgármester részvételi költségvetése. A közel kétmillió főt számláló fővárosban mindössze 3902 szavazat érkezett a győztes ötletre - írja a Magyar Nemzet.

A részvételi költségvetés nyerteseinek listája ráadásul arra utal, hogy a főpolgármester szociális és lakhatási tanácsadója, Misetics Bálint lobbija érvényesült. Az ugyanis biztossá vált, hogy az üres fővárosi tulajdonú lakásokat a hajléktalanoknak utalják majd ki a részvételi költségvetés egyik támogatott programjaként.

Számtalan fizetőképes fiatal pár és család várja a lehetőséget, hogy önkormányzati bérleményhez juthasson. Úgy tűnik, a fővárosi ingatlanokkal nem érdemes próbálkozniuk, mert ha komolyan vesszük a napokban lezárult részvételi költségvetés eredményét, az üres lakásokat hamarosan hajléktalanok kapják meg, ugyanis 3902 szavazattal erről döntöttek a szavazók.

Mint ahogy azt a Magyar Nemzet korábban megírta: meglehetősen érdekes döntés ez a budapesti emberek részéről, mert a hajléktalanprojekt olyan intézkedési javaslatokat előzött meg, mint a Népliget megújítása, amely nem került előkelő helyre a szavazáson. Az is érdekes, hogy egyes ötleteket felkarolt egy-egy balliberális polgármester, és arra próbálta buzdítani a szavazóit, hogy voksoljanak ezekre a javaslatokra.

Ilyen projekt volt a hajléktalanok üres lakásokba költöztetése és közillemhelyek létesítése is, utóbbi az előkelő második helyen végzett 3614 szavazattal. A megfizethető lakhatás biztosítása ugyanakkor az ötödik helyen foglal helyet a szavazási eredményekben, és az adatok szerint 1749 embert mozgatott meg.

A szavazatok alapján tehát az albérletben élő családok a maguk boldogulása helyett inkább a hajléktalanok lakhatási gondjait tartják fontosabbnak a fővárosban. A főváros és a főpolgármester egyébként nem reklámozta túl a részvételi költségvetést, az NGO-k ezáltal viszonylag kevés szavazattal legitimációt szerezhettek a társadalmat ugyancsak megosztó kérdésekben. Mostantól legalábbis Karácsony azt mondhatja, hogy ezekre a célokra szavaztak az emberek.

Mint ismert: a főpolgármester Misetics Bálintot, a Város Mindenkié szervezet oszlopos tagját választotta szociális főtanácsadójává. Az aktivista városházi munkásságát botrányok tarkítják, például a járványra hivatkozva további menedékhelyeket kívánt nyitni a fővárosban, miközben eddig is kihasználatlanok voltak a hajléktalanszállók Budapesten. Amikor kiderült, hogy a főváros lakossága nem kér az újabb szállóból, a Városháza egyik kihasználatlan szárnyában próbáltak megnyitni egy hajléktalanellátót.

Emlékezetes az is, hogy a Kőbányai úton, egy fővárosi tulajdonú bérházba is hajléktalanokat költöztettek be a lakók mellé. Több mint meglepő, hogy most is a hajléktalanok ügye lett hangsúlyos a részvételi költségvetés projektjei közül, miközben a gyalogosátkelők biztonságosabbá tételére csupán közel háromszázan voksoltak, és kevés szavazatot kapott a mozgólépcsők létesítésének javaslata a forgalmasabb aluljárókba, vagy az értékmegőrzők telepítését célzó projekt a margitszigeti futóknak.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-03-16 | 11:09
Kettős elfogás: magyar és ukrán embercsempészek szállítottak afgán és szír migránsokat

Kettős elfogás: magyar és ukrán embercsempészek szállítottak afgán és szír migránsokat

 • Az egyik sofőrt Sopronkövesden, míg a másikat Téten állították meg.
Bel 2021-11-05 | 09:28
 A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg

 A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg

 • A beoltottak száma 5 967 747 fő, közülük 5 748 682 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 315 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 
 • 6804 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 892 164 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 83 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 804 720 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 56 260 főre emelkedett.
 • 3629 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 366-en vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2021-11-22 | 13:00
Röszkénél fogták el a szerb embercsempészt

Röszkénél fogták el a szerb embercsempészt

 • A Röszke Autópálya Határátkelőhelyen 2021. november 21-én 20 óra 35 perckor egy gépkocsi ellenőrzésekor vették észre az egyenruhások a csomagtartóban megbújt migránst.
 • A határsértő indiai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.
 • Így vele szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el a rendőrök.
 • A szerb gépkocsivezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.
Bel 2021-09-15 | 18:57
Ezt se Karácsony építi, hanem a kormány: 36 hektáros közpark épül a Csepel-szigeten

Ezt se Karácsony építi, hanem a kormány: 36 hektáros közpark épül a Csepel-szigeten

 • Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója Facebookon tette közzé, hogy megkötötték a szerződést a s73 Tájépítész Stúdióval, és az ő segítségükkel egy 36 hektáros park jön majd létre az Észak-Csepeli szigetcsúcson, a Soroksári-Duna mellett.
 • A közparkban lesznek gyalogosutak, kerékpárutak, sétányok, közösségi sportpályák, közösségi kertek, játszóterek, és nagyon különleges vizes élőhely is.
Bel 2021-07-28 | 12:02
Újra a déli határnál dübörög az álprobléma: 15 fős migránsbanda katonákat sebesített meg Ásotthalomnál

Újra a déli határnál dübörög az álprobléma: 15 fős migránsbanda katonákat sebesített meg Ásotthalomnál

 • Gázspray-vel támadtak katonáinkra és rendőreinkre az illegális migránsok.
 • Négy magyar katona megsérült kedden este Ásotthalomnál, amikor 15 illegális migráns erőszakkal próbált meg betörni Szerbia felől az országba.
 • A bűnözők gázspray-vel fújták le a határt védőket, de nem sikerült átjutniuk.
Bel 2022-02-08 | 09:23
A harmadik oltással ismét 80-90%-ra emelhető a védettség

A harmadik oltással ismét 80-90%-ra emelhető a védettség

 • A beoltottak száma 6 375 020 fő, közülük 6 123 154 fő már a második, 3 738 393 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
 • 7053 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 657 615 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 94 többségében idős, krónikus beteg,, agyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 384 170 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 231 376 fő.
 • 5167 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 176-an vannak lélegeztetőgépen.
Bel 2021-06-15 | 11:02
Ellenzéki repedés Pécsett: a helyi DK visszahívja az alpolgármesterét, az országos központ ezzel nem ért egyet

Ellenzéki repedés Pécsett: a helyi DK visszahívja az alpolgármesterét, az országos központ ezzel nem ért egyet

 • Eger, Göd, Szeged, és most Pécs: gyakorlatban a nagy összeborulás.