"Karlsfeldben nagy a félelem": egy fiatalokból álló migránsbanda terrorizálja az egész közösséget

"Karlsfeldben nagy a félelem": egy fiatalokból álló migránsbanda terrorizálja az egész közösséget
 • A városban erőszakos migráns-fiatalok bűnözői csoportba tömörültek, és késekkel felfegyverkezve terrorizálnak mindenkit: sértegetés, lopás, nemi erőszak, késelés.
 • "Karlsfeld a megye kis Chicagójává vált."

Karlsfeldben sokan masszív félelemben élnek. Ennek oka egy súlyos bűnöző ifjúsági banda. A késelések és a szexuális bűncselekmények már nem mennek ritkaságszámba - tudósít a Merkur.de német portál.

Karlsfeld - Thomas Kirner 30 éve rendőr, 2016 óta a dachaui rendőrkapitányságon dolgozik ifjúsági tisztként, de amit Karlsfeldben egy ideje tapasztal, "ilyesmit még soha nem tapasztaltam itt". Karlsfeldben egy ifjúsági bűnbanda tevékenykedik: a félelem légköre uralkodik. A helyzet annyira rossz, hogy vannak olyan fiatalok, akik el akarnak költözni otthonról, az egyikük azt mondta a szüleinek, hogy nem akar tovább élni, "annyira fél ettől a csoporttól" - magyarázza Kirner. "Karlsfeld a megye kis Chicagójává vált."

Nemi erőszak és területi háborúk Karlsfeldben: a csoport vezetői most őrizetben vannak

Két vezetőjük - mindketten börtönben vannak - maga mögé állított egy csoportot: a legfeljebb 30, 13 és 17 év közötti követőjük vakon futnak utánuk, és azt teszik, amit mondanak nekik.

Sokan csak azért tagok, mert "félnek attól, hogy maguk is áldozattá válnak és megzsarolják őket" - magyarázza Thomas Kirner. Hangsúlyozza: "Ha bűncselekményekről van szó, a mókának mostanra vége, itt már nem csak lopásokról és sértegetésekről beszélünk".

Súlyos testi sértésekről, szexuális bűncselekményekről, valódi verekedésekről van szó - mondja. Ez a területharcokról, a területi háborúkról szól, mint nemrégiben Puchheimben, amikor egy 16 éves fiú életveszélyesen megsérült egy késelésben. Egy 15 éves gyanúsítottat letartóztattak, a Készenléti Rendőrség pedig nyomoz az ügyben.

"Karlsfeld kiáll": a város kampányt szervez

A karlsfeldi történtek is a hatalom demonstrációjáról szólnak - így Kirner benyomása. "Itt, Karlsfeldben, az ő területükön akarják felépíteni [mások] a birodalmukat. És aki idejön, azt el kell ijeszteni." 2019-ben minden az új központ körül kezdődött, kisebb kihágásokkal. Amikor a helyzet rosszabbra fordult, Stefan Kolbe polgármester kezdeményezte az első kerekasztal-beszélgetést. Éppen múlt szombaton volt egy akciónap a "Kalsfeld kiáll" mottóval az ifjúsági munka, a rendőrség, az ifjúságvédelmi hivatal, a Fehér Gyűrű és a dachaui intervenciós központ részvételével a családon belüli erőszak ellen.

Bűnözői banda rettegésben tartja Karlsfeldet: "Szinte mindenkinél van kés".

Thomas Kirner ifjúsági tiszt így írja le a banda működését: "Ha probléma merült fel - például a csoport egyik tagját megsértették -, a csoport egy része azonnal közbelépett, hogy rendezze az ügyet. És mostanra - mondja Kirner - szinte mindenkinél van kés." És ez egy "hatalmas probléma". "Ha kés van a dologban, akkor tulajdonképpen mindig van egy súlyosan sérült ember, és egy bizonyos ponton túl talán egy halott." És a karlsfeldiek is használják a késeiket. Nemrégiben csak egy biciklilopás során húzott elő egy vágókést, megkarcolta áldozata bőrét. "De nem tudod befolyásolni, hogy milyen mélyen vágsz, hogy eltalálsz-e egy artériát" - mondta Kirner.

A karlsfeldi csoportvezető késsel támadt az apjára

A csoport most 17 éves, fő vezetője tavaly nyár óta, öccse pedig idén tavasz óta van őrizetben. Mindkettőjüket veszélyes testi sértéssel és szexuális bűncselekményekkel vádolják. Az idősebb testvér még az apjára is rátámadt egy késsel. A rendőrség szerint mindkét testvér "súlyos menekülési traumát szenvedett", és olyan bűncselekményekkel kezdtek, mint a lopás, rablás, "olyan bűncselekményekig eljutva, amire azt mondom, brutális" - mondja Kirner. A tétek folyamatosan nőttek. A fiatalabbik esetében súlyos szexuális bűncselekményekre, "akár nemi erőszakra". Méghozzá 14, 15 évesen. "Csak az tesz ilyet, aki elmebeteg, vagy szándékosan akarja felhívni magára a figyelmet" - mondta a rendőrfőfelügyelő.

