A Momentum nagyon szereti az uniós pénzeket

A Momentum nagyon szereti az uniós pénzeket
  • Egy kis gyűjtés arról, mennyire szereti a Momentum az uniós pénzeket.

Cseh Katalin és momentumos párttársai az elmúlt években számtalanszor kinyilvánították, mennyire fontos nekik, hogy az EU-s források eljussanak az emberekhez, ne a kormány és a "korrupt strómanok" költsék el a pénzt - a Magyar Nemzet gyűjtése.

2019. május 15., a Momentum honlapján:

"Az úgynevezett kincsek átka elmélet szerint a nem helyi adófizetői forrásból érkező kormányzati bevételek csökkentik a gazdasági növekedést, növelik a korrupciót és szélsőséges esetekben elnyomó rezsimeket tartanak fenn. Egyszóval: ártanak az ország jövőjének. […] Az EU-s pénzeknek is lehet ilyen mellékhatása."

Fekete-Győr András, Donáth Anna és Cseh Katalin, 2019. május 28.

"A Momentum azt szeretné elérni a következő EU-költségvetés tárgyalásakor, hogy az uniós pénzek nagy része közvetlenül jöjjön Magyarországra, ne a kormány költhesse el azokat."

Donáth Anna, 2020. június 29.

"Az EU következő költségvetésében célzott forrást kívánunk biztosítani az LMBTQ-társadalom védelmével és képviseletével foglalkozó civil szervezetek számára is."

Donáth Anna, 2020. október 1.

"A Momentum álláspontja egyértelmű, és erről pártcsaládunkat, a Renew Europe-ot is meggyőztük: az EU-s pénzeket a korrupt kormányok és strómanjaik megkerülésével, igazságosan kell szétosztani, közvetlenül önkormányzatoknak, a civil társadalomnak és a helyi, tisztességes vállalkozóknak kell adni. Tehát nem Magyarországot, hanem Orbán Viktort kell »pénzügyileg kiéheztetni« – nem szabad ugyanis a nemzetet büntetni a kormány bűneiért."

Cseh Katalin és Karácsony Gergely egyeztetésén, 2020. november 18.

"Soha nem volt még olyan nagy szükség arra, hogy az uniós források a lehető leghamarabb és hiánytalanul megérkezzenek a tagállamokba, mint most, a koronavírus-járvány és a nyomában járó egészségügyi, valamint gazdasági válság idején."

Cseh Katalin, 2021. február 14.

"A kormányok folytassanak érdemi megbeszélést a terv összeállításakor a helyi szereplőkkel, a civil szervezetekkel és az önkormányzatokkal, ugyanis ki más tudhatná jobban, hogy valójában mire van szükség, mint a helyben érdekelt felek? A Momentumnál azt követeljük, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a nemzeti helyreállítási tervet, számoljon be arról, milyen szakmai egyeztetéseket tartottak, illetve vonják be a folyamatba az önkormányzatokat is. Az uniós pénz ugyanis nem a kormányé, hanem az embereké."

Cseh Katalin, 2021. március 11.

"Az EU az oligarchák pénzautomatájának szerepébe kényszerült. […] Következmények nélkül lehet kilapátolni az uniós pénzeket, ennek az új mechanizmus azonban véget vethet. Az éveken át tartó késlekedést követően csak a megfelelő fellépés lehet elégséges az Európai Parlament számára."

Cseh Katalin három másik baloldali EP-képviselővel az Európai Bizottságnak közösen írt levélben, 2021. július 7.

"Nincs idő további halogatásra. Nemcsak azért, mert hamarosan a helyreállítási alap forrásai is megindulnak a tagállami – közöttük magyar – költségvetés irányába, hanem azért is, mert az elmúlt hónapokban is több visszaélésről szereztek tudomást. A jogállamiság rendszerszintű problémáiról van szó. Ezért az eljárást meg kell indítani. Ez az aktus egyúttal felfüggeszti az uniós kifizetéseket mindaddig, amíg a kormány helyre nem állítja a jogállamiságot."

Cseh Katalin, 2021. július 8.

