A Momentum nagyon szereti az uniós pénzeket

A Momentum nagyon szereti az uniós pénzeket
 • Egy kis gyűjtés arról, mennyire szereti a Momentum az uniós pénzeket.

Cseh Katalin és momentumos párttársai az elmúlt években számtalanszor kinyilvánították, mennyire fontos nekik, hogy az EU-s források eljussanak az emberekhez, ne a kormány és a "korrupt strómanok" költsék el a pénzt - a Magyar Nemzet gyűjtése.

2019. május 15., a Momentum honlapján:

"Az úgynevezett kincsek átka elmélet szerint a nem helyi adófizetői forrásból érkező kormányzati bevételek csökkentik a gazdasági növekedést, növelik a korrupciót és szélsőséges esetekben elnyomó rezsimeket tartanak fenn. Egyszóval: ártanak az ország jövőjének. […] Az EU-s pénzeknek is lehet ilyen mellékhatása."

Fekete-Győr András, Donáth Anna és Cseh Katalin, 2019. május 28.

"A Momentum azt szeretné elérni a következő EU-költségvetés tárgyalásakor, hogy az uniós pénzek nagy része közvetlenül jöjjön Magyarországra, ne a kormány költhesse el azokat."

Donáth Anna, 2020. június 29.

"Az EU következő költségvetésében célzott forrást kívánunk biztosítani az LMBTQ-társadalom védelmével és képviseletével foglalkozó civil szervezetek számára is."

Donáth Anna, 2020. október 1.

"A Momentum álláspontja egyértelmű, és erről pártcsaládunkat, a Renew Europe-ot is meggyőztük: az EU-s pénzeket a korrupt kormányok és strómanjaik megkerülésével, igazságosan kell szétosztani, közvetlenül önkormányzatoknak, a civil társadalomnak és a helyi, tisztességes vállalkozóknak kell adni. Tehát nem Magyarországot, hanem Orbán Viktort kell »pénzügyileg kiéheztetni« – nem szabad ugyanis a nemzetet büntetni a kormány bűneiért."

Cseh Katalin és Karácsony Gergely egyeztetésén, 2020. november 18.

"Soha nem volt még olyan nagy szükség arra, hogy az uniós források a lehető leghamarabb és hiánytalanul megérkezzenek a tagállamokba, mint most, a koronavírus-járvány és a nyomában járó egészségügyi, valamint gazdasági válság idején."

Cseh Katalin, 2021. február 14.

"A kormányok folytassanak érdemi megbeszélést a terv összeállításakor a helyi szereplőkkel, a civil szervezetekkel és az önkormányzatokkal, ugyanis ki más tudhatná jobban, hogy valójában mire van szükség, mint a helyben érdekelt felek? A Momentumnál azt követeljük, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a nemzeti helyreállítási tervet, számoljon be arról, milyen szakmai egyeztetéseket tartottak, illetve vonják be a folyamatba az önkormányzatokat is. Az uniós pénz ugyanis nem a kormányé, hanem az embereké."

Cseh Katalin, 2021. március 11.

"Az EU az oligarchák pénzautomatájának szerepébe kényszerült. […] Következmények nélkül lehet kilapátolni az uniós pénzeket, ennek az új mechanizmus azonban véget vethet. Az éveken át tartó késlekedést követően csak a megfelelő fellépés lehet elégséges az Európai Parlament számára."

Cseh Katalin három másik baloldali EP-képviselővel az Európai Bizottságnak közösen írt levélben, 2021. július 7.

"Nincs idő további halogatásra. Nemcsak azért, mert hamarosan a helyreállítási alap forrásai is megindulnak a tagállami – közöttük magyar – költségvetés irányába, hanem azért is, mert az elmúlt hónapokban is több visszaélésről szereztek tudomást. A jogállamiság rendszerszintű problémáiról van szó. Ezért az eljárást meg kell indítani. Ez az aktus egyúttal felfüggeszti az uniós kifizetéseket mindaddig, amíg a kormány helyre nem állítja a jogállamiságot."

Cseh Katalin, 2021. július 8.