A banda a félelem és megfélemlítés légkörét teremtette meg Karlsfeldben

A banda áldozatai közül sokak által elszenvedett félelem hatalmas problémát jelent a rendőrség számára, mert "A két testvér és most a bandában lévő utódaik a félelem olyan légkörét teremtették meg Karlsfeldben, hogy még a felnőttek is azt mondják: Nem akarok feljelentést tenni, mert féltem a gyerekeimet". Kirner azt mondja: "Hallottunk olyan gyerekektől, akik nem akarnak elmenni otthonról, és el akarnak költözni. És ez Karlsfeldben van, nem pedig valahol New Yorkban vagy Chicagóban néhány gengszterfőnökkel!"

A bosszúhadjáratok, mivel a két vezető most börtönben van, már megtörténtek, mert valaki tanúskodott a testvérek ellen - mondta a rendőr. Van egy videó, ami azt mutatja, hogy valaki megfenyeget egy érintettet, és azt mondja: "Most térdre estek, megcsókoljátok a lábam, aztán elküldjük a kettőnek [a két fivérnek]".

A rendőrség arra kéri az áldozatokat és a szülőket, hogy "tegyenek feljelentést az elkövetők ellen, hívjanak minket"

A rendőrség gyanúja szerint a Karlsfeldben elkövetett bűncselekmények száma jóval magasabb az ismertnél. "Nem is akarom tudni, hány olyan bűncselekmény volt még, ahol az áldozat félelemből nem mondott semmit" - mondta Kirner. A rendőrfőfelügyelő azonban hangsúlyozza: "Minden bejelentés segít nekünk, mert így az elkövetők büntetése magasabb lesz". Majd a szülőkhöz és az áldozatokhoz fordul: "Tegyenek feljelentést az elkövetők ellen, hívjanak minket".

Fokozott rendőri bevetés Karlsfeldben - Több hete nyugalom van az ifjúsági banda körül

A banda feloszlatása érdekében a rendőrség már elég sokat tett. Egyebek mellett Karlsfeldben is egyre inkább jelen vannak egy ideje. Egyenruhában, ráadásul civilben, "és nem csak két járőrrel", ahogy Kirner hangsúlyozza. A jó hír: három, négy hétig teljes csend volt a Karslfelder ifjúsági banda körül. Hogy ez a helyszínen lévő további rendőrök sikerének köszönhető-e, vagy annak, hogy a puchheimi késelés "megfélemlítette a bandát", a rendőrök nem tudják biztosan megmondani. Egy dolog biztos: több rendőrt fognak bevetni Karlsfeldben.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-04 | 13:53
Német reálpolitika: Putyin meghívására ezernyi német üzleti és politikai döntéshozó gazdasági csúcstalálkozón vesz részt pénteken Szentpéterváron

Német reálpolitika: Putyin meghívására ezernyi német üzleti és politikai döntéshozó gazdasági csúcstalálkozón vesz részt pénteken Szentpéterváron

 • Sebastian Kurz osztrák kancellár is a helyszínen van, egy pódiumbeszélgetésen vesz részt az orosz elnökkel.
 • A tavaly elmaradt konferencia idei szlogenje: "Újra együtt: üzlet az új valóságban."
Kül 2021-07-24 | 13:21
A deportálásra váró afgán úgy megverte az osztrák rendőrnőt, hogy annak keze több helyen is eltörött

A deportálásra váró afgán úgy megverte az osztrák rendőrnőt, hogy annak keze több helyen is eltörött

 • A rendőrnő a nyakán is megsérült, és a kéztörései miatt meg kellett műteni.
Kül 2021-07-09 | 11:37
Kitoloncolják Finnországból a finneknél született, de visszaeső bűnöző szomáliait

Kitoloncolják Finnországból a finneknél született, de visszaeső bűnöző szomáliait

 • A Legfelsőbb Bíróság indoklása az, hogy a szomáliai veszélyt jelent a társadalomra.
Kül 2021-06-29 | 18:45
A nemzetközi helyzet fokozódik: Spanyolországban 14 éves kortól elérhetővé válik a szabad nemválasztás

A nemzetközi helyzet fokozódik: Spanyolországban 14 éves kortól elérhetővé válik a szabad nemválasztás

 • A feminista mozgalom nem ért egyet a nemek közötti átjárhatósággal, mert attól tartanak, így a nők jogai és a női egyenlőség harca csorbul.
 • A Minisztertanács elé kerülő törvénytervezetbe "a transzneműek hormonális és sebészeti kezelései bekerültek a Nemzeti Egészségügyi Rendszer közös szolgáltatásainak portfóliójába és egyes autonóm közösségek kiegészítő szolgáltatásainak portfóliójába".
Kül 2021-06-25 | 20:56
Bajor belügyminiszter: egy kisfiút is leszúrt a szomáliai ámokfutó

Bajor belügyminiszter: egy kisfiút is leszúrt a szomáliai ámokfutó

 • A 3 áldozat közül egy kisfiú.
 • További 10 sérültje van a terrortámadásnak.
 • Közülük 3 vagy 4 főt kritikus állapotban kezelnek az intenzív osztályokon.