Akár csak Fekete-Győr: az osztrák oe24 portál szerkesztőségét is szélsőbaloldali anarchisták szállták meg

Akár csak Fekete-Győr: az osztrák oe24 portál szerkesztőségét is szélsőbaloldali anarchisták szállták meg
 • Nekik sem tetszett, amit az oe24 írt.
 • A szélsőbaloldali feministák szemét az szúrta, hogy az oe24 megírta, a 13 éves Leoniet egy afgán bűnbanda drogozta be, majd erőszakolta és fojtotta meg.
 • Szerintük az erőszak nem importált, hanem a szexista kapitalizmus és társadalom terméke.
 • Sikerült ezzel az elkövetők oldalára állni az ártatlan és megölt 13 kislánnyal évessel szemben.

Baloldali szélsőségesek akarták megrohamozni az oe24 szerkesztőségét a kritikus tudósítások miatt - írja az oe24.at osztrák portál és a BILD.

Az "Alerta Feminista" csoport mintegy 20 maszkos szélsőbaloldali aktivistája szerda délután megpróbálta megrohamozni az oe24 vezető osztrák online platform irodáit.

Az oe24 reklámértékesítési irodájába a szeméttárolón keresztül jutottak be, és ott több női alkalmazottat megtámadtak. Akciójukkal a baloldali anarchisták állítólag az oe24.at "rasszista tudósítása" ellen akartak tiltakozni a Leonie-gyilkosság ügyével kapcsolatban.

Szórólapokat osztogattak a következő felhívással: "Azt mondjátok, hogy a FLINTA-k - nők, leszbikusok, inter, nem bináris és transz emberek - elleni szexualis erőszak importált. Azt mondjuk, hogy a FLINTAS elleni erőszak a szexista társadalom, a kapitalizmus és a patriarchátus kegyetlen következménye."

Egy felháborodott nő azt kiabálta: "Annyira elegünk van abból, hogy minden egyes femicid (nőgyilkosság) után azt kell olvasnunk, hogy ez az erőszak importált". Majd így folytatta: "Vakok és túl gyávák vagytok ahhoz, hogy tiszteljétek és elgondolkodjatok a saját erőszakotokon".

Az elborult feministák ezt is skandálták: "Egész Bécs gyűlöli az oe24-et!".

Megtámadott alkalmazottak

Az értékesítési iroda elleni támadás során az anarchisták több alkalmazottat személyesen és fizikailag is megtámadtak, de sérülés nem történt. A rendőrség néhány percen belül a helyszínen volt. A többi csuklyás elmenekült a rendőrök elől.

Az oe24 alkalmazottai megvédték magukat, és ökölharcra is sor került. A csatorna bejelentette, hogy az oe24 több női alkalmazottját - akik maguk is migrációs háttérrel rendelkeznek - fizikailag megtámadták. Sérülés azonban nem történt.

A megtámadott alkalmazottak nem újságírók voltak: a szélsőséges nők az értékesítési részlegre kerültek, nem pedig a szerkesztőségbe.

Az oe24 vezetője, Niki Fellner (36) így nyilatkozott: "A lehető leghatározottabban elítéljük a csuklyás szélsőségesek erőszakos beavatkozását a média szabadságába. Nem hagyjuk, hogy bárki - és főleg nem ilyen akciók - akadályozza kritikus tudósításainkat."

Elítélte "különösen a női értékesítőink elleni támadásokat, akiket az aktivisták rettegésben tartanak". Fellner így folytatta: "A legkeményebb következményeket követeljük a végrehajtó hatalomtól".

Az aktivisták célja az volt, hogy elfoglalják a szerkesztőséget vagy a tévéstúdiót, a rendőri beavatkozásnak és az oe24 dolgozóinak ellenállásának köszönhetően nem valósult meg. Az ORF központjának néhány nappal ezelőtti, szélsőjobboldali korona-tagadók által elkövetett, de sikertelen ostrom után ez már a második támadás, amelyet szélsőségesek intéztek egy fontos médiaintézmény ellen Ausztriában.

A miniszter elítéli a támadást

Karl Nehammer belügyminiszter is megdöbbenésének adott hangot: "Az alapvető jogok és szabadságok védelme a rendőrség egyik legfontosabb feladata. A sajtó szabad tudósítása elválaszthatatlanul kapcsolódik ehhez, és mi kiállunk mellette."

