A lábon lőtt abszurd kémsztori: a legelején lőtt sebet kapott a "lehallgatási ügy"

A lábon lőtt abszurd kémsztori: a legelején lőtt sebet kapott a "lehallgatási ügy"
  • Már az elején halálos lövést kapott a kémsztori.
  • A Telex úgy terítette a kémsztorit, hogy közben elsimerte, Gémesi kollégájának telefonszáma nem egyezik az állítólag lehallgatott telefonszámmal.

Vasárnap este furcsa izgalom futott végig a baloldali vezető politikusokon: a Telex.hu kémszoftveres cikkét olvasva mindannyian epedve várták, hogy kiderüljön, hogy őket figyelte meg a gonosz kormány és ezáltal mártírrá váljanak - írja a Magyar Nemzet.

Különösen Karácsony Gergely vesztette el a fonalat, tanácsadóival konzultálva remegve csak annyit tudott mondani: "a rézfánfütyülőjét". Tudta: ebből nem akármilyen kampányt tudna csinálni.

Aztán hétfőn megjelent Gémesi György neve. Ismerik Gémesit? (...) Ismerik? Nem? Hát mi sem.

Gémesi György nem országos politikai tényező. Egy közepes méretű város polgármestere, amelyet hol jól, hol rosszul, botrányról botrányra evickélve vezet a rendszerváltás óta. Gémesi erőtlen kísérletei, hogy megpróbáljon kitörni Gödöllőről, eddig csúfos kudarcot vallottak.

Pártja mérhetetlen, az általa vezetett, településvezetőket tömörítő szervezet lényegében súlytalan, a szélesebb közvélemény előtt ismeretlen. És mindennek ellenére, a Soros-hálózat most épp azt próbálja elhitetni velünk: Gémesi egy hiperszuper megfigyelési program egyetlen magyarországi ellenzéki politikai célpontja volt.

Érdemes megnézni a cikkben rejlő, feszítő ellentmondásokat.

Az állítólagos megfigyelést a Telex és Gémesi egy 2018-as betöréssel kombinálja össze, amelyben szétdúlták Gémesi György házát. A megszólalók és a Telex is ügyesen sejteti: ez is titkosszolgálati akció lehetett. Egyrészt tehát van egy betörés, amely során ismeretlenek átkutatják a lakást és szétdobálják Gémesi cuccait, hogy nyilvánvaló legyen, hogy ott jártak. Másrészt viszont elvileg ugyanezen fickók egy szupertitkos, szuperdrága, kimutathatatlan kémszoftvert telepítenek a polgármester telefonjára, hogy TITOKBAN megfigyeljék.

Érdemes kiemelni: aki valamennyire is olvasott a témában és így ismeri a szolgálatok munkáját, az tudhatja, hogy Gémesi lakását úgy átkutathatja húsz titkosszolga fél óra alatt, hogy nemhogy lábnyom, még egy hajszál sem marad utánuk, és megtalálnak bármit.

Ennél is viccesebb, amikor a Telex arról ír, hogy célpont volt Gyenes Szilárd, a Zöld Híd ügyvezetője (Gémesi ismerőse). Itt át is adjuk a szót a cikk szerzőjének: "A Gyeneshez kötődő két telefonszám érdekessége ugyanis, hogy az egyik esetében úgy tűnik, azt hibásan ütötték be a célpontot kiválasztó rendszerbe. A szám teljesen megegyezik Gyenes Szilárdéval, ám az egyik 3-mas számjegyet valószínűleg véletlenül 8-asra írták el benne [vagyis a konklúzió, hogy a szám mégsem teljesen egyezik Gyenesével – A szerk.]. Ha ez tényleg egy hiba volt, akkor valószínűleg nem vették észre, Gyenes helyes száma ugyanis egyáltalán nem szerepel az adatbázisban."

Értik?

Lényegében itt arról ír a szerző, hogy hónapokon keresztül figyelték a rossz célszemélyt, és senkinek nem tűnt fel, hogy nem úgy mutatkozik be a telefonban, hogy "Halló, Gyenes Szilárd vagyok". Szóval úgy figyelték meg Gyenes Szilárdot, hogy nem figyelték meg – legalábbis állítólag. Tegyük hozzá, hogy a Telex szerint egy darabonként 60-80 ezer dollárba kerülő megfigyelésről van szó.

Mégis, talán az egész történet legviccesebb része az a vergődés, ahogyan az újságíró és Gémesi megpróbálja magát valamiféle megkerülhetetlen országos politikai tényezőnek beállítani. Aki egy picit is követte az elmúlt néhány év közéleti történéseit, az tudja, hogy Gémesi nem egy hatalmi központ, csupán egy hebehurgya figura Gödöllőről.

