Orbán Viktor: augusztus 1-től fölvehető a 3. oltás

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt.

A kormányfő a beszélgetés elején elmondta: a harmadik oltás tekintetében megoszlanak a vélemények. A WHO is egy bizonytalanságot sugalló nyilatkozatot tett, de olyan vélemény nincs, miszerint ártana. Ha az emberek biztonságérzetét növeli, akkor nem zárják el az emberek elől – tette hozzá. A kormány lehetővé teszi a harmadik oltást, de a második oltás után teljen el négy hónap, de lehet rövidebb idő is – fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök hozzátette, a harmadik oltás felvételére augusztus 1-től kerülhet sor.

Az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország még mindig a legbiztonságosabb ország az átoltottságot tekintve az unióban. Mint fogalmazott: "a kényszerítésnek nem vagyunk hívei, de egy helyen van kivétel, így az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás".

Az egyébként számukra kötelező oltásokhoz képest így most eggyel több oltást kell felvennie az egészségügyi dolgozóknak. A kormányfő szólt arról is, hogy "egyesek szerint az elszigetelés útján kell járni, de Magyarország csak addig követte ezt az utat, amíg nem volt vakcina. Ha van vakcina, akkor az élet meg van mentve" – tette hozzá.

Orbán Viktor emlékeztetett: visszafertőződés esetén is jóval nagyobb a védettség, ha valaki be van oltva. Azok az idősek, akik nincsenek beoltva, veszélyben vannak, és a delta variáns meg fogja őket találni – tette hozzá. Mint elmondta, "ez mostani a legagresszívebb variáns, ami megjelent. Az időseket személyesen fel fogjuk keresni, akik nem oltották be magukat".

Az iskolakezdés előtti két napon minden gyerek megkaphatja az oltást az iskolákban

A kormányfő azt is közölte, hogy a 16-18 év közöttiek átoltottsága 45 százalék körül van. A 12-15 év közöttieket is oltják, ott 13 százalékos az átoltottság aránya. Az iskolakezdés előtti két napon minden gyerek megkaphatja az oltást az iskolákban, mivel oltási napokat rendeznek.

Külföldre utazás, védettségi igazolvány

Orbán Viktor azt javasolja minden magyarnak, hogy csak akkor utazzanak külföldre nyaralni, ha mindkét oltást megkapták már. A magyar védettségi igazolványnak továbbra is van jelentősége, mivel nagy koncertekre és sporteseményekre csak így lehet menni – emlékeztetett a kormányfő. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy ha Európában negyedik hullám lesz, akkor ideér.

"A fő kérdés, hogy hány oltatlan embert talál a vírus" – tette hozzá. Kérdésre válaszolva Orbán Viktor kifejtette, minden olyan vélemény, ami bizonytalanságot kelt egy válsághelyzetben, az baj. Orbán Viktor szerint minden, ami a közös cselekvést gyengíti, az ártalmas. Különösen így van ez a járvány idején. A fő veszélyt nem az álorvosok jelentik, hanem az, amikor a politikusok járványügyi szakemberek lesznek, ahelyett hogy elvégeznék a munkájukat.

"A brüsszeli kérés célja, hogy az LMBTQ-aktivistákat be kelljen engedni az iskolákba"

Orbán Viktor a legújabb brüsszeli eljárásról szólva úgy fogalmazott, hogy elolvasta a bizottsági papirost. "Egy jogi huliganizmussal állunk szemben, mind a családjog, mind az oktatás kizárólagosan nemzeti hatáskör, és pont ezen ügyben akarnak eljárást indítani. Szégyenteljes a bizottság álláspontja" – értékelte a kormányfő.

Mint fogalmazott: "a brüsszeli kérés célja, hogy az LMBTQ-aktivistákat be kelljen engedni az iskolákba, de ezt nem fogjuk hagyni. A szülő dönt a gyermekek neveléséről, és ez benne van az európai szabályokban is" – szögezte le.

"Ami Nyugaton általános, hogy beengednek szexuális propagandistákat, az nálunk nem lesz" – tette hozzá a miniszterelnök.

"Véres csata lesz"

Kérdésre válaszolva Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem hívta őt senki az EP-vitába. Menni pedig csak akkor szokott, amikor úgy ítéli meg, hogy döntő jelentőségű a helyzet – fűzte hozzá. "Óriási nyomás alatt vagyunk" – fogalmazott. A miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy a nemzeti konzultációs íveket töltse ki, és erősítse meg a kormány álláspontját. Orbán Viktor elmondta:  ez a vita nem csak magyar jelenség. Olaszországban, Romániában és Litvániában is volt már hasonló.

Litvánia meg tudta védeni az érdekeit – idézte fel Orbán Viktor. "Véres csata lesz" ez, itt minden el fog hangozni – tette hozzá.

