A faszát mutogatta az óvodásoknak a pedofil Érden, de a baloldali polgármester megvédte őt

A faszát mutogatta az óvodásoknak a pedofil Érden, de a baloldali polgármester megvédte őt
 • Eltussolta a botrányt az érdi polgármester, Csőzik László.

Az elmúlt napokban súlyos pedofil botrány rázta meg a Pest megyei Érdet, amelyet Csőzik László baloldali polgármester megpróbált eltussolni, ez derül ki az Origóhoz eljuttatott dokumentumokból - tudósít a portál.

Május végén egy férfi teljesen meztelenül mutogatta a nemi szervét az egyik érdi óvoda játszóterének környékén, és azt kiabálta a gyerekeknek, hogy azt vegyék a szájukba. Az Origo a történtek kapcsán megkereste Csőzik Lászlót, aki elismerte, tudott a botrányról, és az eset után találkozott a meztelenkedő férfival, ugyanakkor azt állította, hogy a férfi amúgy nem ismerőse

Így viszont végképp nehezen érthető, hogy miért nem tett feljelentést, miért azt korlátozta, hogy az óvodások mikor mehetnek ki az udvarra.

Bács István, érdi fideszes önkormányzati képviselő július közepén feljelentést tett a Pest Megyei Ügyészségén, mert egy pedofil férfi trágár szavak kíséretében a nemi szervét mutogatta az egyik helyi óvoda előtt a gyerekeknek.

Félrenéznek

"Hozzávetőlegesen két hete jutott tudomásomra, hogy május végén az érdi Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodájában az új játszóudvarra kísérték ki a gondozók a gyerekeket. Ekkor a szomszédban lakó fiatalember a ház teraszán anyaszült meztelenül, széttett lábakkal és kezekkel, kézfejeit ökölbe szorítva, középső ujjait az ég felé mutatva a következőket ordibálta az óvodás csoportnak: "Kapjátok be a f.....t!" - olvasható a dokumentumban.

A feljelentés szerint az óvónők annyira megijedtek a magamutogató pedofiltól, hogy visszarohantak az épületbe.

Bács szerint komoly hiba volt, hogy ezután nem a rendőrséget, hanem a városvezetést értesítették a történtekről, ugyanis ők egyértelműen az ügy eltussolásában voltak érdekeltek. A pedagógusok minden bizonnyal kötelességtudatból fordultak az érdi önkormányzathoz, hiszen ők a fenntartói az oktatási intézményüknek.

A fideszes politikus szerint állításait igazolja, hogy miután értesítették a botrányos esetről, CSŐZIK LÁSZLÓ NEM TETT FELJELENTÉST, HANEM INKÁBB TALÁLKOZOTT A PEDOFÍLIÁVAL VÁDOLT FÉRFIVAL.

Bács úgy tudja, hogy a megbeszélés kedélyes hangulatban telt, az egyeztetésről kiszivárgott információi szerint a DK-közeli városvezető csupán annyit kért beszélgetőpartnerétől, hogy többet ne csináljon ilyet. Szerinte nem véletlenül volt elnéző Csőzik, ugyanis a megvádolt férfival kifejezetten jó a viszonya.

Magyarán - legalábbis a fideszes képviselő következtetése szerint - GYURCSÁNY POLGÁRMESTERE POLITIKAI ALAPON NÉZETT FÉLRE A SÚLYOS PEDOFIL BOTRÁNYBAN.

Úgy látszik, a baloldali városvezetés teljesen összezárt, hiszen a feljelentésben foglaltak szerint Tetlák Örs LMP-s alpolgármester sem akart tudomást venni az ügyről. "Amikor június elején az óvodába látogatott, az ott dolgozók elmesélték neki a május végi történéseket. Tetlák ekkor a vállát megvonva annyit mondott, legközelebb vegyék fel videóra" - áll a beadványban.

Bács szerint az eset kimeríti a szeméremsértés büntetőjogi tényállását, továbbá elengedhetetlen lenne vizsgálni a baloldali városvezetők felelősségét. "Tudtak a feltételezett bűncselekmény megvalósulásáról, azonban kötelezettségüket megszegve eltussolták azt, mentették politikai támogatójukat" - magyarázta, miért követel lépéseket az ügyben.

Úgy látja, súlyosbítja a pedofil botrányt, hogy az óvónők mellett a szülők nagy része is értesült a történtekről, azonban annyira félnek a polgármestertől, hogy nem mernek érdemben lépni.

