Pósa Károly: Dank u, meneer Rutte!

Pósa Károly: Dank u, meneer Rutte!
 • Ha be akarnám lőni kiféle-miféle Mark Rutte, és mekkora szimpátiával tekint Magyarországra, akkor némi hezitálás után Judith Sargentini meg Vladimír Mečiar közé ékelném.

Ha be akarnám lőni kiféle-miféle Mark Rutte, és mekkora szimpátiával tekint Magyarországra, akkor némi hezitálás után Judith Sargentini meg Vladimír Mečiar közé ékelném. Ott a helye. Önelégült senkik. Illenek egymás mellé. Csak a gyűlölet vezérli a zavaros ideológiájukat. (Ebben pompás partnerei a hazai ellenzéknek.)

A holland liberális politikus már többször köszörülte nyelvét a magyarságon, de a legutóbbi megnyilatkozása áthágott minden határt. Rutte legszívesebben térdre kényszerítené a magyarokat, akiket immáron az Unióból is ki akar dobatni.

Bájos, ugye? Még el sem ült a labdarúgó EB láza, máris pampog ez a finoman szólva is rovott múltú holland politikus. Stílszerűen: kiszól a gödörből a lyuk.

Született optimistaként hadd mondjam azt – én örülök Rutte úr elszántságának. Végre megmutatkozott, amit szemérmesen takargatni szoktak: kibújt a nyugati felsőbbrendűség gőgje, előtűnik a gyarmattartó, harácsoló hörcsögök kizárólagossága, akik a régi beidegződések mentén, a haszon elvén osztanak kegyelmet vagy pusztulást más, általuk értéktelenebbnek, lenézettnek tekintett nációkra.

Térdre magyar! – ez legalább sima beszéd.

Lehetne ugyan bajunk a hangnemmel, mert azért a politikai udvariasság is egyfajta mérce, de hát sosem az számít mit mondanak, hanem inkább arra érdemes figyelnünk, kinek a szájából jön a mocsok. Jelenleg egy olyan külföldi rosszakarónkéból, aki – nagy tételben fogadhatunk rá – a magyar gyermekvédelmi törvényt még csak kivonatosan se olvasta. Ráadásul immáron heti rendszerességgel ráég egy újabb botrány: a minap egy oknyomozó holland portál derítette ki, hogy Rutte pajtás félretájékoztatta a holland alsóházat, azaz hazudott, mikor az általa egyébként a Pokol Birodalmának kárhozatott Oroszországgal holland politikusok titokban tárgyaltak és sefteltek. Nocsak, nocsak. Biztos a szomszédos Angela Merkel kancellár asszony sokat próbált pragmatizmusa volt a jó példa...

Mindazonáltal óva intenék attól, hogy a Rutte-félékkel egy az egyben azonosítsuk a hollandusokat. A közösségi médiában a holland politikus Magyarországot támadó kijelentése alatt sorjázó helyi vélemények zöme csöppet sem a liberális államférfi álláspontját támogató kommentár. Nagy részük vaskosan megfogalmazott kritika Rutte személyével, cselekedeteivel, politikai kompetenciájával meg a felmenőivel kapcsolatban.... Főleg az elhíresült holland családtámogatási botrányt kérik számon Mark Ruttén, igazolva a közhelyet, hogy a saját porta előtt hasznosabb összesöprögetni, mielőtt más szemében a szálkát meglátná.

Utoljára hagyom, amolyan levegőben lógó gondolatként. Ruttének se felesége, se gyereke. Semmiféle kapcsolatáról nem tudni. Ezzel együtt a holland társadalomban – meg a skandinávokéban is – a közelmúltig elég erőteljesen jelen volt úgy a gyermekpornográfia, mint a pedofília jelensége.

Tudott, rossz dolog ez, de beszélni róla nem szeretnek. Mielőtt egynémely ügybuzgó politikusuk csuklóztatni kezdené Közép-Kelet Európa bármelyik népét, egy perc erejéig tartsanak önvizsgálatot.

Köszönjük Rutte úr. Ilyenkor mindig kiderül, mennyire, de mennyire félreismertük a szabadelvű fajtáját, akikből éppen a vállalhatatlan, életellenes ideáljaik miatt idehaza is egyre kevesebben kérnek.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Álláspont 2021-05-19 | 10:05

A liberális propagandamédia mindenkit megaláz, aki nem beszél angolul, így járt Vida Ildikó is - hogy Karácsony nem tud angolul, az csak az oktatási rendszer hiányossága

 • Vidát kéjesen alázta angol nyletvtudásának hiánya miatt, Karácsonyt viszont az oktatás színvonalát emlegetve mentegeti a liberális propagandamédia.
 • Mint a hímestojásra, úgy vigyáz a propagandamédia a kétbalkezes Főpolgármesterre.
 • Karácsony elmondása szerint a párbeszédes életrajzába pedig csak egy túlbuzgó aktivista rontotta bele a nemlétező PhD fokozatát.
Álláspont 2021-05-15 | 11:22
Konok Péter: "Karácsony úgy csinál, mintha kemény gyerek lenne, és voltaképpen állandóan a kompromisszumok politikusa”

