Pósa Károly: Dank u, meneer Rutte!

Pósa Károly: Dank u, meneer Rutte!
 • Ha be akarnám lőni kiféle-miféle Mark Rutte, és mekkora szimpátiával tekint Magyarországra, akkor némi hezitálás után Judith Sargentini meg Vladimír Mečiar közé ékelném.

Ha be akarnám lőni kiféle-miféle Mark Rutte, és mekkora szimpátiával tekint Magyarországra, akkor némi hezitálás után Judith Sargentini meg Vladimír Mečiar közé ékelném. Ott a helye. Önelégült senkik. Illenek egymás mellé. Csak a gyűlölet vezérli a zavaros ideológiájukat. (Ebben pompás partnerei a hazai ellenzéknek.)

A holland liberális politikus már többször köszörülte nyelvét a magyarságon, de a legutóbbi megnyilatkozása áthágott minden határt. Rutte legszívesebben térdre kényszerítené a magyarokat, akiket immáron az Unióból is ki akar dobatni.

Bájos, ugye? Még el sem ült a labdarúgó EB láza, máris pampog ez a finoman szólva is rovott múltú holland politikus. Stílszerűen: kiszól a gödörből a lyuk.

Született optimistaként hadd mondjam azt – én örülök Rutte úr elszántságának. Végre megmutatkozott, amit szemérmesen takargatni szoktak: kibújt a nyugati felsőbbrendűség gőgje, előtűnik a gyarmattartó, harácsoló hörcsögök kizárólagossága, akik a régi beidegződések mentén, a haszon elvén osztanak kegyelmet vagy pusztulást más, általuk értéktelenebbnek, lenézettnek tekintett nációkra.

Térdre magyar! – ez legalább sima beszéd.

Lehetne ugyan bajunk a hangnemmel, mert azért a politikai udvariasság is egyfajta mérce, de hát sosem az számít mit mondanak, hanem inkább arra érdemes figyelnünk, kinek a szájából jön a mocsok. Jelenleg egy olyan külföldi rosszakarónkéból, aki – nagy tételben fogadhatunk rá – a magyar gyermekvédelmi törvényt még csak kivonatosan se olvasta. Ráadásul immáron heti rendszerességgel ráég egy újabb botrány: a minap egy oknyomozó holland portál derítette ki, hogy Rutte pajtás félretájékoztatta a holland alsóházat, azaz hazudott, mikor az általa egyébként a Pokol Birodalmának kárhozatott Oroszországgal holland politikusok titokban tárgyaltak és sefteltek. Nocsak, nocsak. Biztos a szomszédos Angela Merkel kancellár asszony sokat próbált pragmatizmusa volt a jó példa...

Mindazonáltal óva intenék attól, hogy a Rutte-félékkel egy az egyben azonosítsuk a hollandusokat. A közösségi médiában a holland politikus Magyarországot támadó kijelentése alatt sorjázó helyi vélemények zöme csöppet sem a liberális államférfi álláspontját támogató kommentár. Nagy részük vaskosan megfogalmazott kritika Rutte személyével, cselekedeteivel, politikai kompetenciájával meg a felmenőivel kapcsolatban.... Főleg az elhíresült holland családtámogatási botrányt kérik számon Mark Ruttén, igazolva a közhelyet, hogy a saját porta előtt hasznosabb összesöprögetni, mielőtt más szemében a szálkát meglátná.

Utoljára hagyom, amolyan levegőben lógó gondolatként. Ruttének se felesége, se gyereke. Semmiféle kapcsolatáról nem tudni. Ezzel együtt a holland társadalomban – meg a skandinávokéban is – a közelmúltig elég erőteljesen jelen volt úgy a gyermekpornográfia, mint a pedofília jelensége.

Tudott, rossz dolog ez, de beszélni róla nem szeretnek. Mielőtt egynémely ügybuzgó politikusuk csuklóztatni kezdené Közép-Kelet Európa bármelyik népét, egy perc erejéig tartsanak önvizsgálatot.

Köszönjük Rutte úr. Ilyenkor mindig kiderül, mennyire, de mennyire félreismertük a szabadelvű fajtáját, akikből éppen a vállalhatatlan, életellenes ideáljaik miatt idehaza is egyre kevesebben kérnek.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Álláspont 2021-10-12 | 16:37
21 éves francia csempészett 16 illegális afgán migránst

21 éves francia csempészett 16 illegális afgán migránst

 • A 86-os számú főúton 2021. október 12-én 9 óra 5 perckor vonták intézkedés alá a francia honosságú tehergépkocsi ugyancsak francia vezetőjét.
 • Raktérben 16 - magukat afgán állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.
 • A járőrök a járművezetőt és utasait elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.
 • Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 • 21 éves sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.
Álláspont 2021-07-01 | 19:46
Esti Mese: A kamuba sült pojáca

Esti Mese: A kamuba sült pojáca

 • Nem kell nagy szakembernek lenni ahhoz, kívülálló is látja, ebbéli pozíciójában nem érzi jól magát Karácsony Gergely.
 • Általában nincs ő sehol se elemében.
 • Ahol született, ott sem sok babér termett neki.
 • És ez a gyereknek hosszú, embernek meg keskeny fazon akar Magyarország majdani miniszterelnöke lenni.
Álláspont 2021-08-23 | 10:40
Újabb ikonikus propagandajelenetről derült ki, hogy nem igaz

Újabb ikonikus propagandajelenetről derült ki, hogy nem igaz

 • Körbejárta a világsajtót, ahogy Kabulban az amerikai katonák átemelnek egy csecsemőt a reptér falán.
 • Napokig arról írtak influenszerek és a liberális propagandamédia, hogy lám, micsoda emberség.
 • Azóta a kisgyerek visszakerült a repülőtéren várakozó szüleihez, miután a katonák orvosi segítséget nyújtottak számára.
Álláspont 2021-07-20 | 10:48
A regisztráltak száma 5 millió 493 ezer fő, és 94%-uk már fel is vette az oltást

A regisztráltak száma 5 millió 493 ezer fő, és 94%-uk már fel is vette az oltást

 • A delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért aki még nem oltatta be magát, tegye meg.
 • A megelőzés érdekében az Operatív Törzs újabb intézkedéseket hozott, így Európában elsőként lehetővé teszik a harmadik oltást mindenkinek, augusztus 1-től.
 • Az átoltottság növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni, és iskolakezdés előtt minden oktatási intézményben elérhető lesz az oltás.
Álláspont 2021-05-18 | 10:51
Neue Zürher Zeitung-kommentár: Az iszlám antiszemitizmus problémáját lekicsinylik és relativizálják

Neue Zürher Zeitung-kommentár: Az iszlám antiszemitizmus problémáját lekicsinylik és relativizálják

 • Németországban a politikusoknak végre tudomásul kellene venniük, hogy az iszlamista ideológiához közel álló vallási közösségek nagy veszélyt jelentenek - írja a Neue Zürher Zeitung.
Álláspont 2021-08-14 | 18:16
Kassai Dániel az előválasztásról: egy valós versenyben sem a Párbeszéd, sem az LMP nem rúgna labdába

Kassai Dániel az előválasztásról: egy valós versenyben sem a Párbeszéd, sem az LMP nem rúgna labdába

 • A szerző végigveszi, miért andidemokratikus az előválasztásnak csúfolt bohóctréfa.