Pósa Károly: Dank u, meneer Rutte!

Pósa Károly: Dank u, meneer Rutte!
  • Ha be akarnám lőni kiféle-miféle Mark Rutte, és mekkora szimpátiával tekint Magyarországra, akkor némi hezitálás után Judith Sargentini meg Vladimír Mečiar közé ékelném.

Ha be akarnám lőni kiféle-miféle Mark Rutte, és mekkora szimpátiával tekint Magyarországra, akkor némi hezitálás után Judith Sargentini meg Vladimír Mečiar közé ékelném. Ott a helye. Önelégült senkik. Illenek egymás mellé. Csak a gyűlölet vezérli a zavaros ideológiájukat. (Ebben pompás partnerei a hazai ellenzéknek.)

A holland liberális politikus már többször köszörülte nyelvét a magyarságon, de a legutóbbi megnyilatkozása áthágott minden határt. Rutte legszívesebben térdre kényszerítené a magyarokat, akiket immáron az Unióból is ki akar dobatni.

Bájos, ugye? Még el sem ült a labdarúgó EB láza, máris pampog ez a finoman szólva is rovott múltú holland politikus. Stílszerűen: kiszól a gödörből a lyuk.

Született optimistaként hadd mondjam azt – én örülök Rutte úr elszántságának. Végre megmutatkozott, amit szemérmesen takargatni szoktak: kibújt a nyugati felsőbbrendűség gőgje, előtűnik a gyarmattartó, harácsoló hörcsögök kizárólagossága, akik a régi beidegződések mentén, a haszon elvén osztanak kegyelmet vagy pusztulást más, általuk értéktelenebbnek, lenézettnek tekintett nációkra.

Térdre magyar! – ez legalább sima beszéd.

Lehetne ugyan bajunk a hangnemmel, mert azért a politikai udvariasság is egyfajta mérce, de hát sosem az számít mit mondanak, hanem inkább arra érdemes figyelnünk, kinek a szájából jön a mocsok. Jelenleg egy olyan külföldi rosszakarónkéból, aki – nagy tételben fogadhatunk rá – a magyar gyermekvédelmi törvényt még csak kivonatosan se olvasta. Ráadásul immáron heti rendszerességgel ráég egy újabb botrány: a minap egy oknyomozó holland portál derítette ki, hogy Rutte pajtás félretájékoztatta a holland alsóházat, azaz hazudott, mikor az általa egyébként a Pokol Birodalmának kárhozatott Oroszországgal holland politikusok titokban tárgyaltak és sefteltek. Nocsak, nocsak. Biztos a szomszédos Angela Merkel kancellár asszony sokat próbált pragmatizmusa volt a jó példa...

Mindazonáltal óva intenék attól, hogy a Rutte-félékkel egy az egyben azonosítsuk a hollandusokat. A közösségi médiában a holland politikus Magyarországot támadó kijelentése alatt sorjázó helyi vélemények zöme csöppet sem a liberális államférfi álláspontját támogató kommentár. Nagy részük vaskosan megfogalmazott kritika Rutte személyével, cselekedeteivel, politikai kompetenciájával meg a felmenőivel kapcsolatban.... Főleg az elhíresült holland családtámogatási botrányt kérik számon Mark Ruttén, igazolva a közhelyet, hogy a saját porta előtt hasznosabb összesöprögetni, mielőtt más szemében a szálkát meglátná.

Utoljára hagyom, amolyan levegőben lógó gondolatként. Ruttének se felesége, se gyereke. Semmiféle kapcsolatáról nem tudni. Ezzel együtt a holland társadalomban – meg a skandinávokéban is – a közelmúltig elég erőteljesen jelen volt úgy a gyermekpornográfia, mint a pedofília jelensége.

Tudott, rossz dolog ez, de beszélni róla nem szeretnek. Mielőtt egynémely ügybuzgó politikusuk csuklóztatni kezdené Közép-Kelet Európa bármelyik népét, egy perc erejéig tartsanak önvizsgálatot.

