Karácsony visszaengedte az italozó hajléktalanokat az Örs vezér terére, akik gyorsan le is rohasztották azt

Karácsony visszaengedte az italozó hajléktalanokat az Örs vezér terére, akik gyorsan le is rohasztották azt
  • A 2014-ig hatalmon lévő jobboldal Zuglóban önkormányzati rendeletben titltotta meg a közterületen történő életvitelszerű tartózkodást, akkor egy pár évre rend volt az Örsön.
  • Majd jött Karácsony Gergely, aki zuglói polgármesterként a baloldali többség segítségével leseperte a rendeletet.
  • Mostanra visszafoglalták az Örs vezér terét és az aluljárót a hajéktalanok, akik sokszor összeszarva és behugyozva, öntudatlanul fetrengenek az aluljáróban.
  • Budapest mindenkié.

Az Örs vezér terén összeverődött kolduscsapatok zaklatják az arra járókat. Az egykor szebb napokat megélt környéket ellepték az ittas és bedrogozott kéregetők, akik óriási koszt hagynak maguk után. Utasként megrázó végigsétálni az aluljáróban, ahol mindennapos látvány a saját vizeletében fekvő ittas ember is - tudósít a Metropol.

A Metropol rejtett kamerás felvételein jól látható, hogy egy szervezett bűnözői csapat alakult a téren. A fekete pólós főnöknek tűnik, miután a környéken található összes gyanús alakkal beszélgetett és láthatóan valami előre megtervezett feladatot vázolt fel nekik. Miután kiosztotta a "teendőket", úgy csináltak, mintha nem ismernék egymást.



Egy női ruhás férfi fel-alá járkál, szemével fürkészi az embereket, hogy kihez mehetne oda. Minden bizonnyal szexuális szolgáltatást adna, erre utal általában az ilyen alakoknál megfigyelhető, látható helyre rögzített kézfertőtlenítős flakon is. A videóban felbukkan egy kölyökkutyás alak, aki az "értekezlet" után eltűnik, majd hosszas percek után újra felbukkan a metró távolabbi kijáratánál, és letelepedik az egyik oszlop mellett kéregetni úgy, mintha ő senkit sem ismerne.

Zaklatják az árusokat is

"Egyre rosszabb a helyzet, óránként jönnek, hozzánk kuncsorogni a zűrösebbnél zűrösebb arcok. Rendőrt, közterest alig látni. Próbáljuk őket elküldeni, de mindig visszajönnek. Sokszor a vásárlókat is elüldözik" – mondta az egyik bolt eladója, aki szerint az Örs vezér tere lett a legszörnyűbb tér a Fővárosban.

Egy másik kereskedő is panaszkodott, hogy az utóbbi pár évben nagyon leromlott a tér biztonsága. "Nagyon nehéz így nap mint nap dolgozni, de sajnos meg kell szoknunk. Kéregetnek, kiabálnak, zavarják az embereket. Már 6 éve van itt üzletem, de ilyesmi az elején nem fordult elő, mára teljesen eltűnt a közbiztonság. A koldusok elfoglalják az aluljárók lépcsőit, összepiszkítják a padokat és gyakori az is, hogy a jegykiadó automatát eltömítik."


A Metropol megkérdezte a járókelőket, hogy hogyan látják a csomópontot. Szinte mindenkit zavart, hogy ilyen környezetben kell reggel és este is áthaladniuk.

"A közelben lakom, lángosért gyakran járok át az Örsre. Olyankor mindig betalál valaki. Az egyiknél még kés is volt, de elhajtottam" – mondta Zoltán. Anikó munkába menet jár erre: "Borzasztó állapotok uralkodnak, konkrétan kiráz a hideg, amikor át kell haladnom a téren." Mária pedig esténként nem mer egyedül erre jönni: "Nem tudok átjutni úgy a téren, hogy egy drogos vagy ittas alak meg ne szólítson."

Ennyire sohasem volt tragikus a helyzet a csomóponton

Borbély Ádám a Zugló Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője a Metropolnak elmondta, hogy a kerület korábbi jobboldali vezetése egyszer már felszámolta a problémát. "Rendeletben tiltottuk be a közterületen való életvitelszerű tartózkodást, amitől a közbiztonság is jobb lett. A rendelkezést viszont később a baloldali többségű testület elkaszálta. Magyarul az akkor kerületi polgármesterként tevékenykedő Karácsony Gergely 'engedélyezte' a hajléktalanok közterületi lakhatását, aminek meg is lett a következménye" – jelentette ki a Metropolnak a képviselő.

