A német belügyminiszter önzéssel vádolja Ausztriát

A német belügyminiszter önzéssel vádolja Ausztriát
  • Továbbra is forró krumpli a migráció Európában.
  • A német belügyminiszter vasárnap Ausztriát bírálta, csak azért, mert az a saját érdekeit próbálja érvényesíteni a migrációs politikában.

Horst Seehofer német belügyminiszter rendkívül elégedetlen az európai migrációs politikával, és Ausztria is negatív példaként szolgál számára: "Az EU Bizottsága az elmúlt években drámaian veszített hatalmából a menekültpolitikában" - mondta Seehofer a Bild am Sonntagnak. Eddig nem sikerült "orvosságot találni egyes uniós tagállamok - köztük Ausztria - egoizmusa ellen". Németország számára megbízható migrációs együttműködés jelenleg csak Franciaországgal létezik - magyarázta Seehofer.

A CSU-s politikus azt is elmondta, hogy ragaszkodni kíván az Afganisztánba történő kitoloncolásokhoz, annak ellenére, hogy a radikális iszlamista tálibok az utóbbi időben előretörtek az országban. "Jelenleg tárgyalásokat folytatunk Afganisztánnal, hogy továbbra is ki tudjuk toloncolni a bűnözőket" - mondta a Bild am Sonntagnak.

Seehofer az "önkéntes távozás további növelésének" lehetőségeit is megemlítette. Ha például egy fogvatartott büntetése egy részét elengedik, akkor önként távozhat - mondta a német belügyminiszter. "Tárgyalásokat folytatunk az összes szövetségi állammal, mivel ők felelősek a kitoloncolásokért."

A járvány végeztével Seehofer ismét jelentősen növelni akarja a kitoloncolások számát. "A korona-korszak nem a deportálások ideje volt. Akkoriban a világ minden országa félt a behurcolt fertőzésektől" - mondta. "Ezt a koronavírus-válság után ismét jelentősen növelni fogjuk".

Az ellenzéki Zöldek nemrégiben az Afganisztánba történő kitoloncolások megszüntetését követelték a tálibok számos offenzívája miatt. A német kormány továbbra is úgy tesz, mintha "semmi sem történt volna" Afganisztánban - bírálta a kabinetet Robert Habeck, a Zöldek frakcióvezetője. A külföldi csapatok kivonásának kezdete óta a tálibok Afganisztánban számos körzetben átvették az irányítást, és ma már az ország nagy részét uralják.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-12-07 | 12:02
Ferenc pápa Napóleonhoz, a nácikhoz és a kommunistákhoz hasonlította az EU-t

Ferenc pápa Napóleonhoz, a nácikhoz és a kommunistákhoz hasonlította az EU-t

  • Arra reagált a katolikus egyház feje, hogy Brüsszel el akarta törölni a karácsony kifejezést, hogy az egyetlen kisebbséget se sértsen.
  • Felhívta arra is a figyelmet, hogy "az EU-nak tiszteletben kellene tartania a tagországok belső struktúráit, azok sokszínűségét és nem szabadna megpróbálnia egységesíteni őket".
Kül 2021-06-18 | 12:15
Ikonikus autók tűnnek el a zöld őrület miatt: csak elektromos VW Golf, Audi A3 és A4 lesz a jövőben

Ikonikus autók tűnnek el a zöld őrület miatt: csak elektromos VW Golf, Audi A3 és A4 lesz a jövőben

  • Az Audi azt tervezi, hogy 2026-tól nem gyárt több benzin- és dízelmotoros autót.
  • A hibrid modelleket is ki kell vezetni addigra.
  • A Mercedes-Benz Cars s2019 végén azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2030-ra több mint 50 százalékos értékesítési arányt érjen el a villamosított autók - azaz a tisztán e-autók és a hibrid autók - között.
  • A BMW-nek ugyanilyen tervei vannak globálisan.
Kül 2021-06-25 | 10:16
Nekiesett a brüsszeli liberális elit Orbánnak a pedofil-ellenes törvény miatt

Nekiesett a brüsszeli liberális elit Orbánnak a pedofil-ellenes törvény miatt

  • A nyugatiak továbbra sem olvassák a törvényt, csak a Soros-hálózat értelmezését szajkózzák.