Franciaország: a barátnőjét védte a késeléstől, az afgánok leszúrták

Franciaország: a barátnőjét védte a késeléstől, az afgánok leszúrták

A francia rendőrség letartóztatott két afgán férfit, miután a páros állítólag szexuálisan bántalmazott egy nőt, és leszúrta volt barátját, aki megpróbálta megvédeni őt.

A franciaországi Rennes város hatóságai letartóztattak két felnőtt afgán férfit, miután a páros állítólag szexuálisan bántalmazott egy nőt, és leszúrta volt barátját, aki önzetlenül közbelépett, hogy megvédje őt.

A két 19 és 25 éves gyanúsítottat, akik mindketten Afganisztánban születtek, múlt héten tartóztatták le az északnyugat-franciaországi Bretagne fővárosában, Rennes-ben. A férfiak a gyanú szerint a metróállomás közelében szúrták le a férfit, miután szexuálisan bántalmazták a volt barátnőjét - írja az Ouest-France című napilap.

A támadás július 10-én éjfél körül bontakozott ki, amikor a gyanúsítottak a Charles-de-Gaulle metróállomás közelében megszólították a nőt, és megragadták a fenekét. A férfi áldozatot, miután közbelépett, hogy megvédje barátnőjét, ezután többször hátba szúrták, amitől elvesztette az eszméletét.

"Miközben menekültek, a 40 éves áldozat észrevette, hogy vért veszít, és a hát alsó részén van egy seb" - magyarázta Philippe Astruc ügyész. "A mentőszolgálat gondoskodott róla, és a vérzést elállították". "Egyértelműen látszott egy vesesérülés" - tette hozzá Astruc.

Miután a mentőszolgálat a helyi kórházba szállította, a férfi áldozatot ezután sürgősségi műtétnek vetették alá, hogy kezeljék a támadás során szerzett több szúrt sebet.

A francia hatóságok azóta hivatalos vizsgálatot indítottak a bűncselekmény ügyében. A szeptember 20-án kezdődő tárgyalásig a két gyanúsított a rendőrség őrizetében marad.

A migránsválság 2015-ös kezdete óta az afgán migránsok messze felülreprezentáltak a rendőrség, a nonprofit szervezetek és a kormányzati szervek által rögzített, összeállított és közzétett bűnügyi adatokban.

Amint arról a Remix News októberben beszámolt, a Németországban élő afgán migránsok voltak a harmadik leggyakoribb gyanúsítottak az erőszakos bűncselekmények elkövetése során 2019-ben: a német szövetségi belügyminisztérium adatai szerint az országban elkövetett erőszakos bűncselekmények elkövetésével gyanúsított összes elkövető 7,5 százalékát tették ki.

A múlt hónap végén az osztrák rendőrség letartóztatott két 16 és 18 éves afgán migránst, akik az ügyészek szerint részt vettek egy 13 éves lány brutális meggyilkolásában Bécsben. A nyomozók megerősítették, hogy a két férfi elkábította a lányt, és többször megerőszakolta, majd meggyilkolta az áldozatot. A 18 éves gyanúsított, aki 2015-ben, a migránsválság csúcspontján érkezett először Ausztriába, a nemi erőszak és a gyilkosság előtt már ismert volt a rendőrség előtt. Annak ellenére, hogy 2017-ben különböző bűncselekmények miatt elítélték, soha nem került börtönbe és nem toloncolták ki.

Az országszerte széles körű felháborodást kiváltó eset arra késztette Sebastian Kurz osztrák kancellárt, hogy bejelentse: a kormány fenntartja az afgán migránsok jelenlegi kitoloncolási arányát, és nem enyhíti a menekültügyi törvényeket annak érdekében, hogy több migráns befogadására legyen lehetőség.

"Nem fogjuk leállítani az afganisztáni kitoloncolásokat, és nem fogjuk enyhíteni a menekültügyi törvényt" - mondta a 34 éves osztrák kancellár, hozzátéve, hogy az Ausztriában bűncselekményt elkövető migránsokat "nem szabad támogatni a hamis tolerancia nevében, hanem a lehető leghamarabb ki kell toloncolni".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-04 | 09:03
Chicago: bandatagok üldözték a 14 éves lányt, majd fejbelőtték

Chicago: bandatagok üldözték a 14 éves lányt, majd fejbelőtték

 • Az Egyesült Államok-beli Chicagoban nincs nyoma annak, hogy az utcai erőszak csillapodna.
 • A közbiztonság válságos állapotban van a városban, de a leszbikus demokrata polgármester a közend fenntartása helyett azzal van elfoglalva, hogy nem ad fehér újságíróknak interjút.
 • Chicagóban 2021-ben 1418 embert lőttek le, míg 2020-ban összesen 1252-en váltak lövöldözés áldozatává - számolt be a Chicago Tribune.
Kül 2021-06-01 | 07:26
BLOOMBERG: a Sinovac vakcinája 95%-kal csökkentette a halálozások számát egy brazil kisvárosban

BLOOMBERG: a Sinovac vakcinája 95%-kal csökkentette a halálozások számát egy brazil kisvárosban

 • A Sinovac vakcinája inaktivált vírust tartalmaz, jelenleg az EMA is vizsgálja.
 • Egy brazil kutatás szerint a vakcina 80%-ban megelőzi a tüneteket okozó megbetegedést, 86%-kal csökkenti a kórházi ápolást igénylő fertőzést.
 • A 45 000 lakosú Serranaban a vakcina 95%-kal csökkentette a halálozások számát.
Kül 2021-07-07 | 13:04
Folytatódik a német Karácsony vesszőfutása: 40 000 eurót markolt fel Baerbock az el nem készített disszertációjáért

Folytatódik a német Karácsony vesszőfutása: 40 000 eurót markolt fel Baerbock az el nem készített disszertációjáért

 • Nem véletlen, hogy már a legnagyobb, zöld-párti újságok is megüzenték neki: lépjen vissza a német kancellár-jelöltségtől.
Kül 2022-02-25 | 23:55
Szijjártó a világpolitika színpadára emelte Magyarországot: felajánlotta a harcoló feleknek, tárgyaljanak Budapesten a békéért

Szijjártó a világpolitika színpadára emelte Magyarországot: felajánlotta a harcoló feleknek, tárgyaljanak Budapesten a békéért

 • Nem mindennapit húzott a magyar külügyminiszter.
 • A felek nem zárkóznak el, hogy Budapesten tárgyaljanak a békéről.
Kül 2021-07-05 | 15:16
Allahu akbart kiáltozva ölte meg migránstársát egy 25 éves afgán egy menekültszálláson

Allahu akbart kiáltozva ölte meg migránstársát egy 25 éves afgán egy menekültszálláson

 • Grevenben történt az eset, egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült.
 • A feltételezett elkövető 2015-ben érkezett Németországba, és 2018 januárja óta élt a létesítményben - közölte az ügyészség.
 • Lehetséges, hogy a férfi a bűncselekmény elkövetésekor "alkohol és kábítószer hatása alatt" állt.