A lőtéri kutyát se érdekli Karácsony 99 Mozgalma

A lőtéri kutyát se érdekli Karácsony 99 Mozgalma
  • A BENNFENTES után a Magyar Nemzet is arról ír: érdektelenségbe fullad Karácsony személyes kampánya.
  • A DK pártlapjában, a Nyugati Fényben is üzentek Karácsonynak a Deák téri "szartenger" miatt.

A kiüresedés jeleit mutatja a Karácsony Gergely által életre hívott és az ő miniszterelnök-jelöltségét támogató 99 Mozgalom, amelynek a közösségi térben elérhető felületeit feltűnő közöny és érdektelenség övezi. Mindeközben már a baloldalon is egyre többen kétségbe vonják az ország vezetésére ácsingózó főpolgármester képességeit, alkalmasságát - írja a Magyar Nemzet.

Sőt, a jelek szerint Gyurcsány Ferencék is megkezdték a Karácsony elleni offenzívát azzal, hogy a DK pártlapjában "förtelmes kloákának" nevezték Budapestet.

Lassan három hónapja, május közepén jelentette be Karácsony Gergely nagy felhajtás közepette, hogy elindul a baloldal miniszterelnök-jelölti előválasztáson, egyúttal közölte azt is, hogy kampánya támogatására megalakult a 99 Mozgalom, amely a tervek szerint jobb- és baloldaliakat, liberálisokat, a pártpolitikától eddig inkább távol maradókat akarta-akarja megszólítani.

Noha alig egy héttel a bejelentés után a főpolgármester már azt állította közösségi oldalán, hogy "Több mint 30 ezren vagyunk! És napról napra egyre többen leszünk", a szerveződés sokkal inkább a kiüresedés jeleit mutatja.

Mivel manapság már elsősorban a virtuális, közösségi térben zajlik a kommunikáció, érdemes itt megvizsgálni a 99 Mozgalom hatását. Ez alapján pedig kijelenthető, hogy a Karácsony miniszterelnök-jelöltségét támogató szerveződést feltűnő közöny és érdektelenség övezi. Míg a főpolgármester állítása alapján a 99 Mozgalomnak legalább harmincezer támogatóval, szimpatizánssal kellene rendelkeznie, annak hivatalos Facebook-oldala csupán 939 embernek tetszik és mindössze 1060 követője van.

Noha itt Karácsony Gergely naponta, akár többször is posztol, azok lényegében semmiféle reakciót nem váltanak ki. A Támogasd te is a jövővédő népszavazást! címmel közzétett bejegyzését például mindössze kilencen, a „megélhetésköltséggel” kapcsolatos, a kormányt támadó posztját csupán hárman kedvelték, míg az Átláthatóvá és tisztességessé tesszük a közbeszerzéseket című kampányígérete nem több, mint egy like-ot váltott ki. Ugyanitt Karácsony a napokban jelentette be, hogy 99podcast néven podcastot indít, amivel kerek húsz kedvelést tudott begyűjteni. A bejegyzések szinte kivétel nélkül hozzászólások és megosztások nélkül árválkodnak a 99 Mozgalom Facebook-oldalán.

A szerveződésnek van egy saját, önálló oldala is, amely a programismertetőn túl leginkább a csatlakozás lehetőségét kínálja az esetleges érdeklődőknek – a mozgalomhoz ezen túl semmiféle elérhetőség, kapcsolatfelvételi lehetőség nincsen. A mozgalom rövid időn belüli, látványos kiüresedése a jelek szerint a baloldalon is szemet szúrhatott, ahol egyre többen vonják kétségbe az ország vezetésére ácsingózó főpolgármester képességeit, alkalmasságát.

A napokban a kormánypártisággal aligha vádolható Lengyel László arról beszélt a Klubrádióban, hogy Karácsonynak először fel kellene mutatnia valamilyen eredményt.

"Most komolyan mondom, a negatív eredmény is jó volna, de bármilyen eredményt fel kellene mutatnia. Nem tudunk egy biciklisávon túlmenően semmit felmutatni – fogalmazott a közgazdász. – Nem értek hozzá, de miért ne vezethetnék egy kormányt. Ez nem megy. Ez Magyarország tragédiája" – tette hozzá.

