Egymást segítve zsebeltek be többszáz milliót közbeszerzéseken a Cseh-cégbirodalom tagjai

Egymást segítve zsebeltek be többszáz milliót közbeszerzéseken a Cseh-cégbirodalom tagjai
 • Megdöbbentő leleplezést ígért egy kétszínű politikusról Anonymous a bennfentes.net-nek eljuttatott videóiban.
 • A BENNFENTES kiderítette, a momentumos Cseh Katalin cége és a céghálójának tagjai nyerhettek az utóbbi években csaknem 4,8 milliárd forint EU-s támogatást.
 • Bár a politikus azzal védekezett, hogy a közös telephelyre bejegyzett cégeknek semmi köze egymáshoz, a Pesti Srácok feltárta: nem véletlen egybeesés, hogy a vállalatok hálózatszerűen együtt mozognak és nyernek uniós forrásokat.
 • Az origo.hu csütörtökön bemutatta a bizonyítékokat: a cégháló tagjai egymást segítették a közbeszerzéseken, többszáz millió forintot nyertek fideszes önkormányzatoktól is.

Vasárnap és hétfőn egy ismeretlen álarcos feladattal látta el a sajtót: derítsük ki, melyik magyar politikushoz köthető az a cégháló, amely 4,5 milliárd forint EU-s forrást és 300 millió forint közbeszerzést nyert el az elmúlt években. A bennfentes.net hamar feltárta: a momentumos Cseh Katalin és a családjához köthető cégháló pályázatott az uniós milliárdokra, miközben az EP-képviselő azzal kampányolt: tenni kell azért, hogy az európai uniós támogatások ne politikusokhoz jussanak el. A közbeszerzéseken elnyert 300 millió forintról azonban eddig nem esett szó. Eddig!

 Az origo.hu hosszas tényfeltáró cikkben mutatta be, Cseh Katalin és a családjához tartozó cégbirodalom hogyan játszott össze és így nyert el fideszes önkormányzatoktól közbeszerzéseket többszáz millió forint értékben.

Mint ahogy azt korábban megírtuk, a cégbirodalomhoz tartozó vállalatok bár különböző székhelyekre voltak bejelentve, telephelyeiket gyakran változtatták közösen. Így pályázva meg számos uniós forrást.

Azonban nemcsak ezekben az ügyletekben mozogtak együtt. Az origo.hu cikke szerint egy-egy önkormányzati közbeszerzés megpályázásánál több cég is elindult a cégcsoportból, majd miután néhányan nem feleltek meg a kritériumoknak (mert például elfelejtették a hiánypótláshoz szükséges iratokat benyújtani), jóval megnövelték a céghálózat másik tagjának esélyét a projekt elnyerésére.
Az origo arról ír, hogy a momentumos Cseh Katalin nevéhez köthető Pannónia Nyomda Kft. összesen 167 933 000 Ft értékben nyert eddig közbeszerzéseket, legfőképp a IX. kerületi önkormányzattól, a kerületi lap nyomdai munkálataira.

Ezeknek az értéke 23 millió forinttól 31 millió forintig terjed. Összesen 79 087 000 millió forint értékben nyertek közbeszerzést Ferencvárostól 2013 és 2016 között. Az már csak színezi a történetet, hogy a 2018-as választásokon Cseh Katalin éppen ebben a körzetben indult az országgyűlési választásokon.

De nemcsak a IX. kerületben, hanem a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívumtól és az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontjától is nyertek el projekteket többmillió forint értékben. Először 2018-ban, közel 27 millió forint értékben kaptak megrendelést Magyarország Nemzeti Atlaszának nyomdai munkájára. Majd idén további 58 millió forintot tettek zsebre szintén Magyarország Nemzeti Atlaszának a nyomdai munkájára.

Összesen tehát a Pannónia Nyomda Kft. 143 742 800 forintnyi közbeszerzést nyert el az elmúlt években az általunk bemutatott pályázatokon.

De ez még nem minden!

A közbeszerzési hatóság honlapjáról az origo.hu érdekes információkat szúrt ki: összejátszhattak a cégcsoport tagjai a közbeszerzéseken.

Korábbi cikkeinkben már írtunk a Mondat Kft-ről, amely az elmúlt években csaknem 500 millió forint európai uniós támogatáshoz jutott hozzá. Ugyanez a vállalat éppen a Pannónia Nyomda Kft-vel szemben indult egy ferencvárosi pályázaton. Azonban a Mondat Kft-nek volt egy ellentmondás a pályázatában, de hiába kérte az önkormányzat, nem javították a hibát, hagyták, hogy a Pannónia Nyomda vigye el a babérkoszorút és a vele együtt járó milliókat.

