Abszurd ellentmondásoktól hemzseg a "lehallgatási borány"

Abszurd ellentmondásoktól hemzseg a "lehallgatási borány"
 • Vasárnap este óta semmi sem történik az országban az ellenzéki média szerint, csak a Pegasus-botrány: ez az összehangolt nyomás egy nemzetközi akció része lehet.
 • Roppant hasonlatos az Észak-Macedón kurzusváltást megelőző botrányhoz, azzal a különbséggel, hogy ott valóban tízezreket hallgathattak le.
 • Szupertitkos kémprogramról írnak, holott a létezése 2016 óta ismert.
 • Azt írják, a csúcstechnológiájú kémprogram nem hagy nyomot maga után, ám egy Soros György fizette szervezet képes volt annak nyomait kimutatni.
 • Egy 300 fős telefonszám-listára hivatkoznak, de a listát nem tárják a közvélemény elé, miközben azt állítják, számtalan olyan telefonszám szerepel rajta, mely bűnözőkhöz köthető.
 • Közben azt is elsimerték, az, hogy egy telefonszám szerepel a listájukon, az nem jelenti azt, az adott telefont fel is törték a kémszoftverrel.
 • Van egy technikai jellegű probléma is: iOS-en már rég nem futtatható ez a bizonyos Pegasus. Egészen pontosan a 9.3.5-ös verzió óta, amely 2016. augusztus végén jött ki. Vagyis az ilyen esetekre felkészült tényfeltáró újságírók elméletileg is csak akkor kerülhettek ebbe a helyzetbe, ha 6 éve egyszer sem frissítették volna a telefonjaikat. Ez kissé hihetetlennek tűnik.
 • Egyébként is, semmilyen bizonyítékot nem tártak az ellenzéki médiumok az érdeklődők elé, csupa sejtetés és feltételezés minden egyes cikk.
 • A Soros György által fizetett média csak a Társaság a Szabadságjogokért képviselőit és egyéb, a spekuláns milliárdos által eltartott civil szervezeteket szólaltat meg az ügyben.
 • De minden egyes cikk telis-tele van ellentmondásokkal: korábban arról tudósítottak, a csúcsszoftver nyomait a Soros-fizette Citizen Labs az Amnesty által hitelesítetten megtalálta a telefonjaikon.
 • A szintén a Soros György fizette 444-hez tartozó Qubit portálon pedig azt írták, hogy a szoftver nyomtalanul, egyetlen jelet sem hátrahagyva képes eltűnni a feltört telefonokról, ha az operátorok úgy döntenek.
 • Ráadásul a szoftver csak 24 órás periódusban képes megfigyelni a célszemély okostelefonját.
Panyi Szabolcs, Szabó András, Dercsényi Dávid, egy önmagát megnevezni nem kívánó újságíró, egy amerikai fotós, egy, a CEU-tüntetéseken előállított külföldi diák, Varga Zoltán médiatulajdonos-üzeletember, Gémesi György, Gödöllő polgármestere és Bánáti János állítja magáról azt, hogy az állítólagos lehallgatások célpontjába került.

A cikkek még Simicska Lajos fiát, Simicska Ádámot nevesítik, aki azonban nem reagált a megkeresésekre. Ő 2018-ban azt üzente a miniszterelnök köreinek, hogy "milliméterenként lesz levágva a faszuk".

Nézzük a portálokat és a neveket!

Szabó és Panyi a direkt36 munkatársai, ami egy tényfeltáró portál. A portál az Egyesült Államok számára fontos narratívában dolgozza fel a hazai történéseket: ilyen Paks II. ügye, vagy az Orosz Nemzetközi Bank története, és így tovább. Az önmagát makacsul tartó szóbeszéd szerint annak idején a Bitó-szalonként elhíresült budapesti értelmiségi kör tagjainak amerikai kapcsolatai adták össze az indulásához a pénzt. Ez az amerikai család a Rockefellerek voltak, akik az alapítványukon keresztül ugyanolyan "filantróp" tevékenységeket végeznek, mint Soros György is.

A lap önállóan, és a Soros György fizette 444.hu portálon publikálta anyagait, majd onnan terítették mindenfelé. Pont a botrány előtt költözött el a portál a 444-ről a Telex szárnyai alá.

A Telex sem mentes a külföldi befolyástól, 200 000 eurót biztosított a működéséhez egy cseh üzletember-oligarcha, aki korábban a 24.hu-t tulajdonló Varga Zoltánnal is üzletelt.