"Ne húzza az időt a bizottság, ne tétlenkedjenek tovább! Foglalkoznunk kell azzal, amikor egy tagállamban megsértik a jogállamiságot, amikor korrupció fenyegeti az uniós forrásokat. Állásfoglalásunkban felszólítottuk a bizottságot, hogy késedelem nélkül vizsgálja ki a jogállamiság bármely olyan megsértését, amely kellően közvetlenül érinti az unió költségvetésével való hatékony és eredményes pénzgazdálkodást vagy az unió pénzügyi érdekeinek védelmét."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-01-11 | 12:20
Karácsony emberének 50 milliárdosra becsült vagyonában egy floridai ingatlan is meglapul

Karácsony emberének 50 milliárdosra becsült vagyonában egy floridai ingatlan is meglapul

  • Mártha Imre, aki a jachtokon történő 'home office' hazai mestere, a Metropol számításai szerint nagyságrendileg 50 milliárdos ingatlanvagyon felett diszponál.
  • A vagyon eredetére senki sem tud igazán magyarázatot adni, mert a ma is fiatal Mártha 20 éve dolgozik menedzserként különböző helyeken.
  • Ő azt állítja, a menedzseri fizetéséből jut neki 2 milliárdos budapesti villára és 100 milliós Bentleyre.
  • Sokkal valószínűbb azonban, hogy a köznyelvben Gyurcsány-fiókának nevezett cégvezért a 2010-es kormányváltás előtt tekintélyes vagyonnal indították útjára gazdái.
  • Hogy 2019-ben Karácsony kinevezze a Főtáv élére, majd öszevonják szinte az összes budapesti közműcéget egy nagy holdingba, és annak vezetőjévé tegyék meg.
  • Miközben Mártha a luxuséletével henceg, addig tömeges kirúgások zajlanak az általa vezetett cégeknél.
  • És miközben ő Costa del Solon csapatja alulöltözött hölgyek társaságában, mint Karácsony beosztottja, addig Karácsony az aluljárókban gyűjti az aláírásokat az újabb baloldali hecckampányhoz.
Botrány 2022-03-25 | 13:45
Gyurcsány szerint életünket kell adnunk Ukrajnáért, különben pocsék emberek vagyunk

Gyurcsány szerint életünket kell adnunk Ukrajnáért, különben pocsék emberek vagyunk

  • Gyurcsány Ferenc is Zelenszkij elnök agresszív követelései mellé állt, mi több, túl is teljesítené azokat.
Botrány 2021-08-03 | 20:10
Pár nappal ezelőtt öngyilkosságot kísérelt meg a pedofil képek miatt letartóztatott jobbikos?

Pár nappal ezelőtt öngyilkosságot kísérelt meg a pedofil képek miatt letartóztatott jobbikos?

  • A BENNFENTES úgy értesült, pár nappal ezelőtt öngyilkosságot kísérelt meg a pedofil pornográf felvételek miatt letartóztatott jobbikos Horváth László.
Botrány 2022-01-19 | 09:21
Dübörög a szakértelem: közokirat-hamisítást követhetett el Karácsony párttársa

Dübörög a szakértelem: közokirat-hamisítást követhetett el Karácsony párttársa

  • V. Naszályi Márta budavári polgármester ügyében a rendőrség is nyomoz.
  • Megalapozott annak gyanúja, hogy a polgármester közokirat-hamisítást követhetett el.
  • 6 milliárdről 12 milliárdra nőtt közben az önkormányzat működési költsége, a 11 milliárdos megtakarításnak pedig hűlt helye, de az eredmények nem látszanak.
Botrány 2021-09-21 | 12:26
Jakabból kibukott az ordenáré nyilasproli

Jakabból kibukott az ordenáré nyilasproli

  • A miniszterelnököt Viktóriázta az Országgyűlésben Jakab.
Botrány 2021-07-17 | 13:47
Budapesti méhlegelők: 28 hektárral kevesebb területet kaszál a Főváros, jóval drágábban

Budapesti méhlegelők: 28 hektárral kevesebb területet kaszál a Főváros, jóval drágábban

  • Jelentősen csökkent a Főkert által kaszáltatott zöldterület Budapesten, de sokkal többet fizet ezért a Főváros.