Több mint 250 000 Delta-fertőzés az Egyesült Királyságban, az esetek 17%-kal emelkedtek egyetlen hét alatt

Több mint 250 000 Delta-fertőzés az Egyesült Királyságban, az esetek 17%-kal emelkedtek egyetlen hét alatt
 • Az Egyesült Királyságban a fertőzések mintegy 99%-át továbbra is ez a változat okozza.
 • A Covid-19-es megbetegedések száma 48 553-mal emelkedett a legutóbbi 24 órás időszakban, ami az elmúlt hat hónap legnagyobb napi emelkedése.

A Public Health England legfrissebb adatai szerint Angliában 209 926, Skóciában 32 708, Walesben 5601 és Észak-Írországban 4814 Delta megbetegedés történt. Az Egyesült Királyságban a fertőzések mintegy 99%-át továbbra is ez a változat okozza - tudósít a Mirror.

Az Egyesült Királyságban jelenleg több mint 250 000 Delta-variáns esetet regisztráltak, és a fertőzések száma egy hét alatt 17%-kal nőtt. A Public Health England legfrissebb adatai szerint az először Indiában azonosított Covid-19 mutációval összesen 253 049 megerősített és valószínűsíthető esetet találtak az Egyesült Királyságban.

Ez 36 800-zal több, mint az előző heti 216 249-es esetszám.

A 253 049 fertőzésből 209 926 Angliában, 32 708 Skóciában, 5601 Walesben és 4814 Észak-Írországban történt. Az Egyesült Királyságban továbbra is a Delta-változat teszi ki a koronavírus megerősített eseteinek mintegy 99 százalékát.

A legfrissebb adatokra reagálva Dr. Jenny Harries, az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynökségének vezérigazgatója elmondta: "A megbetegedési arányok még mindig magasak és emelkednek, de biztató, hogy az esetek számának növekedése még mindig nem jár együtt a kórházi kezelések és a halálesetek hasonló mértékű növekedésével. Ez azt bizonyítja, hogy a vakcinázási program továbbra is sikeresen csökkenti a súlyos megbetegedések előfordulását. A legjobb módja annak, hogy biztonságban tartsuk magunkat és a környezetünkben élőket, hogy amint jogosultak vagyunk rá, beadjuk a vakcina mindkét adagját. A vakcinák azonban, bár kiváló védelmet nyújtanak, nem szüntetik meg teljesen a kockázatot."

Az Egyesült Királyságban a Covid-19-es megbetegedések száma 48 553-mal emelkedett a legutóbbi 24 órás időszakban, ami az elmúlt hat hónap legnagyobb napi emelkedése. Az Egyesült Királyságban a koronavírus okozta halálesetek száma jelenleg 128 593, és március 26. óta csütörtökön volt a legmagasabb a napi emelkedés.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal által közzétett külön adatok azt mutatják, hogy jelenleg 154 000 olyan halálesetet regisztráltak az Egyesült Királyságban, ahol a halotti bizonyítványban a Covid-19 vírus szerepelt.

Július 14-ig az Egyesült Királyságban 35 341 428 ember kapott két oltást. A legfrissebb adatok azt is kimutatták, hogy július 11-én naponta összesen 582 Covid-beteg került kórházba - a heti felvételek 46,8 százalékkal nőttek az előző hét naphoz képest.

Az orvosok elítélték Boris Johnson döntését, miszerint a koronavírus elleni védőoltások korlátozásának legutóbbi lazítását előremozdítja, és "felelőtlenségnek" bélyegezték.

A Brit Orvosi Kamara (BMA) "potenciálisan pusztító következményekre" figyelmeztetett, miután a miniszterelnök hétfőn megerősítette, hogy a legtöbb kötelező korlátozás július 19-én megszűnik, annak ellenére, hogy a koronavírusfertőzések száma továbbra is emelkedik. A Downing Street-i sajtótájékoztatón hétfőn Johnson is elismerte, hogy a világjárvány "még nem ért véget", és óvatosságra szólította fel az embereket.

Ugyanakkor azt is mondta, hogy a korlátozások enyhítésének őszre való halasztása azt kockáztatja, hogy az újranyitás akkor kezdődik, amikor az iskolák visszatérnek a nyári szünetről, és az emberek a hideg időjárás beköszöntével több időt töltenek zárt térben.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-16 | 12:07
Energiawende: tavasszal elsősorban szénégetésből származott a német villamosenergia nagy része

Energiawende: tavasszal elsősorban szénégetésből származott a német villamosenergia nagy része

 • Miközben a németek 111 forintot fizetnek kilowattóránként az áramért, az energiafordulat sem sikerül.
Kül 2021-07-14 | 14:50
A müncheni afgán csak röhögött, hogy meghiúsult a terrorcselekmény: "Kár, hogy nem sikerült!

A müncheni afgán csak röhögött, hogy meghiúsult a terrorcselekmény: "Kár, hogy nem sikerült!

 • Bírósági tárgyalása zajlik annak az afgán férfinak, aki 2020 májusában a müncheni Marienplatzon akart gázolásos vérfürdőt rendezni.
 • A bíróság előtt tanúskodó rendőrnő azt mondta, az afgán röhögve csak annyit mondott neki, "kár, hogy nem sikerült!"
 • A Focus riportja rendkívül tanulságos: közel 10 éven át élt az afgán súlyos mentális problémákkal Németországban, és egyetlen hatóság, a rendőrség és a pszichiáterek sem jelezték, hogy baj lehet vele.
Kül 2021-07-07 | 19:21
Gyorsabb kitoloncolás, életfogytiglani börtönbüntetés - Nagy-Britannia radikális változtatásokat tervez a menekültügyben

Gyorsabb kitoloncolás, életfogytiglani börtönbüntetés - Nagy-Britannia radikális változtatásokat tervez a menekültügyben

 • Egyre többen érkeznek Nagy-Britanniába.
 • A belügyminisztérium ezért szigorítani akarja a menekültügyi törvényeket.
 • Életfogytiglani börtönbüntetést kell kiszabni az embercsempészekre, és a tengerentúlon befogadóközpontokat kell létesíteni a migránsok számára.
Kül 2021-07-21 | 13:56
A sokkoló árvizek után súlyos kritika éri a katasztrófavédelmet Németországban

A sokkoló árvizek után súlyos kritika éri a katasztrófavédelmet Németországban

 • Az emberek a közszolgálati adókat is kritizálják, melyek nem figyelmeztették az észak-nyugati lakosságot a közelgő veszélyre.
 • Az érintett területeken pedig korábban leszerelték a vészjelző szirénákat.
 • Holott az, hogy nagymértékű csapadék várható, napok óta ismert volt a meterológiai szerveknél, és a britek is figyelmeztették Németországot, hogy nagyon nagy esőzés lesz.
 • A BILD azt írja, SMS-ben is figyelmeztethettek volna a hatóságok az árvízveszélyre, de ez elmaradt, mert Berlin nem vezette be a veszélyhelyzeti figyelmeztetésre vonatkozó Uniós irányelvet.
 • Emiatt kötelezettségszegési eljárást is indított Németország ellen az Európai Bizottság.
Kül 2021-07-09 | 09:56
Eltemették Steffit, a késes szomáliai 24 éves áldozatát

Eltemették Steffit, a késes szomáliai 24 éves áldozatát

 • A fiatal nő azért ment Würzburgba, hogy legjobb barátnőjének esküvőjére ajándékokat és koszorúslány-ruhát vásároljon.
 • Az ámokfutó szomáliai késes iszlamista az áruházban szúrta le és ölte meg.