Panyi Szabolcs hosszú évek óta ír a magyar nemzetbiztonságot érintő témákban: interjúzott egykori magasrangú elhárítótiszttel, rendszeresen jelentek meg cikkei Paks II-ről, és írt az Orosz Beruházási Bankról, ahogyan arról is, a magyar kormány rakétavásárlásokkal kívánja "helyrebillenteni" kapcsolatát az Egyesült Államokkal. Munkája során több száz informátorral és forrással beszélhetett, kifejezetten érzékeny ügyekben, így ebben a szakmában szinte természetszerű, hogy belegabalyodhatott a magyar (vagy bármelyik nemzetközi) elhárításba - ha bármi is igaz abból, amit a cikkek állítanak.

De mivel Paks II. és az Orosz Beruházási Bank - melyet az Egyesült Államok ellenzett korábban - nem csupán a magyar, hanem az amerikai, vagy orosz hírszerzésnek is érdekes lehet, szinte biztosra vehetjük, hogy Panyi Szabolcs személye iránt nem csupán a magyar szolgálatok érdeklődtek - már ha egyáltalán igazak a sajtóhírek.

Szabó András korábban az Origónál dolgozott, majd ő is a direkt36 újságírója lett. Paks II-ről közösen jegyeznek cikkeket Panyi Szabolccsal.

Mindkettejükben közös, hogy az Egyesült Államok Külügyminisztériumának meghívására hónapos tanulmányutakon és képzéseken vesznek részt az Államokban - ezt egyébként egyikük sem tagadja. Azt persze nem teszik hozzá, hogy ez a legegyszerűbb módja annak, hogy valaki egy hálózat részévé váljon.

Panyi Szabolcs amerikai kapcsolatrendszere olyan magasra ér, hogy ő volt a vendéglátója Budapesten Ben Rhodesnak, aki Obama elnök egyik legbizalmasabb nemzetbiztonsági tanácsadójaként dolgozott az elnök mellett hosszú éveken át.

Egyszerű magyar halandó soha nem jut el erre a szintre, hogy neki mégis sikerült, annak nyomós oka lehet.
Dercsényi Dávid, aki jelenleg a VIII. kerületi propagandalap főszerkesztője, Hassan F. ügyét dolgozta fel sok cikkben a HVG portálján.

Hassan F. egy elítélt terrorista, aki a migrációs krízis során került Magyarországra. Számtalan jogvédő szervezet Ahmed H-hoz hasonlóan a szabadonbocsátását követelte, holott most, a botrány idején Dercsényi is elismerte, görög ismerősei jelezték neki, a görög titkosszolgálat terroristaként azonosította be a férfit. Ennek ellenére idehaza is folyt az érzékenyítés a Soros-szervezetek által megtámogatva, hogy a férfi nem is terrorista, és az Orbán-kormány csak azért börtönzi be, hogy alátámassza a migrációellenes politikáját.

Dercsényi is olyan ügyekben kutakodott tehát, amelyekben kapásból szembetalálhatta magát az elhárítással - és nem, nem Orbán miatt.

A BENNFENTES információi szerint a Magyarországra irányuló, vagy akár tranzit-migrációt jó ideje szorosan figyelemmel követik a hazai szervek, sokkal régebb óta, mint a 2015-ös migrációs krízis.

A '80-as évek elején a kommunista pártállami titkosszolgálat ugyan szemet hunyt a török ember- és heroincsempész bandák tevékenysége fölött, de ettől függetlenül mindent tudtak róluk: ismerték a kulcsszereplőket, az üzleteiket, az NSZK-ba irányuló heroinszállítmányokat; adott esetben meg is osztották a nemzetközi szervekkel az információikat.

Figyelemmel követték a Szürke Farkasok terrorszervezet tevékenységét idehaza, még ha nem is léptek fel ellenük. Egy összefoglaló tanulmány szerint mindent tudtak róluk.

Ahogyan azt is, a törökök mellett irakiak, és a Közel-Kelet egyéb népei is kavartak Budapesten a '80-as években.

Ez nem változott meg a rendszerváltást követően sem: a '90-es évek mindenhol elgyengülő államokat, gengszterizmust és bűnözést hozott Kelet-Európában, így Magyarországon is, ezért az akkori Bevándorlási Hivatal minden kormány alatt komolyan vette a feladatát, és mivel még határok voltak minden irányban, intenzíven szűrték a bevándorlókat, legyenek azok ukránok, oroszajkúak, erdélyi magyarok, bangladesiek, irakiak, törökök, afgánok vagy szírek. Tehát a Bevándorlási Hivatal - szorosan együttműködve az elhárítással - intenzíven monitorozta és vizsgálta a migránsokat.

