Németország: a Pride-felvonulás szabad, a korona-szkeptikus demonstráció betiltva

Németország: a Pride-felvonulás szabad, a korona-szkeptikus demonstráció betiltva
  • A liberális-konzervatív portál szemleírója szerint a német társadalom tudatos megosztása, hogy a berlini Prideot a rendőrség biztosítja, egy héttel később a koronalezárások miatt elégedetlenek tüntetését pedig betiltja.

Az állam talán még soha nem lépett fel ilyen drasztikusan, mint most: néhány nappal, sőt órával a berlini Christopher Street Day (CSD) után betiltották a vasárnapra bejelentett "Querdenker" tüntetést - írja a tichyseinblick.de honlap.

Elég volt! Az emberek ezt már évek óta sejtik. Most azonban bebizonyosodott: a kormányzó politikusok deklarált célja a társadalom megosztása. Kegyelem nélkül: a jóra és a rosszra. És jó minden, ami engedelmeskedik az államnak és az általa elrendelt véleménynek. Aki lázad, az már vesztett. Igen, azok, akik nem tanulnak a történelemből, arra vannak ítélve, hogy újra megismételjék azt.

De talán még soha nem volt ilyen drasztikus ez, mint most: néhány nappal, sőt órával a berlini Christopher Street Day (CSD) után betiltották a vasárnapra bejelentett "Querdenker" tüntetést. Még a queer-barát BILD, sőt még a CSD-hez közel álló baloldali újságírók is csodálkoztak, hogy egy ilyen CSD-tüntetés miért mehetett végbe gond nélkül, a hatóságok beavatkozása nélkül.

Miközben a családapa és gyermekei elfelejthették a már lefoglalt mallorcai nyaralást, miközben a humorista Helge Schneider vagy az énekesnő Nena indokolt dühkitörések után kénytelen volt hallgatni a Spahnhoz hű maszkfanatikusok gyűlöletét, miközben a gasztronómiát és a rendezvényeket egyáltalán csak a legszigorúbb higiéniai intézkedések mellett lehetett fenntartani, tízezrek tüntettek többnyire maszkok nélkül, szorosan ölelkezve és csókolózva Berlin utcáin. A rendőrség velük ünnepelt ahelyett, hogy közbelépett volna.

Saskia Esken és társai, az egyházak és a CDU ott volt, amikor mindent, de tényleg mindent, ami a szabályokról szólt, egyszerűen kidobtak. Már akkor is spekuláltak a liberális lapok: "Most már nehéz lesz betiltani a Querdenker-tüntetését." De nem számoltak a házigazdával. Nem, a majdnem minden pártot tömörítő koalíció mindenre elszánt. A veszteségekre való tekintet nélkül.

Merkel/Söder egyre közelebb kerül céljához: mindenki kirekesztéséhez, aki csak távolról is lázadni merészel. A 2015-ös nyitott határok: az emberek többsége ellenében keresztülvitték. A progresszív iszlamizációt, amelyet Kurz osztrák kancellár épp most ítélt el lenyűgözően, jéghidegen folytatják. A kevés valódi szakértő egyike, az izraeli származású palesztin Ahmad Mansour néhány napja még azt mondta, hogy elfogadhatatlan, hogy az iszlám jogos kritikáját azonnal a jobboldali sarokba állítják és megbélyegzik.

Vagy ennek az álelitista gender-nyelvnek a példája. Felmérések szerint a lakosság háromnegyede ellenzi, és mégis ezt az ostobaságot a közigazgatás, az egyház és a média nyelvén keresztülnyomják. Kíméletlenül az emberek ellen. A politika hallgat, sőt, előléptet. Nevetséges, hogy a százalékpontok csökkenése miatt pánikba esett Unió most hirtelen harcolni akar azzal, amit saját erőtereiben már régóta támogatott és eltűrt. A társadalom nyomorúságos megosztottsága. Tudatosan és önként. Nem lehet ezt másképpen látni.

Az iszlám késelőket pszichiátriára küldik, a tömeges nemi erőszaktevők (egyelőre) szabadon távozhatnak. De aki nem hajlandó fizetni a GEZ-díjakat (újnémetül: demokráciadíj), az rács mögé kerül. A társadalom könyörtelen megosztása ez. Minden területen.