Afféle díszjobboldali, akit lehet mutogatni az ATV-n, és aki Márki-Zay régebbi, 1.0-s kiadása: ugyanazok a sztárallűrök, ugyanazok a szemrebbenés nélküli hazugságok, csak Gémesi kevesebbet jár templomba.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-10-13 | 09:53
Márki-Zay továbbra is védi gyermeknevelési "elveit": ütni csak nyitott kézfejjel, hogy ne maradjon nyoma

Márki-Zay továbbra is védi gyermeknevelési "elveit": ütni csak nyitott kézfejjel, hogy ne maradjon nyoma

  • Az ellenzéki cselédmédia most nem teszi fel a kérdést, hogy aki bántalmazza a gyermekeit, az vajon bántalmazná-e az országot?
  • Hogy jó-e egy országnak, ha egy bántalmazó vezetné?
Botrány 2021-09-08 | 19:51
Gyurcsány egyik katonája rátámadott a Józsefvárosi Fidesz alelnökére

Gyurcsány egyik katonája rátámadott a Józsefvárosi Fidesz alelnökére

  • Egy baloldali aktivista durván szidalmazta és megtámadta Soós Györgyöt, a Józsefvárosi Fidesz alelnökét hétfőn a budapesti Harminckettesek terén.
Botrány 2022-03-10 | 18:22
Baseballütővel, léccel felfegyverkezve követett el garázdaságot a DK-s Barkóczi

Baseballütővel, léccel felfegyverkezve követett el garázdaságot a DK-s Barkóczi

  • A Tiszták Koalíciójának tagja még 2002-ben egy sérelmet megtorolni ment egy hölgy lakásába, baseballütőkkel felfegyverkezve.
  • Papírja is van a bűncselekményről, ám ennek ellenére is ő a DK jelöltje Rákospalotán.
Bel 2021-06-16 | 13:21
Az 1956-os forradalom második fővárosában is visszalép a Jobbik a DK javára

Az 1956-os forradalom második fővárosában is visszalép a Jobbik a DK javára

  • Tovább folytatódik az előválasztási osztozkodás és alku.
Botrány 2022-03-13 | 19:46
Z. Kárpát a náci karlendítéséről: Fidesz

Z. Kárpát a náci karlendítéséről: Fidesz

  • Z. Kárpát Móricka megszólalt, és fideszezéssel kommentálta karlengetős botrányát.
  • Szerinte antiszemiták a Fideszben vannak.
  • Nagy kérdés, akkor miért egy jobbikosról kerül elő megint karlendítés.
Botrány 2021-07-27 | 12:56
Fióktelep-váltásokkal trükköztek a Cseh Katalin ügyvezetése alatt álló cégnél, hogy EU-s forrásokat nyerhessenek el

Fióktelep-váltásokkal trükköztek a Cseh Katalin ügyvezetése alatt álló cégnél, hogy EU-s forrásokat nyerhessenek el

  • Egy rejtélyes Anonymous-álarcos alak vezette rá az újságírókat arra, a momentumos Cseh Katalin kettős játékot játszik.
  • Útmutatásai alapján derült ki, hogy Cseh Katalin és családi vállalkozásához köthető cégháló 4,7 milliárd forint értékben nyert uniós támogatást.
  • Az origo korábban arról írt, hogy a cégek közbeszerzéseken is összejátszhattak. Cikkük megjelenése után a GVH és a Közbeszerzési Hatóság is eljárást indított.
  • A Pesti Srácok pedig bebizonyította, hogy a cégek rendszeresen egyszerre változtattak telephelyet, akár a pályázati kiírásoknak megfelelően.
  • Időközben Cseh Katalin elismerte, hogy maga is adott be pályázatot, azonban azt is állította, hogy nem történt semmi szabálytalan.
  • A BENNFENTES arról is írt, hogy nem ez volt a családi Pannónia Nyomda Kft. első botránya, korábban a Momentumtól is kaptak megbízásokat a 2018-as kampányban, amely pénzekkel nem tudott megfelelően elszámolni a párt.
  • A Demokrata hétfőn megírta: az olimpiaellenes Cseh Katalin a budapesti olimpián is nyerészkedett.
  • Ma a Magyar Nemzet hozta ki a hivatalos cégadatok alapján: a Cseh Katalin ügyvezette Pannónia Nyomda Kft. is úgy váltott fióktelepet, ahogyan az az EU-s támogatások maximalizálásához kellett.
  • A dokumentumok javarészén Cseh Katalin aláírása áll.