Franciaország: a barátnőjét védte a késeléstől, az afgánok leszúrták

Franciaország: a barátnőjét védte a késeléstől, az afgánok leszúrták

A francia rendőrség letartóztatott két afgán férfit, miután a páros állítólag szexuálisan bántalmazott egy nőt, és leszúrta volt barátját, aki megpróbálta megvédeni őt.

A franciaországi Rennes város hatóságai letartóztattak két felnőtt afgán férfit, miután a páros állítólag szexuálisan bántalmazott egy nőt, és leszúrta volt barátját, aki önzetlenül közbelépett, hogy megvédje őt.

A két 19 és 25 éves gyanúsítottat, akik mindketten Afganisztánban születtek, múlt héten tartóztatták le az északnyugat-franciaországi Bretagne fővárosában, Rennes-ben. A férfiak a gyanú szerint a metróállomás közelében szúrták le a férfit, miután szexuálisan bántalmazták a volt barátnőjét - írja az Ouest-France című napilap.

A támadás július 10-én éjfél körül bontakozott ki, amikor a gyanúsítottak a Charles-de-Gaulle metróállomás közelében megszólították a nőt, és megragadták a fenekét. A férfi áldozatot, miután közbelépett, hogy megvédje barátnőjét, ezután többször hátba szúrták, amitől elvesztette az eszméletét.

"Miközben menekültek, a 40 éves áldozat észrevette, hogy vért veszít, és a hát alsó részén van egy seb" - magyarázta Philippe Astruc ügyész. "A mentőszolgálat gondoskodott róla, és a vérzést elállították". "Egyértelműen látszott egy vesesérülés" - tette hozzá Astruc.

Miután a mentőszolgálat a helyi kórházba szállította, a férfi áldozatot ezután sürgősségi műtétnek vetették alá, hogy kezeljék a támadás során szerzett több szúrt sebet.

A francia hatóságok azóta hivatalos vizsgálatot indítottak a bűncselekmény ügyében. A szeptember 20-án kezdődő tárgyalásig a két gyanúsított a rendőrség őrizetében marad.

A migránsválság 2015-ös kezdete óta az afgán migránsok messze felülreprezentáltak a rendőrség, a nonprofit szervezetek és a kormányzati szervek által rögzített, összeállított és közzétett bűnügyi adatokban.

Amint arról a Remix News októberben beszámolt, a Németországban élő afgán migránsok voltak a harmadik leggyakoribb gyanúsítottak az erőszakos bűncselekmények elkövetése során 2019-ben: a német szövetségi belügyminisztérium adatai szerint az országban elkövetett erőszakos bűncselekmények elkövetésével gyanúsított összes elkövető 7,5 százalékát tették ki.

A múlt hónap végén az osztrák rendőrség letartóztatott két 16 és 18 éves afgán migránst, akik az ügyészek szerint részt vettek egy 13 éves lány brutális meggyilkolásában Bécsben. A nyomozók megerősítették, hogy a két férfi elkábította a lányt, és többször megerőszakolta, majd meggyilkolta az áldozatot. A 18 éves gyanúsított, aki 2015-ben, a migránsválság csúcspontján érkezett először Ausztriába, a nemi erőszak és a gyilkosság előtt már ismert volt a rendőrség előtt. Annak ellenére, hogy 2017-ben különböző bűncselekmények miatt elítélték, soha nem került börtönbe és nem toloncolták ki.

Az országszerte széles körű felháborodást kiváltó eset arra késztette Sebastian Kurz osztrák kancellárt, hogy bejelentse: a kormány fenntartja az afgán migránsok jelenlegi kitoloncolási arányát, és nem enyhíti a menekültügyi törvényeket annak érdekében, hogy több migráns befogadására legyen lehetőség.

"Nem fogjuk leállítani az afganisztáni kitoloncolásokat, és nem fogjuk enyhíteni a menekültügyi törvényt" - mondta a 34 éves osztrák kancellár, hozzátéve, hogy az Ausztriában bűncselekményt elkövető migránsokat "nem szabad támogatni a hamis tolerancia nevében, hanem a lehető leghamarabb ki kell toloncolni".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-05-18 | 12:07
Újra felpörgött a MigránsTAXI - májusban eddig 400 illegális migránst vett fel a Sea-Eye 4 hajó a Földközi-tengeren

Újra felpörgött a MigránsTAXI - májusban eddig 400 illegális migránst vett fel a Sea-Eye 4 hajó a Földközi-tengeren

  • A Sea-Eye 4 mentőhajó több mint 400 csónakos migránst vett fel ebben a hónapban a Földközi-tengeren.
  • A mentőhajók működését rengeteg kritika éri, mert az embercsempészek tudják, ha a líbiai partoknál elbocsátják a rozzant fahajókat, akkor a partoktól nem messze a Sea-Eye 4 típusú hajók felveszik az utasokat.
  • Az embercsempészet elképesztően nagy üzlet Észak-Afrikában és a mediterrániumban, egyetlen migránst 3 000 és 10 000 euró közötti összegért visznek fel a líbiai partokhoz, hogy ott rossz minőségű faladikokba zsúfolják őket, nem törődve azzal, ha a nyílt tengeren a csónakok elsüllyednek, és hullámsírba temetnek tucatnyi embert.
  • Az illegális embercsempészek tehát cinkos alkuban dolgoznak a mentőhajókkal, és ez sokakban ellenérzéseket szül.
  • A FRONTEX ezért a mentőhajókat megelőzve sokszor szállítja vissza a csónakos migránsokat a Földközi-tengerről a líbiai menekültközpontokba.
  • Ahogy növekszik újra a földközi-tengeri migrációs nyomás, úgy kerül megint viták középpontjába a mentőhajók kétséges szerepe.
Kül 2022-09-26 | 10:22
Meloni nagy napja: hatszorozza eredményét a Fratelli d'Italia

Meloni nagy napja: hatszorozza eredményét a Fratelli d'Italia

  • Alig 4%-os pártból 26%-os pártot épített egyetlen ciklus alatt a jövőbeli olasz miniszterelnök.
Kül 2021-06-30 | 22:17
Svájc F-35A vadászgépeket vásárol

Svájc F-35A vadászgépeket vásárol

  • Nem is keveset, összesen 36 darabot.
  • A magyar Index.hu korábban cikksorozatban sajnálta le a géptípust, de a svájci döntéshozókat ez nem igazán hatotta meg.
Kül 2021-06-28 | 11:48
Ismét késelés Németországban: két sérült

Ismét késelés Németországban: két sérült

  • A támadó elmenekült, nagy erőkkel keresik.