Németország: a Pride-felvonulás szabad, a korona-szkeptikus demonstráció betiltva

Németország: a Pride-felvonulás szabad, a korona-szkeptikus demonstráció betiltva
  • A liberális-konzervatív portál szemleírója szerint a német társadalom tudatos megosztása, hogy a berlini Prideot a rendőrség biztosítja, egy héttel később a koronalezárások miatt elégedetlenek tüntetését pedig betiltja.

Az állam talán még soha nem lépett fel ilyen drasztikusan, mint most: néhány nappal, sőt órával a berlini Christopher Street Day (CSD) után betiltották a vasárnapra bejelentett "Querdenker" tüntetést - írja a tichyseinblick.de honlap.

Elég volt! Az emberek ezt már évek óta sejtik. Most azonban bebizonyosodott: a kormányzó politikusok deklarált célja a társadalom megosztása. Kegyelem nélkül: a jóra és a rosszra. És jó minden, ami engedelmeskedik az államnak és az általa elrendelt véleménynek. Aki lázad, az már vesztett. Igen, azok, akik nem tanulnak a történelemből, arra vannak ítélve, hogy újra megismételjék azt.

De talán még soha nem volt ilyen drasztikus ez, mint most: néhány nappal, sőt órával a berlini Christopher Street Day (CSD) után betiltották a vasárnapra bejelentett "Querdenker" tüntetést. Még a queer-barát BILD, sőt még a CSD-hez közel álló baloldali újságírók is csodálkoztak, hogy egy ilyen CSD-tüntetés miért mehetett végbe gond nélkül, a hatóságok beavatkozása nélkül.

Miközben a családapa és gyermekei elfelejthették a már lefoglalt mallorcai nyaralást, miközben a humorista Helge Schneider vagy az énekesnő Nena indokolt dühkitörések után kénytelen volt hallgatni a Spahnhoz hű maszkfanatikusok gyűlöletét, miközben a gasztronómiát és a rendezvényeket egyáltalán csak a legszigorúbb higiéniai intézkedések mellett lehetett fenntartani, tízezrek tüntettek többnyire maszkok nélkül, szorosan ölelkezve és csókolózva Berlin utcáin. A rendőrség velük ünnepelt ahelyett, hogy közbelépett volna.

Saskia Esken és társai, az egyházak és a CDU ott volt, amikor mindent, de tényleg mindent, ami a szabályokról szólt, egyszerűen kidobtak. Már akkor is spekuláltak a liberális lapok: "Most már nehéz lesz betiltani a Querdenker-tüntetését." De nem számoltak a házigazdával. Nem, a majdnem minden pártot tömörítő koalíció mindenre elszánt. A veszteségekre való tekintet nélkül.

Merkel/Söder egyre közelebb kerül céljához: mindenki kirekesztéséhez, aki csak távolról is lázadni merészel. A 2015-ös nyitott határok: az emberek többsége ellenében keresztülvitték. A progresszív iszlamizációt, amelyet Kurz osztrák kancellár épp most ítélt el lenyűgözően, jéghidegen folytatják. A kevés valódi szakértő egyike, az izraeli származású palesztin Ahmad Mansour néhány napja még azt mondta, hogy elfogadhatatlan, hogy az iszlám jogos kritikáját azonnal a jobboldali sarokba állítják és megbélyegzik.

Vagy ennek az álelitista gender-nyelvnek a példája. Felmérések szerint a lakosság háromnegyede ellenzi, és mégis ezt az ostobaságot a közigazgatás, az egyház és a média nyelvén keresztülnyomják. Kíméletlenül az emberek ellen. A politika hallgat, sőt, előléptet. Nevetséges, hogy a százalékpontok csökkenése miatt pánikba esett Unió most hirtelen harcolni akar azzal, amit saját erőtereiben már régóta támogatott és eltűrt. A társadalom nyomorúságos megosztottsága. Tudatosan és önként. Nem lehet ezt másképpen látni.

Az iszlám késelőket pszichiátriára küldik, a tömeges nemi erőszaktevők (egyelőre) szabadon távozhatnak. De aki nem hajlandó fizetni a GEZ-díjakat (újnémetül: demokráciadíj), az rács mögé kerül. A társadalom könyörtelen megosztása ez. Minden területen.