A 2015-ös invázió ezt nem írta felül, csak aktuálisan lehetetlenné tette: több százezer embert képtelenség átvilágítani, különösen, ha azok okmányokkal sem rendelkeznek, és olyan bukott államok felől érkeznek, amelyekkel az adatcsere ellehetetlenül.

Vagyis Dercsényi is pont olyan ügyekben írt, mellyel könnyedén magára ránthatta a hatóságok figyelmét - ismét hozzátesszük, ha igaz bármi abból, amit az ellenzéki médiumok állítanak.

Bánáti János Gyárfás Tamás védőügyvédje a Fenyő János megöletése miatti perben. Mint büntetőeljárásban érintett ügyvéd, a bíróság hivatalból elrendelte a lehallgatását, ahogyan minden, büntetőeljárásban szerepet vállaló ügyvéd esetében ez a törvényes gyakorlat.

Varga Zoltán, üzletember-médiatulajdonos

Ő is az állítólagos lehallgatások kereszttüzében állt, bár bizonyítékok ebben az esetben sem állnak rendelkezésre.

Ráadásul hosszú évek óta tartja magát a pletyka Budapesten, hogy Varga az egyik olyan magyar üzletember, aki off-shore céghálókon keresztül optimalizálja adófizetéseit Magyarországon - ha ez így van, akkor őt a gazdasági tevékenységei miatt hallgathatták le. Feltéve, hogy bármi is igaz a lehallgatásából.

Mert Varga olyan meséket is szőtt a történetéhez, hogy helikopterek cirkálnak a háza fölött, és ismeretlenek autóban ülve figyelik meg - ez az, amire egyetlen titkosszolgálatnak sincsen nemhogy idehaza, de sehol a világon kapacitása, csak a legnagyobb halak esetében.

Gémesi György polgármester

Az áldozatok kórusának tenorja is hamar benevezett a versenybe.

Gödöllő polgármestere hoszú évek óta volt egy gödöllői szálloda-felújítás érintettje, amelyben a gyanú hűtlen kezelés, 675 millió forintos értéken elkövetve.

Ha egyáltalán igazak a lehallgatásáról szőtt mesék, akkor akár emiatt is lehallgathatták.

Lássuk az ellentmondásokat!

 • Az ellenzéki médiumok semmilyen bizonyítékot nem tártak olvasóik elé, minden cikk csupa feltételezés.
 • Egy 300 telefonszámot tartalmazó listára hivatkoznak, de azt senki sem látta.
 • Arról is tudósítanak, "A kiszivárgott adatok tartalmazták olyan emberek telefonszámait, akik törvényes nemzetbiztonsági vagy bűnügyi nyomozás célpontjainak tűnnek."
 • Miért nem hozzák nyilvánosságra a telefonszámokat?
 • Azt írják, a csúcsszoftver nyomait a Soros-fizette Citizen Labs a szintén Soros-pénzelte Amnesty International által hitelesítetten megtalálta a telefonjaikon.
 • Csakhogy zavar van a gépezetben: a szintén a Soros György fizette 444-hez tartozó Qubit portálon azt írják, a szoftver nyomtalanul, egyetlen nyomot sem hátrahagyva képes eltűnni a feltört telefonokról, ha az operátorok úgy döntenek.
 • Ugyanebben a cikkben írják azt is, civilekre nem veszélyes a szoftver. "A szakértői jelentések szerint civileknek nem érdemes aggódniuk a Pegasus miatt. A legnagyobb technológiai vállalatok –  az Apple, a Google, a Microsoft és a Whatsapp – évek óta vizsgálják a szoftvert, és javították a biztonsági hibákat, amelyeket a Pegasus a készülékek megfertőzésére használt. Bár a kémszoftvernek lehetnek új, potens variánsai, nem tömeges, hanem célzott megfigyelésre használják" - írja a Qubit.
 • Ráadásul a szoftver csak 24 órás periódusban képes megfigyelni a célszemély okostelefonját.


Itthon eddig semmilyen törvénysértésre utaló adat nem merült fel, és valószínűleg nem is nagyon fog.

A Belügyminisztériumnak az üggyel kapcsolatos közleménye pontosan erre világít rá. "Magyarország demokratikus jogállam, s mint ilyen, minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el. Magyarországon a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik" – írták.

Bár a tárca ezt nem részletezte, valószínűleg arra utalnak, hogy a titkosszolgálati eszközöket alkalmazó magyarországi szerveket az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága mellett például a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is ellenőrzi.

A közleményben a Belügyminisztérium felteszi a kérdést: "Vajon az Amerikai Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország kormányai milyen választ adnának a sajtóban felmerült kérdésekre? Megtudjuk-e valaha, hogy kinek – esetleg melyik titkosszolgálatnak – áll érdekében Magyarország pellengérre állítása?"

