Sebastian Kurz a migrációról: "Csak meg kell nézni a bűnügyi statisztikákat"

Sebastian Kurz a migrációról: "Csak meg kell nézni a bűnügyi statisztikákat"
 • Az afganisztáni csapatkivonások migrációs hullámokhoz fognak vezetni - figyelmeztet.
 • Kurz azt mondta, hogy Afganisztán problémáit nem lehet megoldani azzal, hogy Németország és Ausztria tömegesen befogad embereket, ahogyan azt 2015-ben tették.
 • "Csak meg kell nézni a bűnügyi statisztikákat. Az itt tapasztalható brutalitás nagy része nem létezett a múltban. A számok nagyon egyértelműek bizonyos csoportok esetében, ami az erőszakos bűncselekményeket, például a nők elleni szexuális erőszakot halmozódását illeti."
 • "Nem akarom ezt a beteges ideológiát importálni Európába" - mondta az osztrák kancellár az iszlamizmusról a Bildnek.
 • "Az elmúlt években rengeteg antiszemitizmust importáltunk Európába, különösen a migrációs hullámok révén. Sok olyan ember jött hozzánk, akik egyértelműen homofóbok, és akik nem feltétlenül támogatják a nők jogait."

A nyugati csapatok kivonása után Sebastian Kurz osztrák kancellár arra számít, hogy Afganisztánból még több ember érkezik majd Európába. Bejelentette következetes deportálási politikájának folytatását is - írja a WELT.

Sebastian Kurz (ÖVP) osztrák kancellár arra figyelmezteti az Európai Uniót, hogy a nyugati csapatok Afganisztánból való kivonása után megnő a menekültek száma. "Ez drámai az ottani emberek számára, ez migrációs hullámokhoz fog vezetni" - mondta Kurz a Bild című lapnak vasárnap a Polit-Talk című műsor rögzített kiadásában.

Kurz kancellár az alábbi, a BENNFENTES által is ismertetett bűnügyi statisztikára hivatkozott: eszerint az osztrák fiatalkorú bűnelkövetők fele már nem ausztriai születésű, és második helyen az afgánok állnak.

Úgy vélte, hogy Afganisztán problémáit nem lehet megoldani azzal, hogy Németország és Ausztria tömegesen befogad embereket, ahogyan azt 2015-ben tették. Ezért "nagyon örült" annak, hogy Európában és Németországban megváltozott a 2015-ös ellenőrizetlen bevándorlással kapcsolatos álláspont.

"Nekünk, az Európai Uniónak már most, már a nyáron lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy ne fordulhassanak elő újra hasonló helyzetek, mint akkor" - mondta Kurz. Bejelentette, hogy folytatja következetes deportálási politikáját, még akkor is, ha az afganisztáni tálibok az ország további részeit is ellenőrzésük alá vonnák.

"Természetesen továbbra is folytatjuk az Afganisztánba történő kitoloncolást." Ha az embereknek menekülniük kell, akkor "a szomszédos országok, Törökország vagy Afganisztán biztonságos részei mindenképpen megfelelőbbek, mintha az emberek mind Németországba, Ausztriába vagy Svédországba jönnének" - mondta.

Ha az Afganisztánból érkező menekültek száma megnő, Kurz az erőszakos bűncselekmények új minőségétől tart. "Csak meg kell nézni a bűnügyi statisztikákat. Az itt tapasztalható brutalitás nagy része nem létezett a múltban. A számok nagyon egyértelműek bizonyos csoportok esetében, ami az erőszakos bűncselekményeket, például a nők elleni szexuális erőszakot halmozódását illeti."

Még több iszlamizmus és antiszemitizmus Európában

Elmondta, hogy aggodalmát az esetleges bevándorló iszlamizmus miatt is kifejezte. "Nem akarom ezt a beteges ideológiát importálni Európába" - mondta az osztrák kancellár a Bildnek. Azt mondta, hogy nem szabad minden menekültet egy kalap alá venni, mert sokan nagyon jól beilleszkedtek.

De "Az elmúlt években rengeteg antiszemitizmust importáltunk Európába, különösen a migrációs hullámok révén. Sok olyan ember jött hozzánk, akik egyértelműen homofóbok, és akik nem feltétlenül támogatják a nők jogait."