Az oltás ellenzőit megbélyegzik, a kimondhatatlan és aránytalan korona-intézkedések kritikusait kovidiótáknak és korona-tagadóknak nyilvánítják, anélkül, hogy a szövetségi elnök vagy a kancellár közbelépne. Egyébként több szivárványos zászló volt a tüntetéseiken, mint állítólagos birodalmi háborús zászló. Tehát az egész olyan szándékos: társadalmunk mélységes és soha meg nem gyógyuló megosztottsága.

Ez a megosztottság végigvonul a falvakon és a szomszédságokon, az egyesületeken és közösségeken, a házasságokon és a családokon. Az ARD nemrégiben riportot sugárzott egy brandenburgi faluból (természetesen az éjszaka közepén). Keserű ellenségeskedés van ott, ahol egykor az összetartás és a szolidaritás volt az aduász.

És most, mindennek megkoronázásaként, ez a berlini döntés: ami az egyik hétvégén állami, rendőrségi, egyházi, hivatalos, politikai és kormányzati segítséggel lehetséges volt, az a következő hétvégén már tilos, egyszerűen tilos. Senkit nem érdekeltek a maszkok és a távolságtartás a Fridays for Future vagy a Black Lives Matter tüntetéseken. Csak amikor megérkeztek a gyűlölt, a kormányt bíráló emberek, a korona hirtelen fertőző és veszélyes lett.

Ami sokkal fertőzőbb és veszélyesebb: a megosztó gomba, a megosztottság vírusa a társadalmunkban.

Értem már csak egy módja maradt annak, hogy a korona-intézkedések kritikusai demonstrálhassanak. Nevezzétek át magatokat. Adjatok hozzá még egy kis "e"-t. Holnaptól nevezzétek magatokat queer gondolkodóknak.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Álláspont 2023-03-07 | 14:53
Az amerikai szankciók paradox módon a dollár egyeduralmát veszélyeztetik

Az amerikai szankciók paradox módon a dollár egyeduralmát veszélyeztetik

  • Merthogy Oroszország nem dollárban, hanem saját valutában kereskedik a kereskedelmi partnereivel.
  • A világ négy legnagyobb fejlődő gazdaságának (Kína, India, Oroszország és Irán) együttes GDP-je nagyobb, mint az Egyesült Államoké.
  • Ha a következő három országot (Brazília, Mexikó és Indonézia) is beleszámítjuk ebbe a fejlődő gazdaságú G7-be, akkor a különbség az USA-hoz képest további 4,6 billió dollárral nő.
Álláspont 2021-10-11 | 11:54
Nem így képzeltük az előválasztást, mondja Magyar György, a Civil Előválasztási Bizottság vezetője

Nem így képzeltük az előválasztást, mondja Magyar György, a Civil Előválasztási Bizottság vezetője

  • "A budapesti főpolgármester visszalépése ugyanis magának az előválasztás ethoszának nem tesz jót, és ez a választót nem fel-, hanem inkább leértékeli" - írja Magyar György ügyvéd.
  • "Ami viszont az utóbbi napokban folyt, az szerintem megcsúfolása az eredeti gondolatunknak. Mi úgy véltük, hogy az érintett politikai szervezetek által konszenzussal elfogadott rendszer működni fog, ám csalatkoztunk" - folytatja.
Álláspont 2021-07-28 | 19:27
Pósa Károly: Dank u, meneer Rutte!

Pósa Károly: Dank u, meneer Rutte!

  • Ha be akarnám lőni kiféle-miféle Mark Rutte, és mekkora szimpátiával tekint Magyarországra, akkor némi hezitálás után Judith Sargentini meg Vladimír Mečiar közé ékelném.
Álláspont 2023-03-06 | 12:40
A CIA ex-stratégája: az ukrán háború minden idők egyik legnagyobb propagandakampánya

A CIA ex-stratégája: az ukrán háború minden idők egyik legnagyobb propagandakampánya

  • James Rickards szerint a szankciók a nyugati világra ütöttek vissza, ezért az Egyesült Államok egyedüli válasza a helyzetre az orosz-ukrán háború folyamatos eszkalációja.
  • A folytonos fegyver- és lőszerszállítások azonban kimerítették az európai készleteket és kritikus szintre süllyesztették az amerikaiakat.
  • Az a kérdés, hogy megéri-e kockáztatni az USA nemzetbiztonságát azzal, hogy létfontosságú fegyverkészleteket használunk fel egy korrupt kelet-európai oligarchia támogatására? - kérdezi.
Álláspont 2021-05-15 | 11:22
Konok Péter: "Karácsony úgy csinál, mintha kemény gyerek lenne, és voltaképpen állandóan a kompromisszumok politikusa”