Konok Péter: "Karácsony úgy csinál, mintha kemény gyerek lenne, és voltaképpen állandóan a kompromisszumok politikusa”

 • Az ATV ÖT c. műsorának szereplői sem voltak oda Karácsony Gergely elmúlt héten nyújtott produkciójától.
 • Puzsér Róbert a Fudan egyetemmel kapcsolatban felette a kérdést: "Karácsony Gergely a sarkára fog állni? Most bizonyára Orbán Viktor nagyon megijedt".
 • Konok Péter ezzel egyetértve arról beszélt: Karácsony már többször is hangoztatta, hogy "csak a holttestén keresztül történhet bármi", többször a sarkára állt, de mindezeknek nem volt foganatja.
 • Ceglédi Zoltán politikai elemző a Fudan egyetem ügyében megemlítette, hogy Tarlós Istvánnak volt egy jó tulajdonsága Karácsonyhoz képest: ő "csak" főpolgármester akart lenni.
 • Puzsér Róbert szerint azonban nem ez a legnagyobb gazembersége Karácsonynak, ami miatt bocsánatot kell kérnie.
 • A publicista szerint a főpolgármesternek inkább a "Tiborcz-adóért", a StadionStopért, és a parkolási maffiáért kéne bocsánatot kérnie.
 • "Egyszerre akar Jakab Péter lenni keménységben, odamondásban és egyszerre akar nagyon konszenzusos női jelölt lenni" – fogalmazott élcesen Puzsér.
 • A publicista ennél a pontnál áttért Karácsony Gergely angol nyelvtudására, mellyel kapcsolatban azt mondta: nem azt tartja a legnagyobb bajnak, hogy a főpolgármester nem tud angolul, hanem hogy "folyamatosan hazudik".
 • Czeglédi Zoltán ezzel kapcsolatban úgy vélekedett, azért baj Karácsony Gergely hiányos nyelvtudása, mert a kommunikációja abból áll, hogy "van a »vidéki bunkó«, meg a »kozmopolita főpolgármester.« Egy kozmopolita tud angolul, tárgyalni is tud angolul, és angol nyelven is fogyasztja a híreket. Azért támadják a hiányos nyelvtudásával, mert amit üzenni akar magáról, az nem igaz."
 • Ezzel Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója is egyetértett, szerinte Karácsony Gergely a saját brandjét, a "kulturált, művelt városi értelmiségi" képét lőtte térden.
Álláspont 2023-01-09 | 14:00
Frédéric SAINT-CLAIR: a metropoliszok Franciaországa úgy néz ki, mint egy harmadik világbeli ország

Frédéric SAINT-CLAIR: a metropoliszok Franciaországa úgy néz ki, mint egy harmadik világbeli ország

 • Nagyinterjút közölt a Le Figaro Frédéric SAINT-CLAIR író-esszéistával, a korábbi francia miniszterelnök, Dominique de Villepin tanácsadójával.
 • Az esszéista szerint a nyugati civilizációnak ki kell törnie a liberalizmus zsákutcájából.
Álláspont 2021-08-23 | 10:40
Újabb ikonikus propagandajelenetről derült ki, hogy nem igaz

Újabb ikonikus propagandajelenetről derült ki, hogy nem igaz

 • Körbejárta a világsajtót, ahogy Kabulban az amerikai katonák átemelnek egy csecsemőt a reptér falán.
 • Napokig arról írtak influenszerek és a liberális propagandamédia, hogy lám, micsoda emberség.
 • Azóta a kisgyerek visszakerült a repülőtéren várakozó szüleihez, miután a katonák orvosi segítséget nyújtottak számára.
Álláspont 2023-03-03 | 10:28
A német valóságsokk: egyszerűen túl sok menekült érkezik

A német valóságsokk: egyszerűen túl sok menekült érkezik

 • 2022-ben 1,3 millió menedékkérő érkezett Németországba, több, mint a 2015/2016-os sokk során.
 • A helyzet egyre kezelhetetlenebb, önkormányzatok kongatják a vészharangot: nem tudnak további szállást biztosítani.
 • Az NZZ véleménycikke kifejti: a színes kavalkádról szőtt multikulturális álmoknak vége.
Álláspont 2023-03-06 | 12:40
A CIA ex-stratégája: az ukrán háború minden idők egyik legnagyobb propagandakampánya

A CIA ex-stratégája: az ukrán háború minden idők egyik legnagyobb propagandakampánya

 • James Rickards szerint a szankciók a nyugati világra ütöttek vissza, ezért az Egyesült Államok egyedüli válasza a helyzetre az orosz-ukrán háború folyamatos eszkalációja.
 • A folytonos fegyver- és lőszerszállítások azonban kimerítették az európai készleteket és kritikus szintre süllyesztették az amerikaiakat.
 • Az a kérdés, hogy megéri-e kockáztatni az USA nemzetbiztonságát azzal, hogy létfontosságú fegyverkészleteket használunk fel egy korrupt kelet-európai oligarchia támogatására? - kérdezi.