A polgármester elismerte a pedofil botrányt

A fideszes politikus feljelentést tett. Az ügy az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályához került, ők pedig meglepetésre elutasították a feljelentését. Pedig a határozat elején megállapították, hogy A CSELEKMÉNY IDEJÉN A FÉRFI VALÓBAN A KERTJÉBEN TARTÓZKODOTT, AHONNÉT A JÁTSZÓTÉREN TARTÓZKODÓ GYEREKEK ÉS ÓVODAPEDAGÓGUSOK IRÁNYÁBA MEZTELENÜL KIABÁLT, SZITKOZÓDOTT ÉS TRÁGÁRKODOTT.

Még azt is bizonyítottnak látták, hogy miközben a kiskorúak játszottak, a középső ujjait felmutatta. Bár elég egyértelműnek látszik a történet, az érdi rendőrség mégis arra jutott, hogy nem történt pedofil bűncselekmény, mert - a megkérdezett tanúk elmondása szerint - a férfi nem a "nemi vágyának kielégítése" céljából mutogatta magát, csupán "ittas, ideges és mérges volt", és ilyen formában fejezte ki nemtetszését a közelből érkező gyerekzsivaj miatt.

A másik érv az elutasításra az volt, hogy egy magas betonkerítés választja el a szomszédos ingatlanokat, így a gyerekek nem láthatták az érdi férfit. Pedig a helyi rendőrség még Bács azon állítását is megerősítette, miszerint Csőzik a történtek után, június 4-én fogadta a gyerekek előtt meztelenkedő és trágárkodó férfit.

Pár mondattal később viszont azzal mentegetik, hogy "a beszerzett adatok alapján Érd polgármestere nem ismeri a férfit, vele semmilyen kapcsolatban nem áll". Mivel nagyon sok az ellentmondás és zavaró körülmény az ügyben, ezért Bács panaszt nyújtott be feljelentésének elutasítása miatt.

A Fidesz nem hagyta annyiban

Az Origo birtokába jutott a fideszes politikus beadványa, amelyben azt írta, hogy a rendőrség több fontos, a feljelentésben szereplő kérdést sem vizsgált meg, illetve válaszában homályos következtetésekre jutott, az indoklás több ponton is erősen inog. Szerinte az, hogy valaki alkoholos befolyásoltság alatt állt és dühös volt, nemhogy mentő körülmény, hanem sokszor a szexuális bűncselekmények alapját képezik. Értetlenségének adott hangot amiatt is, hogy a nyomozó hatóság többek között azzal söpörte le az asztalról az ügyet, hogy a gyerekek a kerítéstől nem láthatták a meztelen érdi lakost.

"Mivel az óvoda játszóudvara erősen lejtős, teraszos kialakítású, egy kisgyermek annak több pontjáról is átláthat a betonkerítés felett a szomszédba" - indokolta meg, miért lett volna érdemes ezt is megvizsgálni.

"Miért nem lehet az érintettek szüleit megkérdezni arról, hogy gyermekeik mit láttak, mit hallottak, és ebből mit fogtak fel?" - tette fel a kérdést Bács, aki szerint A TÖRTÉNTEK AKÁR LELKI SÉRÜLÉST IS OKOZHATTAK A GYEREKEKNÉL, ÍGY FONTOS LENNE KÖRÜLTEKINTŐEN MEGVIZSGÁLNI A RÉSZLETEKET.

A fideszes önkormányzati képviselő szerint ezeken kívül egyértelmű választ kell adni arra, hogy a megvádolt férfi és Csőzik László ismeri-e egymást, hiszen ez kulcsfontosságú az ügyben. Információi szerint a baloldali polgármester a hangoskodás miatt egy időre azonnali hatállyal korlátozta a játszótér használatát, méghozzá a történtek után.

"Tesz-e ilyet valaki egy általa nem ismert, ráadásul elfogadhatatlan módon viselkedő ember kedvéért?" - érkezett az újabb felvetés Bácstól, aki azt is szeretné tudni, hogy meghallgatta-e a rendőrség a férfit, illetve megvizsgálta-e, hogy miért nem tett feljelentést Csőzik. Szerinte az érdi rendőrség jó eséllyel nem fogja alaposan kivizsgálni az ügyet, mert az valamilyen szinten kötődhet a baloldali városvezetéshez, ennek ellenére azért bizakodó.

"Az előkészítő eljárás véleményem szerint nem volt alapos, hiszen ahogyan az az iratokból kiderül, sem a férfit, sem a feljelentőt nem hallgatták meg" - összegezte az eddigieket Bács István.

Csőzik hárít, a Fidesz aberráltakról beszél

Az ügy kapcsán a portál megkereste Csőzik Lászlót, akitől azt kérdezték, hogy miért nem tett feljelentést, amikor tudomása volt a történtekről, illetve miről beszélgetett négyszemközt a pedofíliával megvádolt férfival. A baloldali polgármester - a rendőrségi határozatban foglaltakhoz hasonlóan - válaszában azt írta, hogy a szóban forgó férfit egyáltalán nem ismerte, semmilyen kapcsolatban nem állt vele soha. Állítása szerint életében "mindössze egyetlenegyszer" találkozott vele, méghozzá a polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében, és akkor sem "négyszemközt", hanem az érintett óvoda vezetőjével együtt.

