Franciaország: a barátnőjét védte a késeléstől, az afgánok leszúrták

Franciaország: a barátnőjét védte a késeléstől, az afgánok leszúrták

A francia rendőrség letartóztatott két afgán férfit, miután a páros állítólag szexuálisan bántalmazott egy nőt, és leszúrta volt barátját, aki megpróbálta megvédeni őt.

A franciaországi Rennes város hatóságai letartóztattak két felnőtt afgán férfit, miután a páros állítólag szexuálisan bántalmazott egy nőt, és leszúrta volt barátját, aki önzetlenül közbelépett, hogy megvédje őt.

A két 19 és 25 éves gyanúsítottat, akik mindketten Afganisztánban születtek, múlt héten tartóztatták le az északnyugat-franciaországi Bretagne fővárosában, Rennes-ben. A férfiak a gyanú szerint a metróállomás közelében szúrták le a férfit, miután szexuálisan bántalmazták a volt barátnőjét - írja az Ouest-France című napilap.

A támadás július 10-én éjfél körül bontakozott ki, amikor a gyanúsítottak a Charles-de-Gaulle metróállomás közelében megszólították a nőt, és megragadták a fenekét. A férfi áldozatot, miután közbelépett, hogy megvédje barátnőjét, ezután többször hátba szúrták, amitől elvesztette az eszméletét.

"Miközben menekültek, a 40 éves áldozat észrevette, hogy vért veszít, és a hát alsó részén van egy seb" - magyarázta Philippe Astruc ügyész. "A mentőszolgálat gondoskodott róla, és a vérzést elállították". "Egyértelműen látszott egy vesesérülés" - tette hozzá Astruc.

Miután a mentőszolgálat a helyi kórházba szállította, a férfi áldozatot ezután sürgősségi műtétnek vetették alá, hogy kezeljék a támadás során szerzett több szúrt sebet.

A francia hatóságok azóta hivatalos vizsgálatot indítottak a bűncselekmény ügyében. A szeptember 20-án kezdődő tárgyalásig a két gyanúsított a rendőrség őrizetében marad.

A migránsválság 2015-ös kezdete óta az afgán migránsok messze felülreprezentáltak a rendőrség, a nonprofit szervezetek és a kormányzati szervek által rögzített, összeállított és közzétett bűnügyi adatokban.

Amint arról a Remix News októberben beszámolt, a Németországban élő afgán migránsok voltak a harmadik leggyakoribb gyanúsítottak az erőszakos bűncselekmények elkövetése során 2019-ben: a német szövetségi belügyminisztérium adatai szerint az országban elkövetett erőszakos bűncselekmények elkövetésével gyanúsított összes elkövető 7,5 százalékát tették ki.

A múlt hónap végén az osztrák rendőrség letartóztatott két 16 és 18 éves afgán migránst, akik az ügyészek szerint részt vettek egy 13 éves lány brutális meggyilkolásában Bécsben. A nyomozók megerősítették, hogy a két férfi elkábította a lányt, és többször megerőszakolta, majd meggyilkolta az áldozatot. A 18 éves gyanúsított, aki 2015-ben, a migránsválság csúcspontján érkezett először Ausztriába, a nemi erőszak és a gyilkosság előtt már ismert volt a rendőrség előtt. Annak ellenére, hogy 2017-ben különböző bűncselekmények miatt elítélték, soha nem került börtönbe és nem toloncolták ki.

Az országszerte széles körű felháborodást kiváltó eset arra késztette Sebastian Kurz osztrák kancellárt, hogy bejelentse: a kormány fenntartja az afgán migránsok jelenlegi kitoloncolási arányát, és nem enyhíti a menekültügyi törvényeket annak érdekében, hogy több migráns befogadására legyen lehetőség.