Indulnak a helyreállítási programok

A kettős mérce megnyilvánulását tapasztalhattuk az Eb-n is. A magyarokat szinte a semmiért ítélték el, ha nem lenne kettős mérce, akkor le kéne bontani a Wembleyt. "Bármilyen jogvita összekötése a pénzügyi kifizetésekkel, az teljesen elfogadhatatlan. A helyreállítási alap jár nekünk, és meg fogjuk kapni ezt a pénzt" – fejtette ki a kormányfő, hozzátéve: azokat a programokat, amelyeket meg akarunk valósítani, elindítják, akkor is, ha nem érkezik meg Brüsszelből a pénz.

"Most a gyerekeink szabadságról van szó, illetve a gyereknevelés szabadságáról"

A magyarok eddig nem látták, milyen erőteljes propaganda áll a mostani támadások mögött. Most kinyílik egy ablak, amikor a magyarok látni fogják, hogy mi történik egy német iskolákban. Nem lehet elvárni, hogy mi is ezt kövessük, és erővel ránk kényszerítsék – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor kifejtette, hogy égnek áll az ember haja attól, ami Nyugat-Európában történik. Brüsszel visszaél a hatalmával, és ránk akarja kényszeríteni az akaratát. "Most a gyerekeink szabadságról van szó, és a gyereknevelés szabadságáról. A gyerek egy szent dolog Magyarországon" - mondta a kormányfő. "Nem grasszálhatnak szexuális propagandisták az iskolákban" – tette hozzá. "Aki nem akarja, hogy szivárványos aktivisták világosítsák fel a gyerekét, annak legyen ehhez joga".

Van olyan, hogy nemváltó műtéteket hajtanak végre a szülői akarattal szemben Nyugaton. Ilyen jogi helyzet Magyarországon nem történhet meg – zárta szavait a kormányfő.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-25 | 16:48
Cseh Katalin a tálibok után most az Európai Bizottságot fenyegeti

Cseh Katalin a tálibok után most az Európai Bizottságot fenyegeti

 • Ursula von der Leyen egyelőre nemet mondott az Európai Parlamentnek, hogy azonnal élesítsék a forrásmegvonást Lengyelországgal és Magyarországgal szemben.
 • A saját botrányával el nem számoló Cseh Katalin ezért bírósággal fenyegette meg a Bizottságot.
Bel 2021-06-05 | 20:50
Pert vesztett a Forbes magazinnal szemben Bige László, a baloldal egyik oligarchája

Pert vesztett a Forbes magazinnal szemben Bige László, a baloldal egyik oligarchája

 • Bige legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a baloldali összefogásnak finanszírozott 5.000 fős közvéleménykutatást.
 • Az egész onnan derült ki, hogy a Republikon Intézet vezetője, Horn Gábor tőle Nyíregyházáról hazaelé tartva balasetet szenvedett.
Bel 2021-06-16 | 17:11
Szabálytalanságok a miskolci momentumos alpolgármester cégeinél

Szabálytalanságok a miskolci momentumos alpolgármester cégeinél

 • Szopkó Tibor cégét ötször ellenőrizték a hatóságok, és mindannyiszor találtak hiányosságokat.
Bel 2021-05-16 | 16:03

Elsőre egy fantáziátlan kopipésztnek tűnik Karácsony Gergely 99 mozgalma, és másodjára is az

 • A Főpolgármester 99 Mozgalom néven új tömörülés indítását jelentette be a Facebookon, pedig jelenleg is társelnöke egy 1%-os sikereket fölmutatni képes pártnak (Párbeszéd).
 • Szerinte a 99% szemben áll a kiváltságos 1 százalékkal, és ő mindenképpen a többséget akarja képviselni.
 • Ha ismerős a szlogen valahonnan, az nem véletlen.
 • A szereposztás harsányan kiviláglik Karácsony újrafazonírozásából és mozgalmából: a Főpolgármester fogja eljátszani a konszenzusos béketeremtőt, aki sokkal lágyabb tónusban kommunikál, mint a sok esetben jóval radikálisabb ellenzékiek. Ő viszi majd a jelenlegi hatalmi elittel szembenálló, higgadt politikai karakter szerepét.
 • Az elitellenes színészkedést annak ellenére is a rivaldafényben játssza a Főpolgármester, hogy ő maga is régóta az elit része: 2002-től dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban mint politikai tanácsadó, családi cége pedig 21,5 millió forintos megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól.
 • Ezt követően 2010-től parlamenti képviselő volt, majd az LMP 2013-as szétrobbantását követően egy sikertelen szövetséget hozott tető alá a Bajnai Gordon alapította EGYÜTT párttal. 2014-ben kinézte magának a nyerhető Zugló kerületét, és ott indult polgármesternek, majd győzött is, hogy 2017-ban aktív polgármesterként elvállalja az MSZP-P miniszterelnök-jelöltségét.
 • Jelenlegi mozgalmában pedig szerepet kapott Ángyán József agrárszakember, Alföldi Róbert rendező, Ferge Zsuzsa szociológus, Kis János filozófus és ifjabb Bibó István mellett Haraszti Miklós, Bozóki András, Kenedi János, Bod Péter Ákos, Elek István, Mellár Tamás, Alföldi Róbert, Jordán Tamás, Bojár Gábor és Hajós András, valamint Osvárt Andrea. Egyikük sem a 99 százalék tagja.
Bel 2021-06-14 | 21:29
A mai pedofilellenes-törvény elleni tiltakozás arca