Konok Péter: "Karácsony úgy csinál, mintha kemény gyerek lenne, és voltaképpen állandóan a kompromisszumok politikusa”

  • Az ATV ÖT c. műsorának szereplői sem voltak oda Karácsony Gergely elmúlt héten nyújtott produkciójától.
  • Puzsér Róbert a Fudan egyetemmel kapcsolatban felette a kérdést: "Karácsony Gergely a sarkára fog állni? Most bizonyára Orbán Viktor nagyon megijedt".
  • Konok Péter ezzel egyetértve arról beszélt: Karácsony már többször is hangoztatta, hogy "csak a holttestén keresztül történhet bármi", többször a sarkára állt, de mindezeknek nem volt foganatja.
  • Ceglédi Zoltán politikai elemző a Fudan egyetem ügyében megemlítette, hogy Tarlós Istvánnak volt egy jó tulajdonsága Karácsonyhoz képest: ő "csak" főpolgármester akart lenni.
  • Puzsér Róbert szerint azonban nem ez a legnagyobb gazembersége Karácsonynak, ami miatt bocsánatot kell kérnie.
  • A publicista szerint a főpolgármesternek inkább a "Tiborcz-adóért", a StadionStopért, és a parkolási maffiáért kéne bocsánatot kérnie.
  • "Egyszerre akar Jakab Péter lenni keménységben, odamondásban és egyszerre akar nagyon konszenzusos női jelölt lenni" – fogalmazott élcesen Puzsér.
  • A publicista ennél a pontnál áttért Karácsony Gergely angol nyelvtudására, mellyel kapcsolatban azt mondta: nem azt tartja a legnagyobb bajnak, hogy a főpolgármester nem tud angolul, hanem hogy "folyamatosan hazudik".
  • Czeglédi Zoltán ezzel kapcsolatban úgy vélekedett, azért baj Karácsony Gergely hiányos nyelvtudása, mert a kommunikációja abból áll, hogy "van a »vidéki bunkó«, meg a »kozmopolita főpolgármester.« Egy kozmopolita tud angolul, tárgyalni is tud angolul, és angol nyelven is fogyasztja a híreket. Azért támadják a hiányos nyelvtudásával, mert amit üzenni akar magáról, az nem igaz."
  • Ezzel Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója is egyetértett, szerinte Karácsony Gergely a saját brandjét, a "kulturált, művelt városi értelmiségi" képét lőtte térden.
Álláspont 2021-12-14 | 12:18
Főváros: a vezetők milliós órákban, jachtokon szelfiznek, a melóst meg kicsinálják, kirúgják

Főváros: a vezetők milliós órákban, jachtokon szelfiznek, a melóst meg kicsinálják, kirúgják

  • Ilyen Karácsony Gergely szolidáris Budapestje, ahol az 1%-nyi kisebbség helyett a 99%-ot szolgálják.
  • Mármint elméletben, mert a gyakorlat szerint a fővárosi vezetők dőzsölnek a tutiban, a munkásokat pedig egrecíroztatják, majd kirúgják.
  • A fővárosi cégvezetők közben milliós karórákban feszítenek, jachtozgatnak a tengeren, és a képek alá a közöségi médiában kiírják, hogy 'HOME OFFICE'.
  • Karácsony hagymázas gondolatai a szolidaritásról és az elesettek, valamint a többség védelméről a maroknyi kisebbséggel szemben ugyanolyan hazug, mint amilyen hazug alak a Főpolgármester, akinek egyetlen igaz pillanata sincsen az életben.
Álláspont 2021-08-14 | 18:16
Kassai Dániel az előválasztásról: egy valós versenyben sem a Párbeszéd, sem az LMP nem rúgna labdába

Kassai Dániel az előválasztásról: egy valós versenyben sem a Párbeszéd, sem az LMP nem rúgna labdába

  • A szerző végigveszi, miért andidemokratikus az előválasztásnak csúfolt bohóctréfa.