Az Állami Alkotmányvédelmi és Terrorelhárítási Hivatal nyomozást folytat a lehetséges politikai háttér miatt.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-05-19 | 17:35
Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság európai életmód előmozdításáért felelős tagja: a migráció és a mobilitás hozzátartoznak az európai életmódhoz

Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság európai életmód előmozdításáért felelős tagja: a migráció és a mobilitás hozzátartoznak az európai életmódhoz

 • Ha valaki azt gondolta volna, az Európai Unió letett róla, hogy ösztönözze és támogassa a kontinesnre irányuló migrációt, az tévedett.
 • Az Európai Parlament mai vitáján Margarítisz Szkínász, a Bizottság egyik tagja elmondta, "az európai polgárok elődei bevándorlók voltak, az uniós intézményekben dolgozók mind migránsok", ezért üdvözölte, hogy az úgynevezett saját kezdeményezésű EP-jelentés célja az unión kívüli országokból érkezők munkavállalási lehetőségeinek megkönnyítése.
 • Hozzátette: a munkaerőpiacok változása és a társadalom elöregedése, továbbá bizonyos ágazatokban a szakképzett munkaerő hiánya szükségessé teszi a migrációt.
 • "Le kell számolni azzal a mítosszal, hogy a demográfiai kihívásokra vagy a munkaerőpiaci problémákra a tömeges migráció jelenti a választ" - reflektált a fideszes Hidvéghi Balázs EP-képviselő.
Kül 2021-06-29 | 19:35
A würzburgi gyilkosságok megmutatják, hogyan fenyegeti a muszlim bevándorlás a nőket

A würzburgi gyilkosságok megmutatják, hogyan fenyegeti a muszlim bevándorlás a nőket

 • 2018-ban a "szexuális önrendelkezés elleni" bűncselekmények száma Németországban 36 százalékkal nőtt 2014-hez képest, a gyanúsítottak közel 40 százaléka nem német állampolgár.
 • Ausztriában 2017-ben a nemi erőszakkal és szexuális zaklatással kapcsolatos bűncselekmények gyanúsítottjainak 11 százaléka menedékkérő volt, de a teljes lakosságnak csak 1 százalékát tették ki.
 • Ayaan Hirsi Ali bestseller-író és egykori áldozat szerint, aki kutatja és elítéli a nők elleni erőszakot, a nők a "zsákmányuk" - írja a Tichyseinblick.de német portál.
Kül 2021-07-28 | 17:59
Finnország: radikális szakpolitikai szigorítás a nemváltó műtétek esetén

Finnország: radikális szakpolitikai szigorítás a nemváltó műtétek esetén

 • Az északi államban hallgattak a pszichológus szakértőkre, és szigorítottak a nemváltó műtétek eljárásrendjén.
 • Egy évvel ezelőtt a finn egészségügyi hatóság új irányelveket adott ki, amelyek a pubertásblokkolók és a keresztnemű hormonok helyett a pszichoterápiát támogatják első vonalbeli kezelésként.
Kül 2021-07-05 | 15:16
Allahu akbart kiáltozva ölte meg migránstársát egy 25 éves afgán egy menekültszálláson

Allahu akbart kiáltozva ölte meg migránstársát egy 25 éves afgán egy menekültszálláson

 • Grevenben történt az eset, egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült.
 • A feltételezett elkövető 2015-ben érkezett Németországba, és 2018 januárja óta élt a létesítményben - közölte az ügyészség.
 • Lehetséges, hogy a férfi a bűncselekmény elkövetésekor "alkohol és kábítószer hatása alatt" állt.
Kül 2021-05-18 | 10:41
REKORD - 5000 migráns özönlött be Spanyolország afrikai exklávéjába

REKORD - 5000 migráns özönlött be Spanyolország afrikai exklávéjába

 • A spanyol média szerint az észak-afrikai exklávéba, Ceutába 24 óra alatt több mint 5000 migráns érkezett Marokkóból.
 • Közülük mintegy 1500-an kiskorúak. Az emberek a marokkói Fnideq városából a Földközi-tengeren át úsztak, vagy apálykor a tengerparton is gyalogoltak, egy ember meghalt.

 

Kül 2021-06-08 | 12:21
Kurz az osztrák vagyonkezelő elnökének: "Úgyis mindent megkapsz, amit akarsz" - kedden reggel a vagyonkezelő elnöke lemondott tisztségéről

Kurz az osztrák vagyonkezelő elnökének: "Úgyis mindent megkapsz, amit akarsz" - kedden reggel a vagyonkezelő elnöke lemondott tisztségéről

 • Az Ibiza-gate, és a szerencsejáték-ipari mogul kaszinókoncessziója újfent rámutattak az osztrák politika korrupt működésmódjára.
 • Legújabban az borzolja a kedélyeket, hogy Kurz és bizalmasainak mobilis csevegései kiszivárogtak.
 • A két bizalmas egyike az állami vagyonkezelő holding ma lemondott elnöke, a másikuk az osztrák pénzügyminiszter.
 • Kurzot opportunista hatalomgyakorlása miatt Mini-Metternichnek becézi a német és az osztrák sajtó.