Karácsony visszaengedte az italozó hajléktalanokat az Örs vezér terére, akik gyorsan le is rohasztották azt

Karácsony visszaengedte az italozó hajléktalanokat az Örs vezér terére, akik gyorsan le is rohasztották azt
  • A 2014-ig hatalmon lévő jobboldal Zuglóban önkormányzati rendeletben titltotta meg a közterületen történő életvitelszerű tartózkodást, akkor egy pár évre rend volt az Örsön.
  • Majd jött Karácsony Gergely, aki zuglói polgármesterként a baloldali többség segítségével leseperte a rendeletet.
  • Mostanra visszafoglalták az Örs vezér terét és az aluljárót a hajéktalanok, akik sokszor összeszarva és behugyozva, öntudatlanul fetrengenek az aluljáróban.
  • Budapest mindenkié.

Az Örs vezér terén összeverődött kolduscsapatok zaklatják az arra járókat. Az egykor szebb napokat megélt környéket ellepték az ittas és bedrogozott kéregetők, akik óriási koszt hagynak maguk után. Utasként megrázó végigsétálni az aluljáróban, ahol mindennapos látvány a saját vizeletében fekvő ittas ember is - tudósít a Metropol.

A Metropol rejtett kamerás felvételein jól látható, hogy egy szervezett bűnözői csapat alakult a téren. A fekete pólós főnöknek tűnik, miután a környéken található összes gyanús alakkal beszélgetett és láthatóan valami előre megtervezett feladatot vázolt fel nekik. Miután kiosztotta a "teendőket", úgy csináltak, mintha nem ismernék egymást.



Egy női ruhás férfi fel-alá járkál, szemével fürkészi az embereket, hogy kihez mehetne oda. Minden bizonnyal szexuális szolgáltatást adna, erre utal általában az ilyen alakoknál megfigyelhető, látható helyre rögzített kézfertőtlenítős flakon is. A videóban felbukkan egy kölyökkutyás alak, aki az "értekezlet" után eltűnik, majd hosszas percek után újra felbukkan a metró távolabbi kijáratánál, és letelepedik az egyik oszlop mellett kéregetni úgy, mintha ő senkit sem ismerne.

Zaklatják az árusokat is

"Egyre rosszabb a helyzet, óránként jönnek, hozzánk kuncsorogni a zűrösebbnél zűrösebb arcok. Rendőrt, közterest alig látni. Próbáljuk őket elküldeni, de mindig visszajönnek. Sokszor a vásárlókat is elüldözik" – mondta az egyik bolt eladója, aki szerint az Örs vezér tere lett a legszörnyűbb tér a Fővárosban.

Egy másik kereskedő is panaszkodott, hogy az utóbbi pár évben nagyon leromlott a tér biztonsága. "Nagyon nehéz így nap mint nap dolgozni, de sajnos meg kell szoknunk. Kéregetnek, kiabálnak, zavarják az embereket. Már 6 éve van itt üzletem, de ilyesmi az elején nem fordult elő, mára teljesen eltűnt a közbiztonság. A koldusok elfoglalják az aluljárók lépcsőit, összepiszkítják a padokat és gyakori az is, hogy a jegykiadó automatát eltömítik."


A Metropol megkérdezte a járókelőket, hogy hogyan látják a csomópontot. Szinte mindenkit zavart, hogy ilyen környezetben kell reggel és este is áthaladniuk.

"A közelben lakom, lángosért gyakran járok át az Örsre. Olyankor mindig betalál valaki. Az egyiknél még kés is volt, de elhajtottam" – mondta Zoltán. Anikó munkába menet jár erre: "Borzasztó állapotok uralkodnak, konkrétan kiráz a hideg, amikor át kell haladnom a téren." Mária pedig esténként nem mer egyedül erre jönni: "Nem tudok átjutni úgy a téren, hogy egy drogos vagy ittas alak meg ne szólítson."