Kurz utalt a francia külvárosok, Belgium és más uniós országok biztonsági helyzetére, és emlékeztetett egy június végi bécsi gyilkossági ügyre, a 13 éves Leoni megerőszakolására és megölésére: több menedékkérőt azzal gyanúsítanak, hogy szexuálisan zaklattak egy 13 éves kislányt és halálát okozták.

Megismételte Ausztria azon követelését, hogy teremtsék meg a "harmadik országokon keresztül történő kitoloncolás lehetőségét, ha a származási országba történő kitoloncolás közvetlenül nem működik". Erről azonban még mindig nincs megállapodás az EU-ban.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-07-14 | 11:12
A kukoricásig jutott a balfék tolvaj - FOTÓ

A kukoricásig jutott a balfék tolvaj - FOTÓ

 • A gyanúsított egy utcán parkoló járművet kötött el Debrecenben.
 • A kaland nem sokáig tartott, mivel egy kanyarban kisodródott és egy kukoricásba hajtott az autóval.
Sztori 2021-06-03 | 18:37
BLOOMBERG: Túl a kétmilliárd beadott koronavírus-vakcinán

BLOOMBERG: Túl a kétmilliárd beadott koronavírus-vakcinán

 • A történelem legnagyobb oltási kampánya zajlik. A Bloomberg által gyűjtött adatok szerint 176 országban több mint 2 milliárd koronavírus elleni vakcinát adtak eddig be.
 • A legutóbbi napokban nagyjából 35,8 millió adagot naponta.
Kül 2021-05-12 | 09:05
Michel Barnier: "Vannak összefüggések [a bevándorlási hullámok] és a terrorista hálózatok között, amelyek megpróbálnak beszivárogni" - a francia elnökválasztás kampányának középpontjában visszavonhatatlanul az illegális migráció áll

Michel Barnier: "Vannak összefüggések [a bevándorlási hullámok] és a terrorista hálózatok között, amelyek megpróbálnak beszivárogni" - a francia elnökválasztás kampányának középpontjában visszavonhatatlanul az illegális migráció áll

 • Egy ideje érzékelhető, hogy a francia politikai elit hangsúlyt váltott az illegális migráció megítélésében.
 • A Charlie Hebdo, majd a Bataclan elleni súlyos terrortámadások óta eltelt időben többé nem tabu nyilvánosan megkérdőjelezni az illegális migrációt.
 • Korábban csak a politikai életből kirekesztett Marine Le Pen tette ezt, de ma már a hivatalban lévő Macron elnök és kihívói is erről beszélnek.
 • Macron az utóbbi hónapokban kivívta a baloldali értelmiség haragját azzal, hogy a baloldalról támogatott politikai iszlamizmust kritizálta.
 • Az elegáns és kimért Michel Barnier, aki a BREXIT főtárgyalója volt Brüsszelben és mint az Európai Bizottság elnökségére esélyest is emlegették, szintén azzal lépett be a francia elnökválasztási kampányba, hogy meg kell állítani a migrációt Európa külső határain.
 • "Vannak összefüggések [a bevándorlási hullámok] és a terrorista hálózatok között, amelyek megpróbálnak beszivárogni" - mondta Barnier.
 • A mainstream establishment brüsszeli lapja, a Politico és annak kommentátorai migráció-ellenes kijelentései miatt azonnal éles cikkben fordultak a korábban dédelgetett főtárgyaló ellen.
Sztori 2021-08-23 | 10:46
Négyszer védettebbek azok az idősek, akik három adag Pfizer-vakcinát kaptak, mint akik csak kettőt

Négyszer védettebbek azok az idősek, akik három adag Pfizer-vakcinát kaptak, mint akik csak kettőt

 • Az izraeli egészségügyi minisztérium vizsgálta az emlékeztető oltás hatását.
Sztori 2021-09-16 | 11:20
Ferenc pápa szerint a házasság csak egy férfi és egy nő közt jöhet létre

Ferenc pápa szerint a házasság csak egy férfi és egy nő közt jöhet létre

 • Ezt a mondatot keveset fogja idézni a balos propagandamédia.