Több mint 250 000 Delta-fertőzés az Egyesült Királyságban, az esetek 17%-kal emelkedtek egyetlen hét alatt

Több mint 250 000 Delta-fertőzés az Egyesült Királyságban, az esetek 17%-kal emelkedtek egyetlen hét alatt
 • Az Egyesült Királyságban a fertőzések mintegy 99%-át továbbra is ez a változat okozza.
 • A Covid-19-es megbetegedések száma 48 553-mal emelkedett a legutóbbi 24 órás időszakban, ami az elmúlt hat hónap legnagyobb napi emelkedése.

A Public Health England legfrissebb adatai szerint Angliában 209 926, Skóciában 32 708, Walesben 5601 és Észak-Írországban 4814 Delta megbetegedés történt. Az Egyesült Királyságban a fertőzések mintegy 99%-át továbbra is ez a változat okozza - tudósít a Mirror.

Az Egyesült Királyságban jelenleg több mint 250 000 Delta-variáns esetet regisztráltak, és a fertőzések száma egy hét alatt 17%-kal nőtt. A Public Health England legfrissebb adatai szerint az először Indiában azonosított Covid-19 mutációval összesen 253 049 megerősített és valószínűsíthető esetet találtak az Egyesült Királyságban.

Ez 36 800-zal több, mint az előző heti 216 249-es esetszám.

A 253 049 fertőzésből 209 926 Angliában, 32 708 Skóciában, 5601 Walesben és 4814 Észak-Írországban történt. Az Egyesült Királyságban továbbra is a Delta-változat teszi ki a koronavírus megerősített eseteinek mintegy 99 százalékát.

A legfrissebb adatokra reagálva Dr. Jenny Harries, az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynökségének vezérigazgatója elmondta: "A megbetegedési arányok még mindig magasak és emelkednek, de biztató, hogy az esetek számának növekedése még mindig nem jár együtt a kórházi kezelések és a halálesetek hasonló mértékű növekedésével. Ez azt bizonyítja, hogy a vakcinázási program továbbra is sikeresen csökkenti a súlyos megbetegedések előfordulását. A legjobb módja annak, hogy biztonságban tartsuk magunkat és a környezetünkben élőket, hogy amint jogosultak vagyunk rá, beadjuk a vakcina mindkét adagját. A vakcinák azonban, bár kiváló védelmet nyújtanak, nem szüntetik meg teljesen a kockázatot."

Az Egyesült Királyságban a Covid-19-es megbetegedések száma 48 553-mal emelkedett a legutóbbi 24 órás időszakban, ami az elmúlt hat hónap legnagyobb napi emelkedése. Az Egyesült Királyságban a koronavírus okozta halálesetek száma jelenleg 128 593, és március 26. óta csütörtökön volt a legmagasabb a napi emelkedés.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal által közzétett külön adatok azt mutatják, hogy jelenleg 154 000 olyan halálesetet regisztráltak az Egyesült Királyságban, ahol a halotti bizonyítványban a Covid-19 vírus szerepelt.

Július 14-ig az Egyesült Királyságban 35 341 428 ember kapott két oltást. A legfrissebb adatok azt is kimutatták, hogy július 11-én naponta összesen 582 Covid-beteg került kórházba - a heti felvételek 46,8 százalékkal nőttek az előző hét naphoz képest.

Az orvosok elítélték Boris Johnson döntését, miszerint a koronavírus elleni védőoltások korlátozásának legutóbbi lazítását előremozdítja, és "felelőtlenségnek" bélyegezték.

A Brit Orvosi Kamara (BMA) "potenciálisan pusztító következményekre" figyelmeztetett, miután a miniszterelnök hétfőn megerősítette, hogy a legtöbb kötelező korlátozás július 19-én megszűnik, annak ellenére, hogy a koronavírusfertőzések száma továbbra is emelkedik. A Downing Street-i sajtótájékoztatón hétfőn Johnson is elismerte, hogy a világjárvány "még nem ért véget", és óvatosságra szólította fel az embereket.

Ugyanakkor azt is mondta, hogy a korlátozások enyhítésének őszre való halasztása azt kockáztatja, hogy az újranyitás akkor kezdődik, amikor az iskolák visszatérnek a nyári szünetről, és az emberek a hideg időjárás beköszöntével több időt töltenek zárt térben.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-05-18 | 13:01
Mivel is foglalkozhatna Brüsszel a világjárvány és egy gazdasági visszaesés kellős közepén, ha nem az LMBTQ+ jogokkal?

