FERI ELŐVÁLASZTÁSA

FERI ELŐVÁLASZTÁSA

Ahogy számítani lehetett rá, az ellenzéki előválasztás önmaga paródiájába fordult. A Fidesszel szemben összeállt hatpárti szövetség, népszerűbb nevén a Moslékkoalíció elemei már a kezdetek kezdetén egymás torkát keresik.

A legszebb, hogy nem is magukból csinálnak hülyét, hanem Gyurcsány Ferenc kottája szerint nyírják egymást. Akire Feri rábólint, az kapja a befutó helyet.

Mi tagadás, Dobrevné párja profi módon begyűrte a DK alá a komplett ellenzéket. Szó sincs itt már semmiféle esélyesek megmérettetéséről, a legnépszerűbb jelölt indításáról! A megélhetési ellenzékiek egyet tehetnek: kapkodják a fejüket, helyezkednek. Nagy a tolongás a lista körül. Egymást nyírják, amihez a Fidesz már csak egy kávét kér, kevés cukorral.

A legújabb pofon a Mommentum képén csattant, akiket Pécsett kiszuperáltak az előválasztásnak nevezett bohózatból. De áll a bál Budapest több kerületében is. És még csak július elejét írjuk!

Lehet, hogy nem lesz széles a Gyurcsány-lista, de jó hosszúnak kell lennie, ha mindenki fel akar rá kerülni.

A honi ellenzék nem tanult az elmúlt évek kudarcaiból. Pótcselekvésként most előválasztást rendeznek, ahelyett, hogy dolgoznának a sikerért. Ha lett volna érdemi mondandójuk, ethoszuk, víziójuk, kicsiny jobbító szándékuk, 2019 októberétől már rohamtempóban tolhatták volna a szabadelvű bringájukat, persze mindeközben rohadt keményen dolgozniuk kellett volna, a kampány mellett Budapesten folytatni a Lánchíd felújítását, a korábban beígért dolgaiknak legalább egy kis részét teljesítve.

Nem így alakult.

Ehelyett ment a semmittevés, a mutogatás a magyar kormányra, Orbán Viktor hibáztatása, a vég nélküli vízgereblyézés a közösségi portálokon nyafogva, miközben azon folyt, és ma is azért folyik a verseny, ki tud velőtrázóbb ocsmányságot mondani a Fideszre, ki tud jobban belerúgni a magyarságba…

Most tehát előválasztanak éppen. A lényeg a széles körű társadalmi támogatás, ugye-ugye? Az, kérem tisztelettel – adott.

Hadházy és Szél a kötözni való elmeháborodottakat képviseli, Jakab a kocsmai hőzöngőket, a bögre csárdák népe öleli keblére az istenáldotta nép legszókimondóbb udvari bolondját.

A Momentum a fiatal anarchistáknak udvarolna, Szabó ügynök asszonyság a kiképzői érdekeit akarja érvényesíteni, az éppen megszűnő szocialista párt a szintén súlytalanná váló, ám ennek dacára csirkefarháttal, sörrel-virsilvel nosztalgiázó kommentelőket, a DK a harciasabb nyugdíjasokat szeretné képviselni, Karácsony Gergely meg mindenkit, aki még vevő a fogatlan vigyorára és a trikóján át kivirító lottyadt csöcsére.

Tehát nagy vonalakban mindenkit képviselnek. Minek is ide választás, tesszük föl a költői kérdést? Ja, megvan!

Az a helyzet véreim, hogy épp csak a magyarokat nem képviseli egyikük sem. Erre ott van a Fidesz.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Álláspont 2023-02-28 | 15:16
19NegyvenÖt: badarság lenne az USA nyugalmazott tábornokaira hallgatni az orosz-ukrán háborúban

19NegyvenÖt: badarság lenne az USA nyugalmazott tábornokaira hallgatni az orosz-ukrán háborúban

 • Élesen kikelt az 1945.com amerikai katonai szaklap amerikai szerzője a nyugalmazot amerikai tábornokok orosz-ukrán konfliktus során a nyilvánosság előtt elhangzó tanácsai miatt.
 • Életveszély az Egyesült Államok számára, ha a nyugalmazott tábornokok katasztrofálisan rossz ítélőképességére hagyatkoznak a nyugati és a NATO-vezetők, jegyzi meg a szerző.
Álláspont 2023-03-06 | 12:40
A CIA ex-stratégája: az ukrán háború minden idők egyik legnagyobb propagandakampánya

A CIA ex-stratégája: az ukrán háború minden idők egyik legnagyobb propagandakampánya

 • James Rickards szerint a szankciók a nyugati világra ütöttek vissza, ezért az Egyesült Államok egyedüli válasza a helyzetre az orosz-ukrán háború folyamatos eszkalációja.
 • A folytonos fegyver- és lőszerszállítások azonban kimerítették az európai készleteket és kritikus szintre süllyesztették az amerikaiakat.
 • Az a kérdés, hogy megéri-e kockáztatni az USA nemzetbiztonságát azzal, hogy létfontosságú fegyverkészleteket használunk fel egy korrupt kelet-európai oligarchia támogatására? - kérdezi.
Álláspont 2021-07-20 | 10:48
A regisztráltak száma 5 millió 493 ezer fő, és 94%-uk már fel is vette az oltást

A regisztráltak száma 5 millió 493 ezer fő, és 94%-uk már fel is vette az oltást

 • A delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért aki még nem oltatta be magát, tegye meg.
 • A megelőzés érdekében az Operatív Törzs újabb intézkedéseket hozott, így Európában elsőként lehetővé teszik a harmadik oltást mindenkinek, augusztus 1-től.
 • Az átoltottság növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni, és iskolakezdés előtt minden oktatási intézményben elérhető lesz az oltás.
Álláspont 2021-08-08 | 12:52
A gender wokeizmus a Nyugat új vallása?

A gender wokeizmus a Nyugat új vallása?

 • Az amerikai és brit konzervatívok már régóta riadtan reagálnak az Atlanti-óceán mindkét oldalán zajló kultúrharcra.
 • A wokeizmus főpapjai fegyverként használták a törvényeket, hogy megbüntessék azokat a tanárokat, professzorokat és orvosokat, akik nem támogatják az emberi nemváltoztatás gondolatát.
 • Mivel az állami és magániskolák egyaránt elfogadják a woke gender ideológia tanait a tantervben és a politikában, a szülőknek, tanároknak és diákoknak kevés helyük van, ahová fordulhatnak.
Álláspont 2023-02-19 | 14:57
Washington Examiner: Biden Magyarországra viszi a kultúrháborút

Washington Examiner: Biden Magyarországra viszi a kultúrháborút

 • Az amerikai jobboldali lap értetlenségét fejezi ki amiatt, hogy egy nyugati szövetséges NATO-tag ellen kultúrháborút finanszíroz az USAID-en keresztül Biden-adminisztráció.
 • A lap bírálja David Pressman amerikai nagykövetet is.
 • A nagykövet felé kritikákat fogalmazott meg korábban a Washington Post is, amely szerint a viselkedése "gyermeteg".