"Nem fogjuk leállítani az afganisztáni kitoloncolásokat, és nem fogjuk enyhíteni a menekültügyi törvényt" - mondta a 34 éves osztrák kancellár, hozzátéve, hogy az Ausztriában bűncselekményt elkövető migránsokat "nem szabad támogatni a hamis tolerancia nevében, hanem a lehető leghamarabb ki kell toloncolni".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-09-14 | 11:07
Ezért veszélyes az illegális migráció: 10 illegálisból csak kettőt tud visszatoloncolni az EU

Ezért veszélyes az illegális migráció: 10 illegálisból csak kettőt tud visszatoloncolni az EU

 • Nagy gond az egész EU-ban, hogy az illegálisan érkezetteket szinte képtelenség visszatoloncolni a saját hazájukba.
 • Csak a németeknél százezrek élnek, akiket elvileg kiutasítottak az országból, de nem tudják visszaküldeni őket.
Kül 2021-06-21 | 14:10
Drogkereskedő nyitott tüzet német rendőrökre, egy rendőr megsérült, két tiszt elmenekült, most bíróság előtt kell felelniük

Drogkereskedő nyitott tüzet német rendőrökre, egy rendőr megsérült, két tiszt elmenekült, most bíróság előtt kell felelniük

 • Egy kábítószer-kereskedő tüzet nyitott egy rendőrségi ellenőrzés során.
 • A két rendőrnő ahelyett, hogy segített volna sérült kollégájának, elmenekült.
 • A két rendőrnőnek így gyáva viselkedésük miatt bíróság elé kell állnia Németországban.
 • Állítólag egyszerűen magára hagyták sérült kollégájukat.
Kül 2021-07-24 | 13:14
Közelgő migránshullám: újabb 400 katonával erősítik meg a határvédelmet Ausztriában

Közelgő migránshullám: újabb 400 katonával erősítik meg a határvédelmet Ausztriában

 • Afganisztán felől erősödő migrációt prognosztizál Ausztria.
 • Burgenlandban ebben az évben eddig 200 embercsempészt fogtak el.
 • A belügyminiszter különösen a magyar határra hivatkozik az erősítés indokaként.
 • Ennek különlegessége az, hogy a magyar rendőrség és határvédelem is dolgozik: idehaza is több száz embercsempészt kapcsoltak le a hatóságok ebben az évben.
 • Mindez azt erősíti meg, hogy jelentősen növekszik a migrációs nyomás a térségünkben.
 • Szombaton Karl Nehammer belügyminiszter és Klaudia Tanner védelmi miniszter jelentették be az újabb lépéseket.
 • "Egy dolog világos, az európai menekültügyi rendszer megbukott" - mondta Nehammer. Az uniós követelmények megakadályoznák Ausztriát abban, hogy "egyértelmű feltételeket biztosítson".
Kül 2021-07-28 | 15:28
Karácsony zöld szövetségesének kínos vesszőfutásáról ír a POLITICO

Karácsony zöld szövetségesének kínos vesszőfutásáról ír a POLITICO

 • Annalena Baerbock, a Zöldek kancellárjelöltje annyira lenullázta magát a kampány kezdetére, hogy a Politico a férfi társelnökről írt egy nagy riportot.
 • Baerbock ugyanazokat a hibákat követte el, mint Karácsony idehaza: hazudott a végzettségéről, kamuzott az önéletrajzában, tízezer eurónyi jövedelmet pedig elfelejtett bevallani.
Kül 2021-07-15 | 15:12
Brüsszel legfontosabb dolga: kötelezettségszegési eljárást indítottak Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvény miatt

Brüsszel legfontosabb dolga: kötelezettségszegési eljárást indítottak Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvény miatt

 • Lehet itt koronavírus-járvány, elbaltázott vakcinabeszerzés, meredeken emelkedő migrációs számok, súlyos gazdasági visszaesés és brutális eladósodás.
 • Mindez nem számít Brüsszelnek.
 • Hogy Magyarországgal packázzanak a pedofilellenes gyermekvédelmi törvény miatt, az nagyon is számít.
Kül 2021-07-05 | 12:34
Amerikában 1000 Covid-halottból 920 nincs beoltva

Amerikában 1000 Covid-halottból 920 nincs beoltva

 • Ezt az adatot Anthony Fauci ismertette.
 • Arra kérte az embereket, oltassák be magukat.