Akár csak Fekete-Győr: az osztrák oe24 portál szerkesztőségét is szélsőbaloldali anarchisták szállták meg

Akár csak Fekete-Győr: az osztrák oe24 portál szerkesztőségét is szélsőbaloldali anarchisták szállták meg
  • Nekik sem tetszett, amit az oe24 írt.
  • A szélsőbaloldali feministák szemét az szúrta, hogy az oe24 megírta, a 13 éves Leoniet egy afgán bűnbanda drogozta be, majd erőszakolta és fojtotta meg.
  • Szerintük az erőszak nem importált, hanem a szexista kapitalizmus és társadalom terméke.
  • Sikerült ezzel az elkövetők oldalára állni az ártatlan és megölt 13 kislánnyal évessel szemben.

Baloldali szélsőségesek akarták megrohamozni az oe24 szerkesztőségét a kritikus tudósítások miatt - írja az oe24.at osztrák portál és a BILD.

Az "Alerta Feminista" csoport mintegy 20 maszkos szélsőbaloldali aktivistája szerda délután megpróbálta megrohamozni az oe24 vezető osztrák online platform irodáit.

Az oe24 reklámértékesítési irodájába a szeméttárolón keresztül jutottak be, és ott több női alkalmazottat megtámadtak. Akciójukkal a baloldali anarchisták állítólag az oe24.at "rasszista tudósítása" ellen akartak tiltakozni a Leonie-gyilkosság ügyével kapcsolatban.

Szórólapokat osztogattak a következő felhívással: "Azt mondjátok, hogy a FLINTA-k - nők, leszbikusok, inter, nem bináris és transz emberek - elleni szexualis erőszak importált. Azt mondjuk, hogy a FLINTAS elleni erőszak a szexista társadalom, a kapitalizmus és a patriarchátus kegyetlen következménye."

Egy felháborodott nő azt kiabálta: "Annyira elegünk van abból, hogy minden egyes femicid (nőgyilkosság) után azt kell olvasnunk, hogy ez az erőszak importált". Majd így folytatta: "Vakok és túl gyávák vagytok ahhoz, hogy tiszteljétek és elgondolkodjatok a saját erőszakotokon".

Az elborult feministák ezt is skandálták: "Egész Bécs gyűlöli az oe24-et!".

Megtámadott alkalmazottak

Az értékesítési iroda elleni támadás során az anarchisták több alkalmazottat személyesen és fizikailag is megtámadtak, de sérülés nem történt. A rendőrség néhány percen belül a helyszínen volt. A többi csuklyás elmenekült a rendőrök elől.

Az oe24 alkalmazottai megvédték magukat, és ökölharcra is sor került. A csatorna bejelentette, hogy az oe24 több női alkalmazottját - akik maguk is migrációs háttérrel rendelkeznek - fizikailag megtámadták. Sérülés azonban nem történt.

A megtámadott alkalmazottak nem újságírók voltak: a szélsőséges nők az értékesítési részlegre kerültek, nem pedig a szerkesztőségbe.

Az oe24 vezetője, Niki Fellner (36) így nyilatkozott: "A lehető leghatározottabban elítéljük a csuklyás szélsőségesek erőszakos beavatkozását a média szabadságába. Nem hagyjuk, hogy bárki - és főleg nem ilyen akciók - akadályozza kritikus tudósításainkat."

Elítélte "különösen a női értékesítőink elleni támadásokat, akiket az aktivisták rettegésben tartanak". Fellner így folytatta: "A legkeményebb következményeket követeljük a végrehajtó hatalomtól".

Az aktivisták célja az volt, hogy elfoglalják a szerkesztőséget vagy a tévéstúdiót, a rendőri beavatkozásnak és az oe24 dolgozóinak ellenállásának köszönhetően nem valósult meg. Az ORF központjának néhány nappal ezelőtti, szélsőjobboldali korona-tagadók által elkövetett, de sikertelen ostrom után ez már a második támadás, amelyet szélsőségesek intéztek egy fontos médiaintézmény ellen Ausztriában.

A miniszter elítéli a támadást

Karl Nehammer belügyminiszter is megdöbbenésének adott hangot: "Az alapvető jogok és szabadságok védelme a rendőrség egyik legfontosabb feladata. A sajtó szabad tudósítása elválaszthatatlanul kapcsolódik ehhez, és mi kiállunk mellette."

Az Állami Alkotmányvédelmi és Terrorelhárítási Hivatal nyomozást folytat a lehetséges politikai háttér miatt.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-30 | 13:37

"Frusztráció" miatt késelt a pakisztáni, 6,5 évet kapott

  • Az ügyészség 13 évet kért rá, de a bíróság az enyhébb ítélet mellett döntött.
Kül 2021-06-08 | 16:25
A kampányban indián kishölgyet játszott, BLM-aktivista volt, most a guatmalai migránsok arcába vágta a színesbőrű Kamala Harris alelnök, hogy "ne gyertek"

A kampányban indián kishölgyet játszott, BLM-aktivista volt, most a guatmalai migránsok arcába vágta a színesbőrű Kamala Harris alelnök, hogy "ne gyertek"

  • Ez persze szöges ellentétben áll azzal a kampányígérettel, hogy "szolidaritást vállalunk" azokkal, akik illegálisan léptek be az Egyesült Államokba.
Kül 2021-07-15 | 19:38
Hollandiát az a veszély fenyegeti, hogy a kábítószercsempészet mocsarába süllyed

Hollandiát az a veszély fenyegeti, hogy a kábítószercsempészet mocsarába süllyed

  • A Junge Freiheit kommentátora szerint feltehetjük a kérdést, létezik-e még Hollandiában "belső biztonság".
Kül 2021-07-08 | 19:27
Orbán: Szerbiát az Unióba!

Orbán: Szerbiát az Unióba!

  • Alekszander Vucsics a találkozót követően hangsúlyozta: a nyugat-balkáni térség stabilitásának kiépítésében fontos szerepet vállalt Magyarország, amiért nagyon hálásak.
  • Vucsics rámutatott, hogy a magyar kormány politikája milyen nagy hatással van arra, hogy a vajdasági magyarok és a szerbek viszonya az utóbbi időben kiválónak mondható.
  • Nemzeti alapú konfliktusok az utóbbi években nem történtek Vajdaságban.