Az oltás ellenzőit megbélyegzik, a kimondhatatlan és aránytalan korona-intézkedések kritikusait kovidiótáknak és korona-tagadóknak nyilvánítják, anélkül, hogy a szövetségi elnök vagy a kancellár közbelépne. Egyébként több szivárványos zászló volt a tüntetéseiken, mint állítólagos birodalmi háborús zászló. Tehát az egész olyan szándékos: társadalmunk mélységes és soha meg nem gyógyuló megosztottsága.

Ez a megosztottság végigvonul a falvakon és a szomszédságokon, az egyesületeken és közösségeken, a házasságokon és a családokon. Az ARD nemrégiben riportot sugárzott egy brandenburgi faluból (természetesen az éjszaka közepén). Keserű ellenségeskedés van ott, ahol egykor az összetartás és a szolidaritás volt az aduász.

És most, mindennek megkoronázásaként, ez a berlini döntés: ami az egyik hétvégén állami, rendőrségi, egyházi, hivatalos, politikai és kormányzati segítséggel lehetséges volt, az a következő hétvégén már tilos, egyszerűen tilos. Senkit nem érdekeltek a maszkok és a távolságtartás a Fridays for Future vagy a Black Lives Matter tüntetéseken. Csak amikor megérkeztek a gyűlölt, a kormányt bíráló emberek, a korona hirtelen fertőző és veszélyes lett.

Ami sokkal fertőzőbb és veszélyesebb: a megosztó gomba, a megosztottság vírusa a társadalmunkban.

Értem már csak egy módja maradt annak, hogy a korona-intézkedések kritikusai demonstrálhassanak. Nevezzétek át magatokat. Adjatok hozzá még egy kis "e"-t. Holnaptól nevezzétek magatokat queer gondolkodóknak.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Álláspont 2023-03-03 | 10:28
A német valóságsokk: egyszerűen túl sok menekült érkezik

A német valóságsokk: egyszerűen túl sok menekült érkezik

  • 2022-ben 1,3 millió menedékkérő érkezett Németországba, több, mint a 2015/2016-os sokk során.
  • A helyzet egyre kezelhetetlenebb, önkormányzatok kongatják a vészharangot: nem tudnak további szállást biztosítani.
  • Az NZZ véleménycikke kifejti: a színes kavalkádról szőtt multikulturális álmoknak vége.
Álláspont 2022-06-30 | 07:47
8 illegális migráns volt a csomagtartóban

8 illegális migráns volt a csomagtartóban

  • 2022. június 30-án 1 óra 40 perc körül Cece belterületén vontak intézkedés alá egy lengyel honosságú személygépkocsit, amelyet egy moldáv sofőr vezetett.
  • A jármű utasterében nyolc, magát szír állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket az egyenruhások a sofőrrel együtt  elfogták és a rendőrségre előállították.
Bel 2021-06-04 | 09:44

5 238 903 fő a beoltottak száma, közülük 3 814 194 fő már a második oltását is megkapta

  • Péntekre 269 az új fertőzöttet találtak.
  • 26 többségében idős, krónikus beteg hunyt el.
  • 702 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 78-an vannak lélegeztetőgépen.
Álláspont 2022-10-06 | 11:57
Spiked-kommentár: Meloni győzelme újabb csapás az EU-s elitekre

Spiked-kommentár: Meloni győzelme újabb csapás az EU-s elitekre

  • Amíg Brüsszel megtagadja a szuverenitást az európai emberektől, addig az európai emberek továbbra is szembeszállnak vele.
Álláspont 2021-10-12 | 16:37
21 éves francia csempészett 16 illegális afgán migránst

21 éves francia csempészett 16 illegális afgán migránst

  • A 86-os számú főúton 2021. október 12-én 9 óra 5 perckor vonták intézkedés alá a francia honosságú tehergépkocsi ugyancsak francia vezetőjét.
  • Raktérben 16 - magukat afgán állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.
  • A járőrök a járművezetőt és utasait elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.
  • Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • 21 éves sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.