A baloldal szerint Magyarország tönkrement, erre Karácsony Miskolcon leígérgette a csillagokat az égről

A baloldal szerint Magyarország tönkrement, erre Karácsony Miskolcon leígérgette a csillagokat az égről
 • Szombaton kimerészkedett Budapestről vidékre a Főpolgármester, és hatalmas lózungok puffogtatásába kezdett.
 • Azt a hibát most nem követte el, mint amikor a progresszív adózást bejelentette, mert azzal nagyon kiverte a biztosítékot saját támogatóinál is.

Gödöllőn egy Baranya megyei politikust ajánlgatott a helyieknek, Miskolcon pedig arról posztolt Budapest főpolgármestere, hogy azért hoznak létre kollégiumi férőhelyeket, hogy a vidéki gyerekek is az ország legjobb helyein élhessenek.

Pénteken a Főpolgármester szerény érdeklődés mellett Gödöllőn, Hohn Krisztina mellett kampányolt.

Szerinte a komlói országgyűlési képviselő az elmúlt három évben a gödöllőiek valódi hangja volt az Országgyűlésben, ezt pedig az is bizonyítja, hogy már irodája is van az agglomerációs településen.

A Baranya megyei politikus 2006 és 2018 között egy Komló melletti kistelepülés, Mánfa polgármestere volt, 2018-ban még az ottani választókerületben indult LMP-s színekben. Hohn Krisztina egyetlen kapcsolódási pontja Gödöllővel a helyi polgármester.

Gémesi György három éve életre hívott Új Kezdet nevű mozgalmának ugyanis Hohn az alelnöke volt, a legutóbbi voksolás után is Gémesi listás helyére ülhetett be az LMP-frakcióba. A jelek arra utalnak, hogy azóta a gödöllői polgármester politikai nevelt lányaként a Pest megyei 6. számú egyéni választókerületbe is átejtőernyőzte magát.

Budapest Főpolgármestere szerint Gödöllőn élhetővé kellene tenni az életet, ehhez pedig a kormány segítsége kell. Karácsony Gergely a helyi polgármestert is dicsérte, Hohn Krisztina pedig arról beszélt az őt bemutató sajtótájékoztatón, hogy alkalmasnak tartja a főpolgármestert miniszterelnöknek, hiszen nagyon jól állja az ütéseket, amiket jelenleg is kap a Fidesztől.

Karácsony az M3-as autópályán folytatva útját, a tiszaújvárosi MSZP-jelölttel is találkozott. A főpolgármester Borsod megye 6. számú választókerületében ezúttal nem a judapestező Bíró Lászlót, hanem Jézsó Gábort támogatja.

Miskolcon aztán Karácsony Gergely bejelentette, hogy programjában szerepel a családi pótlék megduplázása és a munkanélküli-segély hosszának megnövelése, ezzel felzárkózott a DK mögé, amely szintén a segélyezés alapú társadalmat szeretné erősíteni hatalomra kerülésük esetén. Beszélt még arról is, hogy 25 ezer kollégiumi férőhelyet létesítenének azért, hogy "a vidéken élő családok gyerekei is a legjobb helyeken tanulhassanak és élhessenek".

Karácsony azt is elmondta, hogy "nem hajlandó elviselni, hogy "ma Magyarországon gyereknek lenni a legnehezebb, hogy a gyerekek fele szegénységben él, hogy az oktatásból kihullanak a hátrányos helyzetű gyermekek". Karácsony ígéri bevezetné a szociális minimumot, ami egyenlő lenne a mindenkori létminimummal. Hozzátette: "Senki nem kaphat 100 ezer forintnál kevesebbet, legyen szó nyugdíjasról, munkanélküliről, gyerekét egyedül nevelő édesanyáról".

A Főpolgármester később feltöltött egy közös képet is feleségével a Miskolchoz tartozó Lillafüredről. A borsodi megyeszékhelyen a közösségi médiában megjelent képek tanúsága szerint még csak az MSZP-s Varga László fogadta (ő volt az, aki egyedüli baloldaliként bukta el 2018-ban a négy évvel korábban megszerzett egyéni képviselői mandátumát), a közeli Ózdra már Szabó Tímea is elkísérte vidéki emberekkel találkozni Karácsonyt.

A Főpolgármester szerint az egykori iparvárost is kivérezteti a kormány, jóllehet pár hónapja jelentették be, hogy 650 millió forinttal támogatják a várost, hogy egy ipari parkot hozhasson létre. Karácsony Gergely a biztonság kedvéért azért rögzítette, kárpótolni fogják az összes olyan önkormányzatot, amely a forráselvonásoknak áldozatul esett.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-09-30 | 15:05
Lehet, hogy pont a BMW-ben maradt 17 millió kellett volna a sikerhez? - A karlendítő jobbikos búcsút inthet a jelöltségnek

Lehet, hogy pont a BMW-ben maradt 17 millió kellett volna a sikerhez? - A karlendítő jobbikos búcsút inthet a jelöltségnek

 • A náci karlendítését integetésnek hazudó ózdi jobbikos jelölt elbukott az előválasztáson.
 • Farkas Péter Barnabás előválasztási koordinátora vezette azt a luxus kupé BMW-t, ami az M3-as autópályán tört össze múlt hét szerdán.
 • Az autóból előválasztási szavazólapok szóródtak szét, és nagy mennyiségű, összesen 17 millió forint készpénzt is találtak benne.
 • A pénzért azóta sem jelentkezett senki a rendőrségen.
 • Kis Sándor (MSZP-P) 2734 szavazattal nyerte a körzetet, Farkas Péter Barnabás (Jobbik-DK) 2517 szavazattal a második lett.
 • Érdekesség, hogy Jakab is veszített ebben a körzetben, és Karácsony nyert.
Bel 2022-06-28 | 07:35
Elmenekült és korlátnak ütközött a MigránsTaxi

Elmenekült és korlátnak ütközött a MigránsTaxi

 • A Pest megyei rendőrök 2022. június 28-án 1 óra 49 perckor az M5 autópálya 35-es kilométerszelvényében szándékoztak kivezetni egy tehergépkocsit, azonban sofőrje a rendőri jelzésre nem állt meg, pár kilométerrel arrébb szalagkorlátnak ütközött.
 • A járművet egy 24 éves férfi vezette, abban 21 külföldi tartózkodott.
 • A magukat szír állampolgárnak valló migránsokat a sofőrrel együtt kórházba vitték, jelenlegi adataink szerint, mindannyian könnyű sérülést szenvedtek a balesetben.
 • Ellátásukat, meghallgatásukat követően az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 • A sofőr ellen a embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indítanak büntetőeljárást.
Bel 2021-08-24 | 10:26
A beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben

A beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben

 • Már 200 ezren a harmadik oltást is felvették.
 • A 12-17 éves korosztályban eddig 201 ezren regisztráltak oltásra és 167 ezren (83%) már fel is vették azt.