Franciaország: a barátnőjét védte a késeléstől, az afgánok leszúrták

Franciaország: a barátnőjét védte a késeléstől, az afgánok leszúrták

A francia rendőrség letartóztatott két afgán férfit, miután a páros állítólag szexuálisan bántalmazott egy nőt, és leszúrta volt barátját, aki megpróbálta megvédeni őt.

A franciaországi Rennes város hatóságai letartóztattak két felnőtt afgán férfit, miután a páros állítólag szexuálisan bántalmazott egy nőt, és leszúrta volt barátját, aki önzetlenül közbelépett, hogy megvédje őt.

A két 19 és 25 éves gyanúsítottat, akik mindketten Afganisztánban születtek, múlt héten tartóztatták le az északnyugat-franciaországi Bretagne fővárosában, Rennes-ben. A férfiak a gyanú szerint a metróállomás közelében szúrták le a férfit, miután szexuálisan bántalmazták a volt barátnőjét - írja az Ouest-France című napilap.

A támadás július 10-én éjfél körül bontakozott ki, amikor a gyanúsítottak a Charles-de-Gaulle metróállomás közelében megszólították a nőt, és megragadták a fenekét. A férfi áldozatot, miután közbelépett, hogy megvédje barátnőjét, ezután többször hátba szúrták, amitől elvesztette az eszméletét.

"Miközben menekültek, a 40 éves áldozat észrevette, hogy vért veszít, és a hát alsó részén van egy seb" - magyarázta Philippe Astruc ügyész. "A mentőszolgálat gondoskodott róla, és a vérzést elállították". "Egyértelműen látszott egy vesesérülés" - tette hozzá Astruc.

Miután a mentőszolgálat a helyi kórházba szállította, a férfi áldozatot ezután sürgősségi műtétnek vetették alá, hogy kezeljék a támadás során szerzett több szúrt sebet.

A francia hatóságok azóta hivatalos vizsgálatot indítottak a bűncselekmény ügyében. A szeptember 20-án kezdődő tárgyalásig a két gyanúsított a rendőrség őrizetében marad.

A migránsválság 2015-ös kezdete óta az afgán migránsok messze felülreprezentáltak a rendőrség, a nonprofit szervezetek és a kormányzati szervek által rögzített, összeállított és közzétett bűnügyi adatokban.

Amint arról a Remix News októberben beszámolt, a Németországban élő afgán migránsok voltak a harmadik leggyakoribb gyanúsítottak az erőszakos bűncselekmények elkövetése során 2019-ben: a német szövetségi belügyminisztérium adatai szerint az országban elkövetett erőszakos bűncselekmények elkövetésével gyanúsított összes elkövető 7,5 százalékát tették ki.

A múlt hónap végén az osztrák rendőrség letartóztatott két 16 és 18 éves afgán migránst, akik az ügyészek szerint részt vettek egy 13 éves lány brutális meggyilkolásában Bécsben. A nyomozók megerősítették, hogy a két férfi elkábította a lányt, és többször megerőszakolta, majd meggyilkolta az áldozatot. A 18 éves gyanúsított, aki 2015-ben, a migránsválság csúcspontján érkezett először Ausztriába, a nemi erőszak és a gyilkosság előtt már ismert volt a rendőrség előtt. Annak ellenére, hogy 2017-ben különböző bűncselekmények miatt elítélték, soha nem került börtönbe és nem toloncolták ki.

Az országszerte széles körű felháborodást kiváltó eset arra késztette Sebastian Kurz osztrák kancellárt, hogy bejelentse: a kormány fenntartja az afgán migránsok jelenlegi kitoloncolási arányát, és nem enyhíti a menekültügyi törvényeket annak érdekében, hogy több migráns befogadására legyen lehetőség.

