Több mint 250 000 Delta-fertőzés az Egyesült Királyságban, az esetek 17%-kal emelkedtek egyetlen hét alatt

Több mint 250 000 Delta-fertőzés az Egyesült Királyságban, az esetek 17%-kal emelkedtek egyetlen hét alatt
  • Az Egyesült Királyságban a fertőzések mintegy 99%-át továbbra is ez a változat okozza.
  • A Covid-19-es megbetegedések száma 48 553-mal emelkedett a legutóbbi 24 órás időszakban, ami az elmúlt hat hónap legnagyobb napi emelkedése.

A Public Health England legfrissebb adatai szerint Angliában 209 926, Skóciában 32 708, Walesben 5601 és Észak-Írországban 4814 Delta megbetegedés történt. Az Egyesült Királyságban a fertőzések mintegy 99%-át továbbra is ez a változat okozza - tudósít a Mirror.

Az Egyesült Királyságban jelenleg több mint 250 000 Delta-variáns esetet regisztráltak, és a fertőzések száma egy hét alatt 17%-kal nőtt. A Public Health England legfrissebb adatai szerint az először Indiában azonosított Covid-19 mutációval összesen 253 049 megerősített és valószínűsíthető esetet találtak az Egyesült Királyságban.

Ez 36 800-zal több, mint az előző heti 216 249-es esetszám.

A 253 049 fertőzésből 209 926 Angliában, 32 708 Skóciában, 5601 Walesben és 4814 Észak-Írországban történt. Az Egyesült Királyságban továbbra is a Delta-változat teszi ki a koronavírus megerősített eseteinek mintegy 99 százalékát.

A legfrissebb adatokra reagálva Dr. Jenny Harries, az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynökségének vezérigazgatója elmondta: "A megbetegedési arányok még mindig magasak és emelkednek, de biztató, hogy az esetek számának növekedése még mindig nem jár együtt a kórházi kezelések és a halálesetek hasonló mértékű növekedésével. Ez azt bizonyítja, hogy a vakcinázási program továbbra is sikeresen csökkenti a súlyos megbetegedések előfordulását. A legjobb módja annak, hogy biztonságban tartsuk magunkat és a környezetünkben élőket, hogy amint jogosultak vagyunk rá, beadjuk a vakcina mindkét adagját. A vakcinák azonban, bár kiváló védelmet nyújtanak, nem szüntetik meg teljesen a kockázatot."

Az Egyesült Királyságban a Covid-19-es megbetegedések száma 48 553-mal emelkedett a legutóbbi 24 órás időszakban, ami az elmúlt hat hónap legnagyobb napi emelkedése. Az Egyesült Királyságban a koronavírus okozta halálesetek száma jelenleg 128 593, és március 26. óta csütörtökön volt a legmagasabb a napi emelkedés.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal által közzétett külön adatok azt mutatják, hogy jelenleg 154 000 olyan halálesetet regisztráltak az Egyesült Királyságban, ahol a halotti bizonyítványban a Covid-19 vírus szerepelt.

Július 14-ig az Egyesült Királyságban 35 341 428 ember kapott két oltást. A legfrissebb adatok azt is kimutatták, hogy július 11-én naponta összesen 582 Covid-beteg került kórházba - a heti felvételek 46,8 százalékkal nőttek az előző hét naphoz képest.

Az orvosok elítélték Boris Johnson döntését, miszerint a koronavírus elleni védőoltások korlátozásának legutóbbi lazítását előremozdítja, és "felelőtlenségnek" bélyegezték.

A Brit Orvosi Kamara (BMA) "potenciálisan pusztító következményekre" figyelmeztetett, miután a miniszterelnök hétfőn megerősítette, hogy a legtöbb kötelező korlátozás július 19-én megszűnik, annak ellenére, hogy a koronavírusfertőzések száma továbbra is emelkedik. A Downing Street-i sajtótájékoztatón hétfőn Johnson is elismerte, hogy a világjárvány "még nem ért véget", és óvatosságra szólította fel az embereket.