Köszönjük Rutte úr. Ilyenkor mindig kiderül, mennyire, de mennyire félreismertük a szabadelvű fajtáját, akikből éppen a vállalhatatlan, életellenes ideáljaik miatt idehaza is egyre kevesebben kérnek.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Álláspont 2023-03-06 | 12:40
A CIA ex-stratégája: az ukrán háború minden idők egyik legnagyobb propagandakampánya

A CIA ex-stratégája: az ukrán háború minden idők egyik legnagyobb propagandakampánya

  • James Rickards szerint a szankciók a nyugati világra ütöttek vissza, ezért az Egyesült Államok egyedüli válasza a helyzetre az orosz-ukrán háború folyamatos eszkalációja.
  • A folytonos fegyver- és lőszerszállítások azonban kimerítették az európai készleteket és kritikus szintre süllyesztették az amerikaiakat.
  • Az a kérdés, hogy megéri-e kockáztatni az USA nemzetbiztonságát azzal, hogy létfontosságú fegyverkészleteket használunk fel egy korrupt kelet-európai oligarchia támogatására? - kérdezi.
Álláspont 2021-07-20 | 10:48
A regisztráltak száma 5 millió 493 ezer fő, és 94%-uk már fel is vette az oltást

A regisztráltak száma 5 millió 493 ezer fő, és 94%-uk már fel is vette az oltást

  • A delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért aki még nem oltatta be magát, tegye meg.
  • A megelőzés érdekében az Operatív Törzs újabb intézkedéseket hozott, így Európában elsőként lehetővé teszik a harmadik oltást mindenkinek, augusztus 1-től.
  • Az átoltottság növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni, és iskolakezdés előtt minden oktatási intézményben elérhető lesz az oltás.
Álláspont 2021-05-19 | 10:05

A liberális propagandamédia mindenkit megaláz, aki nem beszél angolul, így járt Vida Ildikó is - hogy Karácsony nem tud angolul, az csak az oktatási rendszer hiányossága

  • Vidát kéjesen alázta angol nyletvtudásának hiánya miatt, Karácsonyt viszont az oktatás színvonalát emlegetve mentegeti a liberális propagandamédia.
  • Mint a hímestojásra, úgy vigyáz a propagandamédia a kétbalkezes Főpolgármesterre.
  • Karácsony elmondása szerint a párbeszédes életrajzába pedig csak egy túlbuzgó aktivista rontotta bele a nemlétező PhD fokozatát.
Álláspont 2022-03-08 | 10:51
Századvég: A szankciók lebegtetése kontraproduktív, így azt be kell szüntetni

Századvég: A szankciók lebegtetése kontraproduktív, így azt be kell szüntetni

  • Összefoglaló tanulmányban mutat rá a Századvég: az energetikai szankciók lebegtetése súlyos bizonytalanságot eredményez, amely hatással van a forint árfolyamára is.
Álláspont 2023-03-07 | 14:53
Az amerikai szankciók paradox módon a dollár egyeduralmát veszélyeztetik

Az amerikai szankciók paradox módon a dollár egyeduralmát veszélyeztetik

  • Merthogy Oroszország nem dollárban, hanem saját valutában kereskedik a kereskedelmi partnereivel.
  • A világ négy legnagyobb fejlődő gazdaságának (Kína, India, Oroszország és Irán) együttes GDP-je nagyobb, mint az Egyesült Államoké.
  • Ha a következő három országot (Brazília, Mexikó és Indonézia) is beleszámítjuk ebbe a fejlődő gazdaságú G7-be, akkor a különbség az USA-hoz képest további 4,6 billió dollárral nő.
Álláspont 2021-10-29 | 09:01
Ön is 130 ezres dzsekiben jár, mint a 444 firkásza?

Ön is 130 ezres dzsekiben jár, mint a 444 firkásza?

  • Folyamatosan megy a kéregetés meg az önsajnáltatás, hogy a "függetlenobjektív sajtó" ellehetetlenül Magyarországon.
  • A 444 is mikroadományokból él (legalábbis ezt állítják).
  • Ahhoz képest újságírójuk 130 ezer forintos dzsekit villantott.
Álláspont 2021-07-01 | 19:46
Esti Mese: A kamuba sült pojáca

Esti Mese: A kamuba sült pojáca

  • Nem kell nagy szakembernek lenni ahhoz, kívülálló is látja, ebbéli pozíciójában nem érzi jól magát Karácsony Gergely.
  • Általában nincs ő sehol se elemében.
  • Ahol született, ott sem sok babér termett neki.
  • És ez a gyereknek hosszú, embernek meg keskeny fazon akar Magyarország majdani miniszterelnöke lenni.