"Nem fogjuk leállítani az afganisztáni kitoloncolásokat, és nem fogjuk enyhíteni a menekültügyi törvényt" - mondta a 34 éves osztrák kancellár, hozzátéve, hogy az Ausztriában bűncselekményt elkövető migránsokat "nem szabad támogatni a hamis tolerancia nevében, hanem a lehető leghamarabb ki kell toloncolni".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-21 | 13:56
A sokkoló árvizek után súlyos kritika éri a katasztrófavédelmet Németországban

A sokkoló árvizek után súlyos kritika éri a katasztrófavédelmet Németországban

 • Az emberek a közszolgálati adókat is kritizálják, melyek nem figyelmeztették az észak-nyugati lakosságot a közelgő veszélyre.
 • Az érintett területeken pedig korábban leszerelték a vészjelző szirénákat.
 • Holott az, hogy nagymértékű csapadék várható, napok óta ismert volt a meterológiai szerveknél, és a britek is figyelmeztették Németországot, hogy nagyon nagy esőzés lesz.
 • A BILD azt írja, SMS-ben is figyelmeztethettek volna a hatóságok az árvízveszélyre, de ez elmaradt, mert Berlin nem vezette be a veszélyhelyzeti figyelmeztetésre vonatkozó Uniós irányelvet.
 • Emiatt kötelezettségszegési eljárást is indított Németország ellen az Európai Bizottság.
Kül 2021-07-03 | 21:41
Lőparancs van érvényben a litván határon a migránsok miatt

Lőparancs van érvényben a litván határon a migránsok miatt

 • Könnygázt is bevetettek.
 • Több mint tizenegyszeresére emelkedett a litván határon próbálkozó migránsok száma tavalyhoz képest.
 • A migránsválság miatt Litvánia pénteken rendkívüli állapotot rendelt el.
Kül 2021-06-17 | 16:21
Jobb csendben maradni: a '60-as évek óta nem volt olyan magas azon németek száma, akik szerint korlátozzák a szólásszabadságukat

Jobb csendben maradni: a '60-as évek óta nem volt olyan magas azon németek száma, akik szerint korlátozzák a szólásszabadságukat

 • 44% szerint jobb az óvatosság, 45% azok aránya, akik azt mondják, szabadon kifejthetik a véleményüket.
 • 59 százalék szerint kényes dolog a muszlimokról és az iszlámról beszélni.
 • 1996-ban még csak 15 százalék mondta, hogy érzékeny dolog a muszlimokról vagy az iszlámról beszélni, ma ez az arány 59 százalék.
 • Az évtized elejéig kétharmados volt azok aránya, akik úgy érezték, szabadon beszélhetnek.
 • A kutatás szerint a németek elutasítják a PC-terorr nyelvhasználatot, amit a tömegmédia erőltet rájuk.
Kül 2021-07-15 | 19:51
Dél-afrikai zavargások: már 72 halott és élelmiszerhiány - a kormány mozgósítja a tartalékosokat

Dél-afrikai zavargások: már 72 halott és élelmiszerhiány - a kormány mozgósítja a tartalékosokat

 • Leállt a közlekedés, az ellátási láncok pedig megszakadtak Dél-Afrikában.
 • Hiány van üzemanyagból, élelmiszerből, gyógyszerekből és koronavírus-vakcinákból.
Kül 2021-05-15 | 15:20
Horvátország továbbra is zárva tart

Horvátország továbbra is zárva tart

 • Bár sokan nyitásra számítottak, május 31-ig meghosszabbították a korlátozásokat Horvátországban.
 • Horvátországban nem oltanak keleti vakcinákkal, csak európai uniós beszerzésűekkel. Átoltottságuk alig több, mint a magyar fele, és az Európai Unió átlagát sem érik el.
Kül 2021-06-01 | 17:00
Dánia is megelégelte az álproblémát, eddig tartott a tolerancia - a baloldali miniszterelnök hazatérést javasol a migránsoknak

Dánia is megelégelte az álproblémát, eddig tartott a tolerancia - a baloldali miniszterelnök hazatérést javasol a migránsoknak

 • Dánia visszavonja a tartózkodási engedélyeket egyes szíriaiaktól, mert a kormány az ország bizonyos részeit biztonságos visszatérési országnak minősítette.
 • "Ha nincs szükségük védelemre, mert a veszély már nem áll fenn, akkor térjenek vissza a hazájukba, és segítsenek az ottani újjáépítésben" - mondja Frederiksen dán kormányfő.