Ugyanakkor azt is mondta, hogy a korlátozások enyhítésének őszre való halasztása azt kockáztatja, hogy az újranyitás akkor kezdődik, amikor az iskolák visszatérnek a nyári szünetről, és az emberek a hideg időjárás beköszöntével több időt töltenek zárt térben.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-12-07 | 12:21
Totális elszigetelődés: Emmanuel Macron is Orbán Viktorhoz látogat

Totális elszigetelődés: Emmanuel Macron is Orbán Viktorhoz látogat

  • Ezzel ő lesz a harmadik francia elnökjelölt, akit diplomáciai egyeztetésen fogad a magyar kormányfő.
  • Nemrégiben Magyarországon járt ugyanis Macron két kihívója, Éric Zemmour és Marine Le Pen is.
  • Ők a mainstream sajtó szerint "szélsőjobboldaliak", pedig csak a kontrollálatlan bevándorlás ellen szólalnak fel.
  • A francia helyzet különlegessége egyébként az, hogy Macron két legerősebb kihívójának összeadva több támogatója van, mint a centrista, de jobboldali fordulatot vevő Macronnak.
  • A látogatás geopolitikai jelentőségét az adja, hogy a német választások radikális zöld-baloldali fordulata, és Merkel kiesése az európai politikából teljesen új helyzetet eredményez a kontinensen.
  • Például a francia állam támogatja az atomenergia használatát, míg a német koalíció csak a megújulókban bízik a jövőben. Ráadásul 2022 első felében Franciaország adja az Unió elnökségét, macron vezetésével.
Kül 2021-07-29 | 11:26
A 2015 migránsválsággal érkező szíriai orvost vádol most a német ügyészség kínzással és emberiség elleni bűntettekkel

A 2015 migránsválsággal érkező szíriai orvost vádol most a német ügyészség kínzással és emberiség elleni bűntettekkel

  • A férfi még a szíriai polgárháború idején dolgozott egy katonai kórházban, ahol tüntetőket és ellenzékieket kínoztak és öltek meg.
Kül 2021-07-17 | 14:05
Naponta 6 orvos vándorolt ki Romániából 2020-ban

Naponta 6 orvos vándorolt ki Romániából 2020-ban

  • Vagyis összesen kétezren fordítottak hátat Romániának egyetlen év alatt.
  • 2018-ban több mint 2500 orvos hagyta el az országot.
  • Az ellenzéki propagandamédia és Fekete-Győr András bezzegországa nem teljesít valami jól.
Kül 2021-06-28 | 11:55
Megbukott a svéd bevándorláspárti miniszterelnök

Megbukott a svéd bevándorláspárti miniszterelnök

  • Hivatalosan amiatt, mert koalíciós partnereivel nem egyezett ki a lakásbérletek liberalizációjában.
  • Ez csak az utolsó csepp volt a pohárban.
  • A háttérben inkább az áll, hogy a svéd pártok felmérték: az emberek megelégelték az elszabaduló bűnözést a nagyvárosokban, az utcai bandák erőszakosságát, a napközben elkövetett brutális fegyveres gyilkosságokat, a bandaháborúkat és a gránátos robbantásokat.
Kül 2021-06-01 | 19:26
WELT: H10N3 madárinfluenza-fertőzést igazoltak egy kínai férfinál

WELT: H10N3 madárinfluenza-fertőzést igazoltak egy kínai férfinál

  • Ez az első igazolt eset, melyet a H10N3 madárinfluenza-változat okozott.
  • A nagymértékű terjedés kockázata "rendkívül alacsony" - áll a Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság jelentésében.
  • Kínában a madárinfluenzának számos különböző altípusa létezik, a kórokozók némelyike szórványosan megfertőzi az embert.
  • Esetek általában ott fordulnak elő, ahol az emberek szorosan dolgoznak együtt baromfikkal.