Mindezt Pintér Sándor belügyminiszter egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszában azzal egészítette ki: "Kijelentem: 2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak. Kijelentésem a lefolytatott ellenőrzések eredményei alátámasztják. Konkrét kérdéseit kész vagyok az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága zárt ülésén megválaszolni".

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnapi sajtótájékoztatóján szintén kapott kérdéseket az izraeli kémszoftverrel kapcsolatban.

A tárcavezető leszögezte: az általa felügyelt Információs Hivatal nem használta és nem is használja az izraeli kémszoftvert. A kormány nevében azt mondta: "Nincsen tudomásuk ilyen típusú adatgyűjtésről."

Az ügy kapcsán a Magyar Nemzet megkereste Horváth József titkosszolgálati szakértőt, aki szerint a nemzetbiztonsági szolgálatok a törvények alapján végzik a munkájukat. Magyarországon senkit nem figyelhetnek meg bírói, valamint igazságügyi miniszteri engedély nélkül – szögezte le.

Hozzátette, rendkívül káros az a folyamat, amellyel egy jól behatárolható kör a politika mocsarába akarja lerántani a rendvédelmi szerveket, a titkosszolgálatokat. A szakértő kétségeinek adott hangot azzal kapcsolatban, hogy egy csúcstechnológiát képviselő izraeli fejlesztésű kémszoftver bármilyen nyomot hagyhat a telefonokon.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-11-02 | 15:26
Két autóval, konvojban utazó embercsempészeket és migránsokat fogtak el

Két autóval, konvojban utazó embercsempészeket és migránsokat fogtak el

 • A rendőrök az M1-es autópályán Győr külterületén állítottak meg két személygépkocsit, amelyek bolgár sofőrjei migránsokat akartak illegális módon Ausztriába juttatni.
Bel 2022-01-22 | 11:40
Márki-Zay, a bába: a szüléshez nem kell orvos

Márki-Zay, a bába: a szüléshez nem kell orvos

 • Ő csak tudja, érvelt, hiszen 7 gyermek születésénél is jelen volt.
 • Korábban azt mondta, el kell fogadnia a vidéki lakosságnak, hogy nem lesz a közelükben szülészet és traumatológia.
Bel 2022-05-06 | 16:38
Oszlopnak ütközött a menekülő MigránsTaxi

Oszlopnak ütközött a menekülő MigránsTaxi

 • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. május 6-án 7 óra 50 perckor Szegeden, a Palics közben akartak ellenőrizni egy magyar honosságú Iveco típusú tehergépjárművet.
 • A sofőr a rendőröket észlelve a mozgó gépjárműből kiugrott és megpróbált elmenekülni.
 • A járőrök a 35 éves szerb nőt a helyszínen elfogták, a gazdátlanul villanyoszlopnak gurult kisteherautót pedig átvizsgálták, amiben további 17 férfit találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.
 • Az autóban utazók közül senki nem sérült meg az ütközés következtében. 
 • Az egyenruhások a gépjárművezetőt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.
Bel 2021-09-09 | 13:19
Embercsempész Apostagnál, határsértők Homorúdnál

Embercsempész Apostagnál, határsértők Homorúdnál

 • Az illegális migránsokat a nyomozók visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg az embercsempészt őrizetbe veszik.
Bel 2021-08-12 | 19:27
Karácsony ezt is összehozta: ágyi poloskát terjesztenek a hajléktalanok a BKV járművein

Karácsony ezt is összehozta: ágyi poloskát terjesztenek a hajléktalanok a BKV járművein

 • Pesti úti hallottasház, folyamatos közelekedési dugók az elhibázott felújítások miatt, és ágyi poloskák a BKV-n.
 • Elkerüli a sikerszéria a Főpolgármestert.
Bel 2022-01-17 | 11:08
Gyámság alá helyezték Márki-Zayt: többé nem engedik egyedül beszélni

Gyámság alá helyezték Márki-Zayt: többé nem engedik egyedül beszélni

 • 2022-ben olyan ellenzéki miniszterelnök-jelöltje van Magyarországnak, akit a többiek nem hagynak egyedül beszélni.
 • Nagy kérdés, hogyan lenne képes így kormányozni, ahol nem csupán jó döntéseket kell hozni, de folyamatosan meg kell nyilvánulni a nyilvánosság előtt.
 • Márki-Zayjal szemben Orbán Viktor akár 4 órán át is állja a kérdéseket, és szabatosan válaszol mindenre, kapjon bármilyen kérdéseket is.