A baloldal szerint Magyarország tönkrement, erre Karácsony Miskolcon leígérgette a csillagokat az égről

A baloldal szerint Magyarország tönkrement, erre Karácsony Miskolcon leígérgette a csillagokat az égről
 • Szombaton kimerészkedett Budapestről vidékre a Főpolgármester, és hatalmas lózungok puffogtatásába kezdett.
 • Azt a hibát most nem követte el, mint amikor a progresszív adózást bejelentette, mert azzal nagyon kiverte a biztosítékot saját támogatóinál is.

Gödöllőn egy Baranya megyei politikust ajánlgatott a helyieknek, Miskolcon pedig arról posztolt Budapest főpolgármestere, hogy azért hoznak létre kollégiumi férőhelyeket, hogy a vidéki gyerekek is az ország legjobb helyein élhessenek.

Pénteken a Főpolgármester szerény érdeklődés mellett Gödöllőn, Hohn Krisztina mellett kampányolt.

Szerinte a komlói országgyűlési képviselő az elmúlt három évben a gödöllőiek valódi hangja volt az Országgyűlésben, ezt pedig az is bizonyítja, hogy már irodája is van az agglomerációs településen.

A Baranya megyei politikus 2006 és 2018 között egy Komló melletti kistelepülés, Mánfa polgármestere volt, 2018-ban még az ottani választókerületben indult LMP-s színekben. Hohn Krisztina egyetlen kapcsolódási pontja Gödöllővel a helyi polgármester.

Gémesi György három éve életre hívott Új Kezdet nevű mozgalmának ugyanis Hohn az alelnöke volt, a legutóbbi voksolás után is Gémesi listás helyére ülhetett be az LMP-frakcióba. A jelek arra utalnak, hogy azóta a gödöllői polgármester politikai nevelt lányaként a Pest megyei 6. számú egyéni választókerületbe is átejtőernyőzte magát.

Budapest Főpolgármestere szerint Gödöllőn élhetővé kellene tenni az életet, ehhez pedig a kormány segítsége kell. Karácsony Gergely a helyi polgármestert is dicsérte, Hohn Krisztina pedig arról beszélt az őt bemutató sajtótájékoztatón, hogy alkalmasnak tartja a főpolgármestert miniszterelnöknek, hiszen nagyon jól állja az ütéseket, amiket jelenleg is kap a Fidesztől.

Karácsony az M3-as autópályán folytatva útját, a tiszaújvárosi MSZP-jelölttel is találkozott. A főpolgármester Borsod megye 6. számú választókerületében ezúttal nem a judapestező Bíró Lászlót, hanem Jézsó Gábort támogatja.

Miskolcon aztán Karácsony Gergely bejelentette, hogy programjában szerepel a családi pótlék megduplázása és a munkanélküli-segély hosszának megnövelése, ezzel felzárkózott a DK mögé, amely szintén a segélyezés alapú társadalmat szeretné erősíteni hatalomra kerülésük esetén. Beszélt még arról is, hogy 25 ezer kollégiumi férőhelyet létesítenének azért, hogy "a vidéken élő családok gyerekei is a legjobb helyeken tanulhassanak és élhessenek".

Karácsony azt is elmondta, hogy "nem hajlandó elviselni, hogy "ma Magyarországon gyereknek lenni a legnehezebb, hogy a gyerekek fele szegénységben él, hogy az oktatásból kihullanak a hátrányos helyzetű gyermekek". Karácsony ígéri bevezetné a szociális minimumot, ami egyenlő lenne a mindenkori létminimummal. Hozzátette: "Senki nem kaphat 100 ezer forintnál kevesebbet, legyen szó nyugdíjasról, munkanélküliről, gyerekét egyedül nevelő édesanyáról".

A Főpolgármester később feltöltött egy közös képet is feleségével a Miskolchoz tartozó Lillafüredről. A borsodi megyeszékhelyen a közösségi médiában megjelent képek tanúsága szerint még csak az MSZP-s Varga László fogadta (ő volt az, aki egyedüli baloldaliként bukta el 2018-ban a négy évvel korábban megszerzett egyéni képviselői mandátumát), a közeli Ózdra már Szabó Tímea is elkísérte vidéki emberekkel találkozni Karácsonyt.

