FERI ELŐVÁLASZTÁSA

FERI ELŐVÁLASZTÁSA

Ahogy számítani lehetett rá, az ellenzéki előválasztás önmaga paródiájába fordult. A Fidesszel szemben összeállt hatpárti szövetség, népszerűbb nevén a Moslékkoalíció elemei már a kezdetek kezdetén egymás torkát keresik.

A legszebb, hogy nem is magukból csinálnak hülyét, hanem Gyurcsány Ferenc kottája szerint nyírják egymást. Akire Feri rábólint, az kapja a befutó helyet.

Mi tagadás, Dobrevné párja profi módon begyűrte a DK alá a komplett ellenzéket. Szó sincs itt már semmiféle esélyesek megmérettetéséről, a legnépszerűbb jelölt indításáról! A megélhetési ellenzékiek egyet tehetnek: kapkodják a fejüket, helyezkednek. Nagy a tolongás a lista körül. Egymást nyírják, amihez a Fidesz már csak egy kávét kér, kevés cukorral.

A legújabb pofon a Mommentum képén csattant, akiket Pécsett kiszuperáltak az előválasztásnak nevezett bohózatból. De áll a bál Budapest több kerületében is. És még csak július elejét írjuk!

Lehet, hogy nem lesz széles a Gyurcsány-lista, de jó hosszúnak kell lennie, ha mindenki fel akar rá kerülni.

A honi ellenzék nem tanult az elmúlt évek kudarcaiból. Pótcselekvésként most előválasztást rendeznek, ahelyett, hogy dolgoznának a sikerért. Ha lett volna érdemi mondandójuk, ethoszuk, víziójuk, kicsiny jobbító szándékuk, 2019 októberétől már rohamtempóban tolhatták volna a szabadelvű bringájukat, persze mindeközben rohadt keményen dolgozniuk kellett volna, a kampány mellett Budapesten folytatni a Lánchíd felújítását, a korábban beígért dolgaiknak legalább egy kis részét teljesítve.

Nem így alakult.

Ehelyett ment a semmittevés, a mutogatás a magyar kormányra, Orbán Viktor hibáztatása, a vég nélküli vízgereblyézés a közösségi portálokon nyafogva, miközben azon folyt, és ma is azért folyik a verseny, ki tud velőtrázóbb ocsmányságot mondani a Fideszre, ki tud jobban belerúgni a magyarságba…

Most tehát előválasztanak éppen. A lényeg a széles körű társadalmi támogatás, ugye-ugye? Az, kérem tisztelettel – adott.

Hadházy és Szél a kötözni való elmeháborodottakat képviseli, Jakab a kocsmai hőzöngőket, a bögre csárdák népe öleli keblére az istenáldotta nép legszókimondóbb udvari bolondját.

A Momentum a fiatal anarchistáknak udvarolna, Szabó ügynök asszonyság a kiképzői érdekeit akarja érvényesíteni, az éppen megszűnő szocialista párt a szintén súlytalanná váló, ám ennek dacára csirkefarháttal, sörrel-virsilvel nosztalgiázó kommentelőket, a DK a harciasabb nyugdíjasokat szeretné képviselni, Karácsony Gergely meg mindenkit, aki még vevő a fogatlan vigyorára és a trikóján át kivirító lottyadt csöcsére.

Tehát nagy vonalakban mindenkit képviselnek. Minek is ide választás, tesszük föl a költői kérdést? Ja, megvan!

Az a helyzet véreim, hogy épp csak a magyarokat nem képviseli egyikük sem. Erre ott van a Fidesz.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Álláspont 2022-10-06 | 11:57
Spiked-kommentár: Meloni győzelme újabb csapás az EU-s elitekre

Spiked-kommentár: Meloni győzelme újabb csapás az EU-s elitekre

  • Amíg Brüsszel megtagadja a szuverenitást az európai emberektől, addig az európai emberek továbbra is szembeszállnak vele.
Álláspont 2023-03-01 | 10:28
Guardian - Elavult és idejétmúlt: Biden keresztes hadjárata a globális demokráciáért kudarcra van ítélve

Guardian - Elavult és idejétmúlt: Biden keresztes hadjárata a globális demokráciáért kudarcra van ítélve

  • A brit Guardian szerint Joe Biden mellett elment az idő.
  • Nem csupán azért, mert hidegháborús nézeteket oszt a világról, hanem azért is, mert egyszerűen öreg ahhoz, hogy a maga által kitűzött célokat beteljesítse.
  • "Mi és ők" retorikája pedig elavult geopolitikai zsákutca.
Álláspont 2021-10-11 | 11:54
Nem így képzeltük az előválasztást, mondja Magyar György, a Civil Előválasztási Bizottság vezetője

Nem így képzeltük az előválasztást, mondja Magyar György, a Civil Előválasztási Bizottság vezetője