A mai pedofilellenes-törvény elleni tiltakozás arca

 • 1974-ben lépett be az Magyar Szocialista Munkáspártba, és a KISZ Központi Bizottsága kulturális osztályán dolgozott, majd 1981 és 1984 között az MTA aspiránsa volt.
 • 1984-től 1989-ig az MSZMP KB tudományos, közoktatási és kulturális osztályán dolgozott előbb munkatársként, majd alosztályvezetőként, 1988–89-ben osztályvezető-helyettesként.
 • Ő volt a MSZMP főcenzora a hanyatló kádárizmusban.
 • Az 1961-ben elfogadott új büntető törvénykönyvben dekriminalizálták Magyarországon az azonos neműek szexuális kapcsolatát. (Előtte egy évig terjedő börtönnel büntették.)
 • 1989-ig azonban a rendőrség és az állambiztonság megfigyelte és nyilvántartásba vette, elsősorban a meleg férfiakat. Zsarolás útján gyakran többeket beszerveztek ügynöknek.
 • Lendvai Ildikó az 1994-es országgyűlési választáson a budapesti XXII. kerület (Budapest, 32. választókerület) országgyűlési képviselőjévé választották, amit 1995-től, kiadóigazgatói posztjáról történt lemondása után főhivatásban látott el. 1998-ban a budapesti területi listáról került be az Országgyűlésbe. Az MSZP-frakció helyettes vezetőjévé választották.
 • 2000-ben a párt országos alelnökévé választották, emiatt megvált a budapesti szervezet elnöki és a frakcióvezető-helyettesi tisztségétől.
 • A 2002-es országgyűlési választáson ismét megszerezte a budafok-tétényi kerület egyéni mandátumát. Az MSZP képviselőcsoportjának vezetőjévé választották, ilyen minőségében a Házbizottság tagja is volt.
 • A 2006-os országgyűlési választáson újra egyéni mandátumot szerzett, majd ismét az MSZP frakcióvezetőjévé választották.
 • A 2010-es országgyűlési választás második fordulója után, április 25-én, vállalva a felelősséget pártja választási kudarcáért, lemondott pártelnöki tisztségéről.
 • 2010-ben Budapest területi listájáról szerezte meg mandátumát, frakcióvezető-helyettesként tevékenykedett még négy évig.
Bel 2021-09-06 | 09:34
Nem tetszik az ellenzéknek, hogy Karácsony közpénzekből is kampányol a Fővárosban

Nem tetszik az ellenzéknek, hogy Karácsony közpénzekből is kampányol a Fővárosban

 • Karácsony fővárosi közpénzeket is felhasznál a személyes miniszterelnök-jelölti kampányához.
 • Ezt nehezményezi a Jobbik, a Momentum, és a DK.
 • De nincs vele gondja az MSZP-nek, a Párbeszédnek, és az LMP-nek.
 • Mint ismert, milliárdos költésge lehet az előválasztásnak.
 • Ennek megfelelően Karácsonyék hetente tízmilliós nagyságrendben hirdetnek a közösségi médiában is.
 • Hogy honnan telik minderre, azt nem árulják el.
Bel 2021-10-11 | 09:36
Kétharmados bukás ébresztette Fekete-Győrt a miniszterelnöki álmaiból

Kétharmados bukás ébresztette Fekete-Győrt a miniszterelnöki álmaiból

 • A Momentum küldöttgyűlése közel kétharmados többségben szavazta le a vártnál is rosszabbul szereplő pártelnököt.
 • Fekete-Győr a döntést elfogadta, és benyújtotta lemondását.
 • A Momentum novemberben választ új elnököt, az eddigi elnökség a helyén marad.
 • Közleményében a Momentum azt írta, "új lendületre van szüksége a Momentumnak ahhoz, hogy tovább tudja folytatni az építkezést és a magyar közélet még inkább meghatározó közössége legyen".
 • Ez jól jönne a pártnak, a Publicus legutóbbi közvélemény-kutatása szerint a parlamenti küszöb alatt, 4%-on állnak.