És ne feledkezzünk meg a tényről, az ügyletek alatt végig a tiszta kezek politikájának arcai, az üvegzseb-elmélet legnagyobb híveinek pártja, a momentumos Cseh Katalin volt a Pannónia Nyomda Kft. ügyvezetője.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-09-27 | 15:04
Újabb előválasztási csalás: Kecskeméten 2-4 ezer forintot fizet az MSZP, hogy jelöltjükre és Karácsonyra szavazzanak az emberek

Újabb előválasztási csalás: Kecskeméten 2-4 ezer forintot fizet az MSZP, hogy jelöltjükre és Karácsonyra szavazzanak az emberek

 • Ózd, Püspökladány, és most Kecskemét: 2-4 ezer forint egy szavazat ára az előválasztáson.
Botrány 2021-05-19 | 11:10
Az embercsempészeknek semmi sem drága - újabb 57 migránst fullasztottak bele a Földközi-tengerbe

Az embercsempészeknek semmi sem drága - újabb 57 migránst fullasztottak bele a Földközi-tengerbe

 • Mint ismert, a Földközi-tengeren a líbiai és a tunéziai partokról az embercsempészek rozzant fahajókba vagy gumicsónakokba zsúfolják a migránsokat, és útnak eresztik őket az olaszországi Lampedusa felé.
 • Az embercsempészek évente legkevesebb 200 millió eurós profitra tesznek szert a térségben.
 • Azért ilyen bátrak az embercsempészek és a migránsok is, mert a nyílt vizeken NGO-k mentőhajói várják, hogy kimenekítsék a migránsokat a rozzant hajókból.
 • Ezt a cinkos összejátszást az embercsempészekkel sok európai politikus kritizálja, a migrációkritikus erők a mentőhajók és az embercsempészek összejátszását MigránsTAXI-nak nevezik.
 • Nem alaptalanul: friss hír, hogy újabb 57 migráns fulladt meg a nyílt tengeren, 33 főt viszont ki tudtak menteni, akik legtöbbje bangladesi állampolgár.
Botrány 2021-09-15 | 10:56
Aranyélet: százmilliós adótartozások és bedöntött cégek a Cseh-családnál

Aranyélet: százmilliós adótartozások és bedöntött cégek a Cseh-családnál

 • Cseh Katka egész politikai pályafutását az állítólagos fideszes korrupció miatti aggodalmaskodásra fűzte fel.
 • Kár, hogy a családi cégek bűzlenek a trükkösen megszerzett uniós millióktól, és a 100 millió feletti adótartozásoktól.
 • És még mindig nem látszik a botránysorozat vége.
Botrány 2021-07-16 | 11:30
Karácsony a dugókkal nem bír leszámolni, ezért toporzékolva hazudozik tovább

Karácsony a dugókkal nem bír leszámolni, ezért toporzékolva hazudozik tovább

 • Miután a miniszterelnök bejelentette, hogy augusztus 1-től elérhető a 3. oltás, Karácsonynak 2 órába telt reagálni kedvenc munkahelyén, a Facebookon.
 • Továbbra is hazudozik a védettségről, és toporzékolva követelőzik.
Botrány 2021-05-10 | 11:29
Érdekes elméletet feszegetnek Ausztráliában: a kínai hadsereg vezetői megvitatták a koronavírust, mint lehetséges biológiai fegyvert

Érdekes elméletet feszegetnek Ausztráliában: a kínai hadsereg vezetői megvitatták a koronavírust, mint lehetséges biológiai fegyvert

 • Jó ideje spekulál azon a világ, hogy a koronavírus természetes képződmény-e, netán egy egyszerű laborszökevény, vagy amolyan modern biológiai fegyver.
 • Most a The Australian c. ausztrál újság hozott nyilvánosságra dokumentumokat, amelyek szerint a kínai hadsereg vezetői évekkel ezelőtt megvitatták a koronavírus biológiai fegyverként történő hasznosítását.
 • Korábban a Wall Street Journal, a Politico, és a Neue Zürcher Zeitung is cikkezett arról, a Vuhanban működő víruslaborok nem biztonságosak, a biztonsági protokollokat nem mindig tartják be megfelelően.
 • A kölcsönös információs hadviselésben nehéz rendet vágni, ennek megfelelően a legvadabb összeesküvés-elméletek kaptak szárnyra.
 • A tisztánlátást nehezíti, hogy a nyugati és a keleti nagyhatalmak is kiterjedt inormációs háborút folytatnak egymás ellen.
Botrány 2021-06-03 | 14:19
Szuperciki: Karácsony Angela Merkelhez mérte magát, de abban a pillanatban elhasalt

Szuperciki: Karácsony Angela Merkelhez mérte magát, de abban a pillanatban elhasalt

 • A "hiperpasszív" angoltudással rendelkező Karácsony egy interjúban a HVG kérdésére azzal riposztozott, ha angoltudás nélkül lehet kancellár Angela Merkel, akkor ő is lehet miniszterelnök.
 • Sajnos ezúttal sem sikerült igazat mondania a Főpolgármester Úrnak, folytatódik a szuperkínos vesszőfutás.
 • Angela Merkel ugyan nem anyanyelvi szinten, de elég jól beszél angolul, olyannyira, hogy az angol királynővel és a brit politikai elittel is angolul beszélt látogatásán, erről hosszú videófelvétel is elérhető a Youtubeon.
 • Mindemellett a leköszönő német kancellár oroszul is kiválóan beszél.
Botrány 2021-07-09 | 20:12
Az UEFA három zártkapus meccsel büntette meg a magyar válogatottat és a szurkolókat

Az UEFA három zártkapus meccsel büntette meg a magyar válogatottat és a szurkolókat

 • Az indoklás szerint azért, mert a szurkolók "diszkriminatív" viselkedést tanúsítottak a magyar-portugál, a magyar-francia és a német-magyar mérkőzésen.
 • Vicc.