"Ne húzza az időt a bizottság, ne tétlenkedjenek tovább! Foglalkoznunk kell azzal, amikor egy tagállamban megsértik a jogállamiságot, amikor korrupció fenyegeti az uniós forrásokat. Állásfoglalásunkban felszólítottuk a bizottságot, hogy késedelem nélkül vizsgálja ki a jogállamiság bármely olyan megsértését, amely kellően közvetlenül érinti az unió költségvetésével való hatékony és eredményes pénzgazdálkodást vagy az unió pénzügyi érdekeinek védelmét."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-09-14 | 18:01
Videó: Jakab letagadta a testőreit, de legalább 5 kísérgeti a bátor pártvezetőt

Videó: Jakab letagadta a testőreit, de legalább 5 kísérgeti a bátor pártvezetőt

 • Súlyos hazugságspirálban vergődik a Jobbik elnöke azt követően, hogy emberei fojtófogással vittek földre egy járókelőt.
 • Először letagadta őket, majd azt mondta, csak szimpatizánsai a pribékek, nem pedig testőrök.
 • Majd azt állította, semmiféle fizetséget nem kapnak.
 • Csakhogy kiderült, 4 év alatt 40 milliót fizetett a Jobbik-frakció a leteperős testőr cégének.
 • Aki Gyurcsány társául szegődik, az kapásból kóros hazudozóvá válik?
Botrány 2021-07-12 | 11:51
Karácsony folytatja uszítását a kínai vakcina ellen

Karácsony folytatja uszítását a kínai vakcina ellen

 • Az ember, aki egy közlekedési dugóval sem bír el, azt állítja, a "gonosz" kormány ráerőszakolta a kínai oltást a 60 évnél idősebb emberekre.
 • Hazudik, ahogy szokott: Magyarországon a koronavírus elleni vakcina felvétele önkéntes, mindenki szabadon dönthet, beoltatja-e magát.
 • Hazudik azért is, mert ha a kínai vakcina nem lenne hatásos, akkor a 3. hullámot nem sikerült volna letörni.
 • És hazudik azért is, mert az utóbbi hetekben kizárólag oltatlanok haltak meg koronavírus-fertőzésben.
Botrány 2021-07-25 | 16:23
További részleteket sejtet az Anonymous-álarcos alak: volt már, aki közel járt ahhoz, hogy rájöjjön, miért nevezte első videójában kétszínűnek a politikust

További részleteket sejtet az Anonymous-álarcos alak: volt már, aki közel járt ahhoz, hogy rájöjjön, miért nevezte első videójában kétszínűnek a politikust

 • Ismét jelentkezett Anonymous, megerősítette, hogy a Momentum politikusára, Cseh Katalinra utalt korábbi videóiban.
 • Arra is utalt, hogy a pályázati anyagokban további leleplező részletek vannak elrejtve.
 • A BENNFENTES kedden írta meg az álarcos útmutatásai alapján, hogy Cseh Katalin családjának céghálója több mint 4,7 milliárd forint EU-s támogatást vett fel.
Botrány 2021-09-15 | 18:51
Szakértelem: gyakorlatilag csődbe vitték Karácsonyék Budapestet

Szakértelem: gyakorlatilag csődbe vitték Karácsonyék Budapestet

 • Hiába a 41 tanácsadó, a baloldal maradt, ami volt.
 • Egy közép-európai város vezetésére is alkalmatlan, mihaszna banda.
 • Tarlós százmilliárdos állampapír-állománnyal, és százmilliárdos készpénzállománnyal adta át a Fővárost 2019-ben.
 • Karácsonyék mostanra feléltek minden, működésre félretett megtakarítást.
 • Szégyen.
Botrány 2021-09-06 | 18:46
NAV: költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomoznak Cseh Katalin ügyében

NAV: költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomoznak Cseh Katalin ügyében

 • Hivatalosan is megerősítette a Demokratának a NAV, hogy költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomoznak Cseh Katalin ügyében.
Botrány 2021-08-04 | 14:41
Aranyeső Pécsett: állítólag nincs pénz semmire, de úgy szórják egymásnak a jutalmat a baloldali városvezetők, mintha nem lenne holnap

Aranyeső Pécsett: állítólag nincs pénz semmire, de úgy szórják egymásnak a jutalmat a baloldali városvezetők, mintha nem lenne holnap

 • Háromhavi munkáért is jár a hárommilliós jutalom.
 • Van, akinek a munkáját 15 milliós prémiummal hálálja meg az önkormányzat.
Botrány 2021-06-30 | 14:24
Nonszensz: a német média azzal mentegeti a würzburgi gyilkos késelés elkövetőjét, hogy német szélsőjobboldaliak megijesztették

Nonszensz: a német média azzal mentegeti a würzburgi gyilkos késelés elkövetőjét, hogy német szélsőjobboldaliak megijesztették

 • Állítólag az iszlamista szomáliai afgán barátját német neonácik megverték 2018-ban Chemnitzben.
 • Ő el tudott futni, de nagyon megijedt, és rettegett a városban.
 • Innen csak egy lépésre van attól a német tömegmédia, hogy a gyilkos késelőt állítsa be áldozatként, akit a szélsőjobboldal annyira traumatizált, hogy kést kellett rántania, és öldöklésbe kellett kezdenie Würzburg belvárosában.