A baloldal szerint Magyarország tönkrement, erre Karácsony Miskolcon leígérgette a csillagokat az égről

A baloldal szerint Magyarország tönkrement, erre Karácsony Miskolcon leígérgette a csillagokat az égről
  • Szombaton kimerészkedett Budapestről vidékre a Főpolgármester, és hatalmas lózungok puffogtatásába kezdett.
  • Azt a hibát most nem követte el, mint amikor a progresszív adózást bejelentette, mert azzal nagyon kiverte a biztosítékot saját támogatóinál is.

Gödöllőn egy Baranya megyei politikust ajánlgatott a helyieknek, Miskolcon pedig arról posztolt Budapest főpolgármestere, hogy azért hoznak létre kollégiumi férőhelyeket, hogy a vidéki gyerekek is az ország legjobb helyein élhessenek.

Pénteken a Főpolgármester szerény érdeklődés mellett Gödöllőn, Hohn Krisztina mellett kampányolt.

Szerinte a komlói országgyűlési képviselő az elmúlt három évben a gödöllőiek valódi hangja volt az Országgyűlésben, ezt pedig az is bizonyítja, hogy már irodája is van az agglomerációs településen.

A Baranya megyei politikus 2006 és 2018 között egy Komló melletti kistelepülés, Mánfa polgármestere volt, 2018-ban még az ottani választókerületben indult LMP-s színekben. Hohn Krisztina egyetlen kapcsolódási pontja Gödöllővel a helyi polgármester.

Gémesi György három éve életre hívott Új Kezdet nevű mozgalmának ugyanis Hohn az alelnöke volt, a legutóbbi voksolás után is Gémesi listás helyére ülhetett be az LMP-frakcióba. A jelek arra utalnak, hogy azóta a gödöllői polgármester politikai nevelt lányaként a Pest megyei 6. számú egyéni választókerületbe is átejtőernyőzte magát.

Budapest Főpolgármestere szerint Gödöllőn élhetővé kellene tenni az életet, ehhez pedig a kormány segítsége kell. Karácsony Gergely a helyi polgármestert is dicsérte, Hohn Krisztina pedig arról beszélt az őt bemutató sajtótájékoztatón, hogy alkalmasnak tartja a főpolgármestert miniszterelnöknek, hiszen nagyon jól állja az ütéseket, amiket jelenleg is kap a Fidesztől.

Karácsony az M3-as autópályán folytatva útját, a tiszaújvárosi MSZP-jelölttel is találkozott. A főpolgármester Borsod megye 6. számú választókerületében ezúttal nem a judapestező Bíró Lászlót, hanem Jézsó Gábort támogatja.

Miskolcon aztán Karácsony Gergely bejelentette, hogy programjában szerepel a családi pótlék megduplázása és a munkanélküli-segély hosszának megnövelése, ezzel felzárkózott a DK mögé, amely szintén a segélyezés alapú társadalmat szeretné erősíteni hatalomra kerülésük esetén. Beszélt még arról is, hogy 25 ezer kollégiumi férőhelyet létesítenének azért, hogy "a vidéken élő családok gyerekei is a legjobb helyeken tanulhassanak és élhessenek".

Karácsony azt is elmondta, hogy "nem hajlandó elviselni, hogy "ma Magyarországon gyereknek lenni a legnehezebb, hogy a gyerekek fele szegénységben él, hogy az oktatásból kihullanak a hátrányos helyzetű gyermekek". Karácsony ígéri bevezetné a szociális minimumot, ami egyenlő lenne a mindenkori létminimummal. Hozzátette: "Senki nem kaphat 100 ezer forintnál kevesebbet, legyen szó nyugdíjasról, munkanélküliről, gyerekét egyedül nevelő édesanyáról".

A Főpolgármester később feltöltött egy közös képet is feleségével a Miskolchoz tartozó Lillafüredről. A borsodi megyeszékhelyen a közösségi médiában megjelent képek tanúsága szerint még csak az MSZP-s Varga László fogadta (ő volt az, aki egyedüli baloldaliként bukta el 2018-ban a négy évvel korábban megszerzett egyéni képviselői mandátumát), a közeli Ózdra már Szabó Tímea is elkísérte vidéki emberekkel találkozni Karácsonyt.