Lengyel László tragikomikusnak nevezte, hogy ugyanazok a jelöltek küzdenek ma, mint akik négy, nyolc vagy tizenkét éve. Összességében úgy vélekedett: nagy lesz a baj, ha győzni fog az ellenzék. Karácsony – ugyancsak a napokban – komoly gyomrost kapott Gyurcsány Ferencéktől is. A DK pártlapjában, a Nyugati Fényben ugyanis Förtelmes kloáka lett Európa szívéből, és ezért Karácsony Gergely is felelős címmel jelent meg publicisztika.

A szerző, Barna Zsuzsa szerint a főváros "péntek és szombat esténként egy húgy-, szar- és piaszagú végbélnyílássá válik".

"Adott az ellenzéki főpolgármester, aki 2019 óta csak elrévedezett ezen a mocskon, bár nem vitatom el Karácsonytól azt, hogy biztosan őt is zavarja a szartenger, amikor elteker mellette a Városházára tartva" – írta Barna Zsuzsa.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-09-08 | 11:17
Óriási kudarc az előválasztás: csak 2,5 százalékos lett a részvétel

Óriási kudarc az előválasztás: csak 2,5 százalékos lett a részvétel

  • Besült a csodafegyver: még a saját választóit sem mozgatta meg az ellenzék.
  • Ez nem véletlen, hiszen a pártok lemutyizták, jó előre lezsírozták egymás között a körzeteket, így valódi versenyről nem lehet beszélni.
  • Korábban az ellenzéki szereplők azt remélték, 10 százalék lehet a részvétel, majd ezt csökkentették le 5 százalékra.
  • A bőven 5% alatti részvétel az előválasztás értelmét kezdi ki, hiszen ehhez az eredménytelenséghez képest nagyon sokba kerül.
  • Karácsony 2019-ben csak Budapesten 33 ezer aláírást szerzett, most pedig országosan 41 ezret, vagyis alig 8 ezerrel többet.
  • Ennek ellenére elköltenek a pártok az előválasztásra több, mint egymilliárd forintot.
  • Ám közben azt hazudják, "csak" 130 millióba kerül az egésznek a lebonyolítása.
  • Az érdektelenség azért is különös, mert az ellenzéket feltétlenül kiszolgáló propagandamédia folyamatosan napirenden tartja az előválasztást.
  • A kudarc személyesen Karácsony Gergelyé is, mert ő volt a leghangosabb híve az előválasztásnak.
Bel 2022-02-21 | 11:05
Péntek-vasárnap: 700 migránssal szemben intézkedtek

Péntek-vasárnap: 700 migránssal szemben intézkedtek

  • Pénteken 311, szombaton 201, vasárnap 187 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök.

Bel 2021-06-25 | 12:39
Marakodás a koncon: Karácsony alibizéssel vádolta meg Hadházyt, erre a szekszárdi képviselő is visszaszólt neki

Marakodás a koncon: Karácsony alibizéssel vádolta meg Hadházyt, erre a szekszárdi képviselő is visszaszólt neki

  • A Momentum Zuglót nézte ki a Fideszt, az LMP-t, majd Márki-Zay mozgalmát is megjárt Hadházynak.
  • Csakhogy ott az MSZP-s kéviselő, Tóth Csaba a megválasztott országgyűlési képviselő.
  • A Momentumon kívül mindenki beállt Tóth mögé, Jobbiktól a DK-ig.
  • Karácsony is támogatásáról biztosította a képviselőt, akiről korábban azt állította, a családjával fenyegette.
  • Most egy interjúban Karácsony alibizássel vádolta meg Hadházyt, mondván, az ő demokrácia-felfogásába nem fér bele Hadházy zuglói jelöltsége.
  • Csakhogy korábban Karácsony pont így nézte ki magának a 2014-ben nyerhető zuglói önkormányzatot.
  • Budai lakosként és listás országgyűlési képviselőként lett polgármester Zuglóban.
  • Amit szabad Jupiternek, nem szabad azt a kisökörnek.
Bel 2022-02-16 | 11:53
Ezért is bünteti Brüsszel a hazánkat: EU-rekord a 2021-es növekedés

Ezért is bünteti Brüsszel a hazánkat: EU-rekord a 2021-es növekedés

  • Magyarország annak ellenére ért el rekordnövekedést 2021-ben, hogy Brüsszel jogtalanul visszatartja a Helyreállítási Alap Magyarországnak járó pénzeit.