A Főpolgármester szerint az egykori iparvárost is kivérezteti a kormány, jóllehet pár hónapja jelentették be, hogy 650 millió forinttal támogatják a várost, hogy egy ipari parkot hozhasson létre. Karácsony Gergely a biztonság kedvéért azért rögzítette, kárpótolni fogják az összes olyan önkormányzatot, amely a forráselvonásoknak áldozatul esett.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-02 | 10:50
Kitöltötte a Nemzeti Konzultációt a miniszterelnök

Kitöltötte a Nemzeti Konzultációt a miniszterelnök

 • Erről a Facebook-oldalán számolt be a kormányfő.
Bel 2021-07-01 | 15:18
2 év alatt 22 ezer család igényelte a falusi CSOK-ot

2 év alatt 22 ezer család igényelte a falusi CSOK-ot

 • A ma két éve indult falusi családi otthonteremtési kedvezményt (falusi csok) 22 ezer család igényelte közel 120 milliárd forint értékben a Magyar Falu Program keretében.
Bel 2021-08-10 | 12:57
Bábolnánál lecsaptak az embercsempészekre

Bábolnánál lecsaptak az embercsempészekre

 • A montenegrói férfi négy szírt akart Ausztriába juttatni.  
 • A koronavírus járvány idején kiemelt veszély jelent az ellenőrzés nélküli migráció.
Bel 2021-09-02 | 08:54
A Nézőpont szerint a nyári szezon nyertese a Fidesz

A Nézőpont szerint a nyári szezon nyertese a Fidesz

 • A Republikon Intézet más következtetésekre jutott, valószínűleg azért, hogy valami értelmet és tétet adjon az egyébként senkit sem érdeklő baloldali előválasztásnak.
Bel 2021-11-15 | 14:44
Márki-Zay szerint hiba, hogy a kormány 480 forintban maximálta a benzinárat

Márki-Zay szerint hiba, hogy a kormány 480 forintban maximálta a benzinárat

 • A baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint ez azért hiba, mert az embereknek kell megfizetnie a teljes benzinárat, és semmilyen szociális megfontolás nem fogadható el.
Bel 2021-12-15 | 09:07
Ma országszerte megkezdődött az 5-11 éves gyermekek oltása

Ma országszerte megkezdődött az 5-11 éves gyermekek oltása

 • A beoltottak száma 6 194 221 fő, közülük 5 906 701 fő már a második oltását is megkapta, 3 028 149 pedig már a harmadik oltást is felvették.
 • 5506 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 208 020 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 153 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 005 586 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 165 202 főre csökkent.
 • 6337 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 540-en vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2021-10-05 | 11:19
Már pénteken bizalmi szavazást kért maga ellen, de csak kedden jelentette be azt Fekete-Győr

Már pénteken bizalmi szavazást kért maga ellen, de csak kedden jelentette be azt Fekete-Győr

 • Feltehetően a Momentumon belüli hangulat miatt, Orosz Anna, Donáth Anna és Soproni Tamás ugyanis nyíltan szervezkedni kezdtek ellene.
 • Az ok Fekete-Győr siralmas, 3,4%-os szereplése az előválasztáson.
 • Miközben 25 000 aláírással lehetett a miniszterelnök-jelölti választásba benevezni, addig szavazatként Fekete-Győr csak 4 ezret kapott.
 • Ez vagy azt jelenti, hogy más pártok támogatói segítették ki az indulásnál, vagy azt, hogy 4 000 embernek az aláírásgyűjtés után esett le, Fekete-Győrre nem érdemes szavazni.
Bel 2021-08-25 | 13:11
Érdemes felvenni az oltást: 1000 beoltott emberből 2 fertőződik újra

Érdemes felvenni az oltást: 1000 beoltott emberből 2 fertőződik újra

 • Aki felveszi az oltást, nagy eséllyel elkerüli a 4. hullámot.