Ennyire sohasem volt tragikus a helyzet a csomóponton

Borbély Ádám a Zugló Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője a Metropolnak elmondta, hogy a kerület korábbi jobboldali vezetése egyszer már felszámolta a problémát. "Rendeletben tiltottuk be a közterületen való életvitelszerű tartózkodást, amitől a közbiztonság is jobb lett. A rendelkezést viszont később a baloldali többségű testület elkaszálta. Magyarul az akkor kerületi polgármesterként tevékenykedő Karácsony Gergely 'engedélyezte' a hajléktalanok közterületi lakhatását, aminek meg is lett a következménye" – jelentette ki a Metropolnak a képviselő.

A forgalmasabb zuglói közterek, mint a Bosnyák tér, a Stadionok vagy a vasútállomás környéke is egyezést mutat az Örs terei viszonyokkal. "A közterületi problémák felszámolásával párhuzamosan az ellátórendszernek is készen kellene állnia az onnan kiszorulók fogadására, de a politikai korrektség számos esetben még a probléma néven nevezését sem teszi lehetővé, nemhogy a felkészülést. Ígérni tudnak csak Horváth Csabáék, például már régen használatba kellene állnia az Örs vezér téri aluljáró akadálymentesített mozgólépcsőjének, de ebben az ügyben sem történt semmi. Ez a fajta hozzáállás lehet az oka a balliberális kerületvezetés cselekvésképtelenségének" – mondta Borbély Ádám, aki hozzátette: "kérdezzék meg a zuglóiak Horváth Csabát, hány hajléktalan fagyott meg télen a kerületben?!"

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-05-10 | 17:00
A baloldal minden nap elmondja, nem oltásellenes, erre a DK-s Czeglédy az oltáselleneseknek udvarol

A baloldal minden nap elmondja, nem oltásellenes, erre a DK-s Czeglédy az oltáselleneseknek udvarol

  • A baloldal rendszeresen kikéri magának az oltásellenesség vádját.
  • Pedig korábban "emberkísérletnek, "veszélyesnek" nevezték a keleti vakcinákat, és képviselőik arra biztatták az embereket, se a kínai, se az orosz oltást ne vegyék fel, utasítsák azt vissza.
  • Kedden a DK fenegyereke, a milliárdos csalás miatt büntetőeljárás alatt álló Czeglédy Csaba szabályos udvarlásba kezdett az oltásszkeptikusoknak.
  • Szerinte a polgári engedetlenség a válasz, ahelyett, hogy azt képviselné: mindenki oltassa be magát, vigyázzon a saját életére, és akkor megkapja a védettségi igazolványát is.
  • Az oltásszkeptikusoknak történő udvarlás azért is érthetetlen, mert szemben Nyugat-Európa államaival, Magyarországon vakcinabőség van: gyakorlatilag bármelyik vakcina elérhető napokon belül.
  • A 444 is értetlenkedik a kettős beszéden, és azon, Czeglédy alapvető dolgokkal sincsen tisztában; ahogyan a 444 szerzője azt is megjegyzi, Dobrev sem szemérmeskedett az interjújában, amikor indirekten azt állította, a keleti vakcinák miatt haltak meg többen, mint Nyugat-Európában.
Botrány 2022-03-17 | 11:11
Márki-Zay szerint nem az ő problémája, hogy a baloldalt mi érinti

Márki-Zay szerint nem az ő problémája, hogy a baloldalt mi érinti

  • Márki-Zay lerázta magáról annak felelősségét, hogy a baloldal aktuális korrupciós ügyeivel foglalkozzon.
Botrány 2021-08-05 | 16:23
Fiatalok voltak, kellett a pénz: nem erőssége a momentumosoknak elszámolni a pénzügyeikkel

Fiatalok voltak, kellett a pénz: nem erőssége a momentumosoknak elszámolni a pénzügyeikkel

  • A Momentum a 2018-as kampány után mintegy 500 millió forint költségvetési támogatás törvényes felhasználását nem igazolta.
  • 2018-2019-ben pedig a Momentum Mozgalom gazdálkodásának törvényessége nem volt biztosított. A párt nem teremtette meg gazdálkodásának átláthatóságát, illetve a közpénzek felhasználásának elszámoltathatóságát.
Botrány 2021-09-19 | 10:09
Előválasztási fiaskó: az ellenzék tagjai arra is képtelenek, hogy egyfélét hazudjanak

Előválasztási fiaskó: az ellenzék tagjai arra is képtelenek, hogy egyfélét hazudjanak