A Főpolgármester szerint az egykori iparvárost is kivérezteti a kormány, jóllehet pár hónapja jelentették be, hogy 650 millió forinttal támogatják a várost, hogy egy ipari parkot hozhasson létre. Karácsony Gergely a biztonság kedvéért azért rögzítette, kárpótolni fogják az összes olyan önkormányzatot, amely a forráselvonásoknak áldozatul esett.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-10-08 | 14:56
Magyar taxis csempészett migránsokat az M9-es autópályán

Magyar taxis csempészett migránsokat az M9-es autópályán

  • A magyar rendszámú autóban a sofőr három illegális migránst szállított.
Bel 2021-08-20 | 11:29
Győr polgármestere, az elismert szívspecialista visszaszólt a fedésben újságírót alakító provokátornak

Győr polgármestere, az elismert szívspecialista visszaszólt a fedésben újságírót alakító provokátornak

  • Az ugytudjuk.hu győri politikai propagandaportál propagandistájáról, Pintér Bencéről van szó.
Bel 2021-08-16 | 12:17
Besenyő térségében, újabb embercsempészt kaptak el

Besenyő térségében, újabb embercsempészt kaptak el

  • A sofőr tíz fő illegális migránst szállított kisteherautójával az M6-os autópályán.
  • A koronavírus járvány miatt az illegális migráció kiemelt veszélyforrás.
Bel 2021-09-11 | 18:09
Fegyőr egy országot akar vezetni, de az elektromos rollert a zuhany alatt mosdatta meg

Fegyőr egy országot akar vezetni, de az elektromos rollert a zuhany alatt mosdatta meg

  • Ön is gyakran tisztítja elektromos eszközeit a zuhany alatt?
  • Holnap akár azt is bejelenthetné, hogy hajszárítóval fürdik.
Bel 2022-04-11 | 07:29
354 gyermek érkezett Budapestre vonattal

354 gyermek érkezett Budapestre vonattal

  • Az ukrajnai háború elől 2022. április 10-én 960 ember, köztük 354 gyermek érkezett Budapestre vonattal.
  • A különvonatokkal Kőbánya-felső vasútállomásra érkező menekülteket buszokkal vitték a BOK csarnokba. Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 33 ember, köztük 18 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg.
  • A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.
  • A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.
Bel 2021-08-24 | 11:21
Nyíltan listázzák a választókat, de az ellenzéki propagandamédia már érzékenyít erre

Nyíltan listázzák a választókat, de az ellenzéki propagandamédia már érzékenyít erre

  • Hol van már a baloldali rettegés a Kubatov-listáktól.
  • Évtizedes slágertéma volt a baloldali sajtóban, hogy a Fidesz - amerikai mintára - a saját szimpatizánsairól úgynevezett választói adatbázisokat állít fel.
  • Jó ideje ugyanezt csinálja a baloldali ellenzék is - ilyen a politika - azonban ez már nem zavarja a liberális propagandamédiát.
  • Most az ellenzék az előválasztást használja fel a választók listázásához.
Bel 2021-11-04 | 12:25
Márki-Zay népnevelő tanácsai: kevesebb gázt, villanyt kell használni

Márki-Zay népnevelő tanácsai: kevesebb gázt, villanyt kell használni

  • A baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje többször is kifejtette, a rezsicsökkentés hiba, a magyarokkal meg kell fizettetni a piaci árakat.
  • Közben Nyugat-Európában, ahol a szabadpiacra bízták az energiahordozók árazását, energiakrízis tombol, a földgáz és az áram három-négy-ötszörösébe kerül a hazainak.
  • De nem csupán nyugaton, hanem keleten is: Romániában háromszorosára emelkedett a földgáz ára fél év alatt.
Bel 2022-05-25 | 12:27
Rekord: 61 fős migránsbandát kapcsoltak le a katonák és a rendőrök

Rekord: 61 fős migránsbandát kapcsoltak le a katonák és a rendőrök

  • A Készenléti Rendőrség járőrei a Magyar Honvédség katonáival együttműködve 2022. május 25-én 10 óra 10 perckor 61 illegális migránst tartóztattak fel Szeged külterületén.
  • Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.