  • "A budapesti főpolgármester visszalépése ugyanis magának az előválasztás ethoszának nem tesz jót, és ez a választót nem fel-, hanem inkább leértékeli" - írja Magyar György ügyvéd.
  • "Ami viszont az utóbbi napokban folyt, az szerintem megcsúfolása az eredeti gondolatunknak. Mi úgy véltük, hogy az érintett politikai szervezetek által konszenzussal elfogadott rendszer működni fog, ám csalatkoztunk" - folytatja.
Álláspont 2023-10-06 | 17:00
Bill Clinton védelmi miniszter-helyettese: az amerikai politika nagy szenvedést okozott Ukrajnában

Bill Clinton védelmi miniszter-helyettese: az amerikai politika nagy szenvedést okozott Ukrajnában

  • Charles "Chas" W. Freeman Jr. Bill Clinton védelmi miniszter-helyetteseként szolgált, a regionális és nemzetközi biztonsági ügyek tartoztak hozzá.
  • Ezt megelőzően a '60-as évektől amerikai diplomata és nagykövet volt  a Távol-, majd később a Közel-Keleten.
  • 2009-ben még az Obama-adminisztráció idején pár hétig mint az Országos Hírszerző Tanács elnökeként emlegették, végül egy homályos antiszemita-vád botránya miatt nem rá esett a választás.
  • 2023 szeptember 26-án üzletemberek előtt beszélt az orosz-ukrán háborúról és annak előzményeiről.
  • Hallgatóságát előre figyelmezette: beszéde hosszú lesz és bonyolult, akárcsak maga a konfliktus.
  • "Ez ellentmond a nagyon meggyőző propagandának" - figyelmeztette közönségét, mert "beszédem sértő lesz mindazok számára, akik elkötelezettek a hivatalos narratíva mellett".
Álláspont 2021-08-02 | 12:52
Németország: a Pride-felvonulás szabad, a korona-szkeptikus demonstráció betiltva

Németország: a Pride-felvonulás szabad, a korona-szkeptikus demonstráció betiltva

  • A liberális-konzervatív portál szemleírója szerint a német társadalom tudatos megosztása, hogy a berlini Prideot a rendőrség biztosítja, egy héttel később a koronalezárások miatt elégedetlenek tüntetését pedig betiltja.
Álláspont 2022-06-30 | 07:47
8 illegális migráns volt a csomagtartóban

8 illegális migráns volt a csomagtartóban

  • 2022. június 30-án 1 óra 40 perc körül Cece belterületén vontak intézkedés alá egy lengyel honosságú személygépkocsit, amelyet egy moldáv sofőr vezetett.
  • A jármű utasterében nyolc, magát szír állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket az egyenruhások a sofőrrel együtt  elfogták és a rendőrségre előállították.
Álláspont 2021-10-11 | 12:56
Az előválasztási cirkusz mutatott rá, milyen mély válságban van a baloldal

Az előválasztási cirkusz mutatott rá, milyen mély válságban van a baloldal

  • A csodafegyvernek kikiáltott előválasztás besült, mert újra felszínre hozta a magyar baloldal évtizedes strukturális és humán-erőforrás gondjait.
  • Az a börleszk, amit egy héten át játszott Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter, az a baloldal nagyon mély válságának tünete.
  • Végeredményben az történt, hogy az egyik, már megbukott, az előválasztást személyes okok miatt végig propagáló baloldali jelölt egy önmagát jobbközép-politikusnak tartó városvezetőt tol maga előtt.
  • Vagyis a baloldal egyik - a zöld, újbal, civil - része egy importjelölttel vág neki az előválasztás második fordulójának, és ez egyértelmű kudarc.
  • De kudarc abban az értelemben is, hogy az előválasztás a sokat hangoztatott demokratikus jelleg megcsúfolásává vált: a második lépett vissza a harmadik helyezett javára, felülírva ezzel a választói akaratot.
  • A kudarc óriási tektonikus mozgásokat indított be a baloldalon belül, mert ahelyett, hogy a baloldali kormányellenesek egyesültek volna, kettészakadt az ellenzék a Márki-Zay vs. Dobrev törésvonal mentén.
Álláspont 2021-11-11 | 12:12
Karácsony a folytonos hazudozásával a független-objektív sajtó maradék hitelét is eljátssza

Karácsony a folytonos hazudozásával a független-objektív sajtó maradék hitelét is eljátssza

  • A HVG, a 444, a Telex és az RTL napokig Karácsony hazudozásait terítették szolgalelkűen a Városháza botrányában. Ahogyan hazudozott Karácsony, úgy hazudoztak vele együtt az ellenzéki propagandamédiumok.
  • Az a szolgalelkű hazudozás, ahogyan vakon követik Karácsonyt a hazugságcunamiban, súlyosan erodálja a független-objektív média még nyomokban föllelhető hitelességét.
  • Ez egy ízelítő volt abból, mi várna a magyarokra, ha a baloldali ellenzék verekedné magát hatalomra: folyamatos, megállás nélküli hazudozás és kenegetés.
  • Azt sem lehetne eldönteni, a baloldali hatalom, vagy a baloldalt kiszolgáló cselédmédia hazudozik-e nagyobbakat.