Erre úgy került sor, hogy miután kitartóan követelt személyes találkozót tőle az óvoda játszóteréről érkező gyermekzsivaj miatt, Vincze Beáta óvodavezetővel fogadta őt a városházán. A pedagógus a harmincperces vita során jelezte, hogy a kollégái egy alkalommal látták a férfit, ahogyan az udvarában meztelenül kiabált. "Határozottan felszólítottam, hogy tartózkodjon bármilyen jogsértő cselekménytől, főként, ha egy óvoda közelében van. Az óvodavezető pedig jelezte, utánajár az ügynek" - ismerte el a DK-s polgármester, hogy TUDOMÁSA VOLT AZ ÁLTALA IS JOGSÉRTŐNEK NEVEZETT ESETRŐL.

Ezután - a rendőrségi határozatban olvashatókhoz hasonlóan - azt kezdte bizonygatni az Origónak, hogy a gyerekek a "magas" betonkerítés miatt nem láthatták a meztelenkedő férfit. Ugyanakkor arra a kérdésre nem válaszolt, miért nem kereste meg a rendőrséget.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-07-09 | 20:12
Az UEFA három zártkapus meccsel büntette meg a magyar válogatottat és a szurkolókat

Az UEFA három zártkapus meccsel büntette meg a magyar válogatottat és a szurkolókat

 • Az indoklás szerint azért, mert a szurkolók "diszkriminatív" viselkedést tanúsítottak a magyar-portugál, a magyar-francia és a német-magyar mérkőzésen.
 • Vicc.
Botrány 2021-09-08 | 11:35
A nép egyszerű kisembere, Jakab Péter testőrökkel járja az országot, akik fojtófogással tepertek le egy járókelőt

A nép egyszerű kisembere, Jakab Péter testőrökkel járja az országot, akik fojtófogással tepertek le egy járókelőt

 • Jakab Péter testőre és sofőrje rátámadt egy kutyát sétáltató férfira, fojtófogással vitték a földre.
Botrány 2021-08-05 | 17:32
Tüttő Kata áldozatpózba vágta magát a tengerparti lovaglás után

Tüttő Kata áldozatpózba vágta magát a tengerparti lovaglás után

 • Ha egy baloldali lebukik az életmódjával, vagy belebukik a hazugságaiba és a képmutatásába, akkor áldozatpózba vágja magát.
 • Karácsony is mindig ugyanezt csinálja.
Botrány 2021-09-08 | 11:29
Szécsényben 1,5 milliárdot kaszáltak a Cseh Katalin körüli cégek, de a működésüknek semmi nyoma

Szécsényben 1,5 milliárdot kaszáltak a Cseh Katalin körüli cégek, de a működésüknek semmi nyoma

 • A szécsényi telephelyen az említett társaságok soha nem dolgoztak, a szóban forgó pályázatok megvalósulásának pedig egyelőre nyoma sincs.
 • Ez már csak azért is figyelemreméltó körülmény, mert a pályázatok jelentős részének megvalósítási határideje már lejárt.
Botrány 2022-03-11 | 11:59
Saját magával kötött szerződést a pályázati pénzből a kalocsai DK-s

Saját magával kötött szerződést a pályázati pénzből a kalocsai DK-s

 • A Tiszták Koalíciójában egyre több a piszkos ügy.
 • Magóné Tóth Gyöngyi megbízási szerződést kapott az általa vezetett intézménytől, a saját maga által koordinált pályázat keretében.
 • És a lánya is.
Botrány 2021-09-08 | 14:16
Egy utcányi busz a dugóban vesztegel, de Karácsonyék azt tanácsolják, utazzunk tömegközlekedéssel

Egy utcányi busz a dugóban vesztegel, de Karácsonyék azt tanácsolják, utazzunk tömegközlekedéssel

 • Karácsonyék inkompetenciája egyetlen képben.
 • Számoljunk együtt! Vajon mennyi károsanyagot bocsát ki Karácsony miatt ez a rengeteg dugóban veszteglő busz?
 • Közben a Főpolgármester tanácsokat osztogat, azt mondja, válasszuk a tömegközlekedést az autós közelekdés helyett.
 • Minek? Hogy így is, úgy is a dugóban vesztegeljen mindenki?
 • Karácsonyék lassan szénmonoxidba és nitrogén-dioxidba fullasztják Budapestet.