  • Magyar György szombaton még azt állította, nem volt szó szabotázsról.
Botrány 2021-09-28 | 15:21
Világbotrány, vissza a múltba: az ellenzék egy nyílt szavazást csinált az előválasztásból

Világbotrány, vissza a múltba: az ellenzék egy nyílt szavazást csinált az előválasztásból

  • Az ellenzéknek a Horthy korszak legantidemokratikusabb hagyományait sikerült ötvöznie a Rákosi-féle kékcédulás szavazással.
  • A modern demokráciákban ugyanis a választójog titkos és egyenlő.
  • A Telex kotyogta el - bár nem ez volt az eredeti céljuk -, hogy az előválasztási részeredmények azért forognak közszájon, mert sok résztvevőt a pártaktivisták előtt szavaztatnak le.
  • Ilyen skandallum utoljára a '30-as években történt Magyarországon.
  • Ugyanis még egyszer: a politikai véleménnyilvánítás (voks, szavazat) titkos idehaza, ez minden normális demokrácia alapja.
Botrány 2021-07-03 | 21:51
Tarlós ellen kampányt építettek fel Karácsonyék a tömegközlekedés klimatizálásáért, most annyit tanácsolnak cinikusan, "Nyissuk ki az ablakot!"

Tarlós ellen kampányt építettek fel Karácsonyék a tömegközlekedés klimatizálásáért, most annyit tanácsolnak cinikusan, "Nyissuk ki az ablakot!"

  • Döbbenetes cinizmus.
  • Többek között azzal vergődött hatalomra Budapesten az ellenzék, hogy majd klimatizálja a metrót és a tömegközlekedést.
  • Most már csak annyit tudnak mondani a kánikulában levegőt nem kapó embereknek, hogy "Nyissuk ki az ablakot!"
  • A cinikus elszólás hasonlít Karácsonyéra, aki nemrégiben azt javasolta az autósoknak, ha nem bírják a dugót, szálljanak ki, és menjenek gyalog.
  • Őt klimatizált szolgálati autó hurcolja mindenhova, sofőrrel.
Botrány 2022-10-20 | 16:42
Daily Wire: Hunter Biden laptopján legalább 459 törvénysértés dokumentált

Daily Wire: Hunter Biden laptopján legalább 459 törvénysértés dokumentált

  • Egy oknyomozó csoport tüzetesen átnézte az amerikai elnök fiának laptopját.
  • Úgy fogalmaznak, a feltárt törvénysértések egyenes utat jelentenek a vádemeléshez.
Botrány 2021-05-15 | 11:00
Rendkívül kínos és esetlen vesszőfutásban feslik fel Karácsony Gergely nyelvvizsga-botránya: a Főpolgármester belegabalyodott a saját hazugságaiba

Rendkívül kínos és esetlen vesszőfutásban feslik fel Karácsony Gergely nyelvvizsga-botránya: a Főpolgármester belegabalyodott a saját hazugságaiba

  • Aki okosnak és képzettnek játssza meg magát, csak hogy befogadják a vágyott kozmopolita klubba, azt könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát.
  • A Főpolgármester naponta újabb és újabb momentumok során lepleződik le: kínos és esetlen vesszőfutásban ferdít nyelvtudásáról és soha el nem végzett doktori iskoláiról.
  • Ha nem komoly arccal és hatalmas magabiztossággal tenné ezt, megsajnálhatnánk. Ám eközben az ambíciói mindent felülírnak és Főpolgármesterként országos politikai dobbantását szervezi éppen.
  • Nincs azzal baj, ha valaki nem tud idegen nyelven, bár alapfokon azért mégis jól jön ha meg tudjuk értetni magunkat a külvilággal - azzal van baj, hogy kínos hazudozásba keveredett a Főpolgármester.
  • Az mégiscsak elvárható lenne, hogy az ország vezetésére bejelentkező Karácsony ne hazudozzon nyelvtudásáról, tudományos fokozatairól vagy éppen doktori iskoláiról.
  • Aki még a saját múltjának ilyen apróságairól sem képes elszámolni a választók felé, attól mit várhatnak a magyarok téthelyzetben?