Mivel is foglalkozhatna Brüsszel a világjárvány és egy gazdasági visszaesés kellős közepén, ha nem az LMBTQ+ jogokkal?

 • Szivárványszínűbe burkolózott hétfőn az összes Európai Uniós intézmény, hogy így harcoljanak a homofóbia ellen.
 • A balliberális többségű Európai Parlament (EP) képviselői pedig ezúttal annak érdekében szólaltak fel, hogy az unió jogállamisági eszközeit az LMBTQI-közösség érdekében élesítsék.
 • Az EP rendezvényére Magyarországról és Lengyelországról kizárólag kormánykritikus szakértőket hívtak meg.
Kül 2021-07-28 | 14:16
18, 20, 21 éves szíriaiak és egy iraki férfi brutálisan megvert és megerőszakolt egy 18 éves nőt - a bíró szerint szabadlábon védekezhetnek

18, 20, 21 éves szíriaiak és egy iraki férfi brutálisan megvert és megerőszakolt egy 18 éves nőt - a bíró szerint szabadlábon védekezhetnek

 • Az eset szombaton történt az alsó-szászországi Leerben.
 • Az erőszaktevő migránsok a 2015 migránsválság során érkeztek Németországba.
 • Az ügyben eljáró bíró szerint nem áll fent a szökés veszélye, ezért szabadlábon maradhatnak a gyanúsítottak.
Kül 2021-07-04 | 19:53
Meredek emelkedés a brit fertőzési adatokban, de az oltások működnek

Meredek emelkedés a brit fertőzési adatokban, de az oltások működnek

 • Az Egyesült Királyság újabb 24 248 koronavírusos megbetegedést és 15 további halálesetet jelentett - derül ki a legfrissebb napi adatokból.
Kül 2021-06-06 | 13:27
Annalena Baerbock, a zöldek kancellár-jelöltje a német Karácsony: magyarázkodott, majd péntek estére törölte önéletrajzából a hazugságokat

Annalena Baerbock, a zöldek kancellár-jelöltje a német Karácsony: magyarázkodott, majd péntek estére törölte önéletrajzából a hazugságokat

 • Folytonos vesszőfutás Annalena Baerbock, a német zöldek kancellár-jelöltjének élete is.
 • Ő is PhD-t hazudott magának az önéletrajzában, de kiderült, hogy az alapszakot sem végezte el Németországban.
 • Most kiderült, hogy bár villogott vele, de nem tagja a German Marshall Fundnak, nem tagja az UNHCR-nek, és nem szerepel a Heinrich Böll Alapítvány transzatlanti tanácsadó testületében sem.
 • Ezeket mind szerepeltette az önéletrajzában, de a német média kiderítette, hogy hazudott.
 • Pár hete a Bundestagnak adott jövedelem-bevallásából felejtett ki egy 20 000 eurós tételt a különjövedelmére vonatkozóan.
Kül 2021-06-04 | 09:03
Chicago: bandatagok üldözték a 14 éves lányt, majd fejbelőtték

Chicago: bandatagok üldözték a 14 éves lányt, majd fejbelőtték

 • Az Egyesült Államok-beli Chicagoban nincs nyoma annak, hogy az utcai erőszak csillapodna.
 • A közbiztonság válságos állapotban van a városban, de a leszbikus demokrata polgármester a közend fenntartása helyett azzal van elfoglalva, hogy nem ad fehér újságíróknak interjút.
 • Chicagóban 2021-ben 1418 embert lőttek le, míg 2020-ban összesen 1252-en váltak lövöldözés áldozatává - számolt be a Chicago Tribune.
Kül 2021-05-11 | 16:16

Hatezer kilométer bicikliút épül a Vajdaságban

 • A turizmus ezen ágának fellendítése érdekében, több mint hatezer kilométernyi bicikliút kiépítését tervezik - mondta Nenad Ivanišević a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Ecobikenet nevet viselő konferenciáján Újvidéken.
 • A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár kiemelte, a határokon átnyúló kerékpárutak hálózatának közös fejlesztése a turizmus más ágait is felvirágoztathatja.