Gyorsabb kitoloncolás, életfogytiglani börtönbüntetés - Nagy-Britannia radikális változtatásokat tervez a menekültügyben

Gyorsabb kitoloncolás, életfogytiglani börtönbüntetés - Nagy-Britannia radikális változtatásokat tervez a menekültügyben
  • Egyre többen érkeznek Nagy-Britanniába.
  • A belügyminisztérium ezért szigorítani akarja a menekültügyi törvényeket.
  • Életfogytiglani börtönbüntetést kell kiszabni az embercsempészekre, és a tengerentúlon befogadóközpontokat kell létesíteni a migránsok számára.

Tekintettel az országba illegálisan érkező migránsok rekordszámú belépésére, a konzervatív brit kormány jelentősen szigorítani akarja a menekültügyi törvényeket. Priti Patel belügyminiszter kedden tervezte bemutatni azt a törvényjavaslatot, amely többek között életfogytiglani börtönbüntetést ír elő az embercsempészeknek és tartalmazza a tengerentúli migránsok befogadóközpontjait - tudósít a WELT.

A minisztériuma bejelentette, hogy "évtizedek óta a legradikálisabb változtatásokat hajtja végre a szétesett menekültügyi rendszerben". A cél az, hogy az illegálisan beutazókat gyorsabban ki lehessen toloncolni. Aktivisták "menekültellenes jogszabályként" bírálták a terveket. Védtelen migránsok ezreit kriminalizálnák - mondják.

Az illegális migráció elleni küzdelem a brit konzervatív kormány egyik prioritása a Brexit után. Az EU-ból való kilépéskor tett ígéretek között szerepelt, hogy "visszaszerezzük a határaink feletti ellenőrzést". Az Európai Unió továbbra is vitatkozik a közös menekültügyi politikáról.

Rekord bevándorlás Nagy-Britanniában

A fokozott rendőri ellenőrzések ellenére az emberek továbbra is a francia partokról indulnak Nagy-Britanniába. A brit biztonsági erők ezután a feltételezett illegális migránsokat szállító hajókat többször is kiemelik a La Manche-csatornából. Júniusban több mint 2000-en voltak, ami új havi rekordot jelent - számolt be a BBC.


Májusig már több mint 3100 ember érkezett illegálisan a kontinensről Nagy-Britanniába - kétszer annyian, mint a tavalyi év azonos időszakában. A La Manche-csatorna franciaországi partjainál több művelet során csak szombaton 47 migránst mentettek ki a kis csónakokból.

Májusban több tucatnyi ember tüntetett a bevándorlás ellen az angol Dover kikötővárosban. Mintegy 50 ember angol zászlókat lengetett és transzparenseket mutatott fel. A feliratokon ez állt: "Állítsuk meg az inváziót" és "Védjük meg határainkat". A tiltakozás megbénította a teherautóforgalmat Doverben. A La Manche-csatornán Franciaország felé átkelni próbáló teherautók elakadtak az A20-as főúton.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-09 | 10:09
Lecsapott a részeg osztrák lányokra az afgán, az egyiknek azonnal a szájába tette a péniszét

Lecsapott a részeg osztrák lányokra az afgán, az egyiknek azonnal a szájába tette a péniszét

  • Mivel Afganisztánban éppen felborult a biztonsági helyzet, nem valószínű, hogy kitoloncolják.
Kül 2021-05-13 | 11:25
A zsidók gyűlölete fokozódik a német utcákon, írja a Bild: "szar zsidók" - ordította a 180 fős tömeg a gelsenkircheni zsinagóga előtt

A zsidók gyűlölete fokozódik a német utcákon, írja a Bild: "szar zsidók" - ordította a 180 fős tömeg a gelsenkircheni zsinagóga előtt

  • Körülbelül 180 ember vett részt egy gelsenkircheni zsinagóga előtti gyűlöletdemonstráción - azt kiabálták, hogy "basszátok meg a zsidókat".
  • Izraelben a Hamász terrorszervezet a polgári lakosságot támadja, és válogatás nélkül rakétákat lő ki országszerte. Az izraeli hadsereg védekezik, és a Hamász célpontjait támadja.