A forgalmasabb zuglói közterek, mint a Bosnyák tér, a Stadionok vagy a vasútállomás környéke is egyezést mutat az Örs terei viszonyokkal. "A közterületi problémák felszámolásával párhuzamosan az ellátórendszernek is készen kellene állnia az onnan kiszorulók fogadására, de a politikai korrektség számos esetben még a probléma néven nevezését sem teszi lehetővé, nemhogy a felkészülést. Ígérni tudnak csak Horváth Csabáék, például már régen használatba kellene állnia az Örs vezér téri aluljáró akadálymentesített mozgólépcsőjének, de ebben az ügyben sem történt semmi. Ez a fajta hozzáállás lehet az oka a balliberális kerületvezetés cselekvésképtelenségének" – mondta Borbély Ádám, aki hozzátette: "kérdezzék meg a zuglóiak Horváth Csabát, hány hajléktalan fagyott meg télen a kerületben?!"

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2023-03-11 | 09:49
Botrány Bécsben: kiskorúak a melegek "chemsex" partijain

Botrány Bécsben: kiskorúak a melegek "chemsex" partijain

  • Egy szociáldemokrata politikus közösségi médiás posztja borította a bilit.
  • Az egykori SPÖ-s bécsi tanácsos elvonóra ment kicsapongó életmódja miatt.
  • Napokig tartó, kábítószeres homoszexuális orgiákról írt.
  • Majd feltette a kérdést: "Végül a főszereplők életkora ijesztő [...] Mi lesz ezekből a 17, 18, 19, 20 évesekből, ha tovább fogyasztanak?"
Botrány 2022-04-02 | 14:36
Tömeges SMS-ek után egymillió kéretlen telefonhívást intéztek Bajnaiék

Tömeges SMS-ek után egymillió kéretlen telefonhívást intéztek Bajnaiék

  • Bajnaiék a kéretlen tömeges SMS-kiküldés után egymillió ember telefonját hívták fel, abszurd és hazug állításokkal.
  • A BENNFENTES pénteken számolt be róla, hogy Pécsett és Szegeden is agresszív automata hívásokkal traktálták az embereket.
  • Sem az SMS-t kapók, sem a telefonhívást fogadók nem adták meg a baloldalnak a telefonszámaikat.
  • A baloldal ellopta ezeket a Bajnai-féle DatAdat cégcsoportot felhasználva.
  • Az eset súlyos beavatkozás a magyar választásokba és egyértelműen kimerítheti a választási csalás gyanúját.
Botrány 2021-07-12 | 13:56
A momentumos Orosz Anna szerint a magyar szurkolók = csőcselék

A momentumos Orosz Anna szerint a magyar szurkolók = csőcselék

  • A jelentőségét rohamosan elveszítő lila párt alpolgármesterként kitartott Orosz Anna is megszólalt futball-ügyekben, miután az UEFA igaztalan vádakkal megbüntette a magyar csapatot és a szurkolókat.
Botrány 2021-09-14 | 11:24
Jakab pontosan úgy beszél a 2006-os rendőrterrorról, mint főnöke, Gyurcsány Ferenc

Jakab pontosan úgy beszél a 2006-os rendőrterrorról, mint főnöke, Gyurcsány Ferenc

  • A Jobbik jelenlegi elnöke szerint "ribillió, rendbontás" folyt a pesti utcákon.
  • Pedig Jakab Péter még a 2010-es éveket követően is gárdamellényben és gárdasapkában feszített Miskolcon.
Botrány 2021-05-25 | 12:02
Egy szoros bizalmassal a világ körül - közel tízmilliót utazgatott el Gémesi György közpénzből, de ezt nem akarta elárulni

Egy szoros bizalmassal a világ körül - közel tízmilliót utazgatott el Gémesi György közpénzből, de ezt nem akarta elárulni

  • Az ellenzék szavakban nagyon támogatja az átláthatóságot, tettekben már kevésbé.
  • Gémesi György, Gödöllő polgármestere közel tízmillóért utazgatott szerte a nagyvilágban legfőbb bizalmasával, közpénzekből.
  • Eközben az ellenzéki polgármester folyton arról beszél, a kormány kivérezteti az önkormányzatokat.
  • A közérdekű adatok kiadásáért Gémesiék 340 ezer forintot kértek el, de a bíróság arra kötelezte őket, fizessenek vissza az adatigénylőknek 100 ezer forintot.
Botrány 2021-12-02 | 11:27
Még októberben is egyeztetettek a Városháza tervezett eladásáról potenciális befektetőkkel

Még októberben is egyeztetettek a Városháza tervezett eladásáról potenciális befektetőkkel

  • Nem csupán orosz, hanem olasz befektetőknek is megvásárlásra ajánlották a Városházát, még idén októberben is.
  • Az olasz befektetőket képviselő Riccardo Salvatore november 18-án egy email szerint a botrány miatt arra kérte az emailezésben részt vevőket, hogy töröljenek ki mindent.
  • Az emaileket és az eladni tervezett ingatlanok listáját Berki Zsolt előzetesen egy, a BFVK Zrt-ben dolgozó hölgytől kapta meg emailben, tulajdoni lap másolatokkal, pontos paraméterekkel.
  • Ezeket Berki József, Berki Zsolt testvére küldözgette tovább olyan ismerőseinek, akikről azt gondolta, érdekelhetik őket nagyértékű budapesti ingatlanok.