Folytatódik a német Karácsony vesszőfutása: 40 000 eurót markolt fel Baerbock az el nem készített disszertációjáért

Folytatódik a német Karácsony vesszőfutása: 40 000 eurót markolt fel Baerbock az el nem készített disszertációjáért
  • Nem véletlen, hogy már a legnagyobb, zöld-párti újságok is megüzenték neki: lépjen vissza a német kancellár-jelöltségtől.

Annalena Baerbock, a Zöldek kancellárjelöltje több mint 40 000 eurós támogatást kapott a párthoz kötődő Heinrich Böll Alapítványtól - írja az osztrák EXXPRESS.

Annalena Baerbock 2009-ben kezdte meg doktori tanulmányait a Berlini Szabadegyetemen, 2013-ban kijelentette, hogy "a végső stádiumban van", két évvel később pedig végleg abbahagyta. Ez több mint 40 000 eurójába került az adófizetőknek, amint azt a Der Tagesspiegel című német lap most kiderítette.

Baerbock összesen 39 hónapon keresztül havi 1050 eurót kapott a párthoz kötődő Heinrich Böll Alapítványtól, hogy befejezze munkáját. "Életkezdési ösztöndíj doktoranduszoknak" volt a támogatás neve. A Böll Alapítványt főként szövetségi forrásokból finanszírozzák. A tehetséges tanulók támogatására az Oktatási Minisztériumból rendszeresen érkeznek pénzeszközök.

Baerbockkal ellentétben a legtöbb Németországban támogatott doktorandusz hallgató a doktori fokozatot is megszerzi. Németország legnagyobb tehetséges diákokat támogató alapítványa, a Studienstiftung des deutschen Volkes 96 százalékos befejezési arányt mutat.

Michael Álvarez Kalverkamp, a Böll Alapítvány sajtószóvivője rámutat, hogy az "átorientálódás" és a családalapítás a doktori tanulmányok abbahagyásához vezethet. Baerbock esetében aligha ez volt a döntő tényező. A kiszállást a Bundestagban szerzett mandátumával indokolta, amelyet a 2013-as választáson szerzett. Erre akart koncentrálni a jövőben. Baerbock azonban már 2009 óta pontosan erre a mandátumra törekedett, kezdetben közvetlen jelöltként, amint arra a Tagesspiegel is rámutat. Baerbock soha nem fizette vissza a pénzt - amire jogilag nem is köteles. Az eltűnt adófizetők pénze mindazonáltal savanyú a szőlő.

Baerbock disszertációjának témája, amely már majdnem kész volt, azonban még ma is rejtélyes. Hogy Baerbock pontosan mit csinált ezekben az években a Berlini Egyetemen, az máig nem világos. A Böll Alapítvány szerint akkoriban minden kötelezettségének eleget tett. Itt érdekes lenne tudni, hogy egy ösztöndíjas hogyan bizonyítja az eredményeit. Azt sem sikerült tisztázni a szerkesztési határidőig, hogy az alapítvány tudott-e Baerbock disszertációjának témájáról.

Baerbock a "természeti katasztrófák és a humanitárius segítségnyújtás" témakörében akart doktorálni - olvasható a Bundestag honlapján, valamint egy 2013-as cikkben, amely a Tagesspiegelben is megjelent. Hogy ez miért rendkívül rejtélyes, azt az EXPRESS néhány hete már bemutatta: egy disszertáció ugyanis éppen ezzel a címmel készült 2012-ben a Berlini Szabadegyetemen, tehát pontosan azon az egyetemen, ahová Baerbock beiratkozott. A szerző azonban Matteo Garavoglia, a retorika és az interkulturális kompetencia szakértője volt. A címe: "Humanitárius segítségnyújtás és természeti katasztrófák: tanulmány kiválasztott európai országokról".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-05-13 | 14:19

Kormányinfó: ötmillió regisztrált, pünkösd után érhetjük el az ötmillió első oltással rendelkező magyart

  • A mostani számítások szerint a pünkösd utáni héten éri el Magyarország az ötmillió első oltást, ezért a kormány a jövő heti ülésén a korlátozó intézkedések további enyhítéséről tárgyal - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
  • Gulyás Gergely bejelentette azt is, hogy a külföldön élő magyar állampolgárok is kaphatnak védettségi igazolványt, és az oltások számától függetlenül május 28-tól megtarthatók a lakodalmak.
  • Czeglédy Csaba szerepéről a miniszter elmondta, hogy a baloldal vagy teljesen oltásellenes, vagy csak félszívvel támogatja az oltásokat.
  • A kormány tárgyal a bankokkal, a bankszövetséggel a hitelmoratóriumról.
  • A paksi bővítés elmaradása két szempontból is tragikus lenne: a rezsiköltség növekedne, és atomenergia nélkül nem valósítható meg a párizsi klímaegyezményben rögzített cél.
  • Az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról kijelentette: nem tervezik sem a következő évben, sem hosszú távon. Hozzátette: a szervezet vezetője jelenleg egy olyan román jogász, aki több magyarellenes eljárást folytatott le romániai karrierje során.
Kül 2021-07-28 | 15:28
Karácsony zöld szövetségesének kínos vesszőfutásáról ír a POLITICO

Karácsony zöld szövetségesének kínos vesszőfutásáról ír a POLITICO

  • Annalena Baerbock, a Zöldek kancellárjelöltje annyira lenullázta magát a kampány kezdetére, hogy a Politico a férfi társelnökről írt egy nagy riportot.
  • Baerbock ugyanazokat a hibákat követte el, mint Karácsony idehaza: hazudott a végzettségéről, kamuzott az önéletrajzában, tízezer eurónyi jövedelmet pedig elfelejtett bevallani.
Kül 2021-06-25 | 20:34
BILD: szomáliai a würzburgi merénylő

BILD: szomáliai a würzburgi merénylő

  • 3 halottat, 10 súlyos sérültet hagyott maga után, miután egy hatalmas késsel Würzburg belvárosában késeléses támadásba kezdett.
  • A 10 sértült közül 3 vagy 4 áldozat állapota kritikus, intenzíven kezelik őket.
  • Az ámokfutót a helyiek fékezték meg, míg a rendőrök kiérkezve lábon lőtték.
Kül 2021-06-27 | 20:50
A napokban Svájcban ítéltek el egy migránst, aki kiskorúak előtt önkielégített rendszeresen

A napokban Svájcban ítéltek el egy migránst, aki kiskorúak előtt önkielégített rendszeresen

  • A közösségi médiában rendszeresen lehet olyan videófelvételekkel találkozni, ahol migránsok játszóterek mellett, vagy az utcán onanizálnak, ha meglátnak egy nőt bikiniben.
  • Most egy rendszeresen, kiskorúak előtt a vonaton maszturbáló migránst ítéltek el Svájcban két év nyolc hónapra